Απόκτηση σκύλου φύλακα.

hailander

Well-Known Member
2 Μαϊου 2008
425
15
Σωστά,στην Β' περίπτωση όμως που ο εισβολέας μπει στο σπίτι,αν εκεί υπάρχει κανένα καυκάσου,για παράδειγμα,πρίν τον όντως επιβλητικό ήχο της καραμπίνας,σίγουρα θα ακουστεί κάποιος άλλος ήχος,πολύ πιο επιβλητικός,που ένα κοκόνι δεν θα μπορέσει να τον προκαλέσει.Και μην είσαι σίγουρος πως όλοι αυτοί οι τύποι φοβούνται τις καραμπίνες,λίγοι έχουν τα παπάρια να πατήσουν την σκανδάλη,και αυτό το ξέρουν.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
που ένα κοκόνι δεν θα μπορέσει να τον προκαλέσει
φιλε το κοκονι ειναι τοσο μικρο που δεν μπορεις να το πετυχεις!!!!:D και ετσι αυτο θα συνεχιζει να γαυγιζει.Ασε που δεν εχουν στασιο σε μια μερια ,πρεπει να εισαι ο καλαχαν για να το στοχευσεις!;)

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Εμάς το κοκόνι πάντως μια χαρά τους έδιωξε τους κλέφτες το καλοκαίρι..
Πάλι καλά που είναι μικρό και δεν φαίνεται και αφήνει τους κλέφτες να φαντάζονται τι τέρας μπορεί να είναι... :D

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Εννοειται πως καλυτερη φυλαξη γινεται μεσα απο το σπιτι ,ετσι!Ασε που δεν βαζεις σε κινδυνο το σκυλο σου.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Παρακαλώ μην συνεχίζετε με off topic σχόλια.
Τα off topic θα σβηστούν και ελπίζω να καταφέρουμε να κρατήσουμε το νήμα καθαρό.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Το topic καθαρίστηκε από τις off topic δημοσιεύσεις!
Το θέμα του είναι "Απόκτηση σκύλου φύλακα"!

Last edited:

varmenak

Member
4 Οκτωβρίου 2011
15
0
Galatsi
Καλησπέρα σε όλους,

Επανέρχομαι για να εκφράσω τις εντυπώσεις μου τις οποίες και αποκόμισα μετά την επίσκεψη μου στην έκθεση του κοε, στη περιοχή του Μαραθώνα στις 16-17/10. Οφείλω να ομολογήσω πως παρόλο που οι επικρατούσες στην περιοχή συνθήκες δεν ήταν κ οι καλύτερες από πλευράς καιρού (τσουχτερό κρύο-βροχή) υπήρχε αρκετή συμμετοχή κόσμου-εκτροφέων και ωραία διάθεση για κοινωνικοποίηση τόσων σκύλων όσο κ ανθρώπων.
Τώρα όσον αφορά τις δικές μου εντυπώσεις έχω να δηλώσω πως πραγματικά επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως άλλο πράγμα η θεωρία κ άλλο η πράξη. Και αυτό το λέω διότι για μένα τουλάχιστον ήταν η πρώτη φορά όπου έβλεπα άψογα εκπαιδευμένα σκυλιά να περνούν μέρος σε στίβο και να αξιολογούνται από κριτές κ πραγματικά μου έκανε εντύπωση η εγρήγορση καθώς και η διάθεση των σκύλων να ικανοποιήσουν τα αφεντικά τους (ειδικά τα rottweilers). Σ αυτό το σημείο να πω πως ενώ ήθελα δεν πρόλαβα να δω κ άλλες ράτσες όπως τα bullmastiff διότι την ώρα που έφτασα είχαν ήδη τρέξει.(johnk ευχαριστώ για τις συμβουλές /συζήτηση, με έβαλες σε σκέψεις).
Ακόμα πολύ καλές εντυπώσεις μου άφησαν τα cane cursor τα οποία παρεμπιπτόντως δεν τα είχα ακούσει καν προηγουμένως.(έχω ήδη διαβάσει στο forum posts για τη συγκεκριμένη ράτσα, για το χαρακτήρα τους, καθώς και το θέμα άπειρος ιδιοκτήτης και cane corso κτλ) αλλά θα εκτιμούσα να μοιραστεί κάποιο μέλος-ιδιοκτήτης επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το χαρακτήρα τους, τα επίπεδα δραστηριότητας-ενέργειας τους και μέγεθος ανάγκης καθημερινής άσκησης.
Τέλος να πω πως μάλλον αρχίζω να εγκαταλείπω την αρχική μου κλίση προς τους γερμανικούς ποιμενικούς διότι από ότι έχω καταλάβει μέχρι τώρα τα επίπεδα ενέργειας που διαθέτουν είναι αρκετά υψηλά για τις δικές μου καθημερινές δυνατότητες. Όποτε μέχρι και αυτό το χρονικό σημείο οι πιθανές επιλογές μου μάλλον συνοψίζονται σε rottweiler, bullmastiff και cane corso.

P.S
Η μελέτη για την κάθε φυλή θα είναι μέχρι τελικής πτώσεως. J

Επιβάλλονται σχόλια-παρατηρήσεις. JJ

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Το topic καθαρίστηκε από τις off topic δημοσιεύσεις!
Το θέμα του είναι "Απόκτηση σκύλου φύλακα"!
με τι κριτήρια επιλέγεται τι είναι οφ τόπικ?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Mε τα επιεικέστερα ώστε να μην χάνεται η λογική πορεία του θέματος!
Ποιο είναι το πρόβλημα;

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
οτι κατα την δικιά μου άποψη έσβησες ποστ που δεν χρειαζόταν να σβήσεις ενώ άφησες άλλα ποστ χωρίς προφανή σχέση με το θέμα του τόπικ.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Σημείωση: Ας πούμε, αυτό το post μου είναι off-topic...

Γιώργο, αφορούσαν, κατ' ελάχιστον, όλους τους εναλλακτικούς τύπους καραμπίνας και την επιλογή πλαστικών ή κανονικών σφαιρών...:cool:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Όποτε μέχρι και αυτό το χρονικό σημείο οι πιθανές επιλογές μου μάλλον συνοψίζονται σε rottweiler, bullmastiff και cane corso...
Φίλε varmenak,

Κι εγώ χάρηκα ιδιαίτερα που τα είπαμε, έστω και υπό βροχή!

Ναι, αυτές οι τρεις φυλές είναι "συγκρίσιμες", όντας στην ίδια ομάδα (Ομάδα 2, που λέμε)...
Με τις διαφοροποιήσεις τους, η κάθε μία...

Οπότε, έχεις δίκιο: Τώρα, θέλει πολύ διάβασμα και ενημέρωση!:)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν και γνωρίζεις τον τρόπο που μπορούν και πρέπει να γίνονται οι όποιες διαφωνίες των μελών σχετικά με τη διαχείρηση, πες μου συγκεκριμένα post ώστε να σου πω τον λόγο που είτε έμειναν, είτε έφυγαν....τουλάχιστον για όσα σβήστικαν από εμένα!

varmenak

Member
4 Οκτωβρίου 2011
15
0
Galatsi
Παιδια καλησπερα,

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με τη αγορα βιβλιου απο την Ελλαδα αναφορικα με τα cane corso διοτι τα αποτελεσματα της μεχρι τωρα ερευνας με κατευθυνουν αποκλειστικα προς το amazon.Οχι οτι υπαρχει καποιο θεμα με το να παραγγειλω το βιβλιο απο το συγκεκριμενο site απλα ρωταω αν υπαρχει κατι σχετικο σε βιβλιοπωλειο-petshop στην Αττικη.

ευχαριστω