Απόκτηση σκύλου φύλακα.

varmenak

Member
4 Οκτωβρίου 2011
15
0
Galatsi
Παιδια ευχαριστω για το χρονο σας καθως κ για τις συμβουλες σας κ απλα να προσθεσω οτι η συνεχεια της ερευνας μου θα λαβει χωρα σιγουρα με την παρουσια μου στην εκθεση για να μελετησω ιδιας ομασι.:)

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Οκ όλα λοιπόν??? Ρώτα ότι θες!!!!!!!!!! :D Ειδικότης μου να απλώνω πανιά ,όχι απλα σεντόνια.....;) ;) :D......Aλλά θέλω και Άρη (Grifo) στο όλο θέμα (νέο αίμα ηλικιακά :p και απόψεις δηλαδή)........Grifo Grifo είσαι δω?????

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Οκ όλα λοιπόν??? Ρώτα ότι θες!!!!!!!!!! :D Ειδικότης μου να απλώνω πανιά ,όχι απλα σεντόνια.....;) ;) :D......Aλλά θέλω και Άρη (Grifo) στο όλο θέμα (νέο αίμα ηλικιακά :p και απόψεις δηλαδή)........Grifo Grifo είσαι δω?????
Εδώ είμαι, αλλά δεν έχω να προσθέσω κάτι στην πραγματικότητα, πέραν ενός. Όλη αυτή η συζήτηση είναι θεωρητικούρα και θα οδηγήσει σε λάθος κίνηση απόκτησης για ένα και μόνο λόγο, ακριβώς επειδή η γνώμη της συντρόφου είναι αυτή που βαρύνει πραγματικά κι αντ' αυτού πέρασε στο ντούκου ως ένα μέλος που δευτερευόντος θα βρίσκεται στο χώρο ουσιαστικά για να εξυπηρετεί το σκύλο. Είναι λάθος το σκεπτικό και δε συμφωνώ. Μαζί πρέπει να το δουν το θέμα, δεν είναι ούτε μηχανή ούτε αυτοκίνητο και δεν είναι πράγμα αυτό που θ' αγοράσουν κι ας το αντιμετωπίζει έτσι η κοινωνία μας.

Που και πάλι όταν συζείς με μια γυναίκα και για μηχανή να μιλάγαμε εκείνης είναι που βαρύνει ο λόγος. Στην προηγούμενη σχέση που είχα και μέναμε και μαζί ο μόνος λόγος που δεν πήρα το tuono τότε και πήρα κάτι άλλο ήταν πως δεν τη βόλευε το κάθισμα πίσω και δεδομένου ότι είχαμε μόνο τη μηχανή για μετακίνηση μέτραγε ο λόγος της κι ας ήταν δικά μου τα λεφτά και βέβαια η χαρά της οδήγησης ενός ρεπριζάτου θηρίου. Δεν είναι βέβαια πολύ σχετικό, αλλά είναι πραγματικό.

Και να το θέσω και λίγο διαφορετικά με την τωρινή μου κοπέλα ταιριάζουμε σε αρκετά πράγματα, παρόλ' αυτά εγώ από επιλογή έχω δυο λύκους ας μη συζητήσουμε τώρα πως και γιατί έχει συζητηθεί σε άλλα θέματα διεξοδικά, η κοπέλα μου από δική της επιλογή έχει ροτβάιλερ. Είσαι σίγουρος ότι η σύντροφος σου θα επέλεγε μπούλμαστίφ ή γερμανικό; Μαζί πρέπει να συζητήσετε και να δείτε ζωάκια και ν' αποφασίσετε.

Σε κλείνω με αυτό που θεωρώ την ουσία όσον έγραψα γιατί το αν εγώ ήθελα να πάρω ένα χιλιάρι κτήνος δε σε αφορά και μην κατηγορηθώ και για πουλ μουρ (άλλωστε πλέον ούτε τρίκυκλο δε μπορώ να πάρω) είναι η άκολουθη φράση λίγο αλλαγμένη απ' το πρωτότυπο:

<<Είσαστε στο ''εμείς'' και όχι στο ''εγώ''>>

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Εδώ είμαι, αλλά δεν έχω να προσθέσω κάτι στην πραγματικότητα, πέραν ενός. Όλη αυτή η συζήτηση είναι θεωρητικούρα και θα οδηγήσει σε λάθος κίνηση απόκτησης για ένα και μόνο λόγο, ακριβώς επειδή η γνώμη της συντρόφου είναι αυτή που βαρύνει πραγματικά κι αντ' αυτού πέρασε στο ντούκου ως ένα μέλος που δευτερευόντος θα βρίσκεται στο χώρο ουσιαστικά για να εξυπηρετεί το σκύλο. Είναι λάθος το σκεπτικό και δε συμφωνώ. Μαζί πρέπει να το δουν το θέμα, δεν είναι ούτε μηχανή ούτε αυτοκίνητο και δεν είναι πράγμα αυτό που θ' αγοράσουν κι ας το αντιμετωπίζει έτσι η κοινωνία μας.

Που και πάλι όταν συζείς με μια γυναίκα και για μηχανή να μιλάγαμε εκείνης είναι που βαρύνει ο λόγος. Στην προηγούμενη σχέση που είχα και μέναμε και μαζί ο μόνος λόγος που δεν πήρα το tuono τότε και πήρα κάτι άλλο ήταν πως δεν τη βόλευε το κάθισμα πίσω και δεδομένου ότι είχαμε μόνο τη μηχανή για μετακίνηση μέτραγε ο λόγος της κι ας ήταν δικά μου τα λεφτά και βέβαια η χαρά της οδήγησης ενός ρεπριζάτου θηρίου. Δεν είναι βέβαια πολύ σχετικό, αλλά είναι πραγματικό.

Και να το θέσω και λίγο διαφορετικά με την τωρινή μου κοπέλα ταιριάζουμε σε αρκετά πράγματα, παρόλ' αυτά εγώ από επιλογή έχω δυο λύκους ας μη συζητήσουμε τώρα πως και γιατί έχει συζητηθεί σε άλλα θέματα διεξοδικά, η κοπέλα μου από δική της επιλογή έχει ροτβάιλερ. Είσαι σίγουρος ότι η σύντροφος σου θα επέλεγε μπούλμαστίφ ή γερμανικό; Μαζί πρέπει να συζητήσετε και να δείτε ζωάκια και ν' αποφασίσετε.

Σε κλείνω με αυτό που θεωρώ την ουσία όσον έγραψα γιατί το αν εγώ ήθελα να πάρω ένα χιλιάρι κτήνος δε σε αφορά και μην κατηγορηθώ και για πουλ μουρ (άλλωστε πλέον ούτε τρίκυκλο δε μπορώ να πάρω) είναι η άκολουθη φράση λίγο αλλαγμένη απ' το πρωτότυπο:

Με την επόμενη κοπέλα , πως το βλέπεις το πράμα??? Τι έχεις σκοπό να πάρεις??? :D :D :p :p

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Grifo για ακόμα μια φορα θα συμφωνήσω! Κ γω θελω να λέω τη γνώμη μου για τη σελα! Πόσο μάλλον για ένα ζωντοβολακι! Δν μιλάμε για μία καρέκλα αγορασμενη με το γούστο του ενός που θα βάλει ο άλλος στν αποθήκη αν δν του αρέσει!

varmenak

Member
4 Οκτωβρίου 2011
15
0
Galatsi

Φιλε Grifos,

επειδη η ερευνα οσον αφορα την επιλογη σκυλου ειναι σε πολυ πρωιμο σταδιο,ουσιαστικα σε αυτη τη φαση μοιραζομαστε τις σκεψεις μας, μαλλον δεν τις γλυτωνουμε τις θεωρητικουρες.Εχω την αισθηση ομως οτι μαλλον θα βρισκομαι μερικα μετρα πιο κοντα στο επιθυμητο αποτελεσμα αν κ απομενουν πολλα χιλιομετρα να διανυθουν μετα τη επισκεψη μας (με τη κοπελα μου) στην εκθεση.
Παντως κοινο σημειο επαφης ειναι οτι στους δυο μας αρεσουν οι ''κεφάλες''.:):)

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι

Θα συμφωνισω μαζι σου μεχρι ενος οριου ομως γιατι για να εχει καποιος αποψη πρεπει να εχει και γνωση οχι μονο επειδη δεν μας βολευει κατι η δεν μας καθεται καλα στο ματι να το απορριπτουμε. Θα πρεπει να βλεπουμε τα πραγματα σε βαθος χρονου αλλιως το εμεις παει περιπατο και ερχεται το "αυτη". Παντα θα πρεπει να γινονται υποχωρησεις αλλα θα πρεπει να ειναι αμοιβαιες και εκει ειναι που διαφωνω μαζι σου οταν λες οτι η γνωμη της συντροφου ειναι αυτη που βαρυνει πραγματικα. Τη μια μπορει να ειναι της συντροφου την αλλη του συντροφου. Οι γνωμες αν δεν γινεται να ισορροπησουν και να βρεθει μια κοινη συνισταμενη θα πρεπει με εξυπνα και λογικα επιχειρηματα να υπερισχυσει η γνωμη αυτου που κατεχει περισσοτερη γνωση στο συγκεκριμενο θεμα γιατι αλλιως εκεινη τη στιγμη θα αποφευχθει ο καυγας αλλα μελλοντικα θα ειναι δυστυχισμενοι και οι δυο απο τη λαθος επιλογη.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Ρε παίδες.....η παντόφλα μηχανεύεται τρόπους για να εκπυρσοκροτήσει......:p
Πρέπει η να μπορείς να την αφοπλίζεις...
Η να μην δίνεις αφορμές...

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Θα συμφωνισω μαζι σου μεχρι ενος οριου ομως γιατι για να εχει καποιος αποψη πρεπει να εχει και γνωση οχι μονο επειδη δεν μας βολευει κατι η δεν μας καθεται καλα στο ματι να το απορριπτουμε. Θα πρεπει να βλεπουμε τα πραγματα σε βαθος χρονου αλλιως το εμεις παει περιπατο και ερχεται το "αυτη". Παντα θα πρεπει να γινονται υποχωρησεις αλλα θα πρεπει να ειναι αμοιβαιες και εκει ειναι που διαφωνω μαζι σου οταν λες οτι η γνωμη της συντροφου ειναι αυτη που βαρυνει πραγματικα. Τη μια μπορει να ειναι της συντροφου την αλλη του συντροφου. Οι γνωμες αν δεν γινεται να ισορροπησουν και να βρεθει μια κοινη συνισταμενη θα πρεπει με εξυπνα και λογικα επιχειρηματα να υπερισχυσει η γνωμη αυτου που κατεχει περισσοτερη γνωση στο συγκεκριμενο θεμα γιατι αλλιως εκεινη τη στιγμη θα αποφευχθει ο καυγας αλλα μελλοντικα θα ειναι δυστυχισμενοι και οι δυο απο τη λαθος επιλογη.
Όταν ξεπερνιέται το ''εμείς'' και πρωτόφαντα νιώθουμε το ''εγώ'' και το ''αυτή'' τότε όλα όσα έγιναν, οι αποφάσεις που πάρθηκαν, οι στιγμές που μοιράστηκαν μοιάζουν πλέον με εξωραϊσμένες δαπάνες και αυτό που προτείνω είναι ένα ελάχιστο μέτρο προφύλαξης και αυτοσεβασμού που θα μπορούσε ιδεαλιστικά να οδηγήσει στο ιδεατό μιας ανώτερης σχέσης.

dimitra1971!

Banned
Banned
29 Σεπτεμβρίου 2011
171
2
Δεν έχει πια νόημα να έχεις έναν σκυλο φύλακα. Αν τον έχεις στην αυλή του χώνουν κάτι σε υπνωτικο και κοιμάται μια χαρά και το ίδιο αν ειναι και μέσα στο σπιτι βάζουν κάτω απο την πορτα το σωλήνα με το υπνωτικο αέριο και κοιμούνται μια χαρά άνθρωποι και ζώα. Έτσι λήστεψαν κάτι γνωστους μου σε μονοκατοικία με φωνακλουδικο σκυλο στην αυλή. Κανένας δεν πήρε χαμπάρι τιποτα.Απλά ξύπνησαν οι άνθρωποι το πρωί με ισχυρο πονοκέφαλο. Καλυτερα δες για συστήματα ασφαλειας και καλες πορτες . Τώρα αν σου αρέσουν οι μεγαλόσωμες ράτσες οκ εκει πάω πάσο.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ο σκυλος φυλακας εχει νοημα γιατι ειναι για μεσα στο σπιτι και οχι για τον κηπο, τι να φυλαξει εκει; Μπαινει ο κλεφτης και μεσα τον πριμενει η εκπληξη.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
Σε μια ληστεία χρειάζεσαι τύχη..να επιλέξουν το διπλανό σπίτι δλδ.κατα τα αλλα,άμα θέλουν να μπουν,θα μπουν.τι πιπιλιζουμε πάλι...

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Δεν έχει πια νόημα να έχεις έναν σκυλο φύλακα. Αν τον έχεις στην αυλή του χώνουν κάτι σε υπνωτικο και κοιμάται μια χαρά και το ίδιο αν ειναι και μέσα στο σπιτι βάζουν κάτω απο την πορτα το σωλήνα με το υπνωτικο αέριο και κοιμούνται μια χαρά άνθρωποι και ζώα. Έτσι λήστεψαν κάτι γνωστους μου σε μονοκατοικία με φωνακλουδικο σκυλο στην αυλή. Κανένας δεν πήρε χαμπάρι τιποτα.Απλά ξύπνησαν οι άνθρωποι το πρωί με ισχυρο πονοκέφαλο. Καλυτερα δες για συστήματα ασφαλειας και καλες πορτες . Τώρα αν σου αρέσουν οι μεγαλόσωμες ράτσες οκ εκει πάω πάσο.
ένας εκπαιδευμένος σκύλος -φύλακας δεν είναι μπιμπελό του σπιτιού ή διακοσμητικό αγαλματάκι του κήπου.....

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Διάβασε κανείς το ανάλογο άρθρο στο Σκύλος κ Γάτα? Μου έμεινε αυτό που είπε κάποιος που του λήστεψαν το σπίτι: Είχα ασφάλεια κ με αποζημίωσαν. Για το σκύλο μου, κλαίω ακόμα...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Μπορει να πει καποιος ποιος ειναι ο ρολος του σκυλου φυλακα η μηπως δεν θα επρεπε να υπαρχουν σκυλοι φυλακες μηπως και παθουν κατι την ωρα της εργασιας; Και για ποιο λογο ακολουθουν συγκεκριμενη εκπαιδευση;

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Νομιζω οτι οσοι εχουν(μεσα) στο σπιτι σκυλο φυλακα, τον εχουν για να αποφυγουν μια μεριδα διαρρηκτων που απλα θα επιλεξει ενα αλλο σπιτι που δεν εχει καθολου σκυλο να γαυγιζει η να τους επιτεθει και αυτο εχει λογικη.

Το γιατι τον εκπαιδευουν στο δαγκωμα, ειναι μια δυσκολη ερωτηση που πρεπει να την απαντησει καποιος που το εχει κανει.
Φανταζομαι οτι στοχευει σε ενα μικρο ποσοστο ερασιτεχνων και εντελως ανυποψιαστων εισβολεων, που δεν θα ξερουν οτι υπαρχει σκυλος, δεν θα παρουν ειδηση κατα την εισβολη οτι υπαρχει σκυλος, και θα τους δαγκωσει ο σκυλος οταν μπουν μεσα(το πιο χαζο σεναριο δηλαδη)...

Υ. Γ. Το καλυτερο σεναριο στην κατηγορια αυτη, ειναι: Χαλαει τον κοσμο ο σκυλος, φευγει ο κλεφτης...

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk