Απόκτηση σκύλου φύλακα.

varmenak

Member
4 Οκτωβρίου 2011
15
0
Galatsi
Καλησπέρα σε όλους ως νέο μέλος της ωραίας παρέας του dogforum. Πραγματικά έχοντας περασει τις τελευταιες 15 μερες διαβάζοντας διαφορα posts κ αρθρα στο forum διαπιστωσα απο την πρωτη στιγμη την διαθεση των μελων να μοιραστουν τις ευρεις γνωσεις τους οπου αυτο ζητηθει καθως κ την πραγματικη τους αγαπη για το συγκεκριμενο ειδος ζωου.Στηριζομενος στις παραπανω διαπιστωσεις θα ηθελα οσο το δυνατον περισσοτερες συμβουλες αναφορικα με την αποκτηση ενος σκυλου φυλακα.Εχοντας κανει πολλη ερευνα γυρω απο το θεμα (internet) κ εχοντας μιλησει με ιδιοκτητες σκυλων εχω καταληξει σε δυο ρατσες (φυσικα εχω διαβασει σχεδον τα παντα κ για τις δυο).
Η πρωτη ειναι ο γερμανικος ποιμενικος και η δευτερη τα bullmastiff.
Σε αυτο το σημειο να διευκρινισω οτι ο σκυλος θα βρισκεται σε μεγαλη αυλη αν κ μαλλον το περισσοτερο καιρο λογω αδυναμιας θα μενει μεσα στο σπιτι.
Παμε σιγα σιγα στις ερωτησεις
1) Σχετικα με τα bullmastiff εχω βρει 2 εκτροφεις (Λάρισα-Συρο). Φυσικα θα επισκεπτω κ τα 2 πριν προχωρησω σε οποιαδηποτε αγορα για να δω απο κοντα τις συνθηκες κατω απο τις οποιες εκτρεφονται τα ζωα κ να μιλησω με τους εκτροφεις.
Θα ηθελα να μαθω αν δινονται καποια πιστοποιητικα για τα bullmastiff οπως ελευθερα δυσπλασιας (για τα ιδια κ για τους γονεις ) γνωριζοντας βεβαια πως κ σ αυτη τη περιπτωση (εχοντας τα πιστοποιητικα ) οτι ειναι πιθανον να παρουσιασει δυσπλασια ο σκυλος.Κ κατ επεκταση για τι αλλα πιστοποιητικα θα πρεπει να κοιταξω?
2)Υπαρχει καποιο εκτροφειο bullmastiff στην Αττικη ή εστω στην ευρυτερη περιοχη γυρω απο αυτη?
3)Κατα προσεγγιση θα ηθελα να μαθω το κοστος που απαιτειται για πληρη εκπαιδευση ενος σκυλου-φυλακα.
Για το γερμανικο ποιμενικο δεν εχω ιδιαιτερες αποριες διοτι υπαρχει πληθωρα πληροφοριων παντου,φαινεται οτι το τοπιο ειναι λιγο πιο θολο ή τουλαχιστον ετσι νομιζω :( οσον αφορα τα bullmastiff.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Καλησπέρα σε όλους ως νέο μέλος της ωραίας παρέας του dogforum. Πραγματικά έχοντας περασει τις τελευταιες 15 μερες διαβάζοντας διαφορα posts κ αρθρα στο forum διαπιστωσα απο την πρωτη στιγμη την διαθεση των μελων να μοιραστουν τις ευρεις γνωσεις τους οπου αυτο ζητηθει καθως κ την πραγματικη τους αγαπη για το συγκεκριμενο ειδος ζωου.Στηριζομενος στις παραπανω διαπιστωσεις θα ηθελα οσο το δυνατον περισσοτερες συμβουλες αναφορικα με την αποκτηση ενος σκυλου φυλακα.Εχοντας κανει πολλη ερευνα γυρω απο το θεμα (internet) κ εχοντας μιλησει με ιδιοκτητες σκυλων εχω καταληξει σε δυο ρατσες (φυσικα εχω διαβασει σχεδον τα παντα κ για τις δυο).
Η πρωτη ειναι ο γερμανικος ποιμενικος και η δευτερη τα bullmastiff.
Σε αυτο το σημειο να διευκρινισω οτι ο σκυλος θα βρισκεται σε μεγαλη αυλη αν κ μαλλον το περισσοτερο καιρο λογω αδυναμιας θα μενει μεσα στο σπιτι.
Παμε σιγα σιγα στις ερωτησεις
1) Σχετικα με τα bullmastiff εχω βρει 2 εκτροφεις (Λάρισα-Συρο). Φυσικα θα επισκεπτω κ τα 2 πριν προχωρησω σε οποιαδηποτε αγορα για να δω απο κοντα τις συνθηκες κατω απο τις οποιες εκτρεφονται τα ζωα κ να μιλησω με τους εκτροφεις.
Θα ηθελα να μαθω αν δινονται καποια πιστοποιητικα για τα bullmastiff οπως ελευθερα δυσπλασιας (για τα ιδια κ για τους γονεις ) γνωριζοντας βεβαια πως κ σ αυτη τη περιπτωση (εχοντας τα πιστοποιητικα ) οτι ειναι πιθανον να παρουσιασει δυσπλασια ο σκυλος.Κ κατ επεκταση για τι αλλα πιστοποιητικα θα πρεπει να κοιταξω?
2)Υπαρχει καποιο εκτροφειο bullmastiff στην Αττικη ή εστω στην ευρυτερη περιοχη γυρω απο αυτη?
3)Κατα προσεγγιση θα ηθελα να μαθω το κοστος που απαιτειται για πληρη εκπαιδευση ενος σκυλου-φυλακα.
Για το γερμανικο ποιμενικο δεν εχω ιδιαιτερες αποριες διοτι υπαρχει πληθωρα πληροφοριων παντου,φαινεται οτι το τοπιο ειναι λιγο πιο θολο ή τουλαχιστον ετσι νομιζω :( οσον αφορα τα bullmastiff.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Eντός ολίγου έχεις πμ...και ότι άλλο θες να πούμε!!!!! Καλύτερα μέσω πμ....;) ;) :).......

Eντός ολίγου έχεις πμ...και ότι άλλο θες να πούμε!!!!! Καλύτερα μέσω πμ....;) ;) :).......
Επίσης είμαστε γείτονες αν δε το πρόσεξες ακόμα....:D :D :D.....

Last edited by a moderator:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εχεις καταληξει σε 2 φυλες με πολυ μεγαλες διαφορες.. απο το χρονο ωριμανσης, το βαθμο εκπαιδευσης και τον τροπο φυλαξης.
Καλως ηρθες.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
...Η πρωτη ειναι ο γερμανικος ποιμενικος και η δευτερη τα bullmastiff.

...φαινεται οτι το τοπιο ειναι λιγο πιο θολο ή τουλαχιστον ετσι νομιζω :( οσον αφορα τα bullmastiff.
Και στα δύο που έχω τονίσει: Ετσι νομίζεις...:cool:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καταρχήν καλώς ήρθες varmerak!
Οι μπουλμαστιφάδες του φόρουμ θα σε κατατοπίσουν!

kimonas, όταν θες να προσθέσεις κάτι κι εφόσον δεν έχει λήξει ο χρόνος κατά τον οποίο μπορείς να επεξεργαστείς το post σου, κάνε "Επεξεργασία" κι όχι "Απάντηση με παράθεση"!

Τέλος, εγώ ως foibos, πλέον που επιτρέπετε η δημόσια αναφορά σε εκτροφεία, θεωρώ ότι είναι προτιμότερο η δημόσια συζήτηση, που μπορεί πάντα να ακουστούν περισσότερες απόψεις που είτε θα ενισχύσουν κάποια θέση ή θα αντιπαρατεθούν παρά τα ΠΜ, αλλά αυτό είναι προσωπική επιλογή του καθενός!

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Καλως ηρθες στην παρεα μας .Χαιρομαι που αποκτας σκυλο με τον σωστο τροπο και εχοντας θεσει σωστες βασεις σε αυτον τον τομεα.
Για λεπτομεριες σχετικα με τα μπουλμαστιφ υπαρχουν αρκετοι ιδιοκτητες που θα σε βοηθησουν αρκετα μεσα στο φορουμ.
Τωρα το γερμανικο με το μπουλμαστιφ ειναι δυο διαφορετικες φυλες οσο αφορα την εκτονωση τους και ενεργεια του γενικοτερα.
Τα κουταβια εννοειται πως δεν μπορει να εχουν πιστοποιητικα δυσπλασιας ισχυου απο τοσο μικρη ηλικια, μονο οι γεννητορες μπορει και πρεπει να εχουν.
Το κοστος εκπαιδευσης εξαρταται απο τον εκαστοτε εκπαιδευτη,μια κουβεντα μαζι του θα σε κατατοπισει. Αν και θα πρεπει να κανεις υπομονη μεχρι την εκπαιδευση φυλαξης.

varmenak

Member
4 Οκτωβρίου 2011
15
0
Galatsi
Οποτε greedy κοιταω για πιστοποιητικα ελευθερα δυσπλασιας για τους γονεις σιγουρα.
Τωρα οσον αφορα το κοστος εκπαιδευσης ειναι εφικτο να εχω καποια εικονα γνωριζοντας εκ των προτερων την πιθανη διαφοροποιηση τιμης απο εκπαιδευτη σε εκπαιδευτη?
Επισης αν εχετε να προτεινετε κ καποιους θα ηταν χρησιμο εστω κ αν δεν ερθε ακομη αυτη η ωρα.:)

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Διαφωτισε με Johnk!
Φίλε varmenak,

Σε πρώτο χρόνο, θα σου πω ότι, από τα μηνύματά σου, καταλαβαίνω ότι "χειρίζεσαι" το γραπτό λόγο και αυτό (για μένα, τουλάχιστον) σημαίνει "δομημένη σκέψη"! Εχουμε ανάγκη από τέτοιου είδους μέλη "εδώ μέσα", σ' αυτή τη ζεστή γωνιά του "σκύλου"...

Τώρα, μέσα στη δίνη της προσπάθειας να πειθαρχήσω τα σκυλιά μου αυτή την ώρα, θα είμαι λίγο λακωνικός, αλλά θα επανέλθουμε... Το πράγμα (έτσι κι αλλιώς) απαιτεί υπομονή - μελέτη - επιμονή!

1) Απ' ότι βλέπεις και από τη φωτο στο "avatar" μου, εγώ είμαι με το bullmastiff!!!!!
Και όχι μόνο αυτό... Το Bullmastiff είναι "φυσικός φύλακας"...

2) Οτι λάμπει, δεν είναι χρυσός...

Θα έχουμε λίγο χρόνο να τα αναπτύξουμε και τα δύο!

Last edited:

varmenak

Member
4 Οκτωβρίου 2011
15
0
Galatsi
Φίλε Johnk,
Αφενός σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αφετέρου θέλω να πιστεύω πως ότι σκύλο κ να επιλέξω θα έχει όσο το δυνατόν καλύτερη ζωή, φυσικά τρόικας θέλοντος κ ΔΝΤ επιτρέποντος :).

1)Ναι
2)Δεν έχεις κ άδικο...σε καταλαβαίνω.

Εννοείται.

Last edited:

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Καλησπέρα μιας και τώρα βρήκα λίγο χρόνο φίλε μου Varmenak, καταρχήν σε πρώτη φάση να σου πω (πάντα σε φιλικό επίπεδο , θα γνωριστούμε από κοντά οπότε μην παρεξηγήσεις το ύφος :D :D, είναι άκρως φιλικό στο υπογράφω :D) ότι αν θες σκύλο μόνο για φύλακα και τίποτα παραπάνω , δηλαδή αμιγώς για εργασία, καλύτερα ξέχνα την απόκτηση σκύλου και δώσε 1500-2000 ευρώ για μία foul τοποθέτηση συναγερμού με survalance cameras κλπ κλπ κλπ μπλιμπλίκια (έχουμε ΚΑΙ εκει κονε οπότε μην ανησυχείς επ ουδενί) και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, επίσης αν σου περισσεύουν έχει και πολλες security εταιρίες.......
Αν θες σκύλο και μάλιστα σκύλο φύλακα πρέπει πρώτα πρώτα να γουστάρεις το σκύλο με όλη τη σημασία της λέξεως ..κοινώς να είσαι ''ΣΚΥΛΑΣ'' αν δεν είσαι ''Σκυλάς'' που γουστάρει να μαζεύει σκατό, κάτουρα, να ξαγρυπνάει, να ξυπνάει χαράματα, να στερείται πολλά (και οικονομικής φύσεως) , να χάνει εξόδους, διακοπές, να τρέχει στο κρύο, στη βροχή και παντού και πάντα να εχει την μικρή του αγάπη ,,,Άστο, πάμε να ψάξουμε για συναγερμό....Τώρα αν είσαι διατεθημένος να ανακατεφτείς με το σκυλολόι ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ με super δυναμικές φυλές , γεια και χαρά σου γείτονα και θα σου πω ότι σχεδόν κάθε μέρα πίνω καφέ στη Μοlliz παρέα με τον Cargo όπου γίνεται ΤΟ ΣΩΣΕ......;)....Θα ''απλώσω'' τώρα λίγο οπότε ανέμενε για το καλό part:
Καταρχήν ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ μην κοιτάξεις τι σκυλι σου αρέσει σε θέμα ομορφιάς-φυλής. ΟΛΟΙ την πατάνε εκεί, θα κοιτάξεις χαρακτήρα και μετά το πόσο ενεργητικό είναι ένα ζωό....Ο χαρακτήρας του σκύλου θα πρέπει να συμβαδίζει σχεδόν ΑΠΟΛΥΤΑ με τον δικό σου και επίσης και οι ενέργειες σας......Τι εννοώ??? Ότι εγώ αν ήμουν ένας τύπος που έμενα στον 7ο σε ρετιρέ με ένα μπαλκόνι τεράστιο, ήμουν λάτρεις της καθιστικής ζωής, μέχρι να κουνήσω το ένα πόδι είχε βρωμίσει τ ' άλλα και γενικά ήμουν τα ζώα μου τ'΄αργά σίγουρα δε θα μου έκανε ένας φύλακας και πόσο μάλλον ένα Malinois..ή και από άλλες φυλές επίσης δε θα μου έκανε ένα Jach Russel, μάλλον σε Saint Bernard θα την έψαχνα (super low active dog)....Πάμε στον αντίποδα, τώρα αν ήμουν ένας τύπος που ζούσα σε αυλή ήμουν σπιντάτος γενικά, δραστήριος, γυριστρούλης που γενικά την ψάχνω , αθλητικός που γουστάρω το έξω και το περπάτημα καταρχήν ναι θα σκεφτόμουν το φύλακα και αρχικά θα πήγαινα σε κάτι ανθρωποκεντρικότατο, ντελικάτο, ελαφρύ (σχετικά) και με μάτια που πετάνε σπίθες..Ναι θα κοίταζα πολύ σοβαρά στα μάτια ένα doberman...Doberman ξέρεις τι σημαίνει??? (κάτι το οποίο είναι ΠΑΝΤΑ στην τσίτα ύστερα και από 6 χλμ βόλτα ημερισίως με πολύ πολύ γοργό ρυθμό και ΔΕΝ κουράζεται ποτέ....)
Άρα ξεκινάμε ότι ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν επιλέγουμε σκύλο βάση εμφάνισης, μορφολογίας, μεγέθους, αγαπημένης φυλής, φωτογραφιών που έτυχε να δούμε κάπου και ψωνιστήκαμε και την ακούσαμε στέρεο κλπ κλπ κλπ ''σωστών μεν -γιατί τίποτα δεν απαγορεύεται- αλλά αρχικά βιαστικών παραγόντων''...Καταρχήν διαβάζουμε πολλά πολλά πολλά βιβλία ΠΡΙΝ την επιλογή μας για τη φυλή που μας ενδιαφέρει και μετά επισκεπτόμαστε ΟΣΟ το δυνατόν πιο πολλά εκτρόφεία για να γνωρίσουμε τυπικότατα δείγματα της εκάστοτε φυλής και αφού του εκτροφέα του τα κάνουμε ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ κοιτάμε αν μας ''κολλάει'' και αν μας ''κάθεται'' η φυλή σε θέμα χαρακτήτα και σε θέμα ενέργειας....

Παράδειγμα :
Έστω ότι ο παππούς μου (85 ετών σήμερα) γουστάρει ένα σκύλο φύλακα και την έχει ακούσει ξαφνικά amaretti έτσι ξαφνικά και μου ζητάει επίμονα σκύλο εδώ και τώρα......Για να μην τον απογοητεύσω σε τη φυλη θα τον προέτρεπα???? Τι θα του ταίριαζε σε θέμα χαρακτήρα και ενέργειας???? Ένα malinois? Ένα doberman? Ένα German Shepherd? ή ένα English Mastiff?????................¨Ολα είναι φύλακες εξίσου αποτελεσμάτικοι (με τη διαφορά ότι ο καθένας στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες) αλλά ΜΟΝΟ ένα θα μπορούσε να του κάτσει σχεδόν ''κουτί'' βάση της ηλικίας του (γιατί όπως και να το κάνουμε τα χρόνια περνάνε παππούυυυυυυυ κιμωνάααααααα..............) των αναγκών του, του χαρακτήρα του και της ενέργειας του!!!!!

ΥΓ( όταν αναφέρομαι σε χαρακτήρα και ενέργεια εννοώ και του ιδιοκτήτη και του σκύλου πρέπει να ταυτίζονται σχεδόν απόλυτα, αυτός είναι ο στόχος και μετά αρχίζει η δουλειά)

Τώρα σκέψου ο παππούς μου να είχε ένα Malinois.....Μπορείς να αντιληφθείς το τραγελαφικό, κωμικοτραγικό αλλά και τρομερά επικύνδινο της όλης υπόθεσης??????? Ξέρεις τι σημαίνει ένα Malinois το οποίο ΔΕΝ είναι επαρκώς εκτονωμένο, ΔΕΝ εκπαιδεύεται επαρκώς, ΔΕΝ δαγκώνει επαρκώς (γιατί ΖΕΙ για να δαγκώνει ..τα πάντα)..... τι έιναι??? Μια πυρηνική βόμβα με ρολογάκι που μετράει αντίστροφα δευτερόλεπτα.......
Μπορώ να γράψω πολλά και να ξεκινήσω με σεντόνια για άπλωμα ...............Δεν χρειάζεται ακόμα, προταιρεότητα δεν είναι να σε αγχώνει το πια φυλή έχει δυσπλασία και πόση και θέματα υγείας κλπ κλπ κλπ........Δωσε βάση στην μεγαλύτερη προταιρεότητα σου τώρα, και αυτή είναι να δείς πια φυλή πιστεύεις ότι σου ταιριάζει ύστερα από έρευνες επί ερευνών και κολλάτε στο θέμα του χαρακτήρα αλλά και στις μεταξύ σας ενέργειες.....ΚΑΙ στο επαναλαμβάνω αυτό και σε παρακαλώ κράτα το, ΑΠΑΝΤΕΣ την πατάνε γιατί επέλεξαν μια φυλή που απλά τους άρεσε και την γούσταραν σε εμφάνιση και διάβασαν και 1,2,3,4 βιβλία και μετά την είδαν...γκουρου ;) ;)....Μην πέσεις σε αυτό το τρυπάκι γιατί και εσύ θα δυστυχίσεις και το άμοιρο το ζωάκι και είναι κρίμα ....Δες με πια φυλή ''κολλάτε'' και πια είναι για είναι με σένα και σε πια είσαι για να είσαι εσυ και ΜΟΝΟ εσύ...και όχι ο φίλος-φίλη που μπορεί να έπερνες παρέα στο εκτροφείο για να δεί μαζί σου και να επιλέξετε μαζί και να σου πει τη γνώμη του....Εο ουδενί δε θες τέτοιες παρεμβολλές.......αλλά έχουμε καιρό ακόμα γι αυτό!!!! Για το bullmastiff και τις άλλες φυλές μέσα στο forum έχουν γραφτεί τόνοι σουπερ-χρησιμου υλικού , ψάξε-διάβασε και έχουμε να πούμε ακόμα πολλά!! :D :D :D

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε όσα προανέφερε ο Κίμωνας, μόνο να υπερτονίσω κάτι που αναφέρθηκε παραπάνω, οι δυο φυλές δεν ταυτίζονται πουθενά.

Θέλω όμως να επισημάνω ένα άλλο κομμάτι: Είσαι νέος ιδιοκτήτης; Πρόσεξε δε σε ρωτάω αν είχατε άλλα σκυλιά, ή αν έχεις χαϊδέψει σκυλιά, ή αν έχεις περάσει ένα ολόκληρο ΣΚ με σκυλιά, αλλά αν θα είναι ο πρώτος πραγματικός προσωπικός σου σκύλος.

Χρειάζεσαι εσύ και όχι ο σκύλος πολύ έντονη καθοδήγηση και εκπαίδευση για να γίνεις ένας καλός ιδιοκτήτης που ο σκύλος του με ένα νεύμα (και κυριολεκτώ στο ένα νεύμα) αν όχι να εκτελεί σίγουρα να καταλαβαίνει.

Μάς έγραψες τη βασική σου ανάγκη, τη φύλαξη. Από 'κει και πέρα τί άλλο έχεις φανταστεί πως είναι ένας σκύλος και ειδικά ένας σκύλος που ανήκει σ' αυτές τις δυο φυλές και το κυριότερο πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου μαζί του; Μη φοβηθείς να γράψεις, ίσα ίσα που αυτό θα βοηθήσει στο να καταλάβουμε καλύτερα κι αν μη τι άλλο να σε αποτρέψουμε ίσως από πιθανά μεγάλα λάθη τόσο σε σχέση με την απόκτηση, όσο και με την συμβίωση.

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο: Τί σου αρέσει στο Μπούλμαστιφ και τί σου αρέσει στο Γερμανικό; Και πέρα απ' αυτό απ' όσο έχεις καταλάβει ποιό είναι εκείνο το στοιχείο που σε τραβάει στον ένα και δεν το έχει ο άλλος; Ίσως εκεί να βρίσκεται η χρυσή τομή.

kimonas

Banned
Banned
8 Οκτωβρίου 2009
847
2
Αθήνα - Γαλάτσι
Επίσης φίλε μου varmenak, πριν, πολύυυυυυυυ πριν προβείς σε οποιαδήποτε αγορά, να ξέρεις ότι υπάρχουν κάποιες φυλές οι οποίες ΔΕΝ προτείνονται σε μη...ΣΚΥΛΑ (δηλαδή σε άνθρωπο ο οποίος δεν είχε ποτέ του σκύλο, άρα εμπειρία)... Ξέρεις πόσοι έφαγαν τα μούτρα τους πέρνοντας μία δυναμική φυλή και πρίν δεν είχαν μαζέψει ούτε σκατούλα από σκυλάκι?????? (τυχαίο το παράδειγμα με την σκατούλα :D :p) Τι εννοώ δυναμική φυλή που δεν προτείνεται σε άπειρους ιδιοκτήτες??? Πρόχειρο Παράδειγμα: Aν δεν έχει καβαλήσει κάποιος άνθρωπος ούτε παπάκι είναι δυνατόν να του δώσεις R1 και μάλιστα να την ''πάει'' έστω και ένα τετράγωνο..όρθιος???? ;) ;)... Δυστυχώς ή ευτυχώς φέρε στο νου σου ότι κάποιες φυλές στο χειρισμό τους είναι ''παπάκια'' και κάποιοες άλλες R1......Γι αυτο λέμε ότι κάποιες φυλές απευθύνονται σε άτομα που είχαν ή έχουν σκυλιά και όχι σε άπειρους ιδιοκτήτες.......(Εγώ ας πούμε για παράδειγμα απέκτησα την πρώτη μου δυναμική φυλή ύστερα απο 16 χρόνια ιδιοκτησιάς και 16 χρόνια με σκυλιά μέσα στο ίδιο μου το σπίτι)...... Και εκ γεννετής λόγω περιβάλλοντος, βιωμάτων, θέλω, πιστεύω αλλά και συνηθειών είχα μία κλίση :D :p σε ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΑΤΕΣ φυλές με άποψη , ιδέα και ΤΟΝΟΥΣ ξεροκεφαλιάς
Σαφώς και δε σου προτείνω εσένα να κάνεις αυτό που μου έφερε εμένα η δικία μου τύχη και συνέχεια χαχαχαχαχαχχ :D :D....Απλά σου λέω πώς έπραξα σε βάθος χρόνου βάση της κυνολογικής μου προόδου δια μέσου του χρόνου και της αλλαγής μου από παιδί, έφηβος, ενήλικος....... (Περι αυτολόγησα λιγάκι αλλά ειλικρινά θέλω να σε βοηθήσω όσο μπορώ)....Θα ακούσεις πολλά, καλά και κακά ;) ..Μάτια και αυτιά ανοιχτά για να ξεδιαλύνεις ΕΣΥ και ΜΟΝΟ εσύ........... ;)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Οποτε greedy κοιταω για πιστοποιητικα ελευθερα δυσπλασιας για τους γονεις σιγουρα.
Τωρα οσον αφορα το κοστος εκπαιδευσης ειναι εφικτο να εχω καποια εικονα γνωριζοντας εκ των προτερων την πιθανη διαφοροποιηση τιμης απο εκπαιδευτη σε εκπαιδευτη?
Επισης αν εχετε να προτεινετε κ καποιους θα ηταν χρησιμο εστω κ αν δεν ερθε ακομη αυτη η ωρα.:)
Καλώς ήρθες στο φόρουμ και πολλά μπράβο τόσο για τον ορθό λόγο σου [όπως σου είπε και ο johnk, δυστυχώς δεν είναι το σύνηθες], όσο και για την δομημένη έρευνα που κάνεις πριν αποκτήσεις τον σκύλο σου [ούτε αυτό είναι το σύνηθες].
Οι φίλοι συμφορουμίτες θα σε κατατοπίσουν απόλυτα και για τις δύο ράτσες, στις οποίες έχεις καταλήξει.
Επίσης, θα σου προτείνουν αρκετούς, αποδεδειγμένα εξαιρετικούς εκπαιδευτές.
Εγώ θα τολμήσω μόνο να σου συστήσω αυτό. Μπορεί να σου λύσει πολλές πρακτικές απορίες ;)
Βέβαια έχε στο μυαλό σου, ότι δεν θεωρείς δεδομένο και πανάκεια, τίποτα απ' όσα σου προτείνουμε. Τα ψάχνεις πρώτα ε;

Για την έκθεση του ΚΟΕ 15-16/10 σου μίλησε κανείς μας; :rolleyes:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Να συνεχίσω λιγάκι από εκεί που άφησαν το θέμα τα, ομολογουμένως, σωστά (στο πνεύμα τους - για να μην παρεξηγηθώ!) posts των μελών kimonas, Grifos και mareco...

Οι οποίοι σε συμβούλεψαν:

1. Για την ανάγκη "δομημένης" προσέγγισης, προκειμένου να επιλέξεις τη φυλή της αρεσκείας σου...
2. Για την ανάγκη να σκεφτείς ποιά σχέση είχες με το σκύλο, μέχρι σήμερα, δηλαδή την εμπειρία σου με σκυλιά για τα οποία ήσουν ο ίδιος υπεύθυνος...
3. Για την σημαντική ανάγκη να επιλέξεις σκύλο που θα ταιριάζει στο δικό σου "lifestyle"...
Εκτός και αν είσαι σε φάση (σταθερά αποφασισμένης) αλλαγής του τρόπου ζωής σου (όπως αρκετοί βρίσκονται κατά καιρούς) και ένας σκύλος διαφορετικής "φιλοσοφίας" θα σε βοηθούσε στην αλλαγή αυτή...

Από 'κει και πέρα, μπαίνουμε λιγάκι στις πιο λεπτές "αποχρώσεις" της μεθοδολογίας επιλογών:

4. Δεν μπορεί, παρά να περάσουν από το μυαλό βασικές σκέψεις για τον τρόπο ζωής:
- Παντρεμένος ή ανύπαντρος? Υπάρχουν παιδιά (τι ηλικίας)?
- Αν παντρευτώ, ξέρω καλά ότι ο σύντροφός μου θα πρέπει να έχει ανάλογο στυλ ζωής και, συνεπώς, μπορεί να "απορρίπτω" αξιόλογους ανθρώπους για χάρη της ζωντανής ψυχής που θα με συνοδεύει για τα επόμενα 10-15 χρόνια?
- Η δουλειά μου (στο σημερινό περιβάλλον, του τύπου "κινούμενη άμμος") είναι τέτοιου είδους που προβλέπονται αρκετές μετακινήσεις - ταξίδια? Που μπορεί να προβλέπεται, κάθε τόσο, αλλαγή έδρας εργασίας?

5. Στο φόρουμ υπάρχουν θέματα που εξηγούν τι σημαίνει "one man's dog"... ή "family dog"... ή "one home dog"... Πρέπει να καταλάβω καλά τι σημαίνουν αυτές οι έννοιες...
Στα sites πάσης φύσεως και στα καλά βιβλία, θα διβάσω περιγραφές φυλών και τα γενικά και ειδικότερα χαρακτηριστικά τους... Θα πρέπει να "παντρέψω", λοιπόν, τις έννοιες αυτές με τις περιγραφές των βιβλίων...
Θα πρέπει, επίσης, να τις "παντρέψω" και με ορισμένες άλλες έννοιες, όπως: "Κυριαρχικός", "Εξαρτημένος", "Ανεξάρτητος", "Επιφυλακτικός", "Καχύποπτος", "Προστατευτικός", "Ανθρωποκεντρικός", "Προστατεύει την περιοχή του και - ίσως - τη διευρύνει", "Σωματοφύλακας", "Εκπαιδεύσιμος", "Μη Εκπαιδεύσιμος", "Καλή - ή δύσκολη - σχέση με άλλα ζώα"...
Και να δω πως αυτοί οι συνδυασμοί (τους οποίους, σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να τους προσπεράσω ελαφρά τη καρδία!) ταιριάζουν με το δικό μου στυλ και χαρακτήρα... Εγώ, δηλαδή, τι είμαι? "Διπλωμάτης"? "Κυριαρχικός"? "Ηρεμος"? "Δίκαιος"? "Υποτακτικός"? "Υπομονετικός"? "Πόσο εύκολα χάνω την ψυχραιμία μου"? κλπ...
Και, σταδιακά, θα αρχίσω να καταλήγω στην ομάδα φυλών και, τελικά, στη φυλή...
Προσωπικά, το υπέροχο αυτό "ταξίδι" μου πήρε 6 χρόνια συνεχούς μελέτης, παρατήρησης και επαφής (όσο μπορούσα) με σκυλιά των σχετικών φυλών... Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν τότε μέλος του dogforum, ώστε να καθοδηγηθώ στοιχειωδώς...

Κατόπιν, αρχίζουν τα δύσκολα:

6. Πολλά θέματα "εδώ μέσα" για την επιλογή εκτροφέα... Και πολλοί "τσακωμοί" - διαφωνίες, αλλά σίγουρα, προχωρώντας στη μελέτη, κάτι θα μείνει βαθιά μέσα σου... Αν και η προσωπική μου άποψη είναι πως στην πρώτη, στη δεύτερη, ακόμα και στην τρίτη επιλογή εκτροφέα - κουταβιού, θα είναι "ζαριά"... Στον μόνο, λοιπόν, που μπορείς να βασιστείς είναι ο Εκτροφέας που θα επιλέξεις... Το πόσο "ηθικός" και "έντιμος" είναι... Εσύ ψάχνε ήθος και εντιμότητα (με όση γνώση διαθέτεις από τη μέχρι σήμερα ζωή σου) και εκείνος θα σου το "ανταποδώσει" με την μέχρι τώρα δουλειά του, με την εμπειρία του και με την τελική πρόταση - επιλογή του...

7. Επίσης, πολλά θέματα στο φόρουμ για:
- Τη φιλοσοφία εκπαιδευτικής προσέγγισης...
- Την επιλογή εκπαιδευτή...
Δεν θάλεγα ότι είναι τα θέματα που καταλήγουν σε μοναδικό αποτέλεσμα, αλλά είναι καλή τροφή για σκέψη...

Αυτά για την ώρα...
Είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθουμε!:)

varmenak

Member
4 Οκτωβρίου 2011
15
0
Galatsi
Mareco,

Πολύ χρήσιμο Link ευχαριστώ,το ξεψαχνίζω ήδη.

Όσο για την έκθεση δεν έχει πέσει κάτι σχετικό με αυτή στη αντίληψη μου, οπότε κάθε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη αν κ θα το ψάξω κ μόνος μου τώρα που πήρα το ερέθισμα.:)Μη δημιουργούμε κ overhead στα μέλη.:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
www.koe.gr ;)

15 & 16 τουτουνού, εκθέσεις μορφολογίας. Οτι καλύτερο, να δεις από κοντά σκυλιά και τους εκτροφείς τους. Αν μένεις Αθήνα, φυσικά.