Απόκτηση κι δεύτερου μωρού

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
θα σας παραθεσω τη δικη μου προσφατη εμπειρια. εχω ενα γκολντεν θηλυκο, την μπελλα. την εχω απο 2 μηνων, ειναι τωρα σχεδον 7 ετων και ειναι φιλικη με ολους. οπως αναφερθηκε και πιο πανω, ηθελα 2ο σκυλο και για παρεα αλλα και για να ειναι "μικροτερος" ο πονος οταν μας αφησει η μπελλα. στις αρχες του μηνα βρεθηκε στον δρομο μας ενα αδεσποτο αρσενικο ημιαιμο. μας ακολουθησε κανα-δυο φορες και η μπελλα ηταν θετικη μαζι του, οποτε τον μαζεψαμε. τα πανε πολυ καλα, αν και τις πρωτες μερες η μπελλα μου φανηκε λιγο μουδιασμενη. το σημαντικο ειναι να θυμασαι πως πρεπει πρωτα να εκπαιδευτει καλα ο ενας και μετα να παρεις 2ο, γιατι αλλιως θα εχεις μπελαδες Χ 2. δευτερον, το κουταβι θα ειναι "αγραφη σελιδα" και θα τον δουλεψεις οπως θες εσυ, ενω το ενηλικο μπορει να εχει διαφορα προβληματα συμπεριφορας. απ'οτι εχω διαβασει κιολας, καλυτερα να ωριμασει λιγο ο δικος σου, γυρω στα 2-3, και μετα πηγαινε σε καποια φιλοζωικη να δεις πως συμπεριφερεται με τα σκυλια εκει και με ποιο τα παει καλυτερα.
Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση! Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου οπως και όλων όσων λένε πως πρεπει να κοινωνικοποίησω περισσοτερο το μικρο. Παντως βρε παιδια, εχω φτάσει σε σημείο να νιώθω τύψεις που δεν εχω και δεύτερο και τρίτο και τέταρτο σκυλάκι. Ματώνει η Ψυχή μου καθε φορα που παω στο καταφύγιο ή βλεπω αδέσποτα. Θελω όσο γρηγορότερα μπορω να παρω καποιο να το εχω στη ζεστασιά του και την ασφαλεια του. Και η πλάκα ειναι πως απο τοτε που πηρα το μικρο, ενω παντα είχα μια ευαισθησία απέναντι στα ζώα, εχει μεγαλώσει παρά πολυ η έγνοια μου για αυτα. Ανυπομονώ να παρω και ενα δεύτερο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Αν προσανατολίζεσαι σε ενήλικο με καλούς τρόπους, να μην περιμένεις.
Να το βγάλεις το συντομότερο από την μιζέρια του.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Αυτο που λεει το mareco απο πανω ειναι μια σωστοτατη λυση αν θελεις κατι τωρα, η αν νομιζεις οτι εχεις θεματα με τον μικρο σου.....
Εχοντας δυο σκυλια (η περισσοτερα) συνηθως οι συμπεριφορες κοπιαρονται.
Αναλαμβανοντας ενα σκυλι με λυμενα τα προβληματα που σε ταλαιπωρουν στο δικο σου (δλδ καλα κοινωνικοποιημενο, ηρεμο προς αλλα ζωα κλπ) τοτε ισως αυτο σε βοηθησει να στρωσεις τον δικο σου ποιο γρηγορα.......

Υ.Γ. Αν μπεις στην διαδικασια του να περιμενεις να λυσεις ολα σου τα προβληματα, ισως τραβηξει χρονια, ισως μια ζωη ολοκληρη. Παρε ενα σκυλο που θα σε βοηθησει να λυσεις τα προβληματα του δικου σου, παρα ενα σκυλο που θα τα μεγαλωσει.......

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
To παραπάνω ποστ σου το έγραψα για να σου δείξω ότι ακόμα κι αν είναι μεγαλόσωμο το δεύτερο σκυλι, ίσως στην ιεραρχία να συνεχίσει να είναι πιο πάνω η μικρή σου, ίσως και όχι όμως δε μπορείς να ξέρεις ανεξάρτητα απο το μέγεθος του δεύτερου σκύλου.
Vas έχεις δίκιο.
Και η δικιά μου συνήθως δεν φοβάται τα άλλα σκυλιά ανεξαρτήτως μεγέθους απλά όπως είπες "δε τα συμπαθεί", δε θέλει παραπάνω κοινωνικές επαφές πέραν των αναγκαίων. Αν όμως χρειαστεί επεμβαίνει.
Παράδειγμα: Είμαστε σε πάρκο και κάθεται αδιάφορη δίπλα μου μέχρι να δημιουργηθεί θέμα ανάμεσα σε άλλα σκυλιά που μπαίνει ανάμεσα για να κάνει το διαιτητή (ένας υποτακτικός σκύλος θα έμενε στη θέση του).
Ή το καλοκαίρι συναντούσαμε ένα ημιδεσποζόμενο, πραγματικά καλόβολο ημίαιμο golden retriever το οποίο ήθελε να έρθει για χάδια και το έδιωχνε λυσσαλέα. Έκανε αυτό το μπου που λες και το άλλο “άλλαζε πεζοδρόμιο”.
Με αρκετά σημαντικά μεγαλύτερα της σκυλιά θα μπορούσε να αναδειχθεί αρχηγός.

Το θέμα μου είναι ότι με αυτά τα σκυλιά η δικιά μου μέχρι στιγμή τουλάχιστον δεν έτυχε να “παίξει” (ας μην κάνουμε δεύτερες σκέψεις με το τι εννοούμε παιχνίδι, κυριαρχία κλπ). Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με μικρόσωμα.

Ενώ είναι τα δύο που σου είπα που... τα παρακαλάει... Τα προκαλεί συνέχεια σε παιχνίδι: τρέχουν, κουνάει την ουρά της, κάνει αυτήν την “υπόκλιση”, το βλέμμα της λάμπει. Με το ένα μπορούν να είναι έτσι για ώρες. Με το άλλο όχι τόσο πολύ, ο άλλος δείχνει να βαριέται, να μη συμμετέχει τόσο και πάει και αυτή του κάνει αυτό το “μμμμμ.... μμμμμ.....” :)άντε, άντε).
Αν πάρω δεύτερο σκύλο αυτή τη σχέση θέλω να έχει μαζί του.

Είχες δίκιο ότι δε ξεκαθάρισα τι εννοώ μπερδεύοντας τις παραμέτρους: παιχνίδι και αρχηγία.
Αν λοιπόν έρθει άλλος, ανεξαρτήτως μεγέθους, σκύλος τα θέλουμε και τα δύο! :)