Απόκτηση κι δεύτερου μωρού

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
east και εμένα ο δικός μου στη θηλυκιά μου δεν υπάρχει περίπτωση να αγριέψει, ούτε καν να την "ενοχλήσει" αλλά δεν είμαι σίγουρη(δεν ξέρω κιόλας..) πως αν δει στον δρόμο ένα σκυλί ίδιας ράτσας με αυτή θα έχει τις ίδιες φιλικές διαθέσεις. Γενικά είναι ορισμένα σκυλιά που τα έχει σε μαύρη λίστα, κυρίως τα επιθετικά, και με το που θα τα δει κλειδώνει.

Kimono, θα συμφωνήσω να δει το σκυλί σου κάποιος εκπαιδευτής για να διορθώσει λίγο το θεματάκι του με τα άλλα σκυλιά και μετά μπορείτε να κάνετε μια βόλτα σε ένα καταφύγειο μαζί με τον σκύλο σου για να διαλέξετε το τρίτο μέλος.

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. Θα δω το θεμα του πρώτα με τα αλλα σκυλια να ενίσχυθει λιγο η κοινωνικοποίηση του και μετα ή θα παμε σε ενα καταφύγιο να πάρουμε ή θα βρούμε καποιο αδέσποτο που να τα πανε καλα.
Και πάλι ευχαριστω!

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Είναι επιθετικός ή απλά δε θέλει να συναναστρέφεται με άλλα σκυλιά;
Μιας και ο/η Kimono φαίνεται να καλύφθηκε να επωφεληθώ και εγώ από το θέμα και να ρωτήσω:
Αν μιλάμε για σκύλο ο οποίος μυρίζει χωρίς πρόβλημα τα άλλα σκυλιά και μετά αδιαφορεί (δεν είναι κοινωνικός, παιχνιδιάρης) και θέλουμε δεύτερο σκύλο με σκοπό να "έχει παρέα" ο πρώτος (όχι μόνο να ζουν αρμονικά) τι θα έλεγες;
Ποια η γνώμη σας;

Παρεπιπτόντως σε σχέση με αυτό που ανέφερες για συγκεκριμένες φυλές ή χαρακτηριστικά η δικιά μου παρότι αδιάφορη με τους περισσότερους σκύλους υπάρχουν δύο σκυλιά με τα οποία παίζει τέλεια και είναι και τα δύο κοκονια/κοκονοειδή.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Απο τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόβλημα κοινωνικοποίησης αλλά απλά ο σκύλος σου δε συμπαθεί τα άλλα σκυλιά θα μπορούσες να κάνεις μια βόλτα σε ένα εκτροφείο που να σε ενδιαφέρει ή σε έναν σύλλογο και να δεις την αντίδραση του σκύλου σου με τα άλλα σκυλιά. Ίσως η αγάπη του προς τα κοκόνια να μπορεί να σε οδηγήσει σε μια πιο "ασφαλή" επιλογή.

Η πρώτη μου σκύλα είναι φοβική με όλα τα σκυλιά αλλά τον δικό μου τον ανέχεται πολύ παραπάνω απο τα ξένα. Εκτός απο το "κλικ" της πρώτης επαφής είναι και ο χρόνος που θα περάσουν μαζί τα σκυλιά και ίσως "αλλάξει" το πράγμα. Πάντως εγώ δε την πίεσα ιδιαίτερα και όταν τα έφερα σε κοντινή επαφή το έκανα με παρουσία εκπαιδευτή. Καλή επιλογή και καλημέρα!

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
οκ, μια ματιά που έριξα σε αγγελίες απο φιλοζωικες, βρήκα π.χ. Ενα κοριτσάκι, 2 μηνών. Σκεφτομουνα κατι τέτοιο, πρώτον γτ και τον δικο μου απο μικρο τον εχω οποτε εχω μια εμπειρία με κουτάβια, απο την αλλη, σκέφτηκα μηπως εάν ειναι μικρή, την δεχτεί με λιγότερη ζήλια, δεν τη δει τοσο σαν αντίζηλο για φαί, παιχνίδι κλπ αλλα σαν μωρό που θελει καθοδήγηση. Μηπως αυτο ηταν πιο εύκολο. Δεν ξερω πως το βλέπετε εσείς που σιγουρα έχετε μεγαλύτερη εμπειρία, σαν σκέψη.
Καλημερα και καλως ηρθες στο φορουμ :)
Διαβασα ολο το θεμα και απλα μου εκανε εντυπωση η συγκεκριμενη φραση.
Συφμωνα με οτι γραφεις δεν θα ελεγα οτι εχεις εμπειρια στο μεγαλωμα ενος κουταβιου.
Ηδη το σκυλακι σου σε ηλικια 15 μηνων και εχει θεμα με αλλα αρσενικα.
Και οκ αντε τα αρσενικα, αλλα και με θηλυκα??
Για μενα σημαινει οτι κατι δεν πηγε σωστα στην ανατροφη του.
Δεν το λεω με κακη διαθεση, δεν νομιζω να υπαρχει καποιος που να ηταν τελειος στο μεγαλωμα του κουταβιου του την πρωτη φορα που απεκτησε σκυλο, αλλα δεν θα ελεγε κι ολας εχω εμπειρια.
Επισης συμφωνω μαζι σου οτι αν εχει προβλημα ενα θηλυκο κουταβι ισως ειναι καλυτερη λυση, ομως το μονο που θα σκεφτομουνα ειναι οτι το κουταβι θα αντιγραφει τον αρσενικο σου οποτε ισως ηταν καλυτερα να λυσεις οποια προβληματα με τον σκυλο σου και μετα να παρεις 2ο και να σου βγει π.χ κι αυτο επιθετικο γιατι θα βλεπει το μεγαλο και θα νομιζει οτι ειναι κατι σωστο αυτο που κανει.
Ευχομαι να βρεις το σκυλι που θελεις, ειτε κουταβι ειναι, ειτε ενηλικο, αρκει να σας κανει εσενα και του σκυλου σου το κλικ :D

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Και εγώ είμαι της γνώμης πρώτα να λύσεις τα θέματα του σκύλου που ήδη έχεις και μετά να πάρεις δεύτερο. Φαντάζεσαι να σου βγουν παρόμοια θέματα και στο 2ο ? Ποιον θα πρωτοπαλέψεις μετά...?

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Καλημερα και καλως ηρθες στο φορουμ :)
Διαβασα ολο το θεμα και απλα μου εκανε εντυπωση η συγκεκριμενη φραση.
Συφμωνα με οτι γραφεις δεν θα ελεγα οτι εχεις εμπειρια στο μεγαλωμα ενος κουταβιου.
Ηδη το σκυλακι σου σε ηλικια 15 μηνων και εχει θεμα με αλλα αρσενικα.
Και οκ αντε τα αρσενικα, αλλα και με θηλυκα??
Για μενα σημαινει οτι κατι δεν πηγε σωστα στην ανατροφη του.
Δεν το λεω με κακη διαθεση, δεν νομιζω να υπαρχει καποιος που να ηταν τελειος στο μεγαλωμα του κουταβιου του την πρωτη φορα που απεκτησε σκυλο, αλλα δεν θα ελεγε κι ολας εχω εμπειρια.
Επισης συμφωνω μαζι σου οτι αν εχει προβλημα ενα θηλυκο κουταβι ισως ειναι καλυτερη λυση, ομως το μονο που θα σκεφτομουνα ειναι οτι το κουταβι θα αντιγραφει τον αρσενικο σου οποτε ισως ηταν καλυτερα να λυσεις οποια προβληματα με τον σκυλο σου και μετα να παρεις 2ο και να σου βγει π.χ κι αυτο επιθετικο γιατι θα βλεπει το μεγαλο και θα νομιζει οτι ειναι κατι σωστο αυτο που κανει.
Ευχομαι να βρεις το σκυλι που θελεις, ειτε κουταβι ειναι, ειτε ενηλικο, αρκει να σας κανει εσενα και του σκυλου σου το κλικ :D
Καλημέρα και ευχαριστω πολυ για την απαντηση!
οταν έγραψα για εμπειρία , το είπα, πως εχω μια εμπειρία στο μεγάλωμα κουταβιου, εννοώντας προφανώς πως δεν τα εχω κανει ολα τέλεια απλα εχω καποια εμπειρία. Εχω ΜΙΑ εμπειρία είπα. Προφανώς το να υποστήριξω πως τα εχω κανει ολα τέλεια, ειναι το λιγότερο αφελές, ποιος τα εχει κανει άλλωστε? απλα δεν ειμαι πρωτάρα στο μεγάλωμα κουταβιου.
στο θεμα μας τωρα, οπως προ είπαν και υπόλοιποι, εχω αποφασίσει τι θα κανω, πρώτα θα ασχοληθώ παραπάνω με την κοινωνικοποίηση του και μετα θα παρω το δεύτερο μωρό. Θεωρώ πως έχουν δίκιο και πως ετσι πρεπει να γινει για να έχουν μια αρμονική συμβίωση. Ηδη πηρα τηλ στο puppies park για να με κατατοπίζουν, εχω ακούσει πολυ καλα λόγια.
σε ευχαριστω πολυ!

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Και εγώ είμαι της γνώμης πρώτα να λύσεις τα θέματα του σκύλου που ήδη έχεις και μετά να πάρεις δεύτερο. Φαντάζεσαι να σου βγουν παρόμοια θέματα και στο 2ο ? Ποιον θα πρωτοπαλέψεις μετά...?
Σταματια καλημερα! Αυτο εχω αποφασίσει να κανω!ευχαριστω πολυ!

IrAr

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2012
208
5
Σωστή η απόφασή σου, θα ήθελα να σου γράψω όμως κάτι που ίσως να μην έχεις σκεφτεί. Θα πρέπει ο σκύλος σου να υπακούει άψογα το κάτσε και το μείνε (οπότε δούλεψέ το μέχρι να έρθει το νέο παιδί). Εγώ τώρα που έχω δύο έτυχε κάποια στιγμή να δυσκολευτώ πάρα πολύ σε μια βόλτα. Ο δικός μου (26 κιλά) έχει έναν αιώνιο εχθρό στη γειτονιά (ημιδεσποζόμενο που πάει βόλτες μόνος του και του ορμούσε συνέχεια μέχρι που μια φορά τον δάγκωσε) με αυτόν δεν μπορώ να τον συγκρατήσω και πάντα "τον σέρνω" για να φύγουμε απο κοντά του. Τώρα φιλοξενώ μια μικρή (15 κιλά) σε μια βόλτα λοιπόν συναντάμε τον "εχθρό" η μικρή άρχισε να τραβάει για να παίξει (είναι ακόμη ανεκπαίδευτη) και ο δικός μου για να τον φάει...

Τα 26 κιλά τα καταφέρνω άνετα τα 41 δεν..... Σκέψου λοιπόν ακόμη και τα κιλά τους αν ο μικρός σου δεν διορθωθεί με την εκπαίδευση.

Εγώ πάντως θα έπαιρνα ενήλικο θηλυκό που θα τσέκαρα πρώτα αν είναι φιλικό με όλα τα σκυλιά για να επηρεάζει και θετικά τον δικό μου.

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Σωστή η απόφασή σου, θα ήθελα να σου γράψω όμως κάτι που ίσως να μην έχεις σκεφτεί. Θα πρέπει ο σκύλος σου να υπακούει άψογα το κάτσε και το μείνε (οπότε δούλεψέ το μέχρι να έρθει το νέο παιδί). Εγώ τώρα που έχω δύο έτυχε κάποια στιγμή να δυσκολευτώ πάρα πολύ σε μια βόλτα. Ο δικός μου (26 κιλά) έχει έναν αιώνιο εχθρό στη γειτονιά (ημιδεσποζόμενο που πάει βόλτες μόνος του και του ορμούσε συνέχεια μέχρι που μια φορά τον δάγκωσε) με αυτόν δεν μπορώ να τον συγκρατήσω και πάντα "τον σέρνω" για να φύγουμε απο κοντά του. Τώρα φιλοξενώ μια μικρή (15 κιλά) σε μια βόλτα λοιπόν συναντάμε τον "εχθρό" η μικρή άρχισε να τραβάει για να παίξει (είναι ακόμη ανεκπαίδευτη) και ο δικός μου για να τον φάει...

Τα 26 κιλά τα καταφέρνω άνετα τα 41 δεν..... Σκέψου λοιπόν ακόμη και τα κιλά τους αν ο μικρός σου δεν διορθωθεί με την εκπαίδευση.

Εγώ πάντως θα έπαιρνα ενήλικο θηλυκό που θα τσέκαρα πρώτα αν είναι φιλικό με όλα τα σκυλιά για να επηρεάζει και θετικά τον δικό μου.
Έχεις απόλυτο δίκιο, ευτυχώς το κάτσε μεινε τα κατέχει και εννοείται τα δουλεύουμε και θα τα δουλεύουμε συνέχεια. Να σου πως την αλήθεια, ενω στην αρχη προσανατολιζομουνα σε κουτάβι θηλυκό, μεσα απο τη συζήτηση μου μπήκε και η ιδέα για ενήλικο, γιατι οπως ανέφερε και η Mareco, βρίσκουν και πιο δύσκολα απο τα κουτάβια σπιτι. Τα κιλα ειναι επισης κατι που θα πρεπει να λάβω υπόψη μου, έχεις πολυ δίκιο και σε αυτο!
σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές!

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
δυο θυλυκα,, απο αδεσποτ κουταβια και οι δυο.... 2 ετων η μια ενος ετους η αλλη στο περιπου,,,.. θελουν και οι δυο να εχουν τα ιδια παιχνιδια το ιδιο φαγητο τα ιδια χαδια,, αρα υπαρχει ανταγωνισμος και ζηλια,, πολυ ζηλια,, καθεται η μπαλα σε μια ακρη,,,, μολις παει να την παρει η μια της ορμαει η αλλη να της την παρει,, ερχεται η μια να την χαιδεψω τρεχει η αλλη να την σβερκωσει για να ερθει αυτη πρωτη,,, ξαπλωνει η μικρη στην πολυθρονα,, ετσι και παει η μεγαλη εκει γινεται μαχη,, καπως ετσι περναει η μερα τους και το βραδυ πεφτουν αγκαλιασμενες για υπνο,,, παει η μικρη και κουλουριαζεται πανω στη μεγαλη και κοιμαται,,, στην αρχη θελει προσοχη,, μην δει εχθρικα το ενα το αλλο.. οποτε επιβαλεις τη συγκατοικηση τους,,,

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Απο τη στιγμή που δεν υπάρχει πρόβλημα κοινωνικοποίησης αλλά απλά ο σκύλος σου δε συμπαθεί τα άλλα σκυλιά θα μπορούσες να κάνεις μια βόλτα σε ένα εκτροφείο που να σε ενδιαφέρει ή σε έναν σύλλογο και να δεις την αντίδραση του σκύλου σου με τα άλλα σκυλιά. Ίσως η αγάπη του προς τα κοκόνια να μπορεί να σε οδηγήσει σε μια πιο "ασφαλή" επιλογή.

Η πρώτη μου σκύλα είναι φοβική με όλα τα σκυλιά αλλά τον δικό μου τον ανέχεται πολύ παραπάνω απο τα ξένα. Εκτός απο το "κλικ" της πρώτης επαφής είναι και ο χρόνος που θα περάσουν μαζί τα σκυλιά και ίσως "αλλάξει" το πράγμα. Πάντως εγώ δε την πίεσα ιδιαίτερα και όταν τα έφερα σε κοντινή επαφή το έκανα με παρουσία εκπαιδευτή. Καλή επιλογή και καλημέρα!
Ευχαριστώ Vas!:)
Θα προτιμούσα το δεύτερο να ήταν ένα ενήλικο πρώην αδέσποτο. Όσες φορές έχω τηλ σε αγγελίες ότι ενδιαφέρομαι για φιλοξενία τα σκυλιά έχουν ήδη δοθεί. Με τη φιλοξενία θα τσέκαρα αυτό που γράφεις (υπογραμμισμένο) και αν όλα πήγαιναν καλά θα κατέληγε σε υιοθεσία. Στο μέγεθος όμως που ψάχνω (η μικρόσωμη κυρία του σπιτιού θέλω να συνεχίσει να είναι η αρχηγός) όλα βρίσκουν αμέσως σπίτι.

Δε βιαζόμαστε. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει!

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Στο μέγεθος όμως που ψάχνω (η μικρόσωμη κυρία του σπιτιού θέλω να συνεχίσει να είναι η αρχηγός) όλα βρίσκουν αμέσως σπίτι.
Γέλασα πολύ με αυτό...
Η σκύλα μου (μεγαλύτερη σε ηλικία, περισσότερα χρονια στο σπίτι, 2 κιλά με το ζόρι) κάνει γρου στον μεγάλο (μικρότερος σε ηλικία, ήρθε όταν εκείνη ήταν ήδη ενήλικη, 35 κιλά μες στο νερό) και αυτός πετάγεται πίσω. Δεν έχει να κάνει το μέγεθος αλλά η σχέση των δυο σκύλων, ίσως και η δικιά σου παρέμβαση τις πρώτες μέρες.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Υπάρχει και το ενδεχόμενο να τα πάει τέλεια με τη νέα του συγκάτοικο αλλά να αλλάξουν ελάχιστα σε ότι αφορά τα άλλα σκυλιά.

LaCat

Well-Known Member
3 Ιουλίου 2013
861
923
Vas, Underdog έχετε δίκιο, μπορεί να γίνει.
Απλά από την εμπειρία με σκυλιά εκτός σπιτιού υποθέτω ότι με έναν μεσαίου μεγέθους σκύλου θα πάει να κάτσει "στη φωλίτσα" της και θα έχει σχέσεις τόσες-όσες, μακριά και αγαπημένοι. Θα ασχοληθεί μόνο αν την ενοχλήσει και προκύψει "ανάγκη".
Βέβαια ποτέ δε ξέρεις. Θα δούμε εν καιρώ... :)

Γέλασα πολύ με αυτό...
Άστα...
Όλα για αυτήν γίνονται...
Μεταξύ μας και εγώ είμαι “στις υπηρεσίες της”... :rolleyes:

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Άστα...
Όλα για αυτήν γίνονται...
Μεταξύ μας και εγώ είμαι “στις υπηρεσίες της”... :rolleyes:
To παραπάνω ποστ σου το έγραψα για να σου δείξω ότι ακόμα κι αν είναι μεγαλόσωμο το δεύτερο σκυλι, ίσως στην ιεραρχία να συνεχίσει να είναι πιο πάνω η μικρή σου, ίσως και όχι όμως δε μπορείς να ξέρεις ανεξάρτητα απο το μέγεθος του δεύτερου σκύλου.

Κι εμένα η μικρή μ έχει εκπαιδεύσει τέλεια. Ξέρω το "χαιδεψε με", "παρε με αγκαλιά", "πάρε ΑΥΤΟΝ(τον μεγάλο..) απο δω, με ενοχλεί", "βάλε μου να φάω", "πάμε σπίτι", "δε μ'αρεσει αυτός, μη του μιλάς(αυτό συνοδεύεται με υστερικό γάβγισμα αν δεν υπακούσω άμεσα)" κ.ο.κ.

bella_gr

Well-Known Member
18 Φεβρουαρίου 2014
459
289
dog-place.blogspot.com
θα σας παραθεσω τη δικη μου προσφατη εμπειρια. εχω ενα γκολντεν θηλυκο, την μπελλα. την εχω απο 2 μηνων, ειναι τωρα σχεδον 7 ετων και ειναι φιλικη με ολους. οπως αναφερθηκε και πιο πανω, ηθελα 2ο σκυλο και για παρεα αλλα και για να ειναι "μικροτερος" ο πονος οταν μας αφησει η μπελλα. στις αρχες του μηνα βρεθηκε στον δρομο μας ενα αδεσποτο αρσενικο ημιαιμο. μας ακολουθησε κανα-δυο φορες και η μπελλα ηταν θετικη μαζι του, οποτε τον μαζεψαμε. τα πανε πολυ καλα, αν και τις πρωτες μερες η μπελλα μου φανηκε λιγο μουδιασμενη. το σημαντικο ειναι να θυμασαι πως πρεπει πρωτα να εκπαιδευτει καλα ο ενας και μετα να παρεις 2ο, γιατι αλλιως θα εχεις μπελαδες Χ 2. δευτερον, το κουταβι θα ειναι "αγραφη σελιδα" και θα τον δουλεψεις οπως θες εσυ, ενω το ενηλικο μπορει να εχει διαφορα προβληματα συμπεριφορας. απ'οτι εχω διαβασει κιολας, καλυτερα να ωριμασει λιγο ο δικος σου, γυρω στα 2-3, και μετα πηγαινε σε καποια φιλοζωικη να δεις πως συμπεριφερεται με τα σκυλια εκει και με ποιο τα παει καλυτερα.