Απόκτηση κι δεύτερου μωρού

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εξακολουθεί να είναι επιθετική;
Ελεεινο, αλλα μπορει κ περισσοτερο......
χαχαχαχαχαχα
Απλα μαζι μου εχει μαθει πλεον να ελεγχει τα νευρα της κ να μην τα εκδηλωνει.....

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ελεεινο, αλλα μπορει κ περισσοτερο......
χαχαχαχαχαχα
Απλα μαζι μου εχει μαθει πλεον να ελεγχει τα νευρα της κ να μην τα εκδηλωνει.....
Να κάνω μια ερώτηση λίγο off topic, που μπορεί να είναι και ηλίθια;
Υπάρχει περίπτωση ένας σκύλος να εκδηλώνει επιθετικότητα σε συγκεκριμένες ράτσες/χρώματα;

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Να κάνω μια ερώτηση λίγο off topic, που μπορεί να είναι και ηλίθια;
Υπάρχει περίπτωση ένας σκύλος να εκδηλώνει επιθετικότητα σε συγκεκριμένες ράτσες/χρώματα;
Ναι.
Εμενα κατα προτεραιοτητα θελει να κατασπαραξει μεγαλοσωμα κ μαλλιαρα σκυλια.....
Ειδικα οταν ειδε πρωτη φορα νιουφι...... ποιος την κραταγε.....
Συνηθως αγνοει λυκοσκυλοειδη -βασικα οτι εχει ορθια αυτια......

Νομιζω οτι ειναι κατι σαν τους ανθρωπους..... αν μισεις τις ξανθιες..... τις μισεις!!!!
χαχαχαχαχαχαχα

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ναι.
Εμενα κατα προτεραιοτητα θελει να κατασπαραξει μεγαλοσωμα κ μαλλιαρα σκυλια.....
Ειδικα οταν ειδε πρωτη φορα νιουφι...... ποιος την κραταγε.....
Συνηθως αγνοει λυκοσκυλοειδη -βασικα οτι εχει ορθια αυτια......

Νομιζω οτι ειναι κατι σαν τους ανθρωπους..... αν μισεις τις ξανθιες..... τις μισεις!!!!
χαχαχαχαχαχαχα
Εμένα θέλει να κατασπαράξει τα αρσενικά dogo argentino... Απο μακριά τα βλέπει και τρελαίνεται.
Βέβαια αν φτάσει στην απόσταση που προσπαθεί να φτάσει αλλά τον συγκρατεί το λουρί, το ποιός θα κατασπαράξει ποιόν πιστεύω ότι είναι εμφανές..:oops:

D

Deleted member 14614

Guest
Για εμένα "φτιάξε" λίγο τον σκύλο σου με τα άλλα σκυλιά και μετά υιοθέτησε και δεύτερο. Στο λέω, γιατί κι εγώ σε ίδια φάση με εσένα είμαι και σε καταλαβαίνω. Αλλά πιστεύω είναι καλύτερο να έχεις έναν σχετικά ισορροπημένο κοινωνικά σκύλο, ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες για τυχόν τσακωμούς, ζήλιες, κλπ. Δεν είναι απαραίτητο να τα πάει καλά με όλα τα σκυλιά, αλλά αφού βλέπεις να τα πάει καλύτερα με τα θηλυκά, ίσως θα ήταν καλύτερο να προσανατολιστείς σε αυτό το φύλο, αφού πρώτα του δημιουργήσεις ένα καλό υπόστρωμα. Δεν είναι κακή ιδέα το puppies park...

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
οκ, μια ματιά που έριξα σε αγγελίες απο φιλοζωικες, βρήκα π.χ. Ενα κοριτσάκι, 2 μηνών. Σκεφτομουνα κατι τέτοιο, πρώτον γτ και τον δικο μου απο μικρο τον εχω οποτε εχω μια εμπειρία με κουτάβια, απο την αλλη, σκέφτηκα μηπως εάν ειναι μικρή, την δεχτεί με λιγότερη ζήλια, δεν τη δει τοσο σαν αντίζηλο για φαί, παιχνίδι κλπ αλλα σαν μωρό που θελει καθοδήγηση. Μηπως αυτο ηταν πιο εύκολο. Δεν ξερω πως το βλέπετε εσείς που σιγουρα έχετε μεγαλύτερη εμπειρία, σαν σκέψη.

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Για εμένα "φτιάξε" λίγο τον σκύλο σου με τα άλλα σκυλιά και μετά υιοθέτησε και δεύτερο. Στο λέω, γιατί κι εγώ σε ίδια φάση με εσένα είμαι και σε καταλαβαίνω. Αλλά πιστεύω είναι καλύτερο να έχεις έναν σχετικά ισορροπημένο κοινωνικά σκύλο, ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες για τυχόν τσακωμούς, ζήλιες, κλπ. Δεν είναι απαραίτητο να τα πάει καλά με όλα τα σκυλιά, αλλά αφού βλέπεις να τα πάει καλύτερα με τα θηλυκά, ίσως θα ήταν καλύτερο να προσανατολιστείς σε αυτό το φύλο, αφού πρώτα του δημιουργήσεις ένα καλό υπόστρωμα. Δεν είναι κακή ιδέα το puppies park...
Rick, σε ευχαριστω πολυ για τη συμβουλή, το puppies park ειναι μεσα στο προγραμμα, απο εδω το έμαθα. Οποτε λες να περιμένω λιγο ακομα ε?απλα σκέφτομαι ποσο πολυ θελω να δώσω σε μια ακομα ψυχούλα ενα σπιτάκι και βλέποντας εξω τόσα εγκαταλελειμμένα με πιάνει η ψυχή μου.

D

Deleted member 14614

Guest
Rick, σε ευχαριστω πολυ για τη συμβουλή, το puppies park ειναι μεσα στο προγραμμα, απο εδω το έμαθα. Οποτε λες να περιμένω λιγο ακομα ε?απλα σκέφτομαι ποσο πολυ θελω να δώσω σε μια ακομα ψυχούλα ενα σπιτάκι και βλέποντας εξω τόσα εγκαταλελειμμένα με πιάνει η ψυχή μου.
Δίκιο έχεις κι εσύ, τόσα σκυλάκια είναι έξω... Και συμφωνώ με mareco στο τελευταίο της post!
Απλά, αυτή είναι η γνώμη μου. Προσωπικά με αυτό το σκεπτικό κινούμαι, γιατί κι εγώ έχω στο πρόγραμμα να υιοθετήσω δεύτερο σκυλί (θηλυκό αυτή τη φορά) κάποια στιγμή. Πιστεύω ότι ίσως θα έπρεπε να περιμένεις λίγο και μετά να κινηθείς αναλόγως. Μπορεί, π.χ. να μην χρειάζεται καν να επιλέξεις φύλο, γιατί θα είναι μια χαρά και με τα δύο ή το αντίθετο.

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Δίκιο έχεις κι εσύ, τόσα σκυλάκια είναι έξω... Και συμφωνώ με mareco στο τελευταίο της post!
Απλά, αυτή είναι η γνώμη μου. Προσωπικά με αυτό το σκεπτικό κινούμαι, γιατί κι εγώ έχω στο πρόγραμμα να υιοθετήσω δεύτερο σκυλί (θηλυκό αυτή τη φορά) κάποια στιγμή. Πιστεύω ότι ίσως θα έπρεπε να περιμένεις λίγο και μετά να κινηθείς αναλόγως. Μπορεί, π.χ. να μην χρειάζεται καν να επιλέξεις φύλο, γιατί θα είναι μια χαρά και με τα δύο ή το αντίθετο.
Καταλαβαίνω πως το εννοείς και έχεις δίκιο σαφώς. Αυτο με την ηλικία το εχω σκεφτεί, γι αυτο μια αλλη λύση ειναι απο καποιο καταφύγιο, καποιο θυληκο μεγαλύτερης ηλικίας, για να ζήσει και σε ενα ζεστό σπιτάκι καποια χρονια. Το θεμα μου μονο, ειτε μικρο ειναι ειτε μεγάλο, ειναι ο μικρος. Απο βδομάδα θα τον ανεβάσω στο puppies park, όπου θα δω καλύτερα τι γινεται με τα αλλα σκυλάκια και γενικα πως φέρεται.
σας ευχαριστω πολυ όλους για τις απαντησεις!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Το φυλο δεν εχει σημασια αν ταιριαζουνε τα σκυλια.
Αν διαλεξει ο σκυλος σου, μπορει να εκπλαγεις με τις επιλογες του!
Αν διαλεξεις εσυ γι αυτον θα πας βαση πιθανοτητων, οπως αντιθετο φυλο, ηπιοτερος χαρακτηρας κλπ κλπ....

Εξακολουθω να πιστευω οτι το να βρεις στο δρομο ενα σκυλακι που να ταιριαζουνε ειναι η ποιο safe λυση κ σωστη για το σκυλο που υιοθετεις κ τον δικο σου που διαλεγει......

@
vas
Εμενα δεν κανει διακρισεις στο φυλο.... δυο σκυλια που παιζει πολυ ειναι ενηλικα θυλικα.
Ουτε στα στειρωμενα κανει διακρισεις.....
Επισης με εξαιρεση την αλλη σκυλα μου που οταν την ειδε τραβηξε προς το μερος της οσο δεν εχει τραβηξει ποτε κ επεσε ανασκελα μπροστα της (κυριολεκτικα ερωτας με την πρωτη ματια) δεν εχω καταφερει να πλησιασω σε αποσταση μυρισματος αλλο cane corso αρσενικο θυλικο ενηλικο ακομα κ κουταβι.......
Βγαλε τωρα εσυ συμπερασματα......

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Καταλαβαίνω πως το εννοείς και έχεις δίκιο σαφώς. Αυτο με την ηλικία το εχω σκεφτεί, γι αυτο μια αλλη λύση ειναι απο καποιο καταφύγιο, καποιο θυληκο μεγαλύτερης ηλικίας, για να ζήσει και σε ενα ζεστό σπιτάκι καποια χρονια. Το θεμα μου μονο, ειτε μικρο ειναι ειτε μεγάλο, ειναι ο μικρος. Απο βδομάδα θα τον ανεβάσω στο puppies park, όπου θα δω καλύτερα τι γινεται με τα αλλα σκυλάκια και γενικα πως φέρεται.
σας ευχαριστω πολυ όλους για τις απαντησεις!
Εχε υπ οψιν σου οτι σκυλι δεσποζομενο η σκυλι υπο περιορισμο (πχ καταφυγειο) μπορει να μην εκδηλωνει τον πραγματικο του χαρακτηρα που θα βγαλει μετα μαζι σου.
Αν βρεις αδεσποτο στο δρομο κ ταιριαξουνε, θα ταιριαζουνε για παντα......

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
οντως ο σκυλος μπορει να διαλεξει καλυτερα μονος του.
μπορεις ομως να του το επιβαλεις εσυ για το δεχτει...μπορεις ομως;;
εγω με τον δικο μου και την μικρη του εφτανε που την εβαλα εγω στην αυλη και σε 2 μερες και μεχρι σημερα ειναι ολα οκ.

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
οντως ο σκυλος μπορει να διαλεξει καλυτερα μονος του.
μπορεις ομως να του το επιβαλεις εσυ για το δεχτει...μπορεις ομως;;
εγω με τον δικο μου και την μικρη του εφτανε που την εβαλα εγω στην αυλη και σε 2 μερες και μεχρι σημερα ειναι ολα οκ.
Γενικα με μενα μπορω να πω πως ειναι υπακουος. Νιώθω πως με εμπιστεύεται και πως έχουμε καλη σχεση και ήρεμη.
Αν αυτο ειναι σημάδι πως μπορει να του "επιβληθεί" αλλο σκυλί ομως δεν το γνωρίζω.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Γενικα με μενα μπορω να πω πως ειναι υπακουος. Νιώθω πως με εμπιστεύεται και πως έχουμε καλη σχεση και ήρεμη.
Αν αυτο ειναι σημάδι πως μπορει να του "επιβληθεί" αλλο σκυλί ομως δεν το γνωρίζω.
Ποιος θα κανει κουμαντο αναμεσα τους ειναι κατι που δεν σε αφορα αρκει να μην υπαρχουνε καυγαδες κ να τα βρισκουνε......

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Η αλήθεια είναι ότι και τα δικά μου αρσενικά επέλεξαν ο ένας τον άλλον. Η φιλία τους προυπήρχε της υιοθεσίας του Τζιμάκου κι αυτό βοήθησε κι εμένα κι εκείνον να βρει σπίτι. Και κόντρα στα προγνωστικά και στις εκτιμήσεις εκπαιδευτών ότι μια μέρα θα πλακωθούνε κοιμούνται αγκαλιά. Κι εγώ πιστεύω στην επιλογή του ίδιου του σκύλου.

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
δεν με καταλαβες.
να του επιβληθεις εσυ ωστε να δεχτει αλλο σκυλι.
Ναι κατάλαβα. Να του επιβληθεί απο μενα αλλο σκυλί. Ειλικρινά δεν μπορω να απαντήσω σε αυτο. Του επιβάλλω οταν χρειάζεται κατι, αλλα σε καθημερινά θεματα. Τωρα αυτο ειναι καπως διαφορετικό.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Tασο, εγω καταφερα κ επεβαλλα στις δυο σκυλες τον γατο.
Δεν τον πειραζουνε δεν τον γαυγιζουνε, δεν τον ενοχλουνε....... δεν νομιζω οτι τον γουσταρουνε ομως κι ολας, κι αν ειχανε την επιλογη ισως να μην τον θελανε εδω.....
(αυτος τις θελει παντως!!!)

Οταν μιλαμε για δυο ζωα που θα συμβιωσουνε (ακομα κ συνεργαστουνε στην περιπτωση σου και μου εν ωρα καθηκοντως) εγω προσωπικα θα ηθελα η επιλογη να ειναι οσο το δυνατον προς την καλυτερη δυνατη τους σχεση, κ οχι να ανεχεται το ενα το αλλο επειδη το επεβαλλα εγω.....

Μπορει βεβαια να διαλεξεις ενα σκυλο που να ταιριαζει τελεια με τον υπαρχοντα, αλλα οι πιθανοτητες ομαλης συμβιωσης λενε να διαλεξει μονος του......

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
σωστος αλλα στο επιβαλω εχει και συνεχεια για να τα φτιαξεις ολα αυτα και δεν λες οτι ενταξει τον δεχτηκε παει τελειωσε.
εδω μιλαμε μονο για να βγενουν βολτα μαζι και να παιζουν μαζι οχι κατι αλλο που θα βαλει τον καθενα σε σκεψεις αν θα ταιριαξουν η οχι.