Ελεεινο, αλλα μπορει κ περισσοτερο......Εξακολουθεί να είναι επιθετική;
χαχαχαχαχαχα
Απλα μαζι μου εχει μαθει πλεον να ελεγχει τα νευρα της κ να μην τα εκδηλωνει.....
Ελεεινο, αλλα μπορει κ περισσοτερο......Εξακολουθεί να είναι επιθετική;
Να κάνω μια ερώτηση λίγο off topic, που μπορεί να είναι και ηλίθια;Ελεεινο, αλλα μπορει κ περισσοτερο......
χαχαχαχαχαχα
Απλα μαζι μου εχει μαθει πλεον να ελεγχει τα νευρα της κ να μην τα εκδηλωνει.....
Ναι.Να κάνω μια ερώτηση λίγο off topic, που μπορεί να είναι και ηλίθια;
Υπάρχει περίπτωση ένας σκύλος να εκδηλώνει επιθετικότητα σε συγκεκριμένες ράτσες/χρώματα;
Εμένα θέλει να κατασπαράξει τα αρσενικά dogo argentino... Απο μακριά τα βλέπει και τρελαίνεται.Ναι.
Εμενα κατα προτεραιοτητα θελει να κατασπαραξει μεγαλοσωμα κ μαλλιαρα σκυλια.....
Ειδικα οταν ειδε πρωτη φορα νιουφι...... ποιος την κραταγε.....
Συνηθως αγνοει λυκοσκυλοειδη -βασικα οτι εχει ορθια αυτια......
Νομιζω οτι ειναι κατι σαν τους ανθρωπους..... αν μισεις τις ξανθιες..... τις μισεις!!!!
χαχαχαχαχαχαχα
Rick, σε ευχαριστω πολυ για τη συμβουλή, το puppies park ειναι μεσα στο προγραμμα, απο εδω το έμαθα. Οποτε λες να περιμένω λιγο ακομα ε?απλα σκέφτομαι ποσο πολυ θελω να δώσω σε μια ακομα ψυχούλα ενα σπιτάκι και βλέποντας εξω τόσα εγκαταλελειμμένα με πιάνει η ψυχή μου.Για εμένα "φτιάξε" λίγο τον σκύλο σου με τα άλλα σκυλιά και μετά υιοθέτησε και δεύτερο. Στο λέω, γιατί κι εγώ σε ίδια φάση με εσένα είμαι και σε καταλαβαίνω. Αλλά πιστεύω είναι καλύτερο να έχεις έναν σχετικά ισορροπημένο κοινωνικά σκύλο, ώστε να μειώσεις τις πιθανότητες για τυχόν τσακωμούς, ζήλιες, κλπ. Δεν είναι απαραίτητο να τα πάει καλά με όλα τα σκυλιά, αλλά αφού βλέπεις να τα πάει καλύτερα με τα θηλυκά, ίσως θα ήταν καλύτερο να προσανατολιστείς σε αυτό το φύλο, αφού πρώτα του δημιουργήσεις ένα καλό υπόστρωμα. Δεν είναι κακή ιδέα το puppies park...
Δίκιο έχεις κι εσύ, τόσα σκυλάκια είναι έξω... Και συμφωνώ με mareco στο τελευταίο της post!Rick, σε ευχαριστω πολυ για τη συμβουλή, το puppies park ειναι μεσα στο προγραμμα, απο εδω το έμαθα. Οποτε λες να περιμένω λιγο ακομα ε?απλα σκέφτομαι ποσο πολυ θελω να δώσω σε μια ακομα ψυχούλα ενα σπιτάκι και βλέποντας εξω τόσα εγκαταλελειμμένα με πιάνει η ψυχή μου.
Καταλαβαίνω πως το εννοείς και έχεις δίκιο σαφώς. Αυτο με την ηλικία το εχω σκεφτεί, γι αυτο μια αλλη λύση ειναι απο καποιο καταφύγιο, καποιο θυληκο μεγαλύτερης ηλικίας, για να ζήσει και σε ενα ζεστό σπιτάκι καποια χρονια. Το θεμα μου μονο, ειτε μικρο ειναι ειτε μεγάλο, ειναι ο μικρος. Απο βδομάδα θα τον ανεβάσω στο puppies park, όπου θα δω καλύτερα τι γινεται με τα αλλα σκυλάκια και γενικα πως φέρεται.Δίκιο έχεις κι εσύ, τόσα σκυλάκια είναι έξω... Και συμφωνώ με mareco στο τελευταίο της post!
Απλά, αυτή είναι η γνώμη μου. Προσωπικά με αυτό το σκεπτικό κινούμαι, γιατί κι εγώ έχω στο πρόγραμμα να υιοθετήσω δεύτερο σκυλί (θηλυκό αυτή τη φορά) κάποια στιγμή. Πιστεύω ότι ίσως θα έπρεπε να περιμένεις λίγο και μετά να κινηθείς αναλόγως. Μπορεί, π.χ. να μην χρειάζεται καν να επιλέξεις φύλο, γιατί θα είναι μια χαρά και με τα δύο ή το αντίθετο.
Εχε υπ οψιν σου οτι σκυλι δεσποζομενο η σκυλι υπο περιορισμο (πχ καταφυγειο) μπορει να μην εκδηλωνει τον πραγματικο του χαρακτηρα που θα βγαλει μετα μαζι σου.Καταλαβαίνω πως το εννοείς και έχεις δίκιο σαφώς. Αυτο με την ηλικία το εχω σκεφτεί, γι αυτο μια αλλη λύση ειναι απο καποιο καταφύγιο, καποιο θυληκο μεγαλύτερης ηλικίας, για να ζήσει και σε ενα ζεστό σπιτάκι καποια χρονια. Το θεμα μου μονο, ειτε μικρο ειναι ειτε μεγάλο, ειναι ο μικρος. Απο βδομάδα θα τον ανεβάσω στο puppies park, όπου θα δω καλύτερα τι γινεται με τα αλλα σκυλάκια και γενικα πως φέρεται.
σας ευχαριστω πολυ όλους για τις απαντησεις!
Γενικα με μενα μπορω να πω πως ειναι υπακουος. Νιώθω πως με εμπιστεύεται και πως έχουμε καλη σχεση και ήρεμη.οντως ο σκυλος μπορει να διαλεξει καλυτερα μονος του.
μπορεις ομως να του το επιβαλεις εσυ για το δεχτει...μπορεις ομως;;
εγω με τον δικο μου και την μικρη του εφτανε που την εβαλα εγω στην αυλη και σε 2 μερες και μεχρι σημερα ειναι ολα οκ.
Ποιος θα κανει κουμαντο αναμεσα τους ειναι κατι που δεν σε αφορα αρκει να μην υπαρχουνε καυγαδες κ να τα βρισκουνε......Γενικα με μενα μπορω να πω πως ειναι υπακουος. Νιώθω πως με εμπιστεύεται και πως έχουμε καλη σχεση και ήρεμη.
Αν αυτο ειναι σημάδι πως μπορει να του "επιβληθεί" αλλο σκυλί ομως δεν το γνωρίζω.
Ναι κατάλαβα. Να του επιβληθεί απο μενα αλλο σκυλί. Ειλικρινά δεν μπορω να απαντήσω σε αυτο. Του επιβάλλω οταν χρειάζεται κατι, αλλα σε καθημερινά θεματα. Τωρα αυτο ειναι καπως διαφορετικό.δεν με καταλαβες.
να του επιβληθεις εσυ ωστε να δεχτει αλλο σκυλι.