Απόκτηση κι δεύτερου μωρού

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Καλησπέρα, θα ηθελα τη γνώμη σας για ενα θεμα που το σκέφτομαι εδω και μερες.
εχω ενα σκυλάκι το οποιο το λατρεύω, ημίαιμο που το βρήκα απο φιλοζωικη. Το εχω απο 2 μηνών και τωρα ειναι 15 μηνών. Πρωτη φορα σκυλομαμα. Με το μικρο εχω δεθει πολυ, κυριολεκτικά ειναι η σκιά μου και να σας πω την αλήθεια δεν το περίμενα τοσο. Άκουγα τι καταπληκτικά ειναι τ σκυλιά αλλα τώρα που το ζω ειναι πραγματικα υπέροχο. Ο μικρός μου ειναι δύστροπο σκυλάκι και γενικα δεν τα παει καλα με αλλα σκυλάκια , ανεξάρτητου φύλου. Σκέφτομαι να τον παω στο puppies park για κοινωνικοποίηση αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορία.
Τον τελευταίο καιρό, σκέφτομαι πολυ σοβαρά να υιοθέτηση και ενα ακομα σκυλάκι. Γενικα τα λατρεύω τα ζώα, βοηθΩ σε καταφύγιο αλλα νιώθω πως οικονομικά με " παίρνει" να εχω και αλλο ενα σπιτι μου. Επισης, θα με εκανε ακομα πιο χαρούμενη να εχω 2 μωρά σπιτι!!
το θεμα μου δεν ειναι ουτε ο χώρος ουτε το οικονομικό, ουτε η όρεξη να ασχοληθώ. Ειναι ο μικρός. Σκέφτομαι να βρω ενα κοριτσάκι, γτ διάβασα πως τα διαφορετικού φύλου τα πανε καλύτερα μεταξύ τους. Σημειωτέον, δε θελω να παρω ενα κάποιες μερες να δω πως θα παει και μετα να το αφήσω πισω. Δε θα μου πήγαινε η καρδιά.
ρωταω λοιπόν, απο εσάς που έχετε παραπάνω απο 1 σκυλάκι, και κυριως και αρσενικό και θηλυκό, τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε? πως ειναι η διαβίωση τους γενικα? το θεμα ειναι να ειναι και τα 2 χαρούμενα και οχι να κακό περνάνε.
ευχαριστω!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Καλησπέρα, θα ηθελα τη γνώμη σας για ενα θεμα που το σκέφτομαι εδω και μερες.
εχω ενα σκυλάκι το οποιο το λατρεύω, ημίαιμο που το βρήκα απο φιλοζωικη. Το εχω απο 2 μηνών και τωρα ειναι 15 μηνών. Πρωτη φορα σκυλομαμα. Με το μικρο εχω δεθει πολυ, κυριολεκτικά ειναι η σκιά μου και να σας πω την αλήθεια δεν το περίμενα τοσο. Άκουγα τι καταπληκτικά ειναι τ σκυλιά αλλα τώρα που το ζω ειναι πραγματικα υπέροχο. Ο μικρός μου ειναι δύστροπο σκυλάκι και γενικα δεν τα παει καλα με αλλα σκυλάκια , ανεξάρτητου φύλου. Σκέφτομαι να τον παω στο puppies park για κοινωνικοποίηση αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορία.
Τον τελευταίο καιρό, σκέφτομαι πολυ σοβαρά να υιοθέτηση και ενα ακομα σκυλάκι. Γενικα τα λατρεύω τα ζώα, βοηθΩ σε καταφύγιο αλλα νιώθω πως οικονομικά με " παίρνει" να εχω και αλλο ενα σπιτι μου. Επισης, θα με εκανε ακομα πιο χαρούμενη να εχω 2 μωρά σπιτι!!
το θεμα μου δεν ειναι ουτε ο χώρος ουτε το οικονομικό, ουτε η όρεξη να ασχοληθώ. Ειναι ο μικρός. Σκέφτομαι να βρω ενα κοριτσάκι, γτ διάβασα πως τα διαφορετικού φύλου τα πανε καλύτερα μεταξύ τους. Σημειωτέον, δε θελω να παρω ενα κάποιες μερες να δω πως θα παει και μετα να το αφήσω πισω. Δε θα μου πήγαινε η καρδιά.
ρωταω λοιπόν, απο εσάς που έχετε παραπάνω απο 1 σκυλάκι, και κυριως και αρσενικό και θηλυκό, τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε? πως ειναι η διαβίωση τους γενικα? το θεμα ειναι να ειναι και τα 2 χαρούμενα και οχι να κακό περνάνε.
ευχαριστω!
Ασε τον ιδιο το σκυλο να διαλεξει οσο περιεργο κι αν σου ακουγεται.
Εμενα η θυλικια σκυλα διαλεξε ενα θυλικο σκυλι για να συμβιωσει.......
Θεωρουσα αδυνατο να πετυχει, αλλα τελικα τοσους μηνες μετα, οχι μονο ειναι δεμενες, αλλα η μεγαλη μοιραζεται παιχνιδια κ το πιατο της (!!!!) με το μικρο κατι που δεν κανει ουτε με τον αρσενικο μου που μεγαλωσε διπλα του απο κουταβι.
Αυτο ηθελε αυτο διαλεξε.......
Σεβασου λοιπον την επιλογη του σκυλου σου κ δεν θα αποτυχει......

Παντα στο παρελθον ειχα περισσοτερα απο ενα (μονα τους διαλεγαν να συμβιωσουνε καθως το καθε επομενο ερχοτανε στο χωρο αφου το ειχανε αφησει τα προυπαρχοντα σκυλια!) κ μονο θετικα ειναι τα πραγματα......

Κατι ζηλιες στην αρχη θα τις εχεις, αλλα το σκυλι που ηδη εχεις θα σε βοηθησει με το επομενο!

Στις βολτες που πατε δεν εχει καμια συμπαθεια με κανενα αδεσποτο? Να ταιριαζουνε να παιζουνε κλπ?
Αν βρεις, παρτο απ ευθειας απο το δρομο...... κανεις κ διπλο καλο.......

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εγώ, θα σου πω μόνο, να προσέξεις να μην είναι κοντά στην ηλικία. Βρες ένα ενήλικο, αρκετά μεγαλύτερο. 4-5 χρονών.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εγώ, θα σου πω μόνο, να προσέξεις να μην είναι κοντά στην ηλικία. Βρες ένα ενήλικο, αρκετά μεγαλύτερο. 4-5 χρονών.
Γιατι να μην ειναι κοντα στην ηλικια?
Αν εχει αντοχες ο ιδιοκτητης μια χαρα ειναι..... μπορουν κ να παιζουνε με τις ιδιες αντοχες!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Καμμία σχέση. Η σκέψη μου, αφορά το πολύ μακρινό [ελπίζω] μέλλον τους :|

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Καταρχάς σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Mareco, θα μπορούσες να μου πεις τι ακριβως εννοείς με αυτο? είχα στο νου μου κάποιο θηλυκό απο κάποιο καταφύγιο σε μικρότερη ηλικία απο το δικο μου για να μην κοντράρονται τοσο, να το αποδεχτεί πιο εύκολα.

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Στο δρόμο παντως δεν δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση για καποιο. Εχω παρατηρήσει πως ειναι λιιιιγο καλύτερα τα πραγματα με τα θηλυκά.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Δεν εχεις αδικο..... το περασα δις.......
Αλλα μεχρι τοτε κ γι'αυτα ειναι καλυτερα να ειναι κοντα στην ηλικια.
Σκεψου το αναποδο..... πως θα νιωθει ο σκυλος που χανει την παρεα του?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Πρώτα ο Θεός...μετά από πολλά απροβλημάτιστα σου εύχομαι χρόνια, δεν θα θέλεις να έχεις δύο ηλικιωμένα σκυλιά, που ίσως φύγουν από την ζωή περίπου συγχρόνως. Ισως...θα εύχεσαι τότε, να το είχες σκεφτεί αυτό...τώρα.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Είναι επιθετικός ή απλά δε θέλει να συναναστρέφεται με άλλα σκυλιά;
Κ η δικια μου επιθετικη ηταν.... σε εκνευριστικο σημειο, ενιωθα οτι μισουσε οτι κινουνταν κοντα της κ αγνοουσε οτι κινουνταν μακρια της......
.....μεχρι που συναντησε την μικρη...... ελιωσε κ το παρατηρησαμε ολοι οσοι ημασταν μπροστα.....

Καπου εκει εξω υπαρχει ενας σκυλος να του κανει το κλικ.......

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Σκεψου το αναποδο..... πως θα νιωθει ο σκυλος που χανει την παρεα του?
Γι'αυτό...το ιδανικό νούμερο είναι το...τρία :)
Αν και...οι δικοί μου τουλάχιστον, δεν ξέρω αν θα τους κάνει καμμιά διαφορά, αν λείψει ο ένας ή ο άλλος. Σε μένα, σίγουρα θα κάνει.

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Είναι επιθετικός ή απλά δε θέλει να συναναστρέφεται με άλλα σκυλιά;
Βγάζει μια επιθετικότητα, κυριως στα αρσενικά. Παρεμπιπτόντως, δεν ξερω αν παιζει ρόλο αλλα εγω το λεω, ειναι στειρωμενος.

Kimono

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2014
52
0
Οκ, παιδια τωρα κατάλαβα, η αλήθεια ειναι πως δεν το είχα σκεφτεί αυτο με το μακρινό μέλλον.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Γι'αυτό...το ιδανικό νούμερο είναι το...τρία :)
Αν και...οι δικοί μου τουλάχιστον, δεν ξέρω αν θα τους κάνει καμμιά διαφορά, αν λείψει ο ένας ή ο άλλος. Σε μένα, σίγουρα θα κάνει.
Εχω δοκιμασει κ το νουμερο τεσσερα,
μην σου πω ειναι ακομα καλυτερο!!!!

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Συμφωνώ με ην Μαρία 4-5 χρόνια ειναι μια καλή διαφορά (για τον ιδιοκτήτη ) και συνήθως ο σκύλος που μενει παρηγοριέται μαζί μας με έναν καινούργιο :)

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εαν ειναι κοντα σε ηλικια, κ σχετικα κουταβια, το μονο προβλημα που μπορει να αντιμετωπισεις, ειναι να την βρισκουνε μεταξυ τους τοσο που εσενα να σε αφησουνε στην απ εξω!
Ποιο δυσκολο να τα εκπαιδευσεις γιατι προτειμανε να τελειωσουνε μαζι σου κ ν'αρχισουνε παλι το παιχνιδι τους......ποιο ατακτα μαζι γιατι κανουνε κομμα......
Γι αυτα πιστευω οτι ειναι πολυ καλυτερα να ειναι κοντα στην ηλικια......
Εγω τα προτειμουσα να εινα σε ζευγαρια (ηλικιακα παντα, μην παρεξηγηθουμε)......

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Συμφωνώ με ην Μαρία 4-5 χρόνια ειναι μια καλή διαφορά (για τον ιδιοκτήτη ) και συνήθως ο σκύλος που μενει παρηγοριέται μαζί μας με έναν καινούργιο :)
Θα σου πω εκ πειρας οτι ο σκυλος που μενει πισω, μια που χανει την παρεα του κ μετα αμεσως σε μια καποια ηλικια, καλειται να ξαναδεχτει μεσα στα ποδια του ενα τρελλοκουταβο στο οποιο αφιερωνεις ολο σου το χρονο κ την προσοχη (αναγκαιο).
Δεν το παιρνει σχεδον ποτε θετικα.......

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Κ η δικια μου επιθετικη ηταν.... σε εκνευριστικο σημειο, ενιωθα οτι μισουσε οτι κινουνταν κοντα της κ αγνοουσε οτι κινουνταν μακρια της......
.....μεχρι που συναντησε την μικρη...... ελιωσε κ το παρατηρησαμε ολοι οσοι ημασταν μπροστα.....

Καπου εκει εξω υπαρχει ενας σκυλος να του κανει το κλικ.......
Εξακολουθεί να είναι επιθετική;