Απόκτηση γερμανικού ποιμενικού

FairyMary

Banned
Banned
3 Ιανουαρίου 2013
138
0
31
Ετσι για την ιστορία...μέχρι τώρα, από που έχει προκύψει, ότι αυτός που μας δουλεύει, είναι ο...όποιος εκτροφέας;
Εννοείς οτι εγώ μπορεί να σας δουλεύω; Δεν έχω κάτι να κερδίσω εκτός απο ενα μπαν και δεν το θέλω γιατί το φόρουμ σας έχει πολλές πληροφορίες και θα με βοηθούσαν οι άπόψεις σας

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Επίσης σε προηγούμενη γέννα του εκτροφέα σου, στο M litter Τα κουτάβια midas ,myrmidon , makedon έχουν κλίση. Ετσι δεν είναι ?
Και που έχουν κλίση τι σημαίνει?
Να σε ρωτήσω κάτι?Ξέρεις να διαβάζεις έναν σκύλο?Μάλλον ξέρεις να διαβάζεις έναν Γερμανικό Ποιμενικό?
Τι ήθελες ο σκύλος να είναι τετράγωνος σαν αγελάδα?

Κάπως έτσι μου τα είπε και ο δικός μου εκτροφέας γι' αυτο διαστραυρώνει τις 2 αυτές γραμμες, για να πετύχει το τέλειο.
Ο Πέτρος είναι διαβασμένος άνθρωπος και φαίνεται στην εκτροφή του και από τις απόψεις του αν τον παρακολουθήσεις.Προσπαθεί να διατηρήσει πολλά πράγματα στην εκτροφή του!

Εγω εχω μια ελαχιστη.....
α)Δικαίωμα συμμετοχής στις εκθέσεις σκύλων του Κ.Ο.Ε. και όλων των αναγνωρισμένων από αυτόν ομίλων, έχουν όλοι οι σκύλοι που φέρουν γενεαλογικούς χάρτες (pedigree) αναγνωρισμένους από την Δ.Κ.Ο. (F.C.I.) και τον Κ.Ο.Ε. καθώς και οι σκύλοι εγγεγραμμένοι στο Β.Ε.Α. του Κ.Ο.Ε ηλικίας έξι (6) μηνών και άνω κατά την ημέρα της έκθεσης.

Εσυ??
Υπάρχει και η κατηγορία 3-6 μηνών!

Ο Κ.Ο.Γ.Π.Ε. επιτρέπει την κατηγορία αυτή!

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ – ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ

Last edited:

FairyMary

Banned
Banned
3 Ιανουαρίου 2013
138
0
31
FairyMary μη περιμένεις να σου πει κάποιος απο δω μέσα αν ο τάδε εκτροφέας ειναι καλός ή όχι. Εσύ θα πρέπει να το κρίνεις αυτό, εσύ θα μιλήσεις μαζί του, εσύ θα πρέπει να ψάξεις αν αυτά που σου λένε ισχύουν ή οχι! Μη περιμένεις μασημένη τροφή.
Συμβουλή μου αν όντως ψάχνεις για κουτάβι και δεν εισαι κάποιος εκτροφέας που μπήκε να προωθήσει τη δουλειά του.. Υπομονή και καλή αναζήτηση.
Ευχαριστώ.Απλώς είπα μήπως κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω απο μένα για το συγκεκριμένο εκτροφείο. Εντομεταξύ θα έρθω σε επαφή και με άλλους εκτροφείς. Αλλά απαντήστε μου σε κάτι. Υπάρχει κανείς που να εκτρέφει καθαρά μακρύτριχους γερμανικούς ποιμενικούς;

Να σε ρωτήσω κάτι?Ξέρεις να διαβάζεις έναν σκύλο?Μάλλον ξέρεις να διαβάζεις έναν Γερμανικό Ποιμενικό?

Ο Πέτρος είναι διαβασμένος άνθρωπος και φαίνεται στην εκτροφή του και από τις απόψεις του αν τον παρακολουθήσεις.Προσπαθεί να διατηρήσει πολλά πράγματα στην εκτροφή του!

Υπάρχει και η κατηγορία 3-6 μηνών!
Τον ξέρεις δηλαδή; Μπορείς να μου πείς μερικά πράγματα για την δουλειά του;

Last edited by a moderator:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Υπάρχει και κατηγορία pro puppy...αλλά επουδενί δεν μπορείς να βασιστείς σε αυτές τις κρίσεις...
Έγινε στις 4 Δεκεμβρίου έκθεση Γερμανικών στον Μπαλάκα αλλά δεν υπάρχει αυτή η κατηγορία στις συγκεκριμένες εκθέσεις...
Α, ρε vaggelis....γειά στο στόμα σου!!!!

konstantina91

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2013
58
0
Τίποτα δεν σημαίνει το ότι έχουν κλίση. Απλά η Μαίρη είπε ότι ο εκτροφέας αυτός βγάζει χωρίς κλίση σκυλιά. Και από το λινκ στο φατσοβιβλίο είδα ότι σε προηγούμενες γέννες έχουν κλίση. Και δεν με πειράζουν τα τετράγωνα σκυλιά (Τα μπόξερ είναι στις συμπάθειες μου) ούτε και τα μακριά δεν με πειράζουν. Δεν κλίνω προς κάποια φυλή.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ετσι για την ιστορία...μέχρι τώρα, από που έχει προκύψει, ότι αυτός που μας δουλεύει, είναι ο...όποιος εκτροφέας;
Οτι καποιος δουλευει καποιον ειναι το μονο σιγουρο....
Τωρα ποιος ποιον ..... αλλη κουβεντα.
Εδω δεν ειναι ο εκτροφεας να μας τα πει απ'ευθειας... ειναι η FairyMairy κ μας λεει αυτα που μας λεει.....

Προς αποφυγη καθε παρεξηγησης:
ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ απο εκτροφεις γερμανικων ποιημενικων ουτε εχω ασχοληθει με την φυλη περαν των πολυ βασικων για εγκυκλοπαιδικες γνωσεις.
Η ολη παρεμβολη ηταν γιατι δεν μπορει να παιζεται το σεναριο οπως μας το αναφερει η FairyMairy απο την αρχη γενικα κ εχω μια ιδιαιτερη "ευαισθησια" με την λεξη εμπιστοσυνη γενικα.

Για να τελειωσω την εμπολοκη μου με το θεμα, θα πω οτι ενας ανθρωπος που 1.δεν ξερει τι θελει κ γιατι το θελει 2.Δεν ξερει τι ειναι αυτο που λεει οτι θελει, μπορει να πεσει θυμα εκμεταλευσης του καθε επιτηδιου εκτροφεα-εμπορου-οτιδηποτε.
*δεν λεω οτι ο συγκεκριμενος συντεκνος στην Κρητη ειναι απο τους προαναφερομενους- μην γινονται παρεξηγησεις....

Υ.Γ. Αν θυμαμαι τα ηλικιας 3-6 μηνων δεν βραβευονται κανονικα (κ μαλιστα σε πολυ καλες θεσεις!!!!!!) αλλα ειναι σαν "προκαταρκτικα" Μπορει να κανω κ λαθος.
Υ.Γ.2 ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ 3 ΜΗΝΩΝ!!!!!!!!!

FairyMary

Banned
Banned
3 Ιανουαρίου 2013
138
0
31
Οτι καποιος δουλευει καποιον ειναι το μονο σιγουρο....
Τωρα ποιος ποιον ..... αλλη κουβεντα.
Εδω δεν ειναι ο εκτροφεας να μας τα πει απ'ευθειας... ειναι η FairyMairy κ μας λεει αυτα που μας λεει.....

Προς αποφυγη καθε παρεξηγησης:
ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ απο εκτροφεις γερμανικων ποιημενικων ουτε εχω ασχοληθει με την φυλη περαν των πολυ βασικων για εγκυκλοπαιδικες γνωσεις.
Η ολη παρεμβολη ηταν γιατι δεν μπορει να παιζεται το σεναριο οπως μας το αναφερει η FairyMairy απο την αρχη γενικα κ εχω μια ιδιαιτερη "ευαισθησια" με την λεξη εμπιστοσυνη γενικα.

Για να τελειωσω την εμπολοκη μου με το θεμα, θα πω οτι ενας ανθρωπος που 1.δεν ξερει τι θελει κ γιατι το θελει 2.Δεν ξερει τι ειναι αυτο που λεει οτι θελει, μπορει να πεσει θυμα εκμεταλευσης του καθε επιτηδιου εκτροφεα-εμπορου-οτιδηποτε.
*δεν λεω οτι ο συγκεκριμενος συντεκνος στην Κρητη ειναι απο τους προαναφερομενους- μην γινονται παρεξηγησεις....

Υ.Γ. Αν θυμαμαι τα ηλικιας 3-6 μηνων δεν βραβευονται κανονικα (κ μαλιστα σε πολυ καλες θεσεις!!!!!!) αλλα ειναι σαν "προκαταρκτικα" Μπορει να κανω κ λαθος.
Υ.Γ.2 ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ 3 ΜΗΝΩΝ!!!!!!!!!
Το γιατί πρέπει κάποιος να δουλευει κάποιον δεν το κατάλαβα. Μπορεί εγω ρε παιδιά να μην κατάλαβα αν ήταν αυτό το κουτάβι ή άλλο.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ευχαριστώ.Απλώς είπα μήπως κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω απο μένα για το συγκεκριμένο εκτροφείο. Εντομεταξύ θα έρθω σε επαφή και με άλλους εκτροφείς. Αλλά απαντήστε μου σε κάτι. Υπάρχει κανείς που να εκτρέφει καθαρά μακρύτριχους γερμανικούς ποιμενικούς;

Τον ξέρεις δηλαδή; Μπορείς να μου πείς μερικά πράγματα για την δουλειά του;
Δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν θα είναι αντικειμενικό!
Άσχετα αν δεν έχω σκύλο από το συγκεκριμένο εκτροφείο!

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι όσο μπορείς να προσκολλήσεις σε συζητήσεις και να πας σε εκθέσεις για να δεις!Και μορφολογίας και εργασίας!Μόνο τότε θα αρχίζεις να ξεχωρίζεις τα πράγματα και να φιλτράρεις, να συγκρίνεις κτλ!Το να σου πω εγώ 5 πράγματα που εγώ βλέπω δεν θα σε καλύψουν γιατί πολύ απλά μπορεί να μην τα βλέπεις εσύ ή να τα λέω λανθασμένα εγώ!
Επίσης θα σε βοηθούσε πάρα πολύ να διαβάσεις βιβλιογραφίες όσον αφορά γενικά τον σκύλο και ειδικά τον Γερμανικό Ποιμενικό!Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ανοιχτά βιβλία, ανάμεσα τους και ο Πέτρος!

Σε επίπεδο πληροφόρησης εγώ μπορώ να σε βοηθήσω δίνοντας σου κάποια links με άτομα και εκτροφείς που μιλάνε και ασχολούνται ουσιαστικά με την κυνολογία σαν ευρύτερη έννοια και κατ'επέκταση με την εκάστοτε φυλή ο καθείς στο τομέα του!

GREEK GERMAN SHEPHERD CLUB

Elliniki Kynofilia / Hellenic Dog Lovers' discussion group

Vom Peterstolz

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Το γιατί πρέπει κάποιος να δουλευει κάποιον δεν το κατάλαβα. Μπορεί εγω ρε παιδιά να μην κατάλαβα αν ήταν αυτό το κουτάβι ή άλλο.
Ε οτι καποιος δουλευει καποιον παρτο για δεδομενο.
Μια συμβουλη:
Οταν δεν ξερεις/δεν εισαι σιγουρη/δεν εχεις βεβαιωθει λες "νομιζω/ακουσα/εχω την εντυπωση"
Στις περιπτωσεις που υποστηριζεις κατι με παθος κ γραφεις σαν τα λεγομενα σου να ειναι δεδομενα περαν πασας αμφισβητησης τοτε μας δουλευεις τελος.
Αληθεια εισαι πανω απο 18?

FairyMary

Banned
Banned
3 Ιανουαρίου 2013
138
0
31
Δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν θα είναι αντικειμενικό!
Άσχετα αν δεν έχω σκύλο από το συγκεκριμένο εκτροφείο!

Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι όσο μπορείς να προσκολλήσεις σε συζητήσεις και να πας σε εκθέσεις για να δεις!Και μορφολογίας και εργασίας!Μόνο τότε θα αρχίζεις να ξεχωρίζεις τα πράγματα και να φιλτράρεις, να συγκρίνεις κτλ!Το να σου πω εγώ 5 πράγματα που εγώ βλέπω δεν θα σε καλύψουν γιατί πολύ απλά μπορεί να μην τα βλέπεις εσύ ή να τα λέω λανθασμένα εγώ!
Επίσης θα σε βοηθούσε πάρα πολύ να διαβάσεις βιβλιογραφίες όσον αφορά γενικά τον σκύλο και ειδικά τον Γερμανικό Ποιμενικό!Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ανοιχτά βιβλία, ανάμεσα τους και ο Πέτρος!

Σε επίπεδο πληροφόρησης εγώ μπορώ να σε βοηθήσω δίνοντας σου κάποια links με άτομα και εκτροφείς που μιλάνε και ασχολούνται ουσιαστικά με την κυνολογία σαν ευρύτερη έννοια και κατ'επέκταση με την εκάστοτε φυλή ο καθείς στο τομέα του!

GREEK GERMAN SHEPHERD CLUB

Elliniki Kynofilia / Hellenic Dog Lovers' discussion group

Vom Peterstolz
Ευχαριστώ πολύ Στέλιο! Ξεκινάω διάβασμα και ψάξιμο!!!

Ε οτι καποιος δουλευει καποιον παρτο για δεδομενο.
Μια συμβουλη:
Οταν δεν ξερεις/δεν εισαι σιγουρη/δεν εχεις βεβαιωθει λες "νομιζω/ακουσα/εχω την εντυπωση"
Στις περιπτωσεις που υποστηριζεις κατι με παθος κ γραφεις σαν τα λεγομενα σου να ειναι δεδομενα περαν πασας αμφισβητησης τοτε μας δουλευεις τελος.
Αληθεια εισαι πανω απο 18?
Είμαι 20

Last edited:

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αυτός που δεν γνωρίζει καλά θα κάνει να κρατήσει την άποψη του γι'αυτό που "δεν γνωρίζει" για τον εαυτό του!
Δεν χρειάζεται να υποθέτει (όλως τυχαίως πάντα) ότι κάποιος δουλεύει κάποιον, πόσο μάλλον αν δεν έχει ιδέα!
Το να προδιαθέτει (όλως τυχαίως πάντα πάλι) τον άλλο αρνητικά δεν είναι οδός ενημέρωσης!

Αν θέλει να εκφράσει την άποψη του για κάτι που δεν γνωρίζει, ας πει ότι "δεν γνωρίζω" και μέχρι εκεί!
Ειδάλλως μιλώντας αρνητικά για κάτι που δεν γνωρίζει περπατάει προς την...δυσφήμιση, εν αγνοία κιόλας!
Λεπτά όρια τα οποία σας παρακαλώ να κρατήσετε!

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
[FONT=&quot]Εγώ αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι η [/FONT][FONT=&quot]FairyMary προσπάθησε να κάνει μια έρευνα για την απόκτηση ενός κουταβιού .[/FONT]

[FONT=&quot]Στην έρευνα της αυτή άρχισε να διαβάζει τον παράγοντα άνθρωπος –εκτροφέας .[/FONT]
[FONT=&quot]Μέσα σε όλη αυτή την αναζήτηση κάποιος τις έκανε κλικ και προφανώς κέρδισε την εμπιστοσύνη της .[/FONT]
[FONT=&quot]Η συνέχεια ήταν να κάνει τα λόγια του ευαγγέλιο και να προσπαθεί να τα υποστηρίξει αναπαράγοντάς τα ( σωστά ή λάθος δεν το εξετάζουμε ).[/FONT]
[FONT=&quot]Εγώ θα σου αφήσω μια συμβουλή και αν θες διάβασε την .[/FONT]
[FONT=&quot]Είμαι κάτοχος ενός μορφολογικού ΓΠ και κατά τις κρίσεις και λεγόμενα, αρκετά καλό για [/FONT][FONT=&quot]show[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT]
[FONT=&quot]Πριν την αποκτήσω γύρισα πολλά εκτροφεία , έχω ξοδέψει αρκετό χρόνο και χρήμα .[/FONT]
[FONT=&quot]Έχω γνωρίσει ανθρώπους με εμπειρία στη φυλή .[/FONT]
[FONT=&quot]Αν μου έλεγες σήμερα να σε βοηθήσω να βρεις έναν ΓΠ θα σου απαντούσα ότι θέλει πολύ ψάξιμο και πολύ μεγάλη έρευνα .[/FONT]
[FONT=&quot](ακόμα και ένας εκτροφέας που έδωσε κάποτε ένα καλό σκύλο , μπορεί ο ίδιος να έχει δώσει και μια πατάτα )[/FONT]
[FONT=&quot]Αν θες να έχεις όσο γίνετε καλύτερες επιλογές στο κουτάβι σου και να είσαι ποιο σίγουρη , διάβασε επισκέψου εκθέσεις μίλα με κόσμο δες δείγματα της φυλής και μετά από ένα χρονικό διάστημα ενός έτους τουλάχιστον ξεκίνα για απόκτηση κουταβιού.[/FONT]
[FONT=&quot]Μα πρώτα και πάνω από όλα ξεκαθάρισε τι θες ΕΣΥ από το σκύλο σου .[/FONT]
[FONT=&quot]Ένας σκύλος ποτέ δεν είναι για όλες τις περιπτώσεις , εσύ αποφασίζεις τι θες να κάνεις μαζί του και ανάλογα πράττεις. [/FONT]
[FONT=&quot]Να θυμάσαι όμως ότι ο σκύλος που παίρνεις θα είναι ο ίδιος για όλη του τη ζωή , δεν αλλάζει συμφώνα με τα πλάνα μας .[/FONT]

FairyMary

Banned
Banned
3 Ιανουαρίου 2013
138
0
31
[FONT=&quot]Εγώ αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι η [/FONT][FONT=&quot]FairyMary προσπάθησε να κάνει μια έρευνα για την απόκτηση ενός κουταβιού .[/FONT]

[FONT=&quot]Στην έρευνα της αυτή άρχισε να διαβάζει τον παράγοντα άνθρωπος –εκτροφέας .[/FONT]
[FONT=&quot]Μέσα σε όλη αυτή την αναζήτηση κάποιος τις έκανε κλικ και προφανώς κέρδισε την εμπιστοσύνη της .[/FONT]
[FONT=&quot]Η συνέχεια ήταν να κάνει τα λόγια του ευαγγέλιο και να προσπαθεί να τα υποστηρίξει αναπαράγοντάς τα ( σωστά ή λάθος δεν το εξετάζουμε ).[/FONT]
[FONT=&quot]Εγώ θα σου αφήσω μια συμβουλή και αν θες διάβασε την .[/FONT]
[FONT=&quot]Είμαι κάτοχος ενός μορφολογικού ΓΠ και κατά τις κρίσεις και λεγόμενα, αρκετά καλό για [/FONT][FONT=&quot]show[/FONT][FONT=&quot] .[/FONT]
[FONT=&quot]Πριν την αποκτήσω γύρισα πολλά εκτροφεία , έχω ξοδέψει αρκετό χρόνο και χρήμα .[/FONT]
[FONT=&quot]Έχω γνωρίσει ανθρώπους με εμπειρία στη φυλή .[/FONT]
[FONT=&quot]Αν μου έλεγες σήμερα να σε βοηθήσω να βρεις έναν ΓΠ θα σου απαντούσα ότι θέλει πολύ ψάξιμο και πολύ μεγάλη έρευνα .[/FONT]
[FONT=&quot](ακόμα και ένας εκτροφέας που έδωσε κάποτε ένα καλό σκύλο , μπορεί ο ίδιος να έχει δώσει και μια πατάτα )[/FONT]
[FONT=&quot]Αν θες να έχεις όσο γίνετε καλύτερες επιλογές στο κουτάβι σου και να είσαι ποιο σίγουρη , διάβασε επισκέψου εκθέσεις μίλα με κόσμο δες δείγματα της φυλής και μετά από ένα χρονικό διάστημα ενός έτους τουλάχιστον ξεκίνα για απόκτηση κουταβιού.[/FONT]
[FONT=&quot]Μα πρώτα και πάνω από όλα ξεκαθάρισε τι θες ΕΣΥ από το σκύλο σου .[/FONT]
[FONT=&quot]Ένας σκύλος ποτέ δεν είναι για όλες τις περιπτώσεις , εσύ αποφασίζεις τι θες να κάνεις μαζί του και ανάλογα πράττεις. [/FONT]
[FONT=&quot]Να θυμάσαι όμως ότι ο σκύλος που παίρνεις θα είναι ο ίδιος για όλη του τη ζωή , δεν αλλάζει συμφώνα με τα πλάνα μας .[/FONT]
Εγώ το μόνο που θέλω είναι ένας φίλος και φύλακας. Ούτε σε εκθέσεις ενδιαφέρομαι να τον πηγαίμω, οπότε δεν με νοιάζει αν είναι εκτός προτύπου. Ξέρω οτι πολλά σκυλιά πληρούν τις λίγες προϋποθέσεις που έχω θέσει, απλώς απο όλες τις υπόλοιπες φυλές προτιμό τον γερμανικό ποιμενικό για τον μοναδικό χαρακτήρα του.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
...απο όλες τις υπόλοιπες φυλές προτιμό τον γερμανικό ποιμενικό για τον μοναδικό χαρακτήρα του.
Τον οποίο, μπορείς να μας περιγράψεις με 4-5 λέξεις;
Η...όσες θέλεις τελος πάντων.
Οχι σαν έκθεση ιδεών. Σαν λίστα, που είναι και επίκαιρη έννοια :)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Τα τελευταία χρόνια εχω καθημερινή επαφή με ΓΠ. Μια από τις κολλητές μου είναι εκτροφέας και έχει ένα κτήμα με τα σκυλιά της όπου πηγαίνουμε κάθε μέρα για minimun ένα δίωρο...Ειδικά 2 αρσενικούς που έχει σχεδόν τους ζω καθημερινά από την ημέρα που γεννήθηκαν. Και παρόλο που είμαι Γκολντενού μέχρι το κόκκαλο οφείλω να πω πως σαν φυλή τα Γερμανικά είναι χαρισματικά σκυλιά. Ειδικά όταν ο Γερμανικός έχει ισορροπημένο χαρακτήρα είναι απόλαυση να ζεις μαζί του. Από την άλλη όμως πιστεύω ότι θέλει και ένα λίγο πιο δυναμικό και πειθαρχημένο ιδιοκτήτη. Αν μου έδιναν εμένα έναν Γερμανικό που έχω συνηθίσει να δουλέυω με τα Golden...κατά πάσα πιθανότητα θα τον χάλαγα. Επειδή δεν έχω υπομονή, δεν έχω άπλετο χρόνο να ασχοληθώ μαζί του και επειδή είμαι πιο "μαλακή" στη συμπεριφορά μου και αρκετά ελαστική στα όρια που βάζω στα σκυλιά μου. Άρα, όσο και να ήθελα να πάρω έναν Γερμανικό δεν θα το έκανα. Οπότε προσωπικά πιστεύω ότι πριν αποφασίσεις να αγοράσεις έναν ΓΠ, κάτσε και και σκέψου αν (ανεξάρτητα από το πόσο σου αρέσει σαν σκύλος) μπορείς να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες του σκύλου .Και δεν μιλάω ούτε για τα υλικά πράγματα που θα του δώσεις, ούτε για την αγάπη που θα του έχεις. Μιλάω για το αν μπορείς να δεσμευτείς να δουλέψεις μαζί του έτσι όπως πρέπει για να καταλήξεις με έναν πραγματικά τετράποδο σύντροφο.

FairyMary

Banned
Banned
3 Ιανουαρίου 2013
138
0
31
Σοβαρός, δυνατός, έξυπνος, πιστός, αποτελεσματικός αλλά παράλληλα απαιτητικός. Χρειάζεται πολύ δουλειά για να βγει ο τέλειος χαρακτήρας του.

FairyMary

Banned
Banned
3 Ιανουαρίου 2013
138
0
31
Τα τελευταία χρόνια εχω καθημερινή επαφή με ΓΠ. Μια από τις κολλητές μου είναι εκτροφέας και έχει ένα κτήμα με τα σκυλιά της όπου πηγαίνουμε κάθε μέρα για minimun ένα δίωρο...Ειδικά 2 αρσενικούς που έχει σχεδόν τους ζω καθημερινά από την ημέρα που γεννήθηκαν. Και παρόλο που είμαι Γκολντενού μέχρι το κόκκαλο οφείλω να πω πως σαν φυλή τα Γερμανικά είναι χαρισματικά σκυλιά. Ειδικά όταν ο Γερμανικός έχει ισορροπημένο χαρακτήρα είναι απόλαυση να ζεις μαζί του. Από την άλλη όμως πιστεύω ότι θέλει και ένα λίγο πιο δυναμικό και πειθαρχημένο ιδιοκτήτη. Αν μου έδιναν εμένα έναν Γερμανικό που έχω συνηθίσει να δουλέυω με τα Golden...κατά πάσα πιθανότητα θα τον χάλαγα. Επειδή δεν έχω υπομονή, δεν έχω άπλετο χρόνο να ασχοληθώ μαζί του και επειδή είμαι πιο "μαλακή" στη συμπεριφορά μου και αρκετά ελαστική στα όρια που βάζω στα σκυλιά μου. Άρα, όσο και να ήθελα να πάρω έναν Γερμανικό δεν θα το έκανα. Οπότε προσωπικά πιστεύω ότι πριν αποφασίσεις να αγοράσεις έναν ΓΠ, κάτσε και και σκέψου αν (ανεξάρτητα από το πόσο σου αρέσει σαν σκύλος) μπορείς να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες του σκύλου .Και δεν μιλάω ούτε για τα υλικά πράγματα που θα του δώσεις, ούτε για την αγάπη που θα του έχεις. Μιλάω για το αν μπορείς να δεσμευτείς να δουλέψεις μαζί του έτσι όπως πρέπει για να καταλήξεις με έναν πραγματικά τετράποδο σύντροφο.
Θέλω πάρα πολύ εναν τέτοιο σκύλο. Απο μικρή ήθελα. Είναι η ράτσα που έχω ερωτευτεί. Δεν θέλω καμιά άλλη. Θα κάνω οτι περνάει απο το χέρι μου να για να γίνω ο τέλειος ιδιοκτήτης.... Θέλω να είναι ευτυχισμένο όμως πάνω απ'όλα. Γι'αυτό θα μάθω παραπάνω πράγματα. Πώς θα ξέρω όμως αν πρμαγματικά είμαι η κατάλληλη ιδιοκτήτρια; Δεν θέλω να χαλάσω ενα τέτοιο σκύλο....

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Σοβαρός, δυνατός, έξυπνος, πιστός, αποτελεσματικός αλλά παράλληλα απαιτητικός.
Μμμμ...να δεις τι μου θυμίζει...τι μου θυμίζει...μόνο καμμιά 100στή άλλες ράτσες και μη...:rolleyes:

Χρειάζεται πολύ δουλειά για να βγει ο τέλειος χαρακτήρας του.
Σε ρώτησε παραπάνω και η Κατερίνα. Είσαι αποφασισμένη να δουλέψεις τόοοοοοσο όσο χρειάζεται;
Πριν απαντήσεις...ακολούθα και των άλλων τις συμβουλές. Μάθε πρώτα, τι είδους δουλειά είναι. Γιατί δεν νομίζω ότι έχεις συνειδητοποιήσει. Και πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι. Και μετά...αποφάσισε, αν μπορείς.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Σοβαρός, δυνατός, έξυπνος, πιστός, αποτελεσματικός αλλά παράλληλα απαιτητικός. Χρειάζεται πολύ δουλειά για να βγει ο τέλειος χαρακτήρας του.
Αιγόκερως?

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi