Απόκτηση γερμανικού ποιμενικού

FairyMary

Banned
Banned
3 Ιανουαρίου 2013
138
0
31
Μμμμ...να δεις τι μου θυμίζει...τι μου θυμίζει...μόνο καμμιά 100στή άλλες ράτσες και μη...:rolleyes:

Σε ρώτησε παραπάνω και η Κατερίνα. Είσαι αποφασισμένη να δουλέψεις τόοοοοοσο όσο χρειάζεται;
Πριν απαντήσεις...ακολούθα και των άλλων τις συμβουλές. Μάθε πρώτα, τι είδους δουλειά είναι. Γιατί δεν νομίζω ότι έχεις συνειδητοποιήσει. Και πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι. Και μετά...αποφάσισε, αν μπορείς.
Πες μου τότε πως είναι η σωστή περιγραφή του γερμανικου;

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Αιγόκερως?
αχαχαχαχααχα

Πες μου τότε πως είναι η σωστή περιγραφή του γερμανικου;
Γιατί μου την κάνεις αυτή την ερώτηση;
Τι σχέση έχει;
Σου είπα εγώ ότι δεν είναι έτσι; Απλώς...δεν είναι και τόσο...μοναδικά αυτά του τα χαρίσματα.
Αντιθέτως...σου γράφω ότι είναι κι άλλες ράτσες έτσι, που θα μπορούσε το "σχεδιάκι" τους να σου αρέσει και καλύτερα, απ'ότι του γερμανικού, που λες επί τόσες σελίδες, ότι δεν...
Αν έχεις αμφιβολίες για την "περιγραφή" του, θα σε βοηθήσουν οι άλλοι, γιατί εμένα δεν είναι και πολύ του γούστου μου έτσι κι αλλιώς, και αν αρχίσω, θα αναφέρω μόνο...αρνητικά του [που θα τρέξουν τώρα όλοι, να πουν ότι δεν έχει] :D

FairyMary

Banned
Banned
3 Ιανουαρίου 2013
138
0
31
αχαχαχαχααχα

Γιατί μου την κάνεις αυτή την ερώτηση;
Τι σχέση έχει;
Σου είπα εγώ ότι δεν είναι έτσι; Απλώς...δεν είναι και τόσο...μοναδικά αυτά του τα χαρίσματα.
Αντιθέτως...σου γράφω ότι είναι κι άλλες ράτσες έτσι, που θα μπορούσε το "σχεδιάκι" τους να σου αρέσει και καλύτερα, απ'ότι του γερμανικού, που λες επί τόσες σελίδες, ότι δεν...
Αν έχεις αμφιβολίες για την "περιγραφή" του, θα σε βοηθήσουν οι άλλοι, γιατί εμένα δεν είναι και πολύ του γούστου μου έτσι κι αλλιώς, και αν αρχίσω, θα αναφέρω μόνο...αρνητικά του [που θα τρέξουν τώρα όλοι, να πουν ότι δεν έχει] :D
Έστω πες τα αρνητικά του. Θέλω να ακούσω την γνώμη σου. Κάτι παραπάνω απο μένα ξέρεις.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Η γνώμη μου θα μέτραγε [στο ελάχιστο] αν έστω είχα γπ.
Δεν έχω, δεν πρόκειται να αποκτήσω ποτέ και την όποια γνώμη έχω, το σωστό είναι να την κρατήσω για τον εαυτό μου. Δεν αποτελώ έγκυρη πηγή για σένα δηλαδή, σχετικά μ'αυτό το θέμα.

Η μόνη έγκυρη πηγή, πρέπει να είναι η δική σου προσωπική γνώμη.

Πως θα την αποκτήσεις, θα με ρωτήσεις τώρα...
Στα έχουν γράψει παραπάνω πολλές φορές. Διαβάζεις, κάνεις υπομονή, πας σε εκθέσεις, μιλάς με εκτροφείς και...με κατόχους pedigrενιων σκύλων. Γιατί pedigrένιων; Γιατί μόνο αυτοί, θα έχουν σκύλους, εντός προτύπου. Η έννοια που αντιμάχεσαι από την αρχή. Και μόνο οι εντός προτύπου σκύλοι, που αποτελούν αυτό που όλοι επί τόσες σελίδες σου αναφέρουν ως γνήσιο γπ, θα ανταποκρίνονται στις συμπεριφορικές προδιαγραφές που ζητάς και τις οποίες θαυμάζεις.

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Θα πρέπει να μιλήσεις με ανθρώπους που γνωρίζουν τη φυλή, να πας σε διάφορες εκθέσεις, να δεις από κοντά πως δουλεύονται τα σκυλιά...να διαβάσεις και όταν με το καλό αποκτήσεις το κουτάβι σου να έχεις μαζί σου και έναν εκπαιδευτή της εμπιστοσύνης σου ο οποίος θα σε κατευθύνει από την αρχή σωστά.
Για να ξέρεις αν είσαι ο σωστός ιδιοκτήτης πρέπει να ξέρεις τον εαυτό σου καλά...
Πχ. έχεις υπομονή (το πιο βασικό)...να επιμείνεις σε μια εντολή που θα του δώσεις χωρίς να εκνευριστείς, χωρίς να ενδώσεις χωρίς να τα παρατήσεις? Μπορείς να γίνεις αυστηρη όταν χρειάζεται? Να μη σε "τουμπάρει" η αγάπη σου για τον σκύλο? Μπορείς να βάλεις όρια στο τι πρέπει και στο τι δεν πρέπει να κάνει ο σκύλος από την αρχή? Μπορείς να έχεις ένα πρόγραμμα στις βόλτες του, στο παιχνίδι του, στην εκπαίδευσή του ανεξάρτητα αν είσαι κουρασμένη, ή άρρωστη ή αν βαριέσαι? Εγώ δεν μπορώ να τα κάνω όλα αυτά για αυτό και επέλεξα μια φυλή που είναι σχετικά εύκολη και ελάχιστα κυριαρχική...

FairyMary

Banned
Banned
3 Ιανουαρίου 2013
138
0
31
Θα πρέπει να μιλήσεις με ανθρώπους που γνωρίζουν τη φυλή, να πας σε διάφορες εκθέσεις, να δεις από κοντά πως δουλεύονται τα σκυλιά...να διαβάσεις και όταν με το καλό αποκτήσεις το κουτάβι σου να έχεις μαζί σου και έναν εκπαιδευτή της εμπιστοσύνης σου ο οποίος θα σε κατευθύνει από την αρχή σωστά.
Για να ξέρεις αν είσαι ο σωστός ιδιοκτήτης πρέπει να ξέρεις τον εαυτό σου καλά...
Πχ. έχεις υπομονή (το πιο βασικό)...να επιμείνεις σε μια εντολή που θα του δώσεις χωρίς να εκνευριστείς, χωρίς να ενδώσεις χωρίς να τα παρατήσεις? Μπορείς να γίνεις αυστηρη όταν χρειάζεται? Να μη σε "τουμπάρει" η αγάπη σου για τον σκύλο? Μπορείς να βάλεις όρια στο τι πρέπει και στο τι δεν πρέπει να κάνει ο σκύλος από την αρχή? Μπορείς να έχεις ένα πρόγραμμα στις βόλτες του, στο παιχνίδι του, στην εκπαίδευσή του ανεξάρτητα αν είσαι κουρασμένη, ή άρρωστη ή αν βαριέσαι? Εγώ δεν μπορώ να τα κάνω όλα αυτά για αυτό και επέλεξα μια φυλή που είναι σχετικά εύκολη και ελάχιστα κυριαρχική...
Ναι αλλά εφόσον είμαι ερωτευμένη με την συγκεκριμένη φυλή, πώς θα την "παρατήσω" για κάποιοα άλλη;

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.111
Ναι αλλά εφόσον είμαι ερωτευμένει με την συγκεκριμένη φυλή, πώς θα την "παρατήσω" για κάποιοα άλλη;
Είσαι όνομα και πράγμα τελικά έτσι; :)
Τα περί...έρωτος θα στα απαντήσει ο sea-mol, που τα κατέχει καλύτερα :cool:

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Κοίτα, ο έρωτας δεν αρκεί...Και εγώ είμαι ερωτευμένη με τα Ντόμπερμαν...χρόνια τώρα. Βλέπω Ντομπ και λειώνω...Δυστυχώς δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσω ένα..όχι γιατί δεν μπορώ αλλά γιατί αν το κάνω, κατά πάσα πιθανότητα θα το καταστρέψω και θα γίνουμε και οι δύο δυστυχισμένοι...
Εγώ δεν σου είπα να μην αποκτήσεις Γερμανικό...απλά σε συμβουλέυω να δουλέψεις με τον εαυτό σου πρώτα σαν ιδιοκτήτης , να το ψάξεις και μετά να το πάρεις...Εαν είσαι σαν άνθρωπος πολύ "μαλακή", και ελάχιστα πειθαρχημένη...(όπως είμαι εγώ), πιθανώς να μη κάνεις για Γερμανικο...Πιθανώς λέω...γιατί αυτή είναι η προσωπική μου άποψη , οπότε μπορεί και να κάνω λάθος...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Καλά τα λέει η Katerina K...
Άλλο ο έρωτας...άλλο ο γάμος...
Να τα έχουμε υπόψη μας αυτά όταν διαλέγουμε σκύλο!

FairyMary

Banned
Banned
3 Ιανουαρίου 2013
138
0
31
Κοίτα, ο έρωτας δεν αρκεί...Και εγώ είμαι ερωτευμένη με τα Ντόμπερμαν...χρόνια τώρα. Βλέπω Ντομπ και λειώνω...Δυστυχώς δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσω ένα..όχι γιατί δεν μπορώ αλλά γιατί αν το κάνω, κατά πάσα πιθανότητα θα το καταστρέψω και θα γίνουμε και οι δύο δυστυχισμένοι...
Εγώ δεν σου είπα να μην αποκτήσεις Γερμανικό...απλά σε συμβουλέυω να δουλέψεις με τον εαυτό σου πρώτα σαν ιδιοκτήτης , να το ψάξεις και μετά να το πάρεις...Εαν είσαι σαν άνθρωπος πολύ "μαλακή", και ελάχιστα πειθαρχημένη...(όπως είμαι εγώ), πιθανώς να μη κάνεις για Γερμανικο...Πιθανώς λέω...γιατί αυτή είναι η προσωπική μου άποψη , οπότε μπορεί και να κάνω λάθος...
Θα κάνω οτι μπορώ για να ανταποκριθώ στις αναγκές του. Όχι δεν είμαι μαλακή με τα ζώα γενικά. Και απο υπομονή δόξα το θεό έχω πολύ!
vageli γιατί την πουλάς; Πόσο καιρό την έχεις; δεν θα στεναχωριθείς πολύ να την δώσεις;

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Κοίτα....την κερατώνει καιρό τώρα με άλλη...
Και θα βάλει και αρσενικό ανήλικο στο παιχνίδι...
Τι να αντέξει μια γυναίκα?

tzes007

Well-Known Member
3 Νοεμβρίου 2012
199
0
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
FairyMary ψάξε λίγο το όλο θέμα με τους εκτροφείς. Μην ακούς πολλά όλοι τους θέλουν να κάνουν τη δουλεία τους και να πουλήσουν, είναι εμπορικό το θέμα, Αν εσύ έχεις καταλήξει οτι θες ΓΠ σκέψου τα εξής:
1 είναι σκυλιά με πολύ ενέργεια,απο κουτάβι μπορεί να σε κουράσει θέλει υπομονή και επιμονή.
2 Καλό θα ήταν απο την ώρα που θα το πάρεις σπίτι σου να βρεις έναν καλό εκπαιδευτή να σου δίνει συμβουλές και στην ηλικία των 5 μηνών να ξεκινήσεις βασική υπακοή.
3 Να είσαι πάντα αυστηρή αλά και δίκαιη(μην σε τουμπάρει η γλυκιά φατσούλα του θα κάνει τα πάντα για να σε τουμπάρει.
Άμα γίνεις εσύ ο αρχηγός θα απολαμβάνεις όλες τις ώρες σας.Να όμως σου πάρει τον ¨αέρα¨ θα σε κουράζει και δεν θα τον χαίρεσαι.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Αρχίζουν τα χιόνια και πρέπει να βάλουμε πετρέλαιο .
Κάποιος λοιπόν πρέπει να θυσιαστεί.

FairyMary

Banned
Banned
3 Ιανουαρίου 2013
138
0
31
FairyMary ψάξε λίγο το όλο θέμα με τους εκτροφείς. Μην ακούς πολλά όλοι τους θέλουν να κάνουν τη δουλεία τους και να πουλήσουν, είναι εμπορικό το θέμα, Αν εσύ έχεις καταλήξει οτι θες ΓΠ σκέψου τα εξής:
1 είναι σκυλιά με πολύ ενέργεια,απο κουτάβι μπορεί να σε κουράσει θέλει υπομονή και επιμονή.
2 Καλό θα ήταν απο την ώρα που θα το πάρεις σπίτι σου να βρεις έναν καλό εκπαιδευτή να σου δίνει συμβουλές και στην ηλικία των 5 μηνών να ξεκινήσεις βασική υπακοή.
3 Να είσαι πάντα αυστηρή αλά και δίκαιη(μην σε τουμπάρει η γλυκιά φατσούλα του θα κάνει τα πάντα για να σε τουμπάρει.
Άμα γίνεις εσύ ο αρχηγός θα απολαμβάνεις όλες τις ώρες σας.Να όμως σου πάρει τον ¨αέρα¨ θα σε κουράζει και δεν θα τον χαίρεσαι.
Εντάξει ευχαριστώ! Sea-mol και vageli ελπίζω να με δουλεύεται.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.245
Μέλη
20.024
Νεότερο μέλος
BaNi