Απροκλητη επιθεση.

Status
Κλειδωμένο θέμα

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Αν γινόταν σε σκύλο θα μιλούσαμε σίγουρα για διόρθωση. Ότι ένα κατώτερο μέλος της αγέλης προσπάθησε να εισέλθει μεταξύ αρχηγού (Νάσου) και ενός υψηλότερα ιεραρχικά σκύλου (Fidel). Και εδώ είναι το πρόβλημα φαντάζομαι, το αν ο Fidel, θεωρεί την κόρη του Νάσου κατώτερη ιεραρχικά.

Νάσο, περαστικά στο κοριτσάκι σου και εύχομαι να πάρετε την καλύτερη δυνατή απόφαση για όλους σας.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η αντίδραση του σκύλου δεν νομίζω ότι ήταν αντανακλαστικη γιατί τρόμαξε ή οτιδήποτε άλλο. Δηλαδή ο σκύλος δεν άκουσε την μικρή να ερχετε?
δεν την μυρίσε? ο δικός μου σκύλος με καταλάβαινει από 2 τετράγωνα μακρυά, όπως και των περισσότερων νομίζω.
δεν περίμενε σε οικείο χώρο που έχει μάθει να ζει με όλα τα μέλη της οικογένειας να τον αγγίξει κάποιο χέρι από πίσω?
Η γνώμη μου είναι ότι αντιδράσε έτσι εκούσια, και για αυτό δεν έβαλε όλη την ισχύ του αλλά όσο έπρεπε.
Εκεί πρεπει να δοθεί σημασία και να αποσαφηνιστεί το γιατί.
Ταυτιζομαι πληρως με αυτη την αποψη. Γιατι και η δικια μου παρατηρηση τοσον καιρο, αλλά κυριως η θεωρια λεει αυτο ακριβως.
Ο σκυλος γνωριζει παντα και ανα πασα στιγμη τι συμβαινει μεσα στο σπιτι.
Τωρα, αν ειναι σε κατασταση υπνου, αρρωστος ή οτιδηποτε, μπορει και να ξαφνιαστει, αλλά ακομα και τοτε δεν ειναι δεκτο να αντιδρασει ετσι.
Επιμενω στον ελεγχο των νευρων του σκυλου απο εκπαιδευτη.

Βλεπω τον καλο φιλο Κοκονι και αλλους που προσπαθουν να μεταφρασουν το γεγονος οπως θα ηθελαν να ειναι και οπως τους βολευει για να παρουν το μερος του σκυλου.

Απο την αλλη, εγω και αρκετοι αλλοι ειμαστε προκατειλημμένοι επειδη ειμαστε γονεις με μικρα παιδια, και κρινουμε ενοχο τον σκυλο.

Η αληθεια συνηθως βρισκεται καπου στη μεση.

Αν οι "δικηγοροι" του Φιντελ κανουν λαθος, μαυρο φιδι που τους εφαγε αν ξανασυμβει τετοιο "ατυχημα". Προσωπικα, θα ηθελα να ανοιξει η γη και να με καταπιει.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
Νασο σορυ για τις πολλες ερωτησεις που σου κανουμε.

Εχεις υπ'οψη σου σε σχεση με την υπολοιπη τοκετομαδα αν ο Φιντελ ειναι ο πιο κυριαρχικος και αν αυτο ειχε φανει στην αξιολογηση του χαρακτηρα που γινεται πριν δοθουν τα κουταβια?

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.107
1.378
Μιλωντας με τον συμπεριφοριολογο(γμτ την λεξη μεσα), οχι μονο καθε σκυλος ειναι διαφορετικος, οχι καθε φυλη, οχι αρσενικο θηλυκο, οχι τοκετοομαδα αλλα τα ιδια αδερφια θελουν διαφορετικη προσεγγιση, βγαινει διαφορετικο προγραμμα, καθε μοναδα διαφερει.

Τελικα το να νομιζουμε οτι ξερουμε κατι, καταρρεει τοσο ομορφα μερικες φορες.
αυτό εννοείται!!! έχουν από όλους τους ρόλους με κάποια κοινά γνωρίσματα για υτό είναι καλο να κρατάς επαφή με τους υπολοιπους της γέννας...
βλέπεις τις ομοιότητες και τις διαφορες στα κουτάβια όσο μεγαλώνουν και έτσι μπορείς να καταλάβεις καλύτερα τις ανάγκες αλλα και την "διαφορετικοθατ" του δικού σου σκύλου!

τελικά ήταν δάγκωμα η δεν ήταν?

γιατί επειδή έχω δαγκωθεί από τον 2 ετών 55 κιλά ημίαιμο σκύλο μου και το ψάχνω ακόμα το θεμα μετά από 15 σχεδόν χρονια και έχω ρωτήσει και εγώ εκπαιδευτές για το τι πήγε στραβά...
κι μεις είχαμε κάνει πολλά λάθη όπως όλοι ούτως η άλλως αλλα λάθη γίνονται και tah γίνονται μην μπεις σε αυτό το τρυπάκι σημασία έχει το από εδώ και πέρα.
αυτό που μου είπαν ήταν πολύ συγκεκριμένο για δάγκωμα στο πρόσωπο και μάλλον tah στο έχεουν αναφέρει κι εσένα
( εγώ δαγκώθηκα με απανωτά μικρά δαγκώματα στα χερια ενώ ο σκύλος ήταν ήρεμος τον χάιδευα και είχε άμεση πρόσβαση στο πρόσωπο μου. μου εξήγησαν ότι ήταν προειδοποίηση)
υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες στο συμβάν αλλα είναι διαφορετικές καταστάσεις οποτε ντιέ τις αναφέρω.

πριν κάποιους μήνες που ρώτησα πάλι 2 εκπαιδευτές μου είπαν πως ο σκύλος έπρεπε να είχε απομακρυνθεί από εμάς για πολλούς λόγους.
δεν είχαμε τα ατσάλινα νεύρα να το παλέψουμε σαν οικογένεια. στον σκύλο κάναμε euthanasia.
σωστό η λάθος δεν ξέρω αλλα όπως και να έχει το μονο που tah μπορούσε μετά να κάνει ήταν αν καταλήξει σε μαντρα με αμφίβολη ποιότητα ζωής.
σκέψου πολύ καλά και πάρε τον χρόνο σου. αν κάποιος τον φοβάται μέσα στην οικογένεια μετά το συμβάν ο σκύλος κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει να απομακρυνθεί

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Η τοκετοομαδα ηταν 2 κουταβια ο Φιντελ και η αδερφη του.Στην ηλικια των 2,5 δεν φανηκε κατι τετοιο.
Η αδερφη του π.χ ειναι τυπικο δειγμα της φυλης με εξαιρετο χαρακτηρα.

Χαρη εκλογικευω ολες τις απαντησεις και θα περιμενω και τις εξετασεις στον γιατρο και το τι θα μου πουν οι επαγγελματιες σε τετοια θεματα.
Γνωριζω οτι κανενας εκπαιδευτης δεν θα βαλει το χερι του στην φωτια για το αν θα ξαναγινει η οχι και το βλεπω λογικο αυτο.

Φαντασου εχω μιλησει με ολους, αλλο ομως οι αξιολογησεις απο το τηλεφωνο και αλλο να δουν τον σκυλο και να θεσουν σεναρια που θα βγαλουν τον χαρακτηρα του προς τα εξω.

Ειδωμεν...

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
δικηγοροι του φιντελ???τι λεμε ρε παιδια τωρα?ποια μαυρα φιδια κτλ?σας εχω για λογικους...

silent,τα παιρνεις απο την opel ρε? :p
Η χρηση καποιων λεξεων είναι μεταφορικη Λαυρεντη, εξ ου και τα εισαγωγικα. Αλλά θα σε παρακαλουσα να προσεχεις την δικη σου χρηση λεξεων.
Αλλά προτιμω να με θεωρεις παραλογο και να ειναι τα παιδια στην ασφαλη πλευρα. Το ότι τα δικα μου χερια είναι γεματα δαγκωματα είναι δικια μου επιλογη, το εχω προκαλεσει και δεν με πολυενδιαφερει. Οι αλλοι όμως δεν χρωστανε τιποτα να τραυματιστουν για να κανω εγω την πλακα μου και να πουλαω κυνοφιλια.

silent

Well-Known Member
4 Ιουλίου 2011
1.042
52
Νότια Προάστια
δικηγοροι του φιντελ???τι λεμε ρε παιδια τωρα?ποια μαυρα φιδια κτλ?σας εχω για λογικους...

silent,τα παιρνεις απο την opel ρε? :p
Ρε συ Λαυρεντη μου πηρε κανα λεπτο να καταλαβω αυτο που ειπες. Μεχρι και τις τσεπες μου εψαξα μηπως ειχα τιποτα φραγκα μεσα:p

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.530
781
Ξεσσαλονικη!!!
σου ειπα κατι που σε πειραξε αρη?γιατι δεν βλεπω να χρησιμοποιησα καποια ασχημη λεξη..ειδικα σε εσενα αρη,δεν εχω κανεναν λογο.απο εκει κ μετα ,κυνοφιλια η φωνη της λογικης?ειδες κανεναν να λεει ,ασε το παιδι μονο με τον σκυλο?ειδες κανεναν να λεει κατι παραλογο υπερ του σκυλου?τα παραλογα ισα ισα ,ηταν κατα του σκυλου.με συγχωρεις ,αλλα θα προσπαθω να πρυτανευει η λογικη κ οχι τα μαυρα φιδια κ οι κρυες αντιδρασεις.

κ πες με κ δηθεν κυνοφιλο αμα θες...μονο χοντρο μην με πεις σε παρακαλω...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Μαρια, δεν συγκρινω, εμβαθυνω (με το φτωχο μυαλο μου παντα).
Ναι βρε συ...το καταλαβαίνω και το σέβομαι, αλλά...αυτό που κάνουμε όλοι, τόσες σελίδες τώρα, είναι να εμβαθύνουμε ο καθένας με τις δικές του εμπειρίες και βιώματα, όπως άλλωστε είναι και λογικό. Απλώς...είναι δυνατόν αυτό, να μπορεί να οδηγήσει πουθενά;
Μόνο, σε περισσότερο χάος, νομίζω εγώ :rolleyes:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πάντως το αν κάποιος τείνει προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, δεν έχει να κάνει με το αν έχει παιδιά ή όχι. Επισης η ευθύνη για το αποτέλεσμα της όποιας απόφασης, βαραίνει αποκλειστικά το nasouk και τη γυναικα του. Κανέναν άλλο. Βρίσκω ότι δίνει πολύ μεγάλη σημασία στα λεγόμενα και την επιρροή του όποιος εδώ λέει ότι μπορεί να επηρεάσει σημαντικά (με το Χ τρόπο) τον άνθρωπο. Διαφωνησα και παραπάνω για το θέμα αυτό, και με άλλους που έλεγαν ότι στρίβουμε το Nασο προς τη X σωστή η λάθος κατεύθυνση.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Εχεις δικιο Λαυρεντη. Ζητω συγνωμη. Θα σου πω αν εισαι χοντρος όταν θα βρεθουμε απο κοντα. Αλλά για να σε λεει χοντρο ο Κιμωνας …. κατι θα ξερει αυτος!

Μαρια, αν το νερο δεν θολωσει, δεν καθαριζει.

Πηγη, ο καθενας με τις δυναμεις του ως μελος και την πειθω του ως ατομο μπορει να επηρεασει καταστασεις. Αλλά εξακολουθω να πιστευω στην συλλογικη σοφια του φορουμ.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Νασο καλη επιτυχια ρε φιλε! Εχεις πολυ ορεξη να το ψαξεις και να το δουλεψεις και αυτο ειναι προς τιμην σου.

Προσεξε μονο μην ''χαθεις στην μεταφραση''. ''Οπου λαλλουν πολλοι Κοκόροι, αργει να ξημερωσει...'' :)

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Πάνω από 31 σελίδες "καίγεται" το θέμα για αυτό θα γράψω τώρα...:)

Αρχικά καλή ανάρρωση στην μικρή και κουράγιο και ψυχραιμία στους υπόλοιπους!

Αυτά που θα γράψω, όπως τις περισσότερες φορές, ίσως δεν "απευθύνονται" 100% σε αυτόν που δημοσίευσε το θέμα ή έχει το "πρόβλημα" ή το ερώτημα. Απευθύνομαι προς όσους διαβάσουν και όσους συμμετέχουν...

Είναι πολύ σημαντική η σωστή επιλογή φυλής για την χρήση που επιθυμούμε (και με το "χρήση" δεν εννοώ κάτι εξειδικευμένο απαραίτητα) αλλά και για τον προσωπικό/οικογενειακό τρόπο ζωής μας.

Σημαντικό, επίσης, στην διαδικασία επιλογής είναι να γνωρίσουμε τι πραγματικά είναι η κάθε φυλή, ποια τα χαρακτηριστικά της και αν αυτά μπορεί να είναι θετικά ή αρνητικά για εμάς.

Εξίσου σημαντική η "πηγή" προέλευσης του σκύλου και η γνώση των γονέων και προγόνων, τόσο από πλευράς υγείας όσο και χαρακτήρα...και κατόπιν "μορφολογίας".

Αργότερα, σημαντικό είναι το "μεγάλωμα" του σκύλου, το περιβάλλον του, τα ερεθίσματα στα οποία εκτίθεται αλλά και ο τρόπος που ο ιδιοκτήτης αξιολογεί και πράττει (σ)τις αντιδράσεις που ο σκύλος έχει.

Όλα αυτά και ίσως ακόμα κάποια, θα έχουν σαν αποτέλεσμα το σκύλο "των ονείρων μας" ή τον "εφιάλτη της ζωής μας"...Καμιά φορά μπορεί απλά κάτι "αδιάφορο", κάτι που "παραπετάξαμε" και απλά υπάρχει, αλλά τότε μάλλον μιλάμε για κάτι άλλο και όχι σωστή σχέση και σωστές συνθήκες.

Το "κακό" είναι ότι όλα τα παραπάνω θέλουν μάλλον πολύ χρόνο και όρεξη, αλλά και συναναστροφή με άτομα που θα μας μιλήσουν με ειλικρίνεια και "καλοπροαίρετα"...όχι πάντα αυτό που συμβαίνει. Χρειάζεται όμως και από "εμάς", την άλλη πλευρά, να είμαστε σε θέση να ακούσουμε και να "φιλτράρουμε" τις πληροφορίες όχι σύμφωνα με τα "γούστα" και τα "συμφέροντα" μας, αλλά αντικειμενικά.

Δύσκολα πράγματα...

Όταν τώρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια "προβλήματα", τέτοιου είδους περιστατικά...σίγουρα δεν είναι κάτι που "γεννήθηκε" εκείνη την στιγμή. Σίγουρα δεν είναι επειδή όλα τα παραπάνω έγιναν απόλυτα σωστά (ίσως εκτός πολύ σπάνιων περιπτώσεων) και σίγουρα δεν μπορούμε να "ποντάρουμε" ότι απλά δε πρόκειται να ξανασυμβούν (δεν χωρά "τζόγος" σε αυτού του είδους τις περιπτώσεις...κατά την γνώμη μου).

Δε ξέρω και πόσο ουσιαστικό είναι να ψάξουμε να βρούμε το αίτιο (αν αποκλείσουμε το σπάνιο ιατρικό αίτιο)...Αν είναι κληρονομικό, αν ήταν η "τεστοστερόνη", αν "φταίει" το παιδί...κλπ.

Σημασία έχει να αξιολογήσουμε αυτό καθεαυτό το περιστατικό και την σοβαρότητα του, την πιθανότητα επανάληψης του, την πιθανή "ζημιά" που μπορεί να προκληθεί και γενικότερα τι αξίζει να "ρισκάρουμε" σε σχέση με αυτά που πιθανόν...μπορεί να "κερδίσουμε".

Όλα αυτά πρέπει να γίνουν με ψυχραιμία και πάντα με γνώμονα το τι θα ήταν καλύτερο για όλους...Φυσικά και για τον σκύλο.

Κανένας δε μπορεί να δώσει "λύση" μέσα από ένα φόρουμ...Πιθανόν κανείς να μη μπορεί να δώσει "λύση" ακόμα και στην "πραγματική ζωή" γιατί οι άμεσα εμπλεκόμενοι θα θέσουν τις "απαιτήσεις" και τις "προτεραιότητες" τους και όλα θα αξιολογηθούν και θα μπουν σε "ζυγαριά".

Ιδανικότερη λύση για εμένα θα ήταν αυτή που θα απέκλειε την παραμικρή πιθανότητα επανάληψης του περιστατικού, αλλά θα υπολόγιζε και τον σκύλο σαν "μέλος" με δικαιώματα και όχι ως "αντικείμενο".

Το να κάνεις ευθανασία σε ένα ζώο δεν μπορεί να θεωρείτε "λύση" και θα πρέπει να γίνονται τα πάντα για να αποφευχθεί.

Το να αφήσεις και την παραμικρή πιθανότητα ο σκύλος που αγαπάς να επιτεθεί ξανά και ίσως με μεγαλύτερες συνέπειες σε άνθρωπο που αγαπάς δεν είναι ούτε αυτό "διαπραγματεύσιμο".

Οι υπεύθυνες αποφάσεις μπροστά σε "σκληρά" προβλήματα σπάνια είναι "εύκολες" και "αρεστές" σε όλους...είναι δύσκολες και επίπονες...δε θα πρέπει να είναι "μοιραίες".

Δεν είμαι σίγουρος αν "βοήθησα" ειδικά αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να το κάνει και κάποιος ουσιαστικά...μπορούμε απλά να "βοηθήσουμε" στην σωστή τοποθέτηση του προβλήματος.

...ότι καλύτερο!

Status
Κλειδωμένο θέμα