Αποφάσισα να πάρω κουτάβι

ΚωσταςPred

Well-Known Member
21 Απριλίου 2014
51
2
42
καλησπερα...Ωραια τα αρθρα σας...Εχω σκοπο να αποκτησω ενα μποξερ αρσενικο απο εκτροφεα...δουλευω 8 ωρες την ημερα...Και μενω μονος μου...Αυτο που σκεφτομαι μιας και θα το παρω σε κανα μηνα απο τωρα και θα εχει καλο καιρο ειναι να τον εχω σε crate εξω στο μπαλκονι και στην μια γωνια να ειναι το crate και στην αλλη οι πανες του ωστε να μαθει να τα κανει εκει....Εννοειται οτι το μπαλκονι θα το περιφραξω για να μην πεσει αλλα επειδη ειμαι και στον 6ο οροφο φοβαμαι μηπως μπορεσει και σκαρφαλωσει την περιφραξη και μου κανει καμμια βουτια...Απτην αλλη σκεφτομουν να εχω το crate μεσα στο σπιτι αλλα 8 ωρες δεν θα αντεξει το καημενο και το κοβω να κανει την αναγκη του μεσα στο crate...Απτην αλλη σκεφτηκα να εχω ενα <παρκο> οπου θα εχω ΚΑΙ το crate μεσα με ανοιχτη την πορτα και να εχω και τις πανες του μεσα στο παρκο...Ετσι ωστε και να μαθει να κοιμαται στο crate αλλα και να μην το εχω και συνεχεια 8 ωρες στο μπαλκονι και εχω παραπονα απο γειτονες και απο αποψη φασαριας αλλα και απο αποψη δυσοσμιας..Τι με προτεινετε??

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
ι με προτεινετε??
Καλα στο μπαλκονι μονιμος χωρις επιτιρηση ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!
Εαν εχεις ενα δωματιο - μικρο- ενα χωλ ας πουμε, οπου μπορεις να βαζεις το Crate μαλλον θα ηταν η καλητερη των λυσεων.
Μηπος εχεις ενα δωματιο με μπαλκονι- που μπορεις να το παραμορφοσεις καπος σαν ¨σκυλοδωματιο" ωστε ο σκυλος ειναι και μεσα- και εξω- ακομα πιο καλα. Απλα επειδη για τοσο μεγαλο σκυλο το παρκο σε λιγο καιρο θα χρειαστει να ειναι αρκετα γερο και μεγαλο- και το φανταζομαι αβολα μεσα σε ενα δωματιο.

ΚωσταςPred

Well-Known Member
21 Απριλίου 2014
51
2
42
Δωματιο με μπαλκονι δυσκολα...Μονο αμα το αφησω στο δωματιο μου με παρκο το οποιο θα βγαινει στο μπαλκονι αλλα να εχει μικρο χωρο στο μπλακονι ισα ισα για την αναγκη του,....Εφοσον θα μεγαλωσει μετα το παρκο δεν θα υπαρχει...θα υπαρχει μονο το crate...Απλα προσπαθω να βω μια λυση για οταν θα ειναι μονο του και δεν θα τραυματιστει μεσα στο σπιτι οταν θα λυπω...Ε οσο μεγαλωνει και θα δω οτι πλεον δεν εχει προβλημα να τραυματιστει τρογωντας τπτ θα εχω και το crate ανοιχτο....

ΚωσταςPred

Well-Known Member
21 Απριλίου 2014
51
2
42
Πολλοι μου προτειναν να εχω το crate και να τον εχω εκει μεσα κλειστο για οσο λυπω...Και οτι αντεχουν τοσες ωρες...Εγω ξερω και απτον σκυλο που εχουμε ηδη οταν ηταν μικρος καθε 3 ωρες το πολυ ηθελε να κανει την αναγκη του...Και προσπαθω να βρω μια λυση να τον εχω καπου κλειστα ενδεχωμενως να τον προστατεψω απο καλωδια και οτιδηποτε μπορει να φαει και να τραυματιστει,αλλα απτην αλλη να μπορει να κανει και ανετα την αναγκη του...

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω πρωσοπικα- εαν ειμουν αναγκασμενη να εχω τον σκυλο 8-9 ωρες συνεχομενες την ημερα κλεισμενο σε κλουβι- δεν θα επαιρνα!
Ισως να ειμαι και εγω υπερβολικη- αλλα το θεωρω βασανο πια να ειναι πανω απο 4-5 ωρες περιορισμενο σε τοσο μικρο χωρο. ( τα δικα μου σκυλια ειναι ολα μαθημενα σε crate - σαν λυση και προστασια απο ατυχηματα το βρισκω παρα πολυ καλη λυση- αλλα ποτε δεν αναγαστικα να τα κλεισω για πολλες ωρες )

• Like
Reactions: l.Kyveli

ΚωσταςPred

Well-Known Member
21 Απριλίου 2014
51
2
42
και γιαυτο τον λογω σκεφτηκα το παρκο με το crate του μεσα με ανοιχτη βεβαια την πορτιτσα του και να εχει και τις πανες του μεσα στο παρκο...ωστε και να μην τα κανει εκει που κοιμαται και αραζει αλλα και παραλληλα να ειναι προστατευμενος...Τωρα αμα μεγαλωσει αρκετα και θα σπρωχνει ενδεχωμενος το παρκο θελω να πιστευω με καλη εκπαιδευση θα μαθει να περναει ευχαριστα εκει την ωρα του και δεν θα ψαχνει να φυγει....Τωρα αμα δεν γινει αυτο τοτε σιγουρα θα το βγαλω το παρκο...Και ισως αναγκαστικα να τον εχω μονο στο crate και βρω κανεναν γνωστο να ερχεται να τον βγαζει για την αναγκη του τουλαχιστον μεχρι να μαθει να κρατιεται οταν γυρισω....Λιγο δυσκολο να βρω καποιον αλλα ελπιζω!!!