Αποφάσισα να πάρω κουτάβι

PXM-DANBULL

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2014
692
2.264
H διαφορά - αν μου επιτρέπεται - είναι πως με την εκτροφή είσαι +/- άλλες 4-5 ψυχούλες. Ανάλογα τα ψυχικά αποθέματα αλλά και τον ΧΩΡΟ που έχεις, δίνεις. Αν δεν θες μπορείς και να μην δώσεις και να τα κρατήσεις όλα. Δεν το κάνεις για το χρήμα. Η τιμή που θα δώσεις ΑΝ επιλέξεις κάτι τέτοιο δεν έχει σχέση με έξοδα γέννας, εξετάσεις κλπ. Πιο πολύ σε καίνε άλλα πράγματα και όχι τα λεφτά που θα πάρεις ή πως θα κάνεις απόσβεση των εξόδων σου.

Νομίζω πως θα τον κατέτασσα στους ερασιτέχνες εκτροφείς. Μου κακοφάνηκε η διάθεση κουταβιών σε έκθεση. Αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.

Και ΝΑΙ PXM-DANBULL, έχω την τιμή να γνωρίζω προσωπικά 2 τέτοιους ανθρώπους.

Και εδώ θα ήθελα να παραθέσω 3 γραμμές από το βιβλίο της Ann Seranne "The joy of breeding your own show dog"

Τώρα, πως μπορείς να αφιερώσεις τον απαιτούμενο χρόνο σε κάθε κουτάβι ξεχωριστά και ταυτόχρονα να βασίζεσαι οικονομικά σε αυτά, επιδιώκοντας να τα διώξεις άρων άρων για να φας εσύ και η οικογένειά σου, πραγματικά δεν ξέρω πως επιτυγχάνεται.
Αυτούς που ξέρω και έχω στο μυαλό μου εγώ, δεν ζουν από την εκτροφή. Βιοπορίζονται από αλλού μόνο και μόνο για να συντηρούν το πάθος τους.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
H διαφορά - αν μου επιτρέπεται - είναι πως με την εκτροφή είσαι +/- άλλες 4-5 ψυχούλες.

Ανάλογα τα ψυχικά αποθέματα αλλά και τον ΧΩΡΟ που έχεις, δίνεις. Αν δεν θες μπορείς και να μην δώσεις και να τα κρατήσεις όλα.

Δεν το κάνεις για το χρήμα. Η τιμή που θα δώσεις ΑΝ επιλέξεις κάτι τέτοιο δεν έχει σχέση με έξοδα γέννας, εξετάσεις κλπ.

Πιο πολύ σε καίνε άλλα πράγματα και όχι τα λεφτά που θα πάρεις ή πως θα κάνεις απόσβεση των εξόδων σου.
το ζητουμενο ενως ζευγαραμωτος αυτο δεν ειναι;

ποσοι εκτροφεις κρατανε ολα τα κουταβια μιας γεννας η εστω τα μισα;

αν δεν το κανει καποιος για το χρημα γιατι δεν δινει καποιος κουταβια σε ενδυκτικη τιμη αλλα φτανουν ολο στο χιλιαρικο;
ουτε το χρημα μας απασχολει ουτε και να κανουμε αποσβεση λες.

σε καινε οντως και αλλα πραγματα και επειδη ολοι ξερουμε που παει η δουλεια εχω δει και εγω πολλα εκτροφικα σκυλια σε κακα χερια και με κακη ζωη.

ζευγαρωμα
σκεψη αν μου αρεσει καποιο να κρατησω
λεφτα απο την πωληση
συνομιλια με το πως περνανε τα μικρα που εδωσα.

ετσι βλεπω εγω την σειρα οπως τα εγραψες και στα εβαλα.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Αμαν βρε παιδια η ιδια κουβεντα για την τιμη των εκτροφικων κουταβιων. Νυσαφι!

Σε αλλα και αλλα πραγματα δινουμε τα λεφτα αβασανιστα χωρις να μας νοιαζει ποσα βγαζει η ταδε πολυεθνικη και χωρις να κανουμε καμμια κριτικη για την τιμη πωλησης του προιοντος. Μονο στα σκυλια βλεπω τετοια καιλα για το αν βγαζει λεφτα ή οχι ο εκτροφεας.

Ο εκτροφεας ΘΕΛΩ να κανει σωστα την δουλεια του. Το αν θα βγαζει κερδος απο αυτο δεν με αφορα. Ισα ισα το θεωρω επιβεβλημενο για να μπορει και ο ιδιος να εξελιχθει αλλα και σαν ηθικη ικανοποιηση βρε παιδι μου.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη

Σε αλλα και αλλα πραγματα δινουμε τα λεφτα αβασανιστα χωρις να μας νοιαζει ποσα βγαζει η ταδε πολυεθνικη και χωρις να κανουμε καμμια κριτικη για την τιμη πωλησης του προιοντος. Μονο στα σκυλια βλεπω τετοια καιλα για το αν βγαζει λεφτα ή οχι ο εκτροφεας.

Ο εκτροφεας ΘΕΛΩ να κανει σωστα την δουλεια του. Το αν θα βγαζει κερδος απο αυτο δεν με αφορα. Ισα ισα το θεωρω επιβεβλημενο για να μπορει και ο ιδιος να εξελιχθει αλλα και σαν ηθικη ικανοποιηση βρε παιδι μου.
Συμφωνώ. Και το πιο παράδοξο είναι ότι αυτοί που όπως λένε "δεν θέλουν να εμπορεύονται οι ψυχές" δεν πάνε στη φιλοζωική να πάρουν ένα αδέσπωτο αλλά θέλουν σώνει και καλά καθαρόαιμο, απλά το θέλουν τζαμπα επειδή είναι "μάγκες".

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

sarah0971

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2014
84
56
Πολύ ωραίο το κείμενο. Και πολύ αληθινό.
Αυτό που εμένα μου την δίνει και το έχω συναντήσει είναι (δεν αναφέρομαι σε αυτό το forum, γιατί είμαι καινούρια εδώ και δεν έχω συναντήσει κάτι) ότι αυτοί που σκίζουν τα ρούχα τους και σου λένε: "γιατί δεν παίρνεις ένα ημίαιμο και θέλεις ντε και καλά καθαρόαιμο;Τόσα αδέσποτα υπάρχουν!!! Τόσες ψυχούλες !!!" Αυτοί πάντα έχουν στην κατοχή τους καθαρόαιμα!!! Απλά κόπτονται για τους άλλους.

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Συμφωνώ. Και το πιο παράδοξο είναι ότι αυτοί που όπως λένε "δεν θέλουν να εμπορεύονται οι ψυχές" δεν πάνε στη φιλοζωική να πάρουν ένα αδέσπωτο αλλά θέλουν σώνει και καλά καθαρόαιμο, απλά το θέλουν τζαμπα επειδή είναι "μάγκες".
Δεν είναι έτσι και επειδή μάλλον το σχόλιο σου αναφέρεται σε εμένα να σου αναπτύξω το σκεπτικό. Δε το θέλω τζάμπα επειδή είμαι μάγκας κ έξυπνη, δε θέλω να κάνει ενα ψοφο γέννες να έχει μονίμως κουτάβια και να εκτρέφει 2 και 3 φυλές και να ζει απο αυτό. Δεν είπαμε να μη δώσουμε το χιλιάρικο και παραπάνω κάποιες φορές, απλά να είναι ηθικός σαν άνθρωπος. Και να μην είναι ο τρόπος που ταίζει την οικογενεια του. Γιατι αυριο (ή σήμερα ή χθες) αν τελειώσουν τα φράγκα δε θα πει ''εχω 2 που δε ζευγαρωσα, ας κανω καμμια γέννα ακόμα'. Η εκτροφή δεν είναι ο τρόπος που θα συντηρείς την οικογένεια σου, πρέπει να είναι κάτι που βγάζεις τα έξοδα σου κ κάποια χρήματα παραπάνω για να μπορείς να εξελιχθείς.

• Like
Reactions: d-friend

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα

αααα όχι, διαφωνώ, δεν νομιζω οτι είναι επειδή θελουν καθαροαιμο τζάμπα (όχι μόνο αυτός ο λόγος τουλάχιστον). Είναι θέμα εγωισμου τους... γιατι αυτός μπορεί να το κάνει και όχι εγω.... χωρις να ενδιαφερονται για το χρόνο και το μεράκι του εκτροφεα, την αφοσιωση και τον κόπο... Σου λέει οκ εχει 2 καθαροαιμα υγιή και τα βάζει και ζευγαρώνουν. Δεν θέλουν να δουν πίσω από τις γραμμες, τι σημαίνει στην ουσία αυτό το "τα βάζει και ζευγαρώνουν" γιατι εκει υπάρχει κοστος σε προσωπικό χρόνο, σε φροντίδα και οικονομικό. Οπότε όσο ειναι το "γιατι αυτός και όχι εγώ" τόσο περισσότερο θα επιμένουν να μειώνουν την προσπάθεια του κάθε σωστου και ηθικού εκτροφεα.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Δεν είναι έτσι και επειδή μάλλον το σχόλιο σου αναφέρεται σε εμένα να σου αναπτύξω το σκεπτικό. Δε το θέλω τζάμπα επειδή είμαι μάγκας κ έξυπνη, δε θέλω να κάνει ενα ψοφο γέννες να έχει μονίμως κουτάβια και να εκτρέφει 2 και 3 φυλές και να ζει απο αυτό. Δεν είπαμε να μη δώσουμε το χιλιάρικο και παραπάνω κάποιες φορές, απλά να είναι ηθικός σαν άνθρωπος. Και να μην είναι ο τρόπος που ταίζει την οικογενεια του. Γιατι αυριο (ή σήμερα ή χθες) αν τελειώσουν τα φράγκα δε θα πει ''εχω 2 που δε ζευγαρωσα, ας κανω καμμια γέννα ακόμα'. Η εκτροφή δεν είναι ο τρόπος που θα συντηρείς την οικογένεια σου, πρέπει να είναι κάτι που βγάζεις τα έξοδα σου κ κάποια χρήματα παραπάνω για να μπορείς να εξελιχθείς.
Α, όχι kimigaz, δεν αναφερόμουν καθόλου σε σένα. Μιλώ γενικά. Στο FB είμαι σε μια ομάδα που έχει να κάνει με τα μελτέζ. Κατά καιρούς μπαίνουν κάποιοι και ζητάνε να τους χαριστεί ένα κουταβάκι μαλτέζ και όταν τους λένε ότι για να πάρει καθαόαιμο πρέπει να το πληρώσει αρχίζουν να λένε για το εμπόριο ψυχών.
Τέλως πάντων, και εγώ είμαι κατά της επαγγελματικής εκτροφής γιατί εκεί μπαίνει το βιοποριστικό θέμα και σίγουρα όταν περιορίζονται τα έξοδα μειώνεται η ποιότητα της εκτροφής.
Συμφωνώ με αυτά που τόνισα στην τελευταία σου πρόταση. Αλλιώς η εκτροφή θα ήταν σκριβό χόμπι μόνο για πολύ πλουσιους.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
το ζητουμενο ενως ζευγαραμωτος αυτο δεν ειναι;

ποσοι εκτροφεις κρατανε ολα τα κουταβια μιας γεννας η εστω τα μισα;

αν δεν το κανει καποιος για το χρημα γιατι δεν δινει καποιος κουταβια σε ενδυκτικη τιμη αλλα φτανουν ολο στο χιλιαρικο;
ουτε το χρημα μας απασχολει ουτε και να κανουμε αποσβεση λες.

σε καινε οντως και αλλα πραγματα και επειδη ολοι ξερουμε που παει η δουλεια εχω δει και εγω πολλα εκτροφικα σκυλια σε κακα χερια και με κακη ζωη.

ζευγαρωμα
σκεψη αν μου αρεσει καποιο να κρατησω
λεφτα απο την πωληση
συνομιλια με το πως περνανε τα μικρα που εδωσα.

ετσι βλεπω εγω την σειρα οπως τα εγραψες και στα εβαλα.
Οχι Τάσο, δεν είναι ο σκοπός ενός ζευγαρώματος η διάθεση των κουταβιών. Αυτό είναι καθαρά κάλυψη της ζήτησης, παράγοντας καθαρόαιμα πετ. Με απλά λόγια αναπαραγωγή καθαρόαιμων σκύλων.
Αντίθετα ο σκοπός της εκτροφής - όπως την έχω εγώ στο μυαλό μου - είναι η δημιουργία του ιδεατού που έχω στο μυαλό μου με βάση το πρότυπο της φυλής που ασχολούμαι. Χρειάζεται να διακατέχεσαι από μεράκι και τελειομανία, προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο στη γνωστή 3αδα. Αυτό από μόνο του σε ωθεί στο να μελετήσεις όσο δεν πάει ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.
Η μελέτη από μόνη της όμως δεν φτάνει. Χρειάζεσαι ΤΥΧΗ όπως φυσικά και το σπουδαιότερο που είναι τα κατάλληλα υλικά, τα γονίδια. Η απόκτηση ΣΩΣΤΩΝ και ποιοτικών γονιδίων (γιατί περι αυτού πρόκειται) δεν εξαρτάται μόνο από το χρήμα. Δεν αγοράζεις τα πάντα με το χρήμα. Δεν είναι όλα χρήμα. Και επειδή σε κανέναν νέο εκτροφέα δεν εμπιστεύονται τις πρώτες τους επιλογές και δίνουν την 2η ή την 3η, προσπαθείς να βελτιώσεις της αδυναμίες αυτού που σου δόθηκε και να διατηρήσεις τις αρετές, με σκοπό σε 5,6,7,8,9, 20, 30 γενιές να φτάσεις στο επιθυμητό επίπεδο. Τουβλάκι, τουβλάκι.

The challenge before us is to capture all the qualities in one gorgeous, animated package and lock those genes into our genetic lines so that our dogs will eventually breed true. We may not be able to accomplish this in the remaining span of our lives, but we hope that we will be able to leave the foundation for such a dream to an equally interested person who will be able to accomplish in his lifetime what we will attempt to strive for in ours.
Αυτός είναι ο σκοπός, αυτό είναι το "όραμα" και προφανώς για να μπορέσεις να το υλοποιήσεις και να μην φτάσεις να έχεις 200 και 300 σκυλιά, δίνεις.

• Like

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
χωρις να θελω να σου κανω επιθεση οκ.καμια σχεση.

ολο αυτο μου ακουγετε σαν το νεο σχεδιο σχεδιο της κυβερνησης..ολοι θελουν το καλο μας,ομως ολοι γεμιζουν τις τζεμπες τους.
οταν το χομπυ φερνει χρημα για μενα τα αλλα ολα ειναι περριτα.συγνωμη.
και ας μην ξεχναμε οτι ολοι οι κατεχοντες θυληκου καθαροαιμου σκυλου ειναι μονο εκατο ευρω μακρια για να γινουν ερασιτεχνες εκτροφεις.τωρα αν θα ειναι ηθικοι η οχι θα τους κρινουν αλλοι και αυτοι σιγουρα δεν θα το κανουν για το καλο της φυλης αλλα της τζεπης τους.

• Like

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
χωρις να θελω να σου κανω επιθεση οκ.καμια σχεση.

ολο αυτο μου ακουγετε σαν το νεο σχεδιο σχεδιο της κυβερνησης..ολοι θελουν το καλο μας,ομως ολοι γεμιζουν τις τζεμπες τους.
και ας μην ξεχναμε οτι ολοι οι κατεχοντες θυληκου καθαροαιμου σκυλου ειναι μονο εκατο ευρω μακρια για να γινουν ερασιτεχνες εκτροφεις.τωρα αν θα ειναι ηθικοι η οχι θα τους κρινουν αλλοι και αυτοι σιγουρα δεν θα το κανουν για το καλο της φυλης αλλα της τζεπης τους.
Ακριβος ετσι ειναι- δυστυχος!! Τουλαχιστον στις περρισοτερες των περιπτοσεων.
Την στιγμη που δεν υπαρχουν υποχρεοτικες εξετασεις καταληλοτητας εκτροφης ( με αναγαστα π.χ 3 κρισεις με τουλαχιστον ¨πολυ καλος" σε εκθεσεις), δεν υπαρχουν υποχρεοτικες εξετασεις υγειας που να αξιολογουνται απο ανεξαρτιτους εμπειρογνωμονες του ομιλου ( ο "δικος μας" κτνηιατρος με ενα 50ρικο μας γραφει οτι θελει, το ξερουμε ολοι). Δεν υπαρχουν ελεγχοι του χωρου και της τοκετομαδας ( απο εποπτη εκτροφης-τουλαχιστον 2 φορες στην διαρκεια μιας γεννας. Ο πρωτος στην πρωτη εβδωμαδα και ο επομενος στης 6-8 εβδωμαδες) το ολο θεμα με την εκτροφη στην ελλαδα ειναι αρκετα γελειο. Ειναι καθαρα θεμα τυχης, εαν θα πεσεις στον σωστο και αδυνατον για καποιον αχαριο να ξεχορισει της διαφορες.

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
Ακριβος ετσι ειναι- δυστυχος!! Τουλαχιστον στις περρισοτερες των περιπτοσεων.
Την στιγμη που δεν υπαρχουν υποχρεοτικες εξετασεις καταληλοτητας εκτροφης ( με αναγαστα π.χ 3 κρισεις με τουλαχιστον ¨πολυ καλος" σε εκθεσεις), δεν υπαρχουν υποχρεοτικες εξετασεις υγειας που να αξιολογουνται απο ανεξαρτιτους εμπειρογνωμονες του ομιλου ( ο "δικος μας" κτνηιατρος με ενα 50ρικο μας γραφει οτι θελει, το ξερουμε ολοι). Δεν υπαρχουν ελεγχοι του χωρου και της τοκετομαδας ( απο εποπτη εκτροφης-τουλαχιστον 2 φορες στην διαρκεια μιας γεννας. Ο πρωτος στην πρωτη εβδωμαδα και ο επομενος στης 6-8 εβδωμαδες) το ολο θεμα με την εκτροφη στην ελλαδα ειναι αρκετα γελειο. Ειναι καθαρα θεμα τυχης, εαν θα πεσεις στον σωστο και αδυνατον για καποιον αχαριο να ξεχορισει της διαφορες.
Όλα αυτά που λες είναι σωστά και πρέπει να πραγματοποιούνται από την κυνολογική αρχή της χώρας. Εγώ πιστεύω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί ερασιτέχνες εκτροφείς που θα ήθελαν αυτούς τους ελέγχους για να ξεχωρίσουν από τα "λαμόγια"

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Όλα αυτά που λες είναι σωστά και πρέπει να πραγματοποιούνται από την κυνολογική αρχή της χώρας. Εγώ πιστεύω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετοί ερασιτέχνες εκτροφείς που θα ήθελαν αυτούς τους ελέγχους για να ξεχωρίσουν από τα "λαμόγια"
Εαν ειναι σωστοι- ναι, σιγουρα!!

Αλλα ποσοι ειναι ετσι??

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Δεν ισχυρίζομαι πως συμβαίνει κάτι διαφορετικό Τάσο και Frenchie. Στο ελλαντα μένω κι εγώ...
Οπως τα περιγράφετε είναι στις περισσότερες περιπτώσεις.
Άλλο όμως το πως είναι τα πράγματα και κυρίως πως έχουν μπει στη συνείδηση του κόσμου και άλλο το πως θα έπρεπε να είναι. Από την αρχή δυστυχώς μπήκαν λάθος θεμέλια και περάστηκαν λάθος μηνύματα και κάποια στιγμή θα έπρεπε κάποιος χριστιανός να χτυπήσει ένα καμπανάκι. Είμαστε αλλού. Εντελώς όμως.

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Εαν ειναι σωστοι- ναι, σιγουρα!!

Αλλα ποσοι ειναι ετσι??
έστω και ένας να είναι, μόνο αν βγει στον "αφρό" και αποτελέσει παράδειγμα, ίσως υπάρξει ελπίδα βελτίωσης και των υπολοίπων.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Και κάτι ακόμα Τάσο

Το κίνητρο που σε οδηγεί να κάνεις το χόμπυ σου, είναι μακράν ισχυρότερο από τα λεφτά που θα πάρεις. Αλλιώς γίνεται ένας τρόπος να βγάζεις χρήματα και αργά ή γρήγορα ενδέχεται να γίνει και επάγγελμα.
Τα κίνητρα όμως δεν μετρώνται, ούτε οι προθέσεις.
Για αυτό εις το όνομα ενός "χόμπυ" πολλοί θησαυρίζουν επωφελούμενοι και το κενό ενημέρωσης αλλά και ελέγχου ποιότητας γεννητόρων που υπάρχει.
Απτό παράδειγμα είναι η προσπάθεια ανεύρεσης ενός πραγματικά εξαιρετικού σκύλου (με τα ελαττώματά του σαφέστατα καθώς δεν υπάρχει τέλειος σκύλος). Εκεί λοιπόν και δεδομένου πως έχεις τις όποιες γνώσεις απαιτούνται ώστε να ξεχωρίσεις κάτι σωστό και ποιοτικό (ο καθένας στη φυλή του φυσικά), θα απογοητευτείς οικτρά με το πλήθος των πετ σκύλων που μπαίνουν στην αναπαραγωγή, σκύλων που ουδεμία σχέση έχουν με το πρότυπο της φυλής τους, σκύλων που ένας θεός ξέρει πως και με ποια κριτήρια ζευγάρωσαν. Χωρίς να υπάρχει πλάνο βελτίωσης, διατήρησης, με το κλασσικό kennel blindness να είναι πανταχού παρών θεωρώντας τα δικά "μας" καλύτερα όλων των υπολοίπων. Δεν υπάρχει συνέχεια, συνοχή, βελτίωση, με το outcrossing να πηγαίνει σύννεφο πάντα και παντού, ζευγαρώνοντας ό,τι μας έκατσε με ό,τι βρούμε. Ε, κάποια στιγμή, κάτι θα μας κάτσει - ας είναι καλά κάποια υποτελή...
Ο ερασιτέχνης εκτροφέας απέχει μακράν από τον ζευγαρωτή καθαρόαιμων.
Είναι μια τέχνη και όπως συμβαίνει πάντα, χρειάζεται μεράκι, γνώση και αφοσίωση και από τον δημιουργό, αλλά και από τον αποδέκτη, ώστε να είναι σε θέση να την εκτιμήσει. Αλλιώς όλα ίδια φαίνονται και δεν είναι δύσκολο να βαφτίσεις "χόμπυ" έναν εύκολο τρόπο να βγάλεις χρήματα, για να γίνει πιο θελκτικό και politically correct.

Και όλα αυτά φυσικά δε γίνονται ΜΟΝΟ στην Ελλάδα.

Last edited:

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
να πω κατι αλλο.
αν μου επετρεπαν να δουλευω σαν ερασιτεχνης ηλεκτρολογος χωρις να πληρωνα τεβε,εφορια,λογιστες κλπ κλπ θα δουλευα ως ερασιτεχνης ομως δεν με αφηνουν.
οι διαφορες ελπιζω κατανοητες απο ολους.
η διαφορα για μενα (χωρις να σημαινει οτι ειναι και σωστο) ειναι αυτη...ο ενας δουλευει μαυρα ο αλλος πληρωνει.
ο ενας πουλαει 20 κουταβια,ο αλλος 100.
ο ενας εχει εγκαταστασεις,ο αλλος εχει ενα ζευγαρι σπιτι του ξερω εγω.

πολοι ερασιτεχνες αν αναγκαζοταν να πληρωσουν τεβε να κανουν εναρξη επαγγελματος και ολα αυτα θα σταματουσαν δεν νομιζεις;
τοτε το χομπυ τους θα πηγαινε περιπατο και αφου θα ειχαν μαθει και στο κερδος ισως γινοταν και byb αργοτερα.

τωρα για γεννητορες πετ κλπ.οποιος ξερει τι θελει ξερει και τι να ψαξει.για εμενα πχ αν θελω απλα εναν σκυλο χωρις να με ενδιαφερουν αυτα μια χαρα καθαροαιμο σκυλο θα παρω και ας ειναι στο προτυπο και ας μην ειναι.δεν πουλιουντε ολα τα κουταβια αλλωστε για αθληματα,τα περισσοτερα για πετ πουλιουντε.

και για να πω και αυτο γιατι φαινομαι αντιθετος μεχρι τωρα
και εγω αν επερνα τωρα σκυλο απο ερασιτεχνη θα επαιρνα,απο καποιον που θα εβλεπα ομως οτι ασχολειτε και το παλευει και δεν θα με πειραζε αν εβγαζε και κατι ψιλα.
πιο πολυ εμπιστοσυνη νομιζω θα ειχα σε αυτον.

απλα δεν ειναι χομπυ.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
Αυτό που αναφέρεις είναι άλλο θέμα, που σαφέστατα έχει την σημασία του, αλλά δεν γνωρίζω το καθεστώς που επικρατεί σε άλλες χώρες και διαφοροποιούνται φορολογικά από τον επαγγελματία.

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
καλημερα Yorkaddict μολις διαβαζα αυτο και ειπα να στο γραψω ετσι να το εχεις στα ινφο σου :)

ειναι απο Αριστοτελη στο περι αρετων και κακιων

η ελευθεριοτητα(γενναιοδωρια) εγκειτε στην αφθονη παροχη χρηματων για αξιολογα πραγματα και στην πλουσια δαπανη για την καταναλωση των απαραιτητων αγαθων και στο να βοηθα στις επιλυσεις των (εν.οικονομικων) διαφορων και στο να μην παιρνει απο εκει που δεν πρεπει.
ο γενναιοδωρος εχει καθαρα ρουχα και σπιτι και ειναι ικανος να κατασκευαζει πραγματα περιττα και καλα,που προκαλουν ευχαριστηση στην πορεια της ζωης χωρις να ειναι επικερδη, και ειναι ικανος στο να εκθρεφει ζωα,που να εχουν καποιο ιδιαιτερο χαρακτηριστικο η κατι ασυνηθες.

για να μην βγει σεντονι μετα λει για την ηπιοτητα του χαρακτηρα,την καλη του ανατροφη,φιλανθρωπια του,ευσπλαγχος,να αγαπα τους φιλους του,φιλοξενος,και να αγαπα το καλο και αγαθο..να μην βλεπει με θαυμασμο την πολυτελεια,περιποιηση,εξουσια,νικες σε αγωνες,και η ψυχη του να εχει βαθος και μεγεθος..να μην εχει μεγαλη ιδεα για τη ζωη,και να μην την αγαπα πολυ..απλος στη συμπεριφορα,ευγενικος,να μπορει να υπομεινει την αδικια χωρις να ειναι εκδικητικος..να εχει απλοτητα και αληθεια..

θα ελεγε κανεις οτι σκιαγραφει εναν εκτροφεα ε..τοσο χαριτωμενα :)

• Like