Ανυπόστατοι εκπαιδευτές...

Kira Blanco

Active Member
27 Νοεμβρίου 2009
29
0
Επίσης ρώτησα κι εγώ - για να κατανοήσω και όχι για να δώσω λύση - από που, πως και από ποιον ορίζεται το "10 γενεές φύλακες"!
Aπ το εκτροφιο και τα χαρτια τους, ειναι και καταχοριμενα στν ομονσποδια,ΑΒΡΑ, ΚΑΙ Α.Β.Α

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Kira, κάτσε να καταλάβω τι λες: ισχυρίζεσαι ότι έφερες σκυλιά από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα οποία προέρχονται από αναγνωρισμένο εκτροφείο και οι πρόγονοί τους είναι φύλακες από 10 γενεές? Και οι Αμερικάνοι σου δώσανε χαρτιά που μιλάνε για σκύλους που είναι φύλακες/έχουν εκπαιδευτεί ως φύλακες? Και μπήκαν και σε καραντίνα?!

Επειδή στην Αμερική μένω, δηλαδή στις ΗΠΑ και ανακατεύομαι περί τα κυνολογικά εδώ, γνωρίζω τα εξής:

1) Απαγορεύεται να εκπαιδευτεί σκυλί ως φύλακας από ιδιώτη. Το γράφουν όλα τα συμβόλαια και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα. Δεν είναι απλώς παράνομο, είναι πολύ παράνομο και συνεπάγεται, εφόσον πιαστεί ο ιδιώτης, φυλάκιση, πρόστιμο και ευθανασία στο σκυλί.

Εξαιρούνται τα σκυλιά του στρατού και της αστυνομίας που εκπαιδεύονται για διάφορα πράγματα και όχι για αυτό που λέει ο Νεοέλληνας "φύλακες". Και δεν επιτρέπεται να δοθούν τέτοια σκυλιά σε ιδιώτες.

Επομένως εκτροφείο που να βγάζει μάλιστα τέτοια χαρτιά αποκλείεται να υπάρχει, τουλάχιστον όχι νόμιμο εκτροφείο. Επιπλέον όλα τα αναγνωρισμένα εκτροφεία των ΗΠΑ είναι καταχωρημένα στο AKC. Εννοείται ότι εξαιρούνται οι ΒΥΒ και οι παπυμιλλάδες.

2) Καραντίνα δεν υπάρχει μεταξύ Αμερικής και Ελλάδας για κουτάβια μετά από συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών. Αυτό μου το έχει πει το ίδιο το Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας που είναι αρμόδιο για τις εισαγωγές-εξαγωγές και στις εισσγωγές στην Αμερική μάλιστα ανακατεύεται και το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας. Για τα ελληνικά/ευρωπαϊκά μπορείς να βρεις πληροφορίες στη σελίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτων, όπου στο λέω εγώ δε λέει τίποτα περί καραντίνας διότι έψαχνα πρόσφατα να βγάλω διαβατήριο για το Μουφ και διάβασα τις οδηγίες.

3) Αποκλείεται τελείως η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα να σου έφερε σκύλο μαζί με τα δικά της εκτός αν έχεις διπλωματικό status και μάλιστα αμερικανικό ως πολύ υψηλά ιστάμενο στέλεχος στην Πρεσβεία για το οποίο αμφιβάλλω πολύ. Ούτε απλοί υπάλληλοι της Πρεσβείας δε χρησιμοποιούν το λεγόμενο "διπλωματικό σάκο". Αν κάποιος δε σου έφερε σκύλο με αυτό τον τρόπο, κάτι τέτοιο αποτελεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ breach of security που επιφέρει τιμωρίες τύπου Guantanamo Bay κι απάνω.

Τώρα μπορεί και να μην έχω καταλάβει καθόλου τα όσα έγραψες και να κάνω επομένως τελείως λάθος στις εκτιμήσεις μου, αν και τα παραπάνω που γράφω είναι πολύ σωστά ως πληροφορίες. Επομένως έχω τα εξής ερωτήματα για σένα ώστε να καταλάβω:

1) Από ποιο αμερικανικό εκτροφείο έφερες τα σκυλιά? Μπορείς να μας γράψεις εδώ το όνομά του?

2) Πότε τα έφερες τα σκυλιά στην Ελλάδα και πώς?

3) Τέλος πού έχεις καταχωρήσει τα χαρτιά τους? Ή τι χαρτιά έχουν τα σκυλιά αυτά? Μπορείς να τα γράψεις εδώ αναλυτικά?

Last edited:

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Sara, η Kira Blanco διευκρίνησε και τόνισε ότι δεν έκαναν καραντίνα τα σκυλιά της!
Κι από ότι κατάλαβα τα έφερε εκείνη τα σκυλιά!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
ΟΚ, ευχαριστώ για τη διευκρίνηση, είχα τελείως μπερδευτεί εδώ. Παραμένουν όμως οι εξής ερωτήσεις:

1) Ποιο συγκεκριμένο αμερικανικό εκτροφείο κάνει τέτοιου είδους ισχυρισμούς, ότι δηλαδή πουλάει κουτάβια με προγόνους-φύλακες από 10 γενεές?

2) Χρησιμοποιήθηκε ο διπλωματικός σάκος της Αμερικανικής Πρεσβείας για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα?

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Sara,και οι Φιλα(να τα κανει ο θεος:D) εκτροφεις εκει στο Σικαγο λενε Γκαρντ ντογκ,απαγορευετε?

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
Sara,και οι Φιλα(να τα κανει ο θεος:D) εκτροφεις εκει στο Σικαγο λενε Γκαρντ ντογκ,απαγορευετε?
σιγα μην ειναι και η ρομπε ντι καπα~ αν και για αυττο το ατοπημα σου η τιμωρια πλησιαζει

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Ναι, απαγορεύεται να εκπαιδεύσεις σκύλο για φύλακα. Συγκεκριμένα η στάνταρ ρήτρα του συμβολαίου, το οποίο έχω υπογράψει και εγώ λέει τα εξής (τα κεφαλαία δικά τους και όχι δικά μου):

Under NO circumstances will the adopted dog be protection, or attack trained, or agitated in any manner, or allowed to be used as a guard dog for any agency, firm, corporation, or organization. SAID DOG MUST NOT BE MAINTAINED OUTSIDE AS A YARD DOG.
Από κει και πέρα, αν η αστυνομία ή ο στρατός προβούν ειδικές ενέργειες, τους επιτρέπεται να εκπαιδεύσουν σκύλο που να κάνει ορισμένα πράγματα, όχι όμως με την έννοια του "φύλακα" όπως την εννοεί ο Νεοέλληνας. Υπάρχει και σχετική νομοθεσία για το πώς μπορείς να εκπαιδεύσεις ένα σκύλο. Έχω διαβάσει λόγω και τα εγχειρίδια εκπαίδευσης των λεγόμενων stockdogs που χρησιμοποιούνται στην κτηνοτροφία και σε καμιά περίπτωση δεν εκπαιδεύουν για "φύλακα στο κτήμα".

Υπενθυμίζω ότι μέχρι και ο περίφημος Sulimov εκτρέφει τα σκυλιά της ρωσσικής αντιτρομοκρατικής με τέτοιον τρόπο ώστε να ΜΗΝ είναι φύλακες, ούτε να επιτίθενται. Γι' αυτό και προσέχει πόσο τσακάλι θα βάλει στον αχταρμά. Βλέπετε εδώ για περισσότερα:

http://channel.nationalgeographic.co...ideos/02872_01

Τώρα υπάρχουν φυλές που από ιδιοσυγκρασίας τους είναι κτητικές προς τα αφεντικά τους και προστατεύουν το σπίτι και το βιος τους. Και πάλι όμως δεν εκπαιδεύονται ως φύλακες αλλά μάλλον πώς να είναι good citizens και να ΜΗΝ φυλάνε με τον τρόπο που εννοεί ο μέσος Νεοέλληνας.

Άρα αποκλείεται η Κίρα να έφερε από την Αμερική ειδικά σκυλιά που μόνο ως εκπαιδευμένα νοούνται και μάλιστα από αναγνωρισμένο εκτροφείο που άλλωστε θα ρωτήσει τι το θέλεις το σκύλο. Τώρα τα παράνομα εκτροφεία κάνουν πολλά, π.χ. εκπαιδεύουν και σκυλιά για κυνομαχίες....:( Αποκλείεται δε να τα δέχεται το AKC.

Kirki - Amirah

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2009
1.202
2
Ναι, απαγορεύεται να εκπαιδεύσεις σκύλο για φύλακα. Συγκεκριμένα η στάνταρ ρήτρα του συμβολαίου, το οποίο έχω υπογράψει και εγώ λέει τα εξής (τα κεφαλαία δικά τους και όχι δικά μου):

Από κει και πέρα, αν η αστυνομία ή ο στρατός προβούν ειδικές ενέργειες, τους επιτρέπεται να εκπαιδεύσουν σκύλο που να κάνει ορισμένα πράγματα, όχι όμως με την έννοια του "φύλακα" όπως την εννοεί ο Νεοέλληνας. Υπάρχει και σχετική νομοθεσία για το πώς μπορείς να εκπαιδεύσεις ένα σκύλο. Έχω διαβάσει λόγω και τα εγχειρίδια εκπαίδευσης των λεγόμενων stockdogs που χρησιμοποιούνται στην κτηνοτροφία και σε καμιά περίπτωση δεν εκπαιδεύουν για "φύλακα στο κτήμα".

Υπενθυμίζω ότι μέχρι και ο περίφημος Sulimov εκτρέφει τα σκυλιά της ρωσσικής αντιτρομοκρατικής με τέτοιον τρόπο ώστε να ΜΗΝ είναι φύλακες, ούτε να επιτίθενται. Γι' αυτό και προσέχει πόσο τσακάλι θα βάλει στον αχταρμά. Βλέπετε εδώ για περισσότερα:

http://channel.nationalgeographic.co...ideos/02872_01

Τώρα υπάρχουν φυλές που από ιδιοσυγκρασίας τους είναι κτητικές προς τα αφεντικά τους και προστατεύουν το σπίτι και το βιος τους. Και πάλι όμως δεν εκπαιδεύονται ως φύλακες αλλά μάλλον πώς να είναι good citizens και να ΜΗΝ φυλάνε με τον τρόπο που εννοεί ο μέσος Νεοέλληνας.

Άρα αποκλείεται η Κίρα να έφερε από την Αμερική ειδικά σκυλιά που μόνο ως εκπαιδευμένα νοούνται και μάλιστα από αναγνωρισμένο εκτροφείο που άλλωστε θα ρωτήσει τι το θέλεις το σκύλο. Τώρα τα παράνομα εκτροφεία κάνουν πολλά, π.χ. εκπαιδεύουν και σκυλιά για κυνομαχίες....:( Αποκλείεται δε να τα δέχεται το AKC.

χμμμμμ..... Kira????? θες να μας πει τα πραματα ξανα απο την αρχη με λεπτομεριες και ειληκρινια; Για να σε βοηθησουμε ΑΝ μπορουμε, οχι για κανενα αλλο λογο.. Sara πολυ σημαντικες οι πληροφοριες σου, ανεξαρτητα απο το θεμα...

Kira Blanco

Active Member
27 Νοεμβρίου 2009
29
0
ΟΚ, ευχαριστώ για τη διευκρίνηση, είχα τελείως μπερδευτεί εδώ. Παραμένουν όμως οι εξής ερωτήσεις:

1) Ποιο συγκεκριμένο αμερικανικό εκτροφείο κάνει τέτοιου είδους ισχυρισμούς, ότι δηλαδή πουλάει κουτάβια με προγόνους-φύλακες από 10 γενεές?

2) Χρησιμοποιήθηκε ο διπλωματικός σάκος της Αμερικανικής Πρεσβείας για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα?
Το σκυλι μου ειρθε απ την California στο Μιami οπου εμενα απ το BYBEES Kennel. Απ οτι ξερω ειναι εκπαιδευμενα απ τον Ed Farwly. Kαι off the record ο πατερας μου ειναι TEXSARGENT του αμερικανικου στρατου NAM Veteran S.P. Που δεν εχει καμια συμασια. Ποτε δεν ειπα οτι ο σκυλος μου ειναι φυλακας η εκπαιδευμενος για κατι τετιο. Πριν τον παρω μιλισα με καπιον εκπαιδευτη απ το U.S K9 ACADEMI αν θυμαμε καλα τον λενε Peter nunez που μου προτινε το εκτροφιο. Μπορεις να εχεις σκυλο φιλακα εκει που ειμαι εγω μην ξεχνας οτι καθε πολιτια εχει και δικους της νομους με καποιες προιποθεσης και αν δεν κανο λαθος μονο μεσα στο σπιτι και σε περιορισμενο χορο στην αυλη. που να υπαρχει ελευθερι προσβαση στην εισοθο του σπιτιου

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Μαλλον εννοεις τον Ed Frawley. Από οσο γνωριζω δεν εκπαιδεύει σκυλια που προοριζονται για ιδιωτες και πλεον ουτε κάν της αστυνομιας και του στρατου.

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Aπ το εκτροφιο και τα χαρτια τους, ειναι και καταχοριμενα στν ομονσποδια,ΑΒΡΑ, ΚΑΙ Α.Β.Α
Ναι, αυτό σημαίνει πως υπάρχει γενεαλογικός χάρτης 3ων τουλάχιστον γενεών (5 στην ABRA). Πως ορίζεται (πάνω σε αυτόν τον γενεαλογικό χαρτη) ο ορισμός "φύλακας" με ενδιαφέρει να μάθω!

Ευχαριστώ!

Υ.Γ.: Μάλλον εννοείς "ABRA" :)

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Παίδες, μην ανησυχείτε καθόλου! Θα απαντήσω διεξοδικά αργότερα διότι τώρα τελειώνω τα βαψίματα της βιβλιοθήκης και έχω αύριο ανθρώπους να μου στήσουνε τα ράφια κλπ., οπότε θέλω να εκμεταλλευτώ ακόμα το φως.

Πάντως επί τροχάδην, ο Ed Frawley είναι Αμερικάνος και κατοικώ στην Αμερική. Είναι πολύ απλό: θα του στείλω ένα ωραίο email, θα τον ρωτήσω μερικά πράγματα και είμαι 200% σίγουρη ότι θα μου απαντήσει. Αν μου παραμείνουν απορίες, εδώ είμαστε, έχουμε και το φίλο τον μπάτσο. Captain είναι, με την FBI πάρε-δώσε έχει και μάλιστα πολλά, θα μου τα αναλύσει όλα. Και για το κερασάκι στην τούρτα ρωτάω και τους φοιτητές μου που είναι στα αμερικανικά στρατά: έχω μια που πάει να αποστρατευτεί και θα γίνει πράκτορας του FBI (της γράφω μάλιστα και τη συστατική), καθώς και δυο άλλους και μάλιστα είμαι και σύμβουλος-καθηγήτριά τους. Τους ρωτάω κι αυτούς και σας λέω. Α, τώρα που το θυμήθηκα έχω και μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια που είναι τοπική μπατσίνα. Αποκλείεται να μη μου απαντήσουν όλοι οι ως άνω.

Το μόνο άτομο που ΔΕΝ θα ρωτήσω είναι η πρόεδρος του σωστικού των Αυστραλέζων διότι την έχω ικανή να ανησυχήσει ότι θέλω ξαφνικά να μετατρέψω το Μουφ σε μούργο και θα μου στέλνει τίποτα αστυνομίες και αδελφούς ομίλους. Και μετά μέχρι να της εξηγήσω θα πρέπει να της στείλω εκτός του μπακλαβά ΚΑΙ κανταΐφι!

Για την ώρα κατεβάζω πάντως το βίντεο του Ed Frawley να το δω κάποια στιγμή.

Last edited:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul