Ανυπόστατοι εκπαιδευτές...

Kira Blanco

Active Member
27 Νοεμβρίου 2009
29
0
Παίδες, μην ανησυχείτε καθόλου! Θα απαντήσω διεξοδικά αργότερα διότι τώρα τελειώνω τα βαψίματα της βιβλιοθήκης και έχω αύριο ανθρώπους να μου στήσουνε τα ράφια κλπ., οπότε θέλω να εκμεταλλευτώ ακόμα το φως.

Πάντως επί τροχάδην, ο Ed Frawley είναι Αμερικάνος και κατοικώ στην Αμερική. Είναι πολύ απλό: θα του στείλω ένα ωραίο email, θα τον ρωτήσω μερικά πράγματα και είμαι 200% σίγουρη ότι θα μου απαντήσει. Αν μου παραμείνουν απορίες, εδώ είμαστε, έχουμε και το φίλο τον μπάτσο. Captain είναι, με την FBI πάρε-δώσε έχει και μάλιστα πολλά, θα μου τα αναλύσει όλα. Και για το κερασάκι στην τούρτα ρωτάω και τους φοιτητές μου που είναι στα αμερικανικά στρατά: έχω μια που πάει να αποστρατευτεί και θα γίνει πράκτορας του FBI (της γράφω μάλιστα και τη συστατική), καθώς και δυο άλλους και μάλιστα είμαι και σύμβουλος-καθηγήτριά τους. Τους ρωτάω κι αυτούς και σας λέω. Α, τώρα που το θυμήθηκα έχω και μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια που είναι τοπική μπατσίνα. Αποκλείεται να μη μου απαντήσουν όλοι οι ως άνω.

Το μόνο άτομο που ΔΕΝ θα ρωτήσω είναι η πρόεδρος του σωστικού των Αυστραλέζων διότι την έχω ικανή να ανησυχήσει ότι θέλω ξαφνικά να μετατρέψω το Μουφ σε μούργο και θα μου στέλνει τίποτα αστυνομίες και αδελφούς ομίλους. Και μετά μέχρι να της εξηγήσω θα πρέπει να της στείλω εκτός του μπακλαβά ΚΑΙ κανταΐφι!

Για την ώρα κατεβάζω πάντως το βίντεο του Ed Frawley να το δω κάποια στιγμή.
With so many cut's would you like my fathers name maybe you can find what he realy was in the air force and what he is now και ετσι ισως μερικη το βουλοςουν Π.Χ texas ranger. Δεν ειπα τιποτα για κανενους το γονιω αφτος που το ανευερε ενα θα του που αντε και γα...... μπας και σινερθει το μυαλο σου:)

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Σαρα να πρoτιμας τις βιολογικες μπογιες,οι αλλες απελευθερωνουν αερια,και κανεις κεφαλι,σε βλεπω να στελενεις κανα email στον Ομπαμα αντι του Εντ:D:D:D
και κοιτα τι γραφει ο τυπος απο το σικαγο,για στειλε κανα FBI,CSI,CPD,CIA:p:p:p
Their main function is that of a guard & personal protection dog. They have very strong protective instincts, therefore need no training in order to perform the job for which they were created.
http://www.filabrasileirodog.com/
Their main function is that of a guard & personal protection dog. They have very strong protective instincts, therefore need no training in order to perform the job for which they were created.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
ΟΚ, τελείωσα με τα χοντρά βαψίματα και απαντώ σε μερικά:

1) Ed Frawley: Κατέβασα το βίντεό του Puppy From 8 Weeks to 8 Months. Γοητευτικός δε λέω (γιατί, μόνο τα αγοράκια μας θα κοιτάζουνε την κυρία Βικτώρια?!:p:p:D:D), αλλά κανονικός εκπαιδευτής είναι.

Τώρα μας λέει βεβαίως ότι έχει κάνει εκπαίδευση και έχει συνεργαστεί με την αστυνομία. Καθιστά σαφές όμως ότι τα περί ανίχνευσης ναρκωτικών και κακών είναι υπόθεση της αστυνομίας και ΟΧΙ οποιανού Ελληνάρα ιδιώτη που αποφάσισε να πάρει φύλακα για το κτήμα του. Το ίδιο συμπεραίνω και από τη σελίδα του. Μπορώ βεβαίως να του γράψω του τύπου και να τον ρωτήσω εάν γνωρίζει την Κίρα και της εκπαίδευσε τους φύλακές της, καθώς και εάν επιτρέπεται σε ιδιώτες να έχουν φύλακες με την έννοια που καταλαβαίνει ο μέσος Νεοέλληνας. Τέλος, ειρήσθω εν παρόδω, μπορώ επίσης να του τα ρίξω αφού ανήκει στο είδος του μεγαλύτερου, πλην όμως γοητευτικού άντρα που είναι και ο τύπος μου!!:p:p:D:D:D

Θα τσαντιστεί βεβαίως ο φίλος μου, αλλά άμα δεν του πείτε τίποτα εσείς, δε θα το μάθει ποτέ!:p:p:p:p:p Το μόνο που σώζει την κατάσταση πάντως και δε θα φάει κέρατο ο φίλος μου, είναι ο φόβος μου ότι ο Εντ μπορεί να καταπιέζει το Μουφ και να το κάνει να χάσει τον αυθορμητισμό του!:eek::eek::eek::eek::eek:

2) Ο λοχίας μπαμπάς της Κίρας ουδεμία σχέση έχει με τη συζητηση, φοβούμαι. Μπορεί να είναι και εθνικός ήρωας των Αμερικάνων, αλλά αποκλείεται να έχει πρόσβαση στο διπλωματικό σάκο της Αμερικανικής Πρεσβείας. Μπορώ όμως να ρωτήσω και τη φιλενάδα μου που είναι Αμερικάνα διπλωμάτης σε άλλη πρεσβεία, να δω τι θα μου πει.

3) Αναφορές σε μπάτσους, FBI και στρατιωτικούς φοιτητές μου αποσκοπούν στο να καταδείξω ότι μπορώ άμα θέλω να ρωτήσω και να μάθω από πρώτο χέρι αν επιτρέπεται σε ιδιώτες να έχουν ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και τι ακριβώς μαθαίνει το σκυλί του στρατού και της αστυνομίας. Σημειωτέον ότι οι φοιτητές μου προσωπικά έχουν ημίαιμα αγαθά σκυλάκια από καταφύγια που δε φυλάνε τίποτα. Ο μπάτσος φίλος παίρνει ΜΟΝΟΝ golden retrievers, αυστηρά από εκτροφέα και τους μαθαίνει βασική υπακοή με κανονικό εκπαιδευτή σε όμιλο. Πιστεύει δε ότι μόνο τα golden retrievers αξίζουν ως σκύλοι και τα υπόλοιπα είναι απλές οδοντόκρεμες συμπεριλαμβαμομένου και του Μουφ (το φλάρο του βεβαίως!).

4) Ναι μεν οι πολιτείες έχουν τους δικούς τους νόμους, υπάρχουν όμως και ομοσπονδιακοί νόμοι που τους επιβάλλει το γνωστό Federal Bureau of Investigation (FBI). Βλέπε π.χ. φάση με κάθαρμα Michael Vick και κυνομαχίες στη Βιρτζίνια, όπου κάνανε ντου οι ομοσπονδιακοί και τον δικάσανε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο και ουχί της πολιτείας. Επίσης το ομοσπονδιακό αυτό δικαστήριο ασχολείται με την τύχη των πιτ μπουλ που διασώθηκαν και τα έστειλε στη Utah.

5) Σχετικά με το πώς καταλαβαίνουν οι Αμερικάνοι την έννοια του σκύλου-φύλακα: υπάρχουν ορισμένες φυλές που είναι πιο "φύλακες" από άλλες, π.χ. ποιμενικές. Αντίθετα υπάρχουν σκύλοι όπως του Αγίου Βερνάρδοιυ που βλέπουν διαρρήκτη και του κάνουν χαρές διότι το έχει η κούτρα τους να κατεβάζει ψείρες. Οι Γερμανικοί Ποιμενικοί είναι προφανώς πιο ικανοί να εκπαιδευτούν στην ανίχνευση ουσιών και χημικών, καθώς και να ΑΦΟΠΛΙΣΟΥΝ ΩΣ ΑΜΥΝΑ κακοποιούς στα πλαίσια προγραμμάτων. Ούτε το κτήμα όμως φυλάνε, ούτε δαγκώνουν κακούς μετά από εκπαίδευση. Αντίθετα αν επιτεθεί σκύλος σε άνθρωπο, ο νόμος λέει ότι στο σκύλο γίνεται ευθανασία και ο ιδιοκτήτης του πάει μέσα και πληρώνει τα μαλλιά της κεφαλής του σε πρόστιμα.

Με την ίδια λογική που ακούω σχετικά με φύλακες καμιά φορά, θα πρέπει να λέω κι εγώ όταν με το καλό πάω ταξίδι στο Κολοράντο και πάω το Μουφ στο Las Rocosa και μου πει ο Hartnagle "αχ, καλέ, τι ΥΠΕΡΟΧΟ Μουφάκι, ΤΕΤΟΙΟΝ Αυστραλέζο ΔΕΝ έχω ξαναδεί στη ζωή μου, αλλά καθίστε να σας δείξω πώς να κρατάτε το λουρί του", θα μπορώ να σας τρώω τ' αυτιά μετά ότι το Μουφ μεταβλήθηκε ως δια μαγείας σε herd dog με πατέντα εκπαιδευμένο από τον ίδιο τον γκουρού!:p:p:D:D:D

Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι αν η Κίρα έφερε κουτάβια από την Αμερική, ίσως ανήκουν σε φυλή που θεωρείται πιο "φύλακας" από άλλες. Μπορεί να της είπαν ότι η αστυνομία και ο στρατός τρελλαίνονται για το εν λόγω εκτροφείο και αγοράζουν τα κουτάβια τους από αυτούς εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια. Αν ανακατεύτηκε και ο ωραίος Εντ στην εκπαίδευση δεν ξέρω, αμφιβάλλω όμως ότι πήρε η Κίρα, απ' όσο καταλαβαίνω, μάθημά του με τα κουτάβια της και ότι ο Εντ έκανε την ίδια εκπαίδευση που θα έκανε σε σκυλιά της αστυνομίας. Επιπλέον πιστεύω ότι αν ο φίλος μου ο μπάτσος πήγαινε στον Εντ με τα golden retrievers του να τα εκπαιδεύσει, θα τους μάθαινε ο Εντ σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε. Αν πήγαινε μαζί με το διοικητή και του φέρνανε και ένα μάτσο Γερμανικούς Ποιμενικούς για να τους μάθει να ανιχνεύουν κοκαΐνη τώρα που έχουν και τον πόλεμο με τα καρτέλ του Μεξικού, είμαι σίγουρη ότι ο Εντ θα έβγαινε ασπροπρόσωπος. Οι Γερμανικοί όμως δεν θα ηταν τα κατοικίδια του μπάτσου φίλου, ο οποίος σπίτι του θα είχε τα golden retrievers για να παίζει μαζί τους κούτσου-κούτσου. Επομένως το μόνο που έχουμε να πούμε για το εκτροφείο στο οποίο πήγε η Κίρα είναι ότι θεωρείται καλό εκτροφείο, γι' αυτό και το πατρονάρουν η αστυνομία και ο στρατός.

Εάν στα παραπάνω κάνω λάθος, τότε παρακαλώ πολύ την Κίρα να μου γνωρίσει τον Εντ και να πει και κανα καλό λογάκι για μένα διότι πολύ τον λιμπίζομαι....:p:p:D:D:D:D:D

Και τώρα πάω να κάνω ολίγη οφθαλμοπορνεία, ήγουν να παρακολουθήσω το υπόλοιπο βίντεο Puppy, From 8 Weeks to 8 Months...*agapoylas**agapoylas**agapoylas**agapoylas*:eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy::eyecrazy:

Last edited:

Kira Blanco

Active Member
27 Νοεμβρίου 2009
29
0
. Μπορώ βεβαίως να του γράψω του τύπου και να τον ρωτήσω εάν γνωρίζει την Κίρα και της εκπαίδευσε τους φύλακές της, :p:p:D:D:D
!!
Sara δεν ειπα ποτε οτι ενα απ τα σκυλια μου ειναι εκπαιδευμενα για φυλακες. Δεν ξερω πως σου ηρθε αυτο. ΠΟΤΕ δεν θα εβαζα το σκυλη μου on the line. Πολυ απλα εφοσον μενεις στην αμερικη ξερεισ τοτε γιa το νομω που λει shoot if trespasing your property in defence

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Φυσικά και καμιά φορά τον αγαπώ πολύ αυτό το νόμο.:) Εσύ όμως, canum (που θα λέγανε και οι γείτονες), είπες ότι πήρες τα σκυλιά από εκτροφείο που είχε τους προγόνους τους 10 γενεές φύλακες. Πώς ήταν φύλακες αν δεν τους είχαν εκπαιδεύσει. Και ποιος ο ρόλος του ωραίου Εντ στην όλη υπόθεση?:p:D:D

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
εγω τελικα θα μαθω απο ποια γεννα ειναι? η θα μεινω με την απορεια?

With so many cut's would you like my fathers name maybe you can find what he realy was in the air force and what he is now και ετσι ισως μερικη το βουλοςουν Π.Χ texas ranger. Δεν ειπα τιποτα για κανενους το γονιω αφτος που το ανευερε ενα θα του που αντε και γα...... μπας και σινερθει το μυαλο σου:)
what you wrote it wasnt making sense. so i thought that you wanted to say that he was a texas rangers. no need do get offended

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Good morning everybody!

I'm just going to paste again my questions here and hope for some answers.

...and some more useless info:

There is no 'ctrl' button on Chuck Norris's computer. Chuck Norris is always in control.

Για να μπορέσω να καταλάβω λοιπόν...

Έχεις ολοκληρώσει εκπαίδευση σε 10 εκπαιδευτές;

Τα 2500+ ευρώ πως "κατανεμήθηκαν" ανά εκπαιδευτή και για τι πράγμα (είδος εκπαίδευσης);

Τι έμαθε ο σκύλος από αυτούς τους 10 και τι όχι;

Ποιά τα λάθη του καθένα ξεχωριστά;

Τι πρόγραμμα και μέθοδο εκπαίδευσης ακολουθούσαν;

Τι έμαθες εσύ από τους 10 εκπαιδευτές, ποιά τα υπέρ και τα κατά τους, ανά άτομο;

Πως κατέληγες στον "Α" και αργότερα στον "Β" εκπαιδευτή (με τι είδους "έρευνα");

Ποιές οι δικές σου γνώσεις που βοήθησαν (ή όχι) στην επιλογή αυτών των 10 και κατόπιν στην απόριψη τους;

Συγνώμη για τις πάρα πολλές ερωτήσεις, δεν είναι "ανακριτικές", αλλά πολύ "βοηθητικές".
:D

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
ο σωστός εκπαιδευτής έχει υπομονή κι επιμονή με τα σκυλια, τους ιδιοκτητες και τον καθε "περίεργο"
τα βιβλία και η θεωρία δεν κανουν τον σωστό εκπαιδευτή.
η εμειρία με την γνώση και την μεταδοτικότητα είναι απαραιτητα οπλα του σωστού εκπαιδευτή...

συγνωμη off topik...
κολλησα από αλλού με σαλτσες..
γιατρέ.... από οτι έχω παρατηρήσει... έχεις τα προσόντα ενός καλού εκπαιδευτή....

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Νομίζω ότι έχουμε μπουρδουκλώσει το θέμα όσο δεν πάει και δεν είναι κοντά ο Chuck να μας γλυτώσει!:p:p:D:D

Κira, αν μπορείς απάντησε στις ερωτήσεις του Djdoctor!
Θα βάλουν σε μια βάση την συζήτησή μας και μόνο τότε θα μπορέσεις ίσως κι εσύ να βγάλεις κάποιο χρήσιμο συμπέρασμα!
Όχι τίποτα άλλο αλλά για να φανούμε κι εμείς λίγο χρήσιμοι!:)

admin

Administrator
Staff member
21 Ιουλίου 2005
2.181
930
Επειδή υπάρχει μια "εορταστική" τάση για "εκτός θέματος" δημοσιεύσεις, καλύτερα τα όποια άσχετα σχόλια ή ερωτήσεις να γίνονται νέα θέματα (αν είναι κυνολογικά ή κυνοφιλικά) ή να απευθύνονται με π.μ. ή άλλα μέσα.

Οι δημοσιεύσεις θα σβήνονται.

Ευχαριστούμε πολύ!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Υποθέτω ότι δεν είμαι εκτός θέματος αν ρωτήσω το εξής: η Κίρα έγραψε ότι ο Ed Frowley εκπαίδευσε τα σκυλιά που έφερε από την Αμερική. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι γιατί αφού πήγαν σε ικανό και φημισμένο εκπαιδευτή χρειάστηκαν και περαιτέρω εκπαίδευση στην Ελλάδα. Ή εννοείς ότι ο Εντ δουλεύει με το εκτροφείο από το οποίο προέρχονται αλλά δεν έχει εκπαιδεύσει τα δικά σου? Και πάλι δεν κατάλαβα.

Αν τώρα ο Εντ εκπαίδευσε τα σκυλιά, αυτό που θα έκανα είναι να του γράψω ένα ωραίο email, να του εξηγησω την όποια κατάσταση και να ζητήσω τη γνώμη και βοήθειά του. Είμαι σίγουρη ότι θα απαντήσει, συνήθως σε κάτι τέτοια οι Αμερικάνοι είναι εξυπηρετικοί. :)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αν ο Εντ εκπαιδευσε ο ιδιος τα σκυλια Σαρα, κατι απιθανο, τοτε το προβλημα ειναι του χειριστη που δεν καταλαβε τιποτα και δεν καταφερε να χειριστει τον σκυλο.
Δεν αρκει να ειναι καλος ο εκπαιδευτης.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Τα 2 σκυλιά είναι εκπαιδευμένα στην Αμερική και δεν έχουν πρόβλημα!
Το ΄3 θέλει να το εκπαιδεύσει εδώ και δεν μπόρει...
Έτσι έχω καταλάβει εγώ!:rolleyes:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
ΟΚ, συγγνώμη, όπως είπα είμαι σίγουρη ότι ούτε κι εγώ κατάλαβα πολλά. Το ζήτημα τώρα είναι το εξής: υπάρχει και τρίτος σκύλος που δεν έχει εκπαιδευτεί και που ζει με δυο σκύλους που έχουν εκπαιδευτεί από φημισμένο , no-nonsense εκπαιδευτή. Καταρχήν δε λένε ότι αν υπάρχει ήδη εκπαιδευμένος σκύλος κατά κάποιον τρόπο μαθαίνει κάποια πράγματα στον καινούριο ανεκπαίδευτο? Και ναι μεν δε μαθαίνει τα πάντα και δεν αντικαθιστά τον εκπαιδευτή, αλλά δεν μαθαίνει κάτι?

Επίσης: από πού προέρχεται ο τρίτος σκύλος? Και πάλι όμως, αν είχα πρόβλημα με τόσους εκπαιδευτές στην Ελλάδα, θα έγραφα και πάλι ένα email τον Εντ να τον ρωτήσω τι να κάνω αφού θα ήμουν παλιός πελάτης. Τουλάχιστον να μου πει τι να προσέξω και πώς να διαλέξω εκπαιδευτή. Ή να μου υποδείξει βιβλία και βίντεο που θα με βοηθούσαν.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εγώ δεν έχω καταλάβει σε ποιόν εκπάιδευσε τα άλλα σκυλιά περα από το ότι τα εκπάιδευσε στην Αμερική!

Το 3 είναι αγορασμένο από Αμερική, ανέφερε και σε προηγούμενο post το εκτροφείο, αν θυμάμαι καλά!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul