Μπορώ ν' απαντήσω εγώ ο δακτυλοδεικτούμενος; Δεν μου αρέσει κάποιος να επικαλείται ιατρικούς λόγους για ν' αποφύγει να πάρει θέση σε κάτι. Δε μου αρέσει κάποιος να γράφει πως δεν ενδιαφέρεται για τα φράγκα, αλλά έχει βρει ήδη αγοραστές. Δε μου αρέσει κάποιος να ζητάει την άποψη του καθενός και μετά να κλαίγεται ότι τον θίξανε, ειδικά όταν δεν έχω εκφραστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βλέπω σχόλια του τύπου ''να μάθει να μιλάει''. Όταν μου ζητάνε τη γνώμη μου, τη δίνω. Θα ήταν ίσως πιο σωστό, αφού δε μου άρεσε το thread και δεν είναι του γούστου ή της αισθητικής μου να μη συμμετάσχω σ' αυτό, αλλά ρε γαμώτο έχω ζήσει και κάποια πράγματα όπως κουτάβι γούεστι από τέλειους θεωρητικά γονείς με αλωπεκία σε όλο το σώμα, που πνιγόταν στον ύπνο του. Έχω ζήσει ροτβάιλερ πάλι από τέλειους εκτροφικούς σκύλους με βαριά ισχιακή δυσπλασία. Αν τα δεις με τα ίδια σου τα μάτια και βιώσεις κάτι απ' τον πόνο του ζώου που θέλει και να σ' ευχαριστήσει, προσπαθεί και ν' αναπνεύσει, ή να περπατήσει. Συγνώμη που δεν ασπάζομαι μια άποψη του τύπου βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά πετάω τη ντομάτα, την πατάτα κι ανάβω το μάτι. Και μπορεί τώρα να κάθομαι και να γράφω απ' το γραφείο μου καθισμένος στην καθ' όλα αναπαυτική πολυθρόνα μου, αλλά αυτά τα έχω ζήσει επί πρακτέου κι εν τω βάθει. Και δεν έχω ζήσει μόνο αυτά, αλλά δε θα κάνω επίδειξη γνώσεων, ή εμπειριών επειδή κάποιος θέλει να προβεί σε κάτι με το οποίο δε συμφωνώ και θεωρώ λάθος.
Μα δεν καταλαβαίνετε την ουσία αυτών που γράφω; Ωραία να το πω πιο ξεκάθαρα: Προχωράει λοιπόν στην αναπαραγωγή, γεννιούνται πέντε (τυχαίος αριθμός) υγιέστατα, άριστης μορφολογίας και με χαρακτηροδομή χωρίς καμιά παρέκκλιση απ' το πρότυπο κουτάβια. Προχωράει η διαδικασία, τα κάνει όλα σωστά, τροφή, εμβόλια, σωστό απογαλακτισμό, σωστή έναρξη κοινωνικοποίησης και αποχωρισμού σιγά σιγά απ' τα αδερφάκια, βρίσκει άριστους ''γονείς'' και τα δίνει. Όμως αμέσως μετά κι ενώ έχει ήδη αποκτήσει και τον πολυπόθητο κούταβο της σκυλίτσας του που τόσο του άρεσε, έχει βγάλει ένα έξτρα εισόδημα, έχει βγάλει και τα δικά του συμπεράσματα ως προς το τι θα κάνει καλύτερα, τι θα παραλείψει κλπ και ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επόμενη επίβαση με στόχο ένα ακόμη μεγαλύτερο κέρδος.
Σενάριο επιστημονικής φαντασίας by Grifos; Μπορεί, δεν αποκλείεται. Δεν το αρνούμαι. Αλλά απ' τη διαδικασία που περιέγραψα πόσα απ' τα βήματα θεωρείτε εσείς πώς θα γίνουν όπως πρέπει; Αυτό το ξέρω απ' τα άλογα, δεν υπάρχει ούτε ένας επαγγελματίας Εκτροφέας (σκοπίμως με ''Ε'' και όχι ''ε'') που να μην έχει γνώσεις ψυχολογίας των ζώων (κι αν αναρωτηθεί κάποιος τι λέει αυτός ο βλάκας σχετικά με ζωοψυχολογίες δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα, αφήστε με να είμαι ο αδαής βλάκας) και εκπαιδευτικών αρχών, ούτε ένας. Πόσες πιθανότητες έχει λοιπόν ένας άσχετος (το ''άσχετος'' δεν είναι κριτική, επί της ουσίας το αναφέρω) να προχωρήσει σε σωστό απογαλακτισμό, ΜΟΝΟΣ του απ' τη Ρόδο, μιας και ο εκτροφέας του βρίσκεται στην Αθήνα. Αυτά τα ολίγα απ' το Γρίφο του καναπέ και της πολυθρόνας.