Αναπαραγωγή

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Banned
Banned
7 Ιουνίου 2011
48
0
Ρόδος
φίλε μου ΜΑΡΕΚΟ παρακάτω λέω πως τα λεφτά πάλι η Κίκη μου θα τα φάει .... απλά θα είναι διευκόλυνση για εμένα να κάνω άλλα πράγματα που θέλω πάλι για αυτήν .... ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

"Απαγορεύεται" ναι, γιατί δεν θα ξέρει αν ο σκύλος του, πληρεί τις τυπικές προδιαγραφές μορφολογίας της φυλής του. Και αν δεν είναι σε θέση να ξέρει το ένα μέρος του "ιερού" τριπτύχου, τότε δουλεύει στην τύχη. Οπως όλοι οι byb, που το κάνουν μόνο για τα φράγκα.
δεκτόν .... είναι τόσο δύσκολο να απαντάτε έτσι? και έχετε προκατάληψη? θα ξεκινήσω διαδικασίες για να την περάσω έστω μία φορά από έκθεση ... ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ!!!

Μετά από συζήτηση που είχα με την Σοφία ... δεν θα την ζευγαρώσω με τον σκύλο εδώ στην Ρόδο άλλα θα πληρώσω για επιβήτορα που θα μου προτείνει ο κ. Ξώνας.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Εχεις δίκιο ότι έχουμε προκατάληψη. Τεράστια, όσον αφορά τις ανεύθυνες γέννες. Παλεύουμε πολύ καιρό γι' αυτό, μέσα απ' αυτό το φόρουμ.
Περιμένεις λες να σου πω, αν με κάλυψε η απάντηση σου...παρόλο που προσπάθησα να το προσπεράσω και την προηγούμενη φορά που με ρώτησες...αφού επιμένεις...βεβαίως και όχι. Οσον αφορά, την επιθυμία σου να γίνεις εκτροφέας; Τι σχέση είχε εκείνη η απάντησή σου; Στις εκθέσεις κατεβάζεις το σκυλί σου για να κριθεί. Οχι να πιεις καφέ με τον εκτροφέα σου, την στιγμή δηλαδή που συζητάμε, για το ενδεχόμενο δικής σου ενασχόλησης με την εκτροφή.
Θέλεις να πάρεις μια γεύση από αυτό το φόρουμ, τι σημαίνει υπεύθυνη εκτροφή, με τα όλα της;
Αν δεν τα ήθελες όλα έτοιμα στο πιάτο, θα είχες κουραστεί λίγο παραπάνω και θα είχες ανακαλύψει αυτό το θέμα, ας πούμε. Η αυτό...
Και άλλα πολλά, που τα αδικώ σίγουρα, αλλά αυτή την στιγμή δεν έχω τον χρόνο να τα ψάξω. Αν λοιπόν, δεν έχεις καταρχάς την υπομονή να ψάξεις από μόνος σου, να διαβάσεις...πως θα βρεις την υπομονή για την ουσία του πράγματος της γέννας, που είναι εξαιρετικά δύσκολο;

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Banned
Banned
7 Ιουνίου 2011
48
0
Ρόδος
Εχεις δίκιο ότι έχουμε προκατάληψη. Τεράστια, όσον αφορά τις ανεύθυνες γέννες. Παλεύουμε πολύ καιρό γι' αυτό, μέσα απ' αυτό το φόρουμ.
Περιμένεις λες να σου πω, αν με κάλυψε η απάντηση σου...παρόλο που προσπάθησα να το προσπεράσω και την προηγούμενη φορά που με ρώτησες...αφού επιμένεις...βεβαίως και όχι. Οσον αφορά, την επιθυμία σου να γίνεις εκτροφέας; Τι σχέση είχε εκείνη η απάντησή σου; Στις εκθέσεις κατεβάζεις το σκυλί σου για να κριθεί. Οχι να πιεις καφέ με τον εκτροφέα σου, την στιγμή δηλαδή που συζητάμε, για το ενδεχόμενο δικής σου ενασχόλησης με την εκτροφή.
Θέλεις να πάρεις μια γεύση από αυτό το φόρουμ, τι σημαίνει υπεύθυνη εκτροφή, με τα όλα της;
Αν δεν τα ήθελες όλα έτοιμα στο πιάτο, θα είχες κουραστεί λίγο παραπάνω και θα είχες ανακαλύψει αυτό το θέμα, ας πούμε. Η αυτό...
Και άλλα πολλά, που τα αδικώ σίγουρα, αλλά αυτή την στιγμή δεν έχω τον χρόνο να τα ψάξω. Αν λοιπόν, δεν έχεις καταρχάς την υπομονή να ψάξεις από μόνος σου, να διαβάσεις...πως θα βρεις την υπομονή για την ουσία του πράγματος της γέννας, που είναι εξαιρετικά δύσκολο;
Ναι αν είχα το κουράγιο θα το έψαχνα άλλα δεν μπορώ .... δεν είπα ποτέ πως θέλω να γίνω εκτροφέας ... θέλω να κάνω μία γέννα και να την κάνω σωστά ... που το βρίσκεις το παράξενο? και στην έκθεση δεν πάω για να γίνω εκτροφέας ούτε για να πιω καφέ με τον εκτροφέα μου ... πάω για να τον δω τον άνθρωπο και για να παρακολουθήσω ... δηλ.στις εκθέσεις πάνε μόνο όσοι θέλουν να γίνουν εκτροφείς?

και στο καλοσόρισμα ρώτησα που μπορώ να βρω αυτά τα τόπικ και μου είπανε εκεί που βρίσκονται ....

τι σχέση έχει εκείνη η απαντησή μου ? απλά με πρόσβαλες .... εγώ δεν έρχομαι Αθήνα για την έκθεση άλλα για να με δεί ένας γιατρός ... και με την ευκαιρία να έβλεπα και τον κ. Ξώνα.... μου είπε πως έχει έκθεση και αν μπορώ και θέλω να πάω να τον βρώ ... αλλά εσύ χωρίς να ξέρεις είπες
" γιατί πάω εγώ χωρίς το σκύλο μου, για να κριθώ εγώ?" για αυτό σου έδωσα εκείνη την απάντηση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ δεν είμαι μένταλιστ ακόμη. Συζητάμε πάνω σε συγκεκριμένο θέμα που άνοιξες. Οι ερωτήσεις, οι απαντήσεις και όλα τα σχόλια που γίνονται, αφορούν αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Οχι όλη την υπόλοιπη ζωή σου και κοινωνική συναναστροφή σου, την οποία ούτε ξέρω εγώ προσωπικά και ούτε θα έπρεπε, ούτε για αστείο να σχολιάζουμε, σ' αυτό εδώ το φόρουμ.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Συ είπας!!!:)
κ.Γιαννη απαντησα σε αυτον τον χρηστη και στην παρακατω ερωτηση του :)

Γεια σας, θελω να ρωτησω κατι, αν καποιος πηγαινει το σκυλο του σε εκθεσεις, παιρνει τις αξιολογησεις , κανει τις απαραιτητες εξετασεις (δυσπλασιες ισχυων,αγκωνων κλπ) , βρει αντιστοιχο αρσενικο/θηλυκο για ζευγαρωμα και τα σκυλια ταιριαξουν και δηλωσει τη γεννα στον ΚΟΕ και chip-αρει τα κουταβια και βγαλει pedigree...αλλα δεν ειναι η δουλεια του- Τοτε δεν θεωρειται BYB?
Τωρα το αν η σκυλα του εμμανουηλ θα μποιρουσε να κανει τα παραπανω (του Ακλευ δλδ) δεν θα το μαθουμε ποτε.

Tara το οτι ο Ακλευ και ο καθε Ακλευ ειναι συνιδιοκτησια με τον εκτροφεα εμενα δεν μου λεει τιποτα,σιγα μην γινοταν ολα αυτα ο Ακλευ αν δεν το ετρεχε ο Γρηγορης,,,,,, και πιστευω και ακομα αν δεν ηταν συνηιδιοκτησια με τον κ.Ιωαννιδη αν εβλεπε ο παραπανω τις ικανοτητες του Ακλευ δεν θα επαιζε ρολο η ιδιοκτησια,σαν εκτροφεας του θα εκανε το καλυτερο για αυτον ;).
Με καθε σεβασμο στον Γρηγορη και στους κυριους Ιωαννιδη :)

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Να ρωτήσω κάτι άσχετο επί τη ευκαιρία?
. παρ όλα αυτά όμως της έκανα έκτρωση γιατί δεν μπορούσα να το ρισκάρω έστω και λίγο.
Οι κτηνίατροι κάθονται και κάνουν σκέτη έκτρωση στα σκυλιά, χωρίς να τα στειρώσουν? Νόμιζα ότι η διαδικασία είναι τυπική.

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
φίλε μου ΜΑΡΕΚΟ
:D:D:D:lol::lol:

Να ρωτήσω κάτι άσχετο επί τη ευκαιρία?
Οι κτηνίατροι κάθονται και κάνουν σκέτη έκτρωση στα σκυλιά, χωρίς να τα στειρώσουν? Νόμιζα ότι η διαδικασία είναι τυπική.
κι εγώ για την έκτρωση αυτό ξέρω-ότι είναι στείρωση μαζί
εκτός κι αν ο φίλος λέει έκτρωση αλλά εννοεί "πρόκληση αποβολής" με τα μεσαλίν αλισίντ κλπ

Μετά από συζήτηση που είχα με την Σοφία ... δεν θα την ζευγαρώσω με τον σκύλο εδώ στην Ρόδο άλλα θα πληρώσω για επιβήτορα που θα μου προτείνει ο κ. Ξώνας.
αφού δείχνεις ότι θές να κάνεις το σωστό-η σκύλα πρέπει να αξιολογηθεί απο αρκετούς κριτές και τουλάχιστον έναν σπεσιαλίστα- πρέπει να κάνει κάποιες εξετάσεις υγείας σχετικές με τα κληρονομικά της φυλής και πρέπει να κάνει και κάποιες εξετάσεις πρίν την επίβαση σχετικές με την υγεία του αναπαραγωγικού της συστήματος . επίσης καλό είναι να αξιολογηθεί και για τον χαρακτήρα της κάπως επισταμένως προκειμένου να μην μεγαλώσει τίποτα κουτάβια φοβικά π.χ. γιατί η συμπεριφορά της μάνας τους 2 πρώτους μήνες προς τα κουτάβια είναι καθοριστικής σημασίας

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Καλημερα ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Σκυλιά μπαίνουν στην εκτροφή επειδή έχουν να προσφέρουν κάτι στη φυλή. Για αυτό και σε πολλές χώρες με ανεπτυγμένη κυνόφιλα πρέπει να κριθούν κατάλληλα για εκτροφή.

Αν δεν πας σε εκθέσεις πως θα μάθεις αν η σκύλα σου έχει να προσφέρει κάτι στην φυλή και ποιο/ποια μειονεκτήματα της θα προσπαθήσεις να βελτιώσεις με την επιλογή του επιβήτορα. Ο εκτροφέας έχει δει τα σκυλιά μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης τους;

Έκανες έρευνα προγόνων και απογόνων των γονέων τους; Ξέρεις αν έχουν παρουσιάσει προβλήματα υγείας ή συμπεριφοράς;

Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή του αρσενικού;

Και αν τελικά αποφασίσεις να προχωρήσεις στην γέννα και πάνε όλα καλά, μπορείς να λείψεις 8-12 εβδομάδες από τη δουλειά σου. Είσαι διατεθειμένος να κοινωνικοποιήσεις καμιά δεκαριά κουτάβια που δεν είναι ασυνήθιστο για τη φυλή; Εγώ έχω αυτή τη στιγμή 5 κουτάβια 8 εβδομάδων και είναι σχεδόν full time απασχόληση.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Banned
Banned
7 Ιουνίου 2011
48
0
Ρόδος
αφού δείχνεις ότι θές να κάνεις το σωστό-η σκύλα πρέπει να αξιολογηθεί απο αρκετούς κριτές και τουλάχιστον έναν σπεσιαλίστα- πρέπει να κάνει κάποιες εξετάσεις υγείας σχετικές με τα κληρονομικά της φυλής και πρέπει να κάνει και κάποιες εξετάσεις πρίν την επίβαση σχετικές με την υγεία του αναπαραγωγικού της συστήματος . επίσης καλό είναι να αξιολογηθεί και για τον χαρακτήρα της κάπως επισταμένως προκειμένου να μην μεγαλώσει τίποτα κουτάβια φοβικά π.χ. γιατί η συμπεριφορά της μάνας τους 2 πρώτους μήνες προς τα κουτάβια είναι καθοριστικής σημασίας
Φίλε μου αυτό θέλω να μάθω ποια είναι η σωστή διαδικασία .... με έχουν κατατοπίσει κάποια άτομα εδώ μέσα που είχαν την υπομονή, την καλοσύνη και το λέγειν να μου δώσουν να καταλάβω πιο είναι το σωστό .... σε αντίθεση με κάποιυς άλλους που τα βλέπουν όλα στραβά .... αυτό που έχω να πω είναι πως αν ήθελα μπορούσα να κάνω ΒΥΒ ανεξέλεκτα και όχι να κάθομαι να συζητάω τώρα μαζί σας .... άλλα δεν θέλω αυτό και για αυτό έκανα αυτό το ποστ. ...άλλα όπως είπα λίγα άτομα το κατάλαβαν ...

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Δεν είναι οτι το κατάλαβαν λίγοι, απλώς έχουν κάποια αυξημένα αντανακλαστικά, από τα πολλά που έχουν δει τα μάτια τους...
Αν έκανες και εσύ λίγο υπομονή και διάβαζες τα thread για τους byb, τα petshop και τους εκτροφείς, θα είχες μια πιο σφαιρική γνώμη για το θέμα, και θα έκανες πιο "σωστές" ερωτήσεις...
Μην παρεξηγείς τους πιο απότομους, καλά παιδιά είναι (έτσι μου είπαν....:D)

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Banned
Banned
7 Ιουνίου 2011
48
0
Ρόδος
Καλημερα ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Σκυλιά μπαίνουν στην εκτροφή επειδή έχουν να προσφέρουν κάτι στη φυλή. Για αυτό και σε πολλές χώρες με ανεπτυγμένη κυνόφιλα πρέπει να κριθούν κατάλληλα για εκτροφή.

Αν δεν πας σε εκθέσεις πως θα μάθεις αν η σκύλα σου έχει να προσφέρει κάτι στην φυλή και ποιο/ποια μειονεκτήματα της θα προσπαθήσεις να βελτιώσεις με την επιλογή του επιβήτορα. Ο εκτροφέας έχει δει τα σκυλιά μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης τους;

Έκανες έρευνα προγόνων και απογόνων των γονέων τους; Ξέρεις αν έχουν παρουσιάσει προβλήματα υγείας ή συμπεριφοράς;

Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή του αρσενικού;

Και αν τελικά αποφασίσεις να προχωρήσεις στην γέννα και πάνε όλα καλά, μπορείς να λείψεις 8-12 εβδομάδες από τη δουλειά σου. Είσαι διατεθειμένος να κοινωνικοποιήσεις καμιά δεκαριά κουτάβια που δεν είναι ασυνήθιστο για τη φυλή; Εγώ έχω αυτή τη στιγμή 5 κουτάβια 8 εβδομάδων και είναι σχεδόν full time απασχόληση.
Συμφωνώ Αλέξια και ήδη έχω αναθεωρήσει σε αρκετά πράγματα ... όπως το θέμα με τον αρσενικό ... το λέω και πιο πάνω ... για έκθεση ναι έχω συζητήσει με τον εκτροφέα μου , θα του την πάω να την δει και θα μου πει τι προετοιμασία να κάνω .... οι πρόγονοι και οι απόγονοι είναι όλοι μια χαρά.

ναι μπορώ να λείψω από την εργασία μου ... και αυτό το έχω αναφέρει πιο πάνω...

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Αν ο εκτροφεας σου πει οτι η σκυλα σου δεν εχει εξελιχθει σε show σκυλο αλλα pet , τι θα κανεις ?

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Banned
Banned
7 Ιουνίου 2011
48
0
Ρόδος
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ δεν είμαι μένταλιστ ακόμη. Συζητάμε πάνω σε συγκεκριμένο θέμα που άνοιξες. Οι ερωτήσεις, οι απαντήσεις και όλα τα σχόλια που γίνονται, αφορούν αυτό το συγκεκριμένο θέμα. Οχι όλη την υπόλοιπη ζωή σου και κοινωνική συναναστροφή σου, την οποία ούτε ξέρω εγώ προσωπικά και ούτε θα έπρεπε, ούτε για αστείο να σχολιάζουμε, σ' αυτό εδώ το φόρουμ.
Εφόσον δεν είσαι μένταλιστ να προσέχεις πως μιλάς και να μην προσβάλεις τους άλλους .... πέταξες κοτσάνα και έπρεπε να σου απαντήσω ... ακους εκεί πως πάω για να αξιολογήσουν εμένα ....

Δεν έχω να πω κάτι άλλο ... έχω καλυφθεί πλήρως ... από συζήτηση που είχα πριν από λίγο με τον εκτροφέα μου άλλα και άτομα από το φόρουμ .... Σας ευχαριστώ όλους !!!!

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Κατ' αρχήν για μια απάντηση που απαίτησες απ' τη Mareco να σου πει τη γνώμη της κρίνω σκόπιμο μου να γράψω κι εγώ ότι τις τελευταίες δυο βδομάδες εγχείρησα και τα δυο μου χέρια με θεαματικά αποτελέσματα στο ένα κι αμφίβολη ακόμη επανάκαμψη του άλλου. ΠΑΡΑΚΑΛΩ λυπηθείτε με!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ. Σου αρκεί;;;

Εδώ δε μπήκες για να συζητήσεις κατά τη γνώμη μου, μπήκες για να σε γνωρίσουμε και σε λίγους μήνες να βάλεις αναγγελία γέννας. Αλλά ξέχασα εσύ που δεν ενδιαφέρεσαι για τα χρήματα έχεις ήδη βρει αγοραστές. Δικά σου λόγια!

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
Φίλε μου αυτό θέλω να μάθω ποια είναι η σωστή διαδικασία .... με έχουν κατατοπίσει κάποια άτομα εδώ μέσα που είχαν την υπομονή, την καλοσύνη και το λέγειν να μου δώσουν να καταλάβω πιο είναι το σωστό .... σε αντίθεση με κάποιυς άλλους που τα βλέπουν όλα στραβά .... αυτό που έχω να πω είναι πως αν ήθελα μπορούσα να κάνω ΒΥΒ ανεξέλεκτα και όχι να κάθομαι να συζητάω τώρα μαζί σας .... άλλα δεν θέλω αυτό και για αυτό έκανα αυτό το ποστ. ...άλλα όπως είπα λίγα άτομα το κατάλαβαν ...
Φιλε Εμμανουηλ ,

Καλησπερα και απο μενα και καλως ηρθες στο φορουμ.
Καταρχην συγχαρητηρια για την Κικη και τον, τροπο επιλογης ενος σκυλου τετοιας φυλης.
Απο εκτροφεα Ελληνα με χρονια παρουσια στους ελληνικους και διεθνεις στιβους,
με παρουσιες σε ειδικες εκθεσεις των Cane Corso, και πολλες επιτυχιες και αγωνιστικες και εκτροφικες.
Με επιβητορες αντιπροσωπους της φυλης και πρωταθλητες αναπαραγωγης στην χωρα καταγωγης της φυλης αυτης,
και ιδανικους και πιστοποιημενους σκυλους για εκτροφη και επιβαση κλπ.
Με λιγα λογια ενα απο τα καλυτερα ελληνικα εκτροφεια.
Πρωτα απο ολα λοιπον, αφου εχεις επαφη με αυτον τον ανθρωπο που εισαι πολυ κωλοφαρδος να εχεις σκυλι του,
θα συνεννοηθεις πληρως με αυτον και επειτα θα πραξεις.
Εφοσον εχετε ανοικτη επικοινωνια ειναι περιττο να ζητας πληροφοριες απο το φορουμ για ο,τιδηποτε εχει να κανει σχεση με αυτο.
Εδω θα ακουσεις και την αντιθετη αποψη οτι εισαι ΒΥΒ, που αποτελει κακια λεξη ....
Και αμα σε πουνε ΒΥΒ δηλαδη τι εγινε θα στραβωσεις ?
Ακουσες εδω πολλες γνωμες.
Αν θες να ακουσεις και τη δικη μου ' (καλυπτομενος απο sophiaouda και alexia)
Την τεχνογνωσια η την εμπειρια για να κανεις κατι τετοιο δεν την εχεις.
Δεν εχεις εντρυφησει με αυτη τη ρατσα, δεν την παιζεις στα δακτυλα οπως ο Κυριος Ξωνας,
δεν θα ειναι και η γεννα που θα λυποθυμαει ο κοσμος να αγορασει κουταβι σου.
Αντε και εκανε η σκυλα 8 κουταβια και αξιζουνε τα 1 η 2 ...
Αυτο τι θα ειναι επιτυχια ?
Θα'ναι η απο Ροδο με αγαπη προσφορα στον κοσμο του Κανε Κορσο ?

Κοιταξε να κανεις με το καλο τις εξετασεις υγειας που ανεφερες, να πανε ολα καλα, να εισαι γερος, σιδερενιος
και μετα αν σε απασχολει τοσο πολυ κατεβασε το σκυλι σε καποιες εκθεσεις να την δουνε 2 -3 κριτες,
ανθρωποι που γνωριζουνε τη ρατσα πιο καλα απο εσενα, που δεν κατεχεις και τοσα πολλα , (οχι ακομα).
Μαθε οσο πιο πολλα πραγματα για αυτα τα σκυλια, μιλα με τον εκτροφεα σου
κανε ολες τις απαραιτητες εξετασεις στον αρσενικο και στη θηλυκια
Γνωριζεις τι προβληματα εχει η συγκεκριμενη φυλή με τις αρθρωσεις η με τη δυσπλασια,
Μπορεις να βρεις απο πριν αγοραστες υπευθυνους, να σου βαλουνε και προκαταβολη
τα μισα χρηματα του κουταβιου για παραδειγμα πριν γεννησει καν η σκυλα και αν ειναι απο τη Θεσσαλονικη πως θα του το στειλεις
του υποψηφιου αγοραστη με το Κτελ ? Η θα πας ο ιδιος οπως κανω εγω για παραδειγμα στη Κρητη ?
Διαβασε εδω μεσα κι αλλα πραγματα σχετικα με αυτο το ζητημα εχει δωξα το Θεο πολλα giga για μελετη.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Δεν μου λες και μένα πως έκανες την έρευνα τόσο γρήγορα, εγώ ένα χρόνο μάζευα πληροφορίες και πάλι δεν ήμουν σίγουρη
Πραγματικά μικρό ποστ αλλά περιεκτικότατο.

Φιλε Εμμανουηλ ,

Καλησπερα και απο μενα και καλως ηρθες στο φορουμ.
Καταρχην συγχαρητηρια για την Κικη και τον, τροπο επιλογης ενος σκυλου τετοιας φυλης.
Απο εκτροφεα Ελληνα με χρονια παρουσια στους ελληνικους και διεθνεις στιβους,
με παρουσιες σε ειδικες εκθεσεις των Cane Corso, και πολλες επιτυχιες και αγωνιστικες και εκτροφικες.
Με επιβητορες αντιπροσωπους της φυλης και πρωταθλητες αναπαραγωγης στην χωρα καταγωγης της φυλης αυτης,
και ιδανικους και πιστοποιημενους σκυλους για εκτροφη και επιβαση κλπ.
Με λιγα λογια ενα απο τα καλυτερα ελληνικα εκτροφεια.
Πρωτα απο ολα λοιπον, αφου εχεις επαφη με αυτον τον ανθρωπο που εισαι πολυ κωλοφαρδος να εχεις σκυλι του,
θα συνεννοηθεις πληρως με αυτον και επειτα θα πραξεις.
Εφοσον εχετε ανοικτη επικοινωνια ειναι περιττο να ζητας πληροφοριες απο το φορουμ για ο,τιδηποτε εχει να κανει σχεση με αυτο.
Εδω θα ακουσεις και την αντιθετη αποψη οτι εισαι ΒΥΒ, που αποτελει κακια λεξη ....
Και αμα σε πουνε ΒΥΒ δηλαδη τι εγινε θα στραβωσεις ?
Ακουσες εδω πολλες γνωμες.
Αν θες να ακουσεις και τη δικη μου ' (καλυπτομενος απο sophiaouda και alexia)
Την τεχνογνωσια η την εμπειρια για να κανεις κατι τετοιο δεν την εχεις.
Δεν εχεις εντρυφησει με αυτη τη ρατσα, δεν την παιζεις στα δακτυλα οπως ο Κυριος Ξωνας,
δεν θα ειναι και η γεννα που θα λυποθυμαει ο κοσμος να αγορασει κουταβι σου.
Αντε και εκανε η σκυλα 8 κουταβια και αξιζουνε τα 1 η 2 ...
Αυτο τι θα ειναι επιτυχια ?
Θα'ναι η απο Ροδο με αγαπη προσφορα στον κοσμο του Κανε Κορσο ?

Κοιταξε να κανεις με το καλο τις εξετασεις υγειας που ανεφερες, να πανε ολα καλα, να εισαι γερος, σιδερενιος
και μετα αν σε απασχολει τοσο πολυ κατεβασε το σκυλι σε καποιες εκθεσεις να την δουνε 2 -3 κριτες,
ανθρωποι που γνωριζουνε τη ρατσα πιο καλα απο εσενα, που δεν κατεχεις και τοσα πολλα , (οχι ακομα).
Μαθε οσο πιο πολλα πραγματα για αυτα τα σκυλια, μιλα με τον εκτροφεα σου
κανε ολες τις απαραιτητες εξετασεις στον αρσενικο και στη θηλυκια
Γνωριζεις τι προβληματα εχει η συγκεκριμενη φυλή με τις αρθρωσεις η με τη δυσπλασια,
Μπορεις να βρεις απο πριν αγοραστες υπευθυνους, να σου βαλουνε και προκαταβολη
τα μισα χρηματα του κουταβιου για παραδειγμα πριν γεννησει καν η σκυλα και αν ειναι απο τη Θεσσαλονικη πως θα του το στειλεις
του υποψηφιου αγοραστη με το Κτελ ? Η θα πας ο ιδιος οπως κανω εγω για παραδειγμα στη Κρητη ?
Διαβασε εδω μεσα κι αλλα πραγματα σχετικα με αυτο το ζητημα εχει δωξα το Θεο πολλα giga για μελετη.
Συγνώμη για το offtopic αλλά πραγματικά αξίζεις συγχαρητήρια για το πως χειρίζεσαι το ζήτημα, και για την ευγένεια σου γενικότερα :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Συγνώμη για το offtopic αλλά πραγματικά αξίζεις συγχαρητήρια για το πως χειρίζεσαι το ζήτημα, και για την ευγένεια σου γενικότερα :)
Ειναι επειδη εκτρεφει dogo! Εμπνεουμε μια αρχοντια και ευγενεια οι dogueros:cool::p:D

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Ειναι επειδη εκτρεφει dogo! Εμπνεουμε μια αρχοντια και ευγενεια οι dogueros:cool::p:D

Πολύ σωστό!:D

Και μία off-topic ερώτηση, Αμαλία: Στο Βύρωνα υπάρχουν 1-2 Dogo, που να τους ξέρετε?
Τα έχω πετύχει (στη βόλτα τους) 2-3 φορές, μαζί ή ξεχωριστά...

mortezes

Well-Known Member
25 Σεπτεμβρίου 2009
632
1
Πραγματικά μικρό ποστ αλλά περιεκτικότατο.

Eιναι θεμα που εμφανιζεται συχνα σε πολλες αναρτησεις αυτου του φορουμ,
το ζευγαρωμα δυο καθαροαιμων εκτροφικων σκυλων κλπ.
Και εχουνε γραφτει αραδες...
Υπαρχει λανθασμενα η εντυπωση (καποιες φορες την καλλιεργουν κτηνιατροι),
οτι ο σκυλος πρεπει να γεννησει τουλαχιστον μια η δυο φορες στη ζωη του..
η οτι ο αρσενικος πρεπει να γινει "αντρας", πως θα παει το σκυλι "αγαμητο" στον αλλο κοσμο, τι χαρηκε στη ζωη του αν δεν κανει
εστω και μια φορα σεξ...???
Ο φιλος εδω ανηκει σε αλλη κατηγορια των :
"Θελω να γεννησει η σκυλα μου μια φορα για να κρατησω ενα κουταβι της και να τη θυμαμαι...."
- που τη βρισκω πιο αγνη και αγαθη προθεση, απο τον "σπρωχτη" ρε παιδι μου κουταβιων, αλλα και παλι αυτοι οι ανθρωποι ζοριζονται απιστευτα μετα να βρουνε τους σωστους ανθρωπους για υιοθετησουνε τα υπολοιπα εννεα κουταβακια που γεννησε η σκυλιτσα τους...
Αυτη ειναι η αποψη μου οσον αφορα το ζευγαρωμα ιδιωτων ( δε συμπεριλαμβανω τα θεματα υγειας εξετασεων κλπ).
Συνηθως οποιος μιλησει ασχετος με το θεμα και ρωτησει πληροφοριες, πεφτει χερι χοντρο, και με αγαρμπο ισως τροπο μερικες φορες απο ορισμενους χρηστες , που με το δικιο τους οπως καποιος τονισε , εχουνε δει πολλα τα ματακια τους, εχουνε βελαξει να μαζευουνε αδεσποτα απο το δρομο και απο τους σκουπιδοτενεκεδες...
Καποιοι προσπαθουνε να το εξηγησουνε οσο πιο απλα γινεται , οτι αλλο " ο σκυλος μου ειναι υγιεστατος" τραλαλα τραλαλο και αλλο
ο σκυλος που εχει υποβληθει σε ολες τις εξετασεις, υγειας - μορφολογιας- χαρακτηρος - εργασιας και τις περασε με επιτυχια !
Στην συγκεκριμενη περιπτωση με τη βοηθεια και τη συμβουλη ενος εκτροφεα οπως ο κος Γιαννης (με αρχοντια που λεει και η Αμαλια..),
πιστευω πως ολα θα πανε κατ'ευχην.