Αλλοίωση θεμάτων

Status
Κλειδωμένο θέμα

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Φίλε Γιάννη έχω πάψει να μπαίνω σε στείρες αντιπαραθέσεις πλέον .
Απλά εκφράζω μια γνώμη και μια άποψη , για άλλους είναι σεβαστή για άλλους κατακριτέα και για κάποιους είναι θέμα προς σαρκασμό .
Τόσο που έγινε και σλόγκαν σε μερικά στόματα (αλλοιώνεις το θέμα ) συνηθίζουν πλέον να λένε.
Κάποτε ίσως να είχα το χρόνο και το κέφι για κόντρες , τώρα ποια με δυο παιδιά και τρία σκυλιά δε μένει πολύς χρόνος , αλλά ακόμα και αυτός που μένει έχει ανάγκη από υγιή ψυχαγωγία και ηρεμία.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δεν θα μπεις σε καμια στειρα αντιπαραθεση. Θα καυτηριασεις την εφαλμενη συμπεριφορα με τον δικο σου απλο και σαφη τροπο, και καμια αντιπαραθεση. Οποιος θελει αντιπαραθεση, να σου στειλει γραμμα. Ουτε χαζος εισαι, ουτε φαντασιοπληκτος.

Οταν λοιπον καποια στιγμη κρινεις οτι συντρεχει ο λογος, το πιο πιθανο ειναι οτι η αποψη σου θα ταυτιζεται με πολλων αλλων και εκει ακριβως στο θεμα που υποτιθεται υπηρξε η αρνητικη ατμοσφαιρα μπορει αν δεν φοβουνται και δεν βαριουνται και παρακολουθουν κατα τυχη, να τοποθετηθουν και αλλα μελη.

Αλλα και τιποτα απο ολα αυτα να μην γινει, ΕΣΥ φιλε Βαγγελη θα εχεις κανει το χρεος σου απεναντι στον εαυτο σου και στο φορουμ(και θα νιωθεις ομορφα και ''ζωντανος'').

Αν οτι κανεις, το κανεις σωστα και με επιχειρηματα, ουτε ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ δεν σε κουναει...

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Δηλαδή ICE προτείνεις εκεί που εξελίσσεται ένα θέμα, αν δεν αρέσει ο τρόπος που γράφει κάποιος να πεταγόμαστε και του λέμε ότι δεν μιλάει όμορφα. Και μετά να αφήσουμε το θέμα και να κάνουμε αυτό που γίνεται εδώ, να σχολιάζουμε τον τρόπο του καθενός.
Αλήθεια πιστεύεις ότι αυτό βοηθάει στην ομαλότερη ροή μιας συζήτησης και διευκολύνει όποιον διαβάζει;

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Για Ιντερνετ μιλαμε και για φορουμ !?
Πολυ "βαρια" εχει εξελιχθει αυτη η κουβεντα για κατι πολυ "ελαφρυ".
Αυτη ειναι η δικη μου αποψη :)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δηλαδή ICE προτείνεις εκεί που εξελίσσεται ένα θέμα, αν δεν αρέσει ο τρόπος που γράφει κάποιος να πεταγόμαστε και του λέμε ότι δεν μιλάει όμορφα. Και μετά να αφήσουμε το θέμα και να κάνουμε αυτό που γίνεται εδώ, να σχολιάζουμε τον τρόπο του καθενός.
Αλήθεια πιστεύεις ότι αυτό βοηθάει στην ομαλότερη ροή μιας συζήτησης και διευκολύνει όποιον διαβάζει;
Kαλημερα. Προτεινω αυτα που προτεινα στα ποστ 80 & 82. Με μια σημαντικη ''λεπτομερεια'': Τα προτεινα στον Βαγγελη. Και τα προτεινα επειδη τον γνωριζω και επειδη εκτιμω το ''θαρρος'' του να φτασει να ανοιξει αυτο το θεμα και να πει με οσο πιο προσεκτικο τροπο μπορουσε αυτα που ειπε.

Επισης γνωριζω οτι ο Βαγγελης εχει μια ηλικια, μια ανθρωπινη εμπειρια, και μια πορεια στο φορουμ που δεν παραπεμπουν σε μυθομανές ατομο ή συνομώτη μιας ''αλλης'' πλευρας κλπ, κλπ...

Ο Βαγγελης βλεπει πραγματα που ειναι στεναχωρα και βλεπει και τα ασχημα αποτελεσματα αυτων των πραγματων.

Εχει 3 επιλογες: Να προσπερασει και να μην πει τιποτα(οπως κανει το 99% του φορουμ), να ανοιξει ενα θεμα οπως αυτο, να παψει να μπαινει στο φορουμ και να ασχοληθει αυτες τις ωρες με κατι αλλο.

Υπαρχει κανεις εδω που εχει αντιρρηση στο οτι τα ολοκαινουρια και καινουρια μελη πρεπει να εχει διαφορετικη αντιμετωπιση;

Εμεις δεν λεμε οτι το 99% δεν γνωριζει και εχει εσφαλμενες αποψεις ''εκει εξω''; Και ο καινουριος που μπαινει απο που ερχεται, απο αυτο το 99% δεν ερχεται; Και τι αποψεις περιμενουμε να εχει, σωστες;

Και αφου δεν εχει σωστες και μπαινει στο Νο1 σκυλοφορουμ τι πρεπει να γινει, να κανει δηλωση αυτοματης απεμπολισης απο αυτα που ξερει, που πιστευει, και που πιστευει και το υπολοιπο 99% της χωρας επειδη καποιοι που δεν γνωριζει καν, του το λενε με κομψο ή άκομψο τροπο μεσω γραπτου λογου εδω;

Μα αυτος εχει μαθει και πιστευει αυτο που βλεπει να κανει ο πατερας του, η μανα του, ο φιλος, ο γειτονας, ο θειος, ο δασκαλος στο σχολειο, ο συνεργατης στην δουλεια! Και τωρα μπαινοντας και αναφεροντας ή υπερασπιζομενος την μεχρι τωρα πορεια και αποφασεις του να πρεπει να τον παρουμε με τις πετρες ή να τον πλακωσουμε στην ειρωνια ''εμεις'' οι γνώστες, οι κυνοφιλοι, οι φιλοζωοι οι ''παλιοι''; Συζητωντας ενιοτε και πισω απο την πλατη του με πμ;

Το φορουμ ειναι μια ''εικονα'' του καθενος. Ο αλλος βλεπει την ''εικονα'' αυτη μεσω των γραπτων, δεν βλεπει τον ανθρωπο στην καρεκλα, δεν βλεπει ουτε αν καποιος εχει βοηθησει τα αδεσποτα, ειναι κυνοφιλος, ειναι φυσιολογικος, κλπ. Αυτα μπορει να τα γνωριζει καποιος μετα απο μακροχρονια επαφη με το φορουμ και με τους συμφορουμιτες.

Και βεβαια οι αποψεις του ειναι ΛΑΘΟΣ. Τι πρεπει να γινει λοιπον; Να τις διατηρησει; Να αλλαξουμε μηπως εμεις εδω τις δικες μας αποψεις; Φυσικα και ΟΧΙ!

Αυτος ερχεται, αυτος πρεπει να αλλαξει! Και οχι αυτος να αλλαξει το φορουμ!

Τι πρεπει να γινει; Να ενημερωθει(εδω στο φορουμ) με την ελπιδα να τις αλλαξει. Πως ομως; Απο το πρωτο θεμα που ανοιξε; Απο το πρωτο ποστ; Γινεται; Οχι στην πλειονοτητα των περιπτωσεων.

Σκεφτειτε οτι ερχεται καποιος απο μια ξενη χωρα στην χωρα μας και δεν γνωριζει ελληνικα. Ποιος εχει την ευθυνη να μαθει ελληνικα εδω που ηρθε; Αυτος. Ποιος εχει την ευθυνη να του τα μαθει; Εμεις. Ποσος χρονος θα χρειαστει; Ποικίλει.

Αν με το που θα πατησει το ποδι του στο σχολειο ο δασκαλος γελαει που δεν ξερει να μιλαει άπταιστα ελληνικα ή τον κατηγορει που εκει στην χωρα του(στο 99%) δεν ηξεραν ελληνικα και πολυ κακως επραξε(που δεν ξερει ή που αυτα που ξερει ΔΕΝ ειναι ελληνικα), τοτε αυτος ο ανθρωπος εχει 99% πιθανοτητες να αποσυρθει απο τον χωρο αυτου του σχολειου οπως ολοι ξερουμε και βλεπουμε μελη που εμειναν με 3-5-15 ποστ και χαθηκαν.

Πολλοι λογοι μπορει να επαιξαν ρολο δεν ερχονται ολοι για να μεινουν, αλλα ολοι ξερουμε περιπτωσεις που δεν ''αντεξαν'' την ''υποδοχη''.

Δεν ειναι υποχρεωμενος κανενας να ανεχεται επιθεσεις και ειρωνιες απο μια παρεα αγνώστων για αυτον, που επειδη γνωριζονται ομως μεταξυ τους λειτουργουν σαν ''αγέλη''. Ειναι τουλαχιστον...αγένεια.

Βεβαιως υπαρχουν και αυτοι που μπαινουν για να τρολλαρουν και αυτο γινεται φανερο μετα απο 3-4 σελιδες το πολυ, και το πραγμα παιρνει τον ''δρομο'' του...

Το φορουμ εχει περιπου 10.000 μελη, απο αυτα τα 1.000 περιπου αναφερονται ως ''ενεργα'', και απο αυτα περιπου 50-60 ειναι πραγματικα ενεργα, και απο αυτα περιπου 30 ειναι πολυ ενεργα γραφοντας καθημερινα. Θα μπορουσε να ειναι και ''χειροτερα'' βεβαια...

Υπαρχουν ''λιμνάζοντα νερά'', ο Βαγγελης απλως πεταξε μια πετρα και δημιουργηθηκαν αυτα τα ''κυμματακια'' που σε λιγο θα χασουν την αρχικη του ροπή και η επιφανεια θα γινει παλι οπως και πριν.

Προτεινα ως πιο χρησιμο απο το ανοιγεται ενα(ακομη) αοριστο θεμα με άϋλες αιχμες να υπαρχει η ευθυτητα να καυτηριαστει με σωστο τροπο και επιχειρηματα ακριβως την στιγμη που θα γινει, μια αρνητικη συμπεριφορα-μια βλαπτική συμπεριφορα. Αν δεν γινει αυτο, η ιστορια δειχνει οτι δεν αλλαζει τιποτα.

Κατηγορουμε εδω ''αλλους'' χωρους οτι δεν αλλαζει τιποτα, και μαλιστα διακρινουμε και καυτηριαζουμε και ους λόγους: Ιδιοι ανθρωποι, ''κλειστο'' περαβαλον, ''στεγανα''.

Αν εγω το πω σε εσενα με πμ, εσυ στην φιλη σου, αυτη στον φιλο της, ο φιλος της στον φιλο του, αλλα ΟΧΙ σε αυτον που επρεπε να ειπωθει, τοτε απλα ''χαϊδευομαστε'' και τα ''νερα'' δεν θα μεινουν απλα λιμνάζοντα αλλα θα γινουν και μυκητοφόρα και μαλιστα δύσοσμα...ποιος μπορει να νιωσει την ''δυσοσμια''; Αυτος που δεν ειναι μερος της.

Αν υπαρχει ο ''φοβος'' να μην αλληλοστεναχωρηθουμε τοτε το φορουμ γινεται ενα ''στεγανο'' για οσους ειναι μεσα και τιποτε αλλο. Τα ''νερα'' δεν ''φρεσκαρονται'', δεν βελτιονωνται, με τις όποιες επιπτωσεις(ακομα και για τα ιδια τα ''νερά'').

Αν υπαρχει ''δυσοσμια'', αλλα ειναι φιλος, ειναι φιλη, ειναι ο ταδε, ειναι η ταδε, και δεν θελω να πω κατι για να μην παρεξηγηθω, για να μην βαλω απεναντι την ''ομαδα'' που ειναι μαζι με τον ταδε και την ταδε και λοιπες παρακμιακες αντιληψεις τυπου ''παρεάκι'', τοτε το βουλωνω και καθομαι και ακουω τραγουδια στο youtube.

Oταν καποιος βλεπει το ''στραβο'' σε μενα και δεν μου το λεει, δεν ειναι φιλος μου και δεν ενδιαφερεται για μενα, κατι αλλο ειναι, κατι αλλο ψαχνει εδω γυρω. Το πιο πιθανο να περναει την ωρα του και να εχει και ενα ''βήμα'' να κανει το κομματι του...

Μην προσπαθησετε να κανετε παραλληλισμους με προσωπα, γιατι θα χαθει η ''μπάλα''!

Καλημερα σε ολους! Βαριεμαι να γραψω κι αλλα, γιατι καποιοι θα με ''αντιπαθησουν'' στο τελος...:cool:

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Ice θα συμφωνήσω με όλα όσα προείπες!!
Κι όσο για τα νεα μέλη πολλές φορές δε θελησα να μπω σε μια αντιπαράθεση κι απλά να καλωσορίσω το νέο μέλος για να μη νιώσει κακοδεχούμενος. Είναι αλήθεια πως με ένα ποστ δε μπορεί να αλλάξει η αποψη κάποιου ή να απορροφήσει όλες τις νέες πληροφορίες. Μάλιστα μπορεί η επιθεση που θα δεχθεί να μπλοκάρει όποια πληροφορία.
Κι εγω έχω νιώσει επίθεση και ειρωνία. Μπορεί παλαιότερα να έκανα καιρό για να ξανα μπω, κυρίως γιατί γενικότερα βαριεμαι τις κόντρες.
Όλοι μας έχουμε διαφορετικες απόψεις. Αυτό δε μας μας κανει εχθρούς. Μαλιστα μπορεί να είναι πολύ πιο δημιουργικό και παραγωγικό.
Επίσης ο γραπτός λόγος μπορεί να παρεξηγηθεί εύκολα. Δε λέω πως θα μιλάμε με το γάντι. Αλλά κυρίως στα νεα μέλη θεωρω πως πρεπεί να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί.
Όσο για τα off topic.... μέσα στο forum "μιλαμε" :) Που να ακούσετε τη μάνα μου να ξεκινάει ένα θέμα, πάει μέσω όχι Λαμίας, αλλά πάει Αφρικη και γυρνάει.

Η αρχή μου είναι "Είμαι ελευθερος μεχρι εκει που δε προσβάλλω την ελευθερία του άλλου."
Αν έχουμε όλοι στο μυαλό μας πως είμαστε ίσοι αλλά διαφορετικοί. Ο καθένας με τις εμπειρίες του και τα πιστευω του. Και είναι καθαρά επιλογή του καθενός και απόφαση το τι θα αλλάξει και πως!

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Ice θα συμφωνήσω με όλα όσα προείπες!!
Κι όσο για τα νεα μέλη πολλές φορές δε θελησα να μπω σε μια αντιπαράθεση κι απλά να καλωσορίσω το νέο μέλος για να μη νιώσει κακοδεχούμενος. Είναι αλήθεια πως με ένα ποστ δε μπορεί να αλλάξει η αποψη κάποιου ή να απορροφήσει όλες τις νέες πληροφορίες. Μάλιστα μπορεί η επιθεση που θα δεχθεί να μπλοκάρει όποια πληροφορία.
Κι εγω έχω νιώσει επίθεση και ειρωνία. Μπορεί παλαιότερα να έκανα καιρό για να ξανα μπω, κυρίως γιατί γενικότερα βαριεμαι τις κόντρες.
Όλοι μας έχουμε διαφορετικες απόψεις. Αυτό δε μας μας κανει εχθρούς. Μαλιστα μπορεί να είναι πολύ πιο δημιουργικό και παραγωγικό.
Επίσης ο γραπτός λόγος μπορεί να παρεξηγηθεί εύκολα. Δε λέω πως θα μιλάμε με το γάντι. Αλλά κυρίως στα νεα μέλη θεωρω πως πρεπεί να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί.
Όσο για τα off topic.... μέσα στο forum "μιλαμε" :) Που να ακούσετε τη μάνα μου να ξεκινάει ένα θέμα, πάει μέσω όχι Λαμίας, αλλά πάει Αφρικη και γυρνάει.

Η αρχή μου είναι "Είμαι ελευθερος μεχρι εκει που δε προσβάλλω την ελευθερία του άλλου."
Αν έχουμε όλοι στο μυαλό μας πως είμαστε ίσοι αλλά διαφορετικοί. Ο καθένας με τις εμπειρίες του και τα πιστευω του. Και είναι καθαρά επιλογή του καθενός και απόφαση το τι θα αλλάξει και πως!
Συμφωνω 100% σε ολα!

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Στην αλλοιωση συμπεριλαμβανεται και η διαγραφη σχολιων διχως λογο..Πολλες φορες καποιοι μοντερατορ(ευτυχως λιγοι)διαγραφουν σχολια με σκοπο να εχουν τον τελευταιο λογο..Κριμα γιατι ο σκοπος του φορουμ ειναι ενημερωτικος και οχι διαγωνισμος ατακα..Ειδικα αν η διαγραφη γινεται χωρις λογο τοτε εχουμε λογοκρισια..

fotis1960

Well-Known Member
4 Μαρτίου 2008
365
68
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Στην αλλοιωση συμπεριλαμβανεται και η διαγραφη σχολιων διχως λογο..Πολλες φορες καποιοι μοντερατορ(ευτυχως λιγοι)διαγραφουν σχολια με σκοπο να εχουν τον τελευταιο λογο..Κριμα γιατι ο σκοπος του φορουμ ειναι ενημερωτικος και οχι διαγωνισμος ατακα..Ειδικα αν η διαγραφη γινεται χωρις λογο τοτε εχουμε λογοκρισια..
Μολις ανακαλυψες την Αμερικη......:rolleyes:

Status
Κλειδωμένο θέμα