Το να μην γνωρίζει κάποιος είναι σεβαστό και αποδεκτό. Αυτός όμως που δεν γνωρίζει θα πρέπει να έχει ανοιχτό μυαλό, να μην είναι κολλημένος σε αντιλήψεις απαρχαιομένες και απαράδεκτες για τα σύγχρονα κυνολογικά δεδομένα και να είναι έτοιμος να αναθεωρήσει και να μάθει. Είναι όμως αρκετές οι περιπτώσεις αυτές που σε βγάζουν από τα ρούχα σου, όχι με την άγνοια αλλά με το κόλλημα και την άρνηση.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα ,πολλές φορές κι εγώ έχω φτάσει σε σημείο να θέλω να σπάσω την οθόνη.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι κάποιος που έχει μια απαρχαιωμένη και λανθασμένη αντίληψη δε θα την αλλάξει με την κόντρα .
Εκεί είναι που μπαίνουμε σε μια κατάσταση στείρας αντιπαράθεσης με πολλές φορές ειρωνικό ύφος και χάνουμε την ουσία.
Καταλήγουμε να έχουμε αναπτύξει ένα θέμα δεκάδων σελίδων και στην πραγματικότητα να μην έχει γραφτεί τίποτα επί της ουσίας.
Κάποτε είχα προτείνει (αν αυτό είναι εφικτό) κάθε νέο μέλος να πρέπει να κάνει μια υποχρεωτική ανάγνωση κάποιων θεμάτων και όρων στα όποια θα κάνει ένα τσεκ που να δηλώνει ότι έλαβε γνώση.
Μετά από αυτό θα μπορεί να έχει τη δυνατότητα να γράφει δημόσια.
Εκεί λοιπόν αν κάποιος μπει και εξακολουθεί να υποστηρίζει λανθασμένες και επικίνδυνες απόψεις , τότε καλώς να δεχτεί την όποια κριτική και με τον όποιο τρόπο.
Είναι άδικο όμως να μου επιτεθεί κάποιος επειδή δε γνωρίζω .
Ίσως να λέω και βλακείες , ίσως να βλέπω το συγκεκριμένο φόρουμ σαν ένα πολύ καλό μέσω εποικοδομητικής ενημέρωσης σε θέματα κυνολογίας .
Άλλωστε εδώ μπήκα με επίκεντρο τον σκύλο και μόνο και σε καμιά περίπτωση δεν βλέπω το συγκεκριμένο φόρουμ ως δούρειο ίππο για κάλυψη άλλων προσωπικών αναγκών .