Αλλοίωση θεμάτων

Status
Κλειδωμένο θέμα

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Το να μην γνωρίζει κάποιος είναι σεβαστό και αποδεκτό. Αυτός όμως που δεν γνωρίζει θα πρέπει να έχει ανοιχτό μυαλό, να μην είναι κολλημένος σε αντιλήψεις απαρχαιομένες και απαράδεκτες για τα σύγχρονα κυνολογικά δεδομένα και να είναι έτοιμος να αναθεωρήσει και να μάθει. Είναι όμως αρκετές οι περιπτώσεις αυτές που σε βγάζουν από τα ρούχα σου, όχι με την άγνοια αλλά με το κόλλημα και την άρνηση.

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
βαγγελη μου δεν ειναι μονο οτι εχεις δικιο δεν ειναι μονο οτι δεν προκειτε να αλλαξει κατι

αλλα καθε μερα καπιοι τρωνε πονηροπιτα η αναμασανε λογια αλλων ....γενικα αυτες ειναι σοβαρες διαταραχες...!!

εγω τα ιδια βλεπω στα φορουμ με τα ποδηλατα....εκει να δεις γλεντια...

ειπαμε ελευθερια εχουμε μπορει να γραφει ο αλλος οτι θελει οποτε θελει και χωρις να τον ενδιαφερει το ζωον που διαβαζει στην απεναντι οθονη

οτι δηλωσεις εισαι στα φορουμς....

δεν το λεω για καποιον συγκεκριμενα αυτο...αλλα αν καποιος εχει την μυγα να την φερει πισω ...εχει και οικογενεια..!!

και οπως ειπανε και οι προλαλησαντες επιλεκτικα και .... ΑΝ.
ποτε δεν ξερεις μπορει να σου ερθει και κανενα πμ αν εχεις αποψη δικια σου και οχι την πολυφορεμενη.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Παιδια για να μην αλλοιώνονται τα θεματα χρειαζονται καλη συσκευασια και καταψυξη.
Α, και τακτ.

Αυγερις

Well-Known Member
24 Οκτωβρίου 2011
555
0
41
πατρα
εγω στο φορουμ με τα ποδηλατα ειμαι αορατος εντελος απλα παρατηρω σε ποσα εξοδα θα μπει ο κοσμος και ποσο ευκολα καταφερνουν να τον κανουν καταναλοτικο....μεσα απο την κινδυνολογια ...sry βαγγελη για το οφ τοπικ

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
εγω στο φορουμ με τα ποδηλατα ειμαι αορατος εντελος απλα παρατηρω σε ποσα εξοδα θα μπει ο κοσμος και ποσο ευκολα καταφερνουν να τον κανουν καταναλοτικο....μεσα απο την κινδυνολογια ...sry βαγγελη για το οφ τοπικ
True. Δυστυχως.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Γιατί στους κυνόφιλους δεν έχει περάσει αυτή η μανία υπερκατανάλωσης; Α την καλύτερη τροφή, α groomer επειδή μαδάει, α το ένα α το άλλο.

Πώς ζούσαν οι σκύλοι τόσα χρόνια με τα βασικά; Κι αυτό ένα κόλλημα είναι που δημιουργεί πλαστές ανάγκες κατ' εμέ.

On topic, συμφωνώ με vasgial. Το να μπαίνει κάποιος να ρωτάει κάτι και να μη θέλει να καταλάβει αυτό που του λένε 20 άτομα, λες και μας πληρώνει κανείς για να λέμε το ίδιο, είναι βλακεία. Και φυσικά αποσυντονίζεται η συζήτηση από το βασικό άξονα.
Μπαίνει ο άλλος και λέει "Θα βάλω το pitbull στην αυλή" και στην πορεία μαθαίνεις ότι θα πάρει ένα πιτμπουλ-μπουλτεριέ. Ε δε θα του πεις ότι πάει να κάνει μαλ*κία;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Δηλαδή για να καταλάβω τι λέτε ακριβώς παιδιά, γιατί νόμιζα ότι μιλάτε απλά για το απότομο ύφος κάποιων ποστς, αλλά διαβάζοντας το ποστ της mad00lini κατάλαβα ότι λέτε και για τον αποσυντονισμό κάποιων συζητήσεων.
Καθαρά διευκρινιστικά ρωτάω μην παρεξηγηθείτε..Ενοχλεί που μπαίνει κάποιος να ρωτήσει τι τροφή να δίνει στον σκύλο του που είναι λαμπ 10 μηνών και βάζει και μια φωτογραφία του σκύλου και ο σκύλος είναι δεμένος με αλυσίδα σε ένα βρώμικο υγρό μέρος και κάποιοι (οι περισσότεροι) αντί να απαντήσουν για την τροφή συζητάνε για τις συνθήκες διαβίωσης του σκύλου;

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Το να μην γνωρίζει κάποιος είναι σεβαστό και αποδεκτό. Αυτός όμως που δεν γνωρίζει θα πρέπει να έχει ανοιχτό μυαλό, να μην είναι κολλημένος σε αντιλήψεις απαρχαιομένες και απαράδεκτες για τα σύγχρονα κυνολογικά δεδομένα και να είναι έτοιμος να αναθεωρήσει και να μάθει. Είναι όμως αρκετές οι περιπτώσεις αυτές που σε βγάζουν από τα ρούχα σου, όχι με την άγνοια αλλά με το κόλλημα και την άρνηση.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα ,πολλές φορές κι εγώ έχω φτάσει σε σημείο να θέλω να σπάσω την οθόνη.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι κάποιος που έχει μια απαρχαιωμένη και λανθασμένη αντίληψη δε θα την αλλάξει με την κόντρα .
Εκεί είναι που μπαίνουμε σε μια κατάσταση στείρας αντιπαράθεσης με πολλές φορές ειρωνικό ύφος και χάνουμε την ουσία.
Καταλήγουμε να έχουμε αναπτύξει ένα θέμα δεκάδων σελίδων και στην πραγματικότητα να μην έχει γραφτεί τίποτα επί της ουσίας.
Κάποτε είχα προτείνει (αν αυτό είναι εφικτό) κάθε νέο μέλος να πρέπει να κάνει μια υποχρεωτική ανάγνωση κάποιων θεμάτων και όρων στα όποια θα κάνει ένα τσεκ που να δηλώνει ότι έλαβε γνώση.
Μετά από αυτό θα μπορεί να έχει τη δυνατότητα να γράφει δημόσια.
Εκεί λοιπόν αν κάποιος μπει και εξακολουθεί να υποστηρίζει λανθασμένες και επικίνδυνες απόψεις , τότε καλώς να δεχτεί την όποια κριτική και με τον όποιο τρόπο.
Είναι άδικο όμως να μου επιτεθεί κάποιος επειδή δε γνωρίζω .
Ίσως να λέω και βλακείες , ίσως να βλέπω το συγκεκριμένο φόρουμ σαν ένα πολύ καλό μέσω εποικοδομητικής ενημέρωσης σε θέματα κυνολογίας .
Άλλωστε εδώ μπήκα με επίκεντρο τον σκύλο και μόνο και σε καμιά περίπτωση δεν βλέπω το συγκεκριμένο φόρουμ ως δούρειο ίππο για κάλυψη άλλων προσωπικών αναγκών .

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
vangelis-ras εισαι απο τα μελη που διαβαζω εδω μεσα διοτι δεν εχεις αυτη τη σοβαροφανεια και το δηθεν που μισω σ' αυτη τη μικρη ζωη που καλουμαστε να ζησουμε.

Σιγουρα τα forums εχουν δημιουργηθει για ενα σκοπο: Να αποκτησουν καποια στιγμη υψηλη αναγνωσιμοτητα και να αρχισουν να βγαζουν καποια εσοδα απο τα bannerακια των διαφημισεων.. A, ναι και για να συζητανε τα μελη για θεματα που τα ενδιαφερουν.

Ευτυχώς αυτο το τοσο δημοκρατικο μεσο που λεγεται internet δινει βημα σε καθε λογης ανθρωπο: Aπο τον καλυτερο μεχρι και τον χειροτερο.

Δεν μπορουμε να αναγκάσουμε κανεναν να γραφει οπως θελουμε εμεις.

Εγκειται στην παιδεια και την αγωγη του καθενος να βαλει τα φρενα του.
Εγκειται στην οξυδερκεια του καθενος να φιλτραρει τα "αχρηστα για εκεινον" και να παρει αυτο που θελει απο τα γραφόμενα του αλλου.

Θυμαμαι κι εγω εχω σπαστει κανα 2 φορες με τον τροπο που αντιμετωπιζονται καποιοι, βασει των ερωτησεων τους, αλλα αμεσως θυμαμαι οτι αυτος που προσβαλλει καποιον, πρωτος εκεινος εκτιθεται.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Δηλαδή για να καταλάβω τι λέτε ακριβώς παιδιά, γιατί νόμιζα ότι μιλάτε απλά για το απότομο ύφος κάποιων ποστς, αλλά διαβάζοντας το ποστ της mad00lini κατάλαβα ότι λέτε και για τον αποσυντονισμό κάποιων συζητήσεων.
Καθαρά διευκρινιστικά ρωτάω μην παρεξηγηθείτε..Ενοχλεί που μπαίνει κάποιος να ρωτήσει τι τροφή να δίνει στον σκύλο του που είναι λαμπ 10 μηνών και βάζει και μια φωτογραφία του σκύλου και ο σκύλος είναι δεμένος με αλυσίδα σε ένα βρώμικο υγρό μέρος και κάποιοι (οι περισσότεροι) αντί να απαντήσουν για την τροφή συζητάνε για τις συνθήκες διαβίωσης του σκύλου;
Φυσικά και οι συνθήκες θα τραβήξουν τα βλέμματα και θα μας κάνουν να θέλουμε να ουρλιάξουμε .

Όμως !!!

Αν πίστευε ο ίδιος ότι αυτό που κάνει είναι λάθος ,έχεις την εντύπωση ότι θα το έβαζε σε φωτογραφία ;
Προφανώς και δεν καταλαβαίνει το λάθος του , ίσως γιατί κάποιοι έτσι του έμαθαν ότι ζει ο σκύλος.
Σκέψου λοιπόν την αντίδραση κάποιου που στο ερώτημά του τι να ταΐσω η απάντηση θα ήταν κάπως έτσι….
<<μάθε ρε άσχετε να φροντίζεις το σκύλο σου και μετά ρώτα για τροφές >>
Ποιος φυσιολογικός άνθρωπος θα μπορούσε να κατανοήσει μια τέτοια αντίδραση και να συνεχίσει το διάλογο ψύχραιμα ;

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Φυσικά και οι συνθήκες θα τραβήξουν τα βλέμματα και θα μας κάνουν να θέλουμε να ουρλιάξουμε .

Όμως !!!

Αν πίστευε ο ίδιος ότι αυτό που κάνει είναι λάθος ,έχεις την εντύπωση ότι θα το έβαζε σε φωτογραφία ;
Προφανώς και δεν καταλαβαίνει το λάθος του , ίσως γιατί κάποιοι έτσι του έμαθαν ότι ζει ο σκύλος.
Σκέψου λοιπόν την αντίδραση κάποιου που στο ερώτημά του τι να ταΐσω η απάντηση θα ήταν κάπως έτσι….
<<μάθε ρε άσχετε να φροντίζεις το σκύλο σου και μετά ρώτα για τροφές >>
Ποιος φυσιολογικός άνθρωπος θα μπορούσε να κατανοήσει μια τέτοια αντίδραση και να συνεχίσει το διάλογο ψύχραιμα ;
Έχεις δίκιο για την αντίδραση σε μία επίθεση. Λίγοι μένουν ψύχραιμοι. Αλλά εφόσον θεωρεί κάτι σωστό που δεν είναι αντικειμενικά σωστό δεν πρέπει να επισημανθεί;

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Σε καταλαβαίνω απόλυτα ,πολλές φορές κι εγώ έχω φτάσει σε σημείο να θέλω να σπάσω την οθόνη.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι κάποιος που έχει μια απαρχαιωμένη και λανθασμένη αντίληψη δε θα την αλλάξει με την κόντρα .
Εκεί είναι που μπαίνουμε σε μια κατάσταση στείρας αντιπαράθεσης με πολλές φορές ειρωνικό ύφος και χάνουμε την ουσία.
Καταλήγουμε να έχουμε αναπτύξει ένα θέμα δεκάδων σελίδων και στην πραγματικότητα να μην έχει γραφτεί τίποτα επί της ουσίας.
Κάποτε είχα προτείνει (αν αυτό είναι εφικτό) κάθε νέο μέλος να πρέπει να κάνει μια υποχρεωτική ανάγνωση κάποιων θεμάτων και όρων στα όποια θα κάνει ένα τσεκ που να δηλώνει ότι έλαβε γνώση.
Μετά από αυτό θα μπορεί να έχει τη δυνατότητα να γράφει δημόσια.
Εκεί λοιπόν αν κάποιος μπει και εξακολουθεί να υποστηρίζει λανθασμένες και επικίνδυνες απόψεις , τότε καλώς να δεχτεί την όποια κριτική και με τον όποιο τρόπο.
Είναι άδικο όμως να μου επιτεθεί κάποιος επειδή δε γνωρίζω .
Ίσως να λέω και βλακείες , ίσως να βλέπω το συγκεκριμένο φόρουμ σαν ένα πολύ καλό μέσω εποικοδομητικής ενημέρωσης σε θέματα κυνολογίας .
Άλλωστε εδώ μπήκα με επίκεντρο τον σκύλο και μόνο και σε καμιά περίπτωση δεν βλέπω το συγκεκριμένο φόρουμ ως δούρειο ίππο για κάλυψη άλλων προσωπικών αναγκών .
Είναι πολλοί εδώ που έχουν κάνει μεγάλο αγώνα και έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο από την καθημερινότητά τους για τα σκυλιά, αδέσποτα και μη, προσπαθόντας να μαζέψουν τα ασυμάζευτα κάποιων ανέυθυνων. Αυτό μπορεί να προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση αλλά έχει και τεράστιο ψυχικό κόστος γιατί τα πράγματα δεν έχουν πάντα αίσιο τέλος. Όσο καλοπροαίρετος και να είναι ένας τέτοιος άνθρωπος μετά που έχει επαναλάβει τα ίδια πράγματα εκατό φορες δεν θα αντέξει και θα απαντήσει με τρόπο που μπορεί να φανεί απότομος.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Εγκειται στην οξυδερκεια του καθενος να φιλτραρει τα "αχρηστα για εκεινον" και να παρει αυτο που θελει απο τα γραφόμενα του αλλου.

Θυμαμαι κι εγω εχω σπαστει κανα 2 φορες με τον τροπο που αντιμετωπιζονται καποιοι, βασει των ερωτησεων τους, αλλα αμεσως θυμαμαι οτι αυτος που προσβαλλει καποιον, πρωτος εκεινος εκτιθεται.
Σίγουρα θα φιλτράρω αυτά που θα διαβάσω και θα ασχοληθώ .
Υπάρχουν όμως κάποιοι φίλοι εδώ που πραγματικά χαίρεσαι να διαβάζεις τα γραφόμενα τους ,τόσο για τον τρόπο που γράφουν όσο και για την ποιότητα πληροφοριών που δίνουν .
Δυστυχώς όμως γίνεται πολύ δύσκολο να τα βρεις σε ένα θέμα που το 90% των ποστ είναι αντιπαραθέσεις, προσωπικοί καβγάδες και οφ τοπικ .

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Έχεις δίκιο για την αντίδραση σε μία επίθεση. Λίγοι μένουν ψύχραιμοι. Αλλά εφόσον θεωρεί κάτι σωστό που δεν είναι αντικειμενικά σωστό δεν πρέπει να επισημανθεί;
Φυσικά και πρέπει

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Έτυχε να είμαι χθες στο bazaar του stray. Αράζαμε έξω μαζί με το σκυλί και υπήρχαν κι άλλοι σκυλοιδιοκτήτες, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι με σκυλιά από φιλοζωική.

Σκάει λοιπόν ο κλασικός ο μαλ*κας ο Έλληνας, βλέπει το ροτ κι αρχίζει τις παπαριές.. Έχω κι εγώ μια θηλυκιά πιτμπουλίνα και της έφερα έναν αρσενικό που αν τον δεις θα τρελαθείς, αλλά δεν του καθόταν.

Κι εγώ μέσα μου να βράζω και να θέλω να του πω "Ρε άνθρωπε, στα 5 μέτρα πίσω μας υπάρχει ένα φιλοζωικό σωματείο που στειρώνει ζώα και βρίσκει σπίτια σε αδέσποτα κι εσύ μου τσαμπουνάς τις παντρειές του 10000% ημίαιμου πιτμπουλ σου; Σήκω και φύγε πριν αρχίσω να φωνάζω Β-Υ-Β, Β-Υ-Β!"

Το μόνο που του είπα τελικά "Αφού δε θέλει, μη τη ζορίζεις." Κι έφυγε. O άντρας μου βαριέται να μ' ακούει να κάνω τον κήρυκα. Κι έχει δίκιο. Δε μπορείς να πείσεις εύκολα έναν άγνωστο γιατί παρακάτω θα βρει κάποιον άλλον που θα του πει ότι ψήνεται να αποκτήσει κουτάβι από μια τέτοια γέννα.

Δε θα βγεις από τα ρούχα σου σ' αυτήν την περίπτωση; Όταν εσύ προσπαθείς να ενημερώσεις και πάντα πέφτεις σε καινούρια προβλήματα.
Και φυσικά δεν έχεις πάντα την ίδια ψυχολογική διάθεση να ενημερώσεις ευγενικά, με αποτέλεσμα να γίνεσαι ο κακός και ο κομπλεξικός της υπόθεσης.

Θα μου πεις μην απαντάς αν δε μπορείς να μιλήσεις όπως πρέπει..

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Είναι πολλοί εδώ που έχουν κάνει μεγάλο αγώνα και έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο από την καθημερινότητά τους για τα σκυλιά, αδέσποτα και μη, προσπαθόντας να μαζέψουν τα ασυμάζευτα κάποιων ανέυθυνων. Αυτό μπορεί να προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση αλλά έχει και τεράστιο ψυχικό κόστος γιατί τα πράγματα δεν έχουν πάντα αίσιο τέλος. Όσο καλοπροαίρετος και να είναι ένας τέτοιος άνθρωπος μετά που έχει επαναλάβει τα ίδια πράγματα εκατό φορες δεν θα αντέξει και θα απαντήσει με τρόπο που μπορεί να φανεί απότομος.
Αν τοτε δεν εχει την ψυχραιμια και βαριεται να λεει τα ιδια συνεχεια ας μην μιλησει..Δεν δικιολογειται σε καμια περιπτωση!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
vangelis-ras εισαι απο τα μελη που διαβαζω εδω μεσα διοτι δεν εχεις αυτη τη σοβαροφανεια και το δηθεν που μισω σ' αυτη τη μικρη ζωη που καλουμαστε να ζησουμε.

Σιγουρα τα forums εχουν δημιουργηθει για ενα σκοπο: Να αποκτησουν καποια στιγμη υψηλη αναγνωσιμοτητα και να αρχισουν να βγαζουν καποια εσοδα απο τα bannerακια των διαφημισεων.. A, ναι και για να συζητανε τα μελη για θεματα που τα ενδιαφερουν.

Ευτυχώς αυτο το τοσο δημοκρατικο μεσο που λεγεται internet δινει βημα σε καθε λογης ανθρωπο: Aπο τον καλυτερο μεχρι και τον χειροτερο.

Δεν μπορουμε να αναγκάσουμε κανεναν να γραφει οπως θελουμε εμεις.

Κατά την γνώμη μου τα είπε όλα ο Πάνος με αυτό το ποστ.

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Κατά την γνώμη μου τα είπε όλα ο Πάνος με αυτό το ποστ.
Νομιζω οτι ο κανονας αυτος τα λεει ολα:Επίσης παρακαλώ όλα τα μέλη να ακολουθούν όσο το δυνατό τους κανόνες του διαλόγου και της ευγένειας, χωρίς ακρότητες.

vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
53
Καταλαβαίνω την ψυχική κούραση και αναγνωρίζω την πρόσφορα τους .
Πως θα μας φαινόταν όμως αν μας αντιμετώπιζε έτσι ένας εκτροφέας όταν κάναμε τις δεκάδες άσχετες ερωτήσεις λόγο άγνοιας ,αλλά αυτός τα έχει πει εκατοντάδες φορές.
Θεωρώ ότι το να αφιερώσεις κομμάτι της ζωής σου στην προστασία του σκύλου είναι λειτούργημα και όχι δουλειά .
Το μόνο κέρδος που έχεις από ένα λειτούργημα είναι η ηθική ικανοποίηση ότι προσπάθησες .
Για σκέψου έμενα με όγκο στους πνεύμονες να μου έλεγε ο γιατρός << βρε μεγάλε τόσα χρόνια μιλάμε για το τσιγάρο , τώρα τις θες από μένα ; καλά έπαθες ότι έπαθες >>

Status
Κλειδωμένο θέμα