Αδέσποτο μωροκούταβο

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
μπεμπας σας ......συνεχεια !! τα εχω παρει με τον κ@ λο της !! ολο με αυτον ασχολουμαι !! ξεχναω να ταισω και τα δικα μου μερικες φορες , ο Παρις ο ΓΠ , εχει ξεφυγει τελειως απο τοτε που εφρα την μπεμπα , χθες πηγα να τον βαλω στην αποθηκη επιδη ειχαμε επισκεψης και μου γρυλλισε !!! η πεπιτα με παρακολουθει απο μακρυα θλιμμενη , και ο τζιμης (τσιουαουας ) ολο το περιεργαζεται , ακομη , αυτο το παιδι να καταλαβει , περι τινος προκειται !!!
της εβαλα λαδι στο γαλα , και κατι εγινε χθες θα το συνεχισω και σημερα μου φαινεται , πηγα να της κανω ενα αυτοσχεδιο κλυσμα με λαδι και το αφησα στην μεση , μπερδεψα το ......με το ........, ειναι πολυ μικρο !!!!
δυο κτηνιατροι που ρωτησα τηλεφωνικα , ο ενας μου ειπε ναι για αποπαρασιτωση και ο αλλος οχι γιατι ειναι τεχνητα μεγαλωμενο και εχει πολλες πιθανοτητες αιφνιδιου θανατου ( πολυ στεναχωρηθηκα ), μεχρι 1,5 μηνων μου ιεπε !! το απογευμα αν δεν τα .....ξανα...κανει θα την παω στον γιατρο !!

reka

Active Member
27 Σεπτεμβρίου 2012
35
0
Βολος
γεια σε ολους!

ειμαι καινουρια στο forum και επειδη ετυχε να "πεσω" πανω στο συγκεκριμενο θεμα θα ηθελα να βοηθησω, αν μπορω, αφου ακριβως πριν 2 μηνες μου ετυχε να αντιμετωπισω την ιδια κατασταση...
Χωρις καμια εμπειρια και χωρις να εχω ποτε δικο μου σκυλι, χρειαστηκε να νταντεψω ενα νεογεννητο σκυλακι 1 ημερας το πολυ (με τον ομφαλιο λωρο ακομα να κρεμεται). Το σκυλακι το βρηκε ο αντρας μου πεταμενο σ'ενα παρτερι να κλαιει και να μην του εχουν μεινει πολλες ωρες ζωης ακομα....Αντιμετωπισα μεγαλο αγχος με τη σιτιση του αλλα κυριως με το γεγονος οτι μπορει και να περνουσαν 2 μερες χωρις να κανει τα κακα του....Ενας τροπος που εφερνε αποτελεσμα παντως ηταν να του βαζω στον ποπο του με προσοχη και οχι βαθια το κεφαλακι μιας μπατονετας η ενος πολυ λεπτου θερμομετρου αφου τα ειχα λιπανει με βαζελινη. Αργοτερα ανακαλυψα παντως οτι ειχε να κανει και με την ποσοτητα του φαγητου, δηλαδη: "για να παραξεις πρεπει και να εχεις φαει ....αρκετα"!
Mην ανησυχεις παντως, πιστευω οτι θα τα παει μια χαρα, γιατι το οτι ειναι φαγανο ειναι δειγμα υγειας και θελησης για ζωη ( ετσι μας ειπε και μας η κτηνιατρος μας).
Ο Μογλης ειναι τωρα πια 2 μηνων ζωηροτατος και σκανταλιαρης και ευχομαι και το δικο σου σκυλακι να τα καταφερει εξισου!!!!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
Ωραία ιστορία reka.

Δεν ανοίγεις κι ένα δικό σου θέμα, να μας την πεις με περισσότερες λεπτομέρειες; :)

Kathrinf1

Well-Known Member
11 Ιουνίου 2012
330
0
Συγχαρητήρια που σώσατε μία αθώα ψυχούλα!! Βάλτε μας και καμία φώτο να το καμαρώσουμε!!;)

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
για φωτο , προσπαθω ...απο προχθες !!! χχαχαχχα, απο εκεινη την ωρα εχει ανοιξει και τα ματια του , και μεχρι να μαθω να ανεβαζω, την βλεπω και με εγγονια ( μακρυα απο μας , λεμε τωρα )
reka , μπορεις και εσυ να ανοιξεις καποιο θεμα δικο σου , να πεις την ιστορια σου ? καλο θα ειναι , εγω ξεστραβωθηκα με το θεμα της Λαρας , ναναι καλα και η ΑΛΕΧΙΑ , και ολοι εδω με τις πολυτιμες συμβουλες τους !!
αναλκαλυψα οτι εχω θεμα και με γραμμαρια και τα ml , στο μπουλακι της ορμιλακ , τα 12 γραμμαρια δεν ειναι 12 γρανμμα ρια , και τα 80 ml ειναι λιγα , μπορει και να επαθε εντερικα απο αυτο ,
πηγα σε φουρνο και μου μετρησανε τα grammaria , και ειναι πολυ περισσοτερα απο αυτα που αναγραφονται ,στο μπουκαλι της ορμιλακ , πιστευω τωρα να ειναι καλα η αναμηξη
reka περιμενουμε θεμα !!! αντε να ξεστραβωθουμε οι υπολοιποι !!!!!!

gkamar

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2012
165
1
Μπραβο σε αυτο που κανεις καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να φρωντιζεις πολλα κουταβια απορρω με τον ανθρωθοπο που το εκανε. Αν δεν μπωρεις, που δεν μπωρεις πανω απο 2 σκυλακια να μγαλωσεις, τοτε δωστα σε καποιον που μπωρει. Ναι ειναι ωραιω να δευτερεις γενειας κουταβια αλλα θα πρεπει πρωτα να μεγαλωσεις τους γωνεις, εαν δεν μπωρεις δεν το κανεις. Αυτο που λεω δηλαδη ειναι οτι πρεπει να γινουν τα σκυλια σου 4,5 χρονων και μετα να κρατησεις 1 κουταβι.
Το σκηλι δεν οπως η γατα εγω θα ηθελα παρα να ειχα 2 σκυλια, αλλα τα οικονομικα μου δεν το επειτρεπουνε και ειμαι ευτηχισμενος με την Ηρα.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.806
20.129
gkamar καμμία σχέση πουλάκι μου πάλι τα γραφόμενά σου, με το θέμα.

Οσο μπόρεσα τουλάχιστον να καταλάβω, τι γράφεις :rolleyes:

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
gkamar καμμία σχέση πουλάκι μου πάλι τα γραφόμενά σου, με το θέμα.

Οσο μπόρεσα τουλάχιστον να καταλάβω, τι γράφεις :rolleyes:
Τι να κάνει, αφού το μυαλό του είναι αλλού... σε άλλα μεγαλεπήβολα σχέδια...;)

reka

Active Member
27 Σεπτεμβρίου 2012
35
0
Βολος
mariaa, δυσκοιλιοτητα ειχε παθει το σκυλακι, αν καταλαβα καλα; η σκονη ηταν περισσοτερη για το νερο που χρησιμοποιουσες και σου εβγαινε πηχτο το γαλα; εμεις του διναμε το γαλα σε αναλογια 1 προς 3. Παρολα αυτα, κανε οπως σου συστηνει ο κτηνιατρος σου. Το νερακι που αναμειγνυεις τη σκονη υποθετω οτι ειναι χλιαρο, ετσι; Δεν κανει κρυο, τους προκαλει εντερικα προβληματα.
Παντως, τωρα που ανοιξε τα ματακια του δεν ειναι να τρελαινεσαι να το χαζευεις;;; ενα μικρο θαυμα!
Ναι, θα το ανοιξω το θεμα, το συντομοτερο. Για να μοιραστω την ιστορια του Μογλη μαζι σας, αλλα και για να με βοηθησετε με τις συμβουλες και την εμπειρια σας, γιατι εχω πολυ δρομο ακομα..............:)

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
σημερα πηγαμε στον κτηνιατρο , η πρωτη της επισκεψη , και μαθαμε παρα πολλα
η μπεμπα ειναι 15-16 ημερων , αφου εχει ανοιξει ηδη τα ματακια της εδω και 2 μερες
ειναι 1 κιλο , ( το πα οτι το παει για αρκουδα -σκυλι ) , αν και ο γιατρος μου ειπε οτι ποτε δεν ξερεις μπορει να μεινει και τοσο , λεμε τωρα , απο την στιγμη που προκειτε για αδεσποτο
ειναι πολυ καλα στην υγεια της ( εμ 12 μερες αδεια πηρα για παρτη της )
καναμε και την πρωτη αποπαρασιτωση , ΚΑΙ αυτο που μου ειπε , την λεπτομερεια, ειναι να βαλω σε παρκο γιατι την εχω σε ενα μικρο κλουβακι , και δεν κινηται πολυ το εντερο της για να αφοδευσει

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Τι πλακα που εχει ασπρα δαχτυλακια στις ακρες!!! :D Ολα καλα να του ερθουν! Τα αδερφια του πως τα πανε?

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Αχ ψυχή μου!
Κλασσική αδεσποτόφατσα μοιάζει... μαρία θα την κρατήσεις εσύ ή ψάχνει για σπίτι μόλις γίνει "κανονικό κουτάβι" ?

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
δυστυχως τα αδελφακια του δεν τα καταφερανε :(η κοπελλα δουλευε και δεν ηξετε να τα φροντισει , εβαζε συνεχεια κοινοποιησεις στο ιντερ , αλλα κανενας δεν μπορουσε να τα αναλαβει ! το καταλαβαινω ειναι παααααρα πολυ δυσκολο για νεογεννητα , και πααααρα πολυ ψυχοφθορο
σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια , μακαρι να πανε ολα καλα , εχουμε δρομο ακομα μπροστα μας
δεν ξερω Λαρα , ολοι μου λενε να την δωσω για υιοθεσια , να παρει και κανενα αλλο σειρα ! δεν ξερω για την ωρα να απαντησω , ισως αν βρω καποιους σαν εμενα , και με λιγα παραπανω :D, να της βαλουν τσιπακι , στειρωση , να ειναι κοντα στην αθηνα , συμβολαια υιοθεσιας , τοτε μπορει ναι ! αλλιως .......θα παιζει με τα δικα μου !!!

Last edited:

mariaa

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2010
861
1
πανω σε δενδρο
καλημερα και ευχαριστω για τα καλα σας λογια , τελειως αδεσποτοφατσα ε ? η μερες περνανε με την καινουργια μπεμπα , μεγαλωνει και .θεριευει , 70-80 ml την φορα πινει το ατιμο , καθε 4 ωρες , εχω αγορασει ηδη δυο κουτια γαλα κια παμε για το τριτο
την εχω σε παρκακι και σε μια γωνια της εχω εφημεριδες και παει εκει για την αναγκη της , ουτε 20 ημερων !!!!! αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι η κοινωνικοποιηση και τροπους συμπεριφορας , η μητερα της θα της μαθαινε εγω τι μπορω να κανω για να την βοηθησω ? την λυπαμαι να την βλεπω να κοιταει μεσα απο τα καγκελα ...........

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn