ΑΤΙΘΑΣΗ

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλωσήρθες Καλλιόπη! Σχετικά με τα ανθοϊάματα που τα άκουσα σήμερα για πρώτη φορά στη ζωή μου, κοιτάξτε εδώ:
http://el.wikipedia.org/wiki/Ανθοϊάματα_Μπαχ

Γνώμη μου πάντως είναι να αφήσεις τα μαντζούνια διότι δε νομίζω ότι βοηθάνε, αλλιώς δε θα μας ρώταγες τι να κάνεις, θα το είχες λύσει το θέμα. Θα έλεγα επίσης, πάλι φιλική συμβουλή, να αλλάξεις εκπαιδεύτρια διότι το πρόβλημά σου είναι καθαρά θέμα εκπαίδευσης και μάλιστα της νορμάλ σκυλο-εκπαίδευσης. Επιπλέον δε μου εμπνέει προσωπικά πολύ εμπιστοσύνη η εκπαιδεύτριά σου που σου σύστησε τα ανθοϊάματα (!), τι θα κάνεις στο μέλλον αν σου πει π.χ. να πας τη σκυλίτσα σου να στη διαβάσει παπάς?!:eek::eek::D:D

Τέλος, βασική υπακοή μπορεί να έχεις κάνει, όπως άλλωστε κι εγώ, εδώ το Μουφ έχει και πτυχίο που μπορώ, αν θέλω, να το βάλω στον τοίχο. Όμως αν δεν ασχοληθούμε σοβαρά με την εκπαίδευση των σκύλων μας (κι εγώ μαζί), θα συνεχίσεις κι εσύ να έχεις τα προβλήματα που έχεις, κι εγώ φυσικά τα υπάρχοντα αφού έχω αφήσει το Μουφ να μου ανεβεί στο κεφάλι.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
βρε αν τις πω κατσε καθεται μολισ δει το φιμωτρο εξαφανιζολ... δεν δεχετε ουτε αυτα που εχει μαθει..
Αυτό δείχνει ότι κάπου υστερεί στην βασική αφού σπάει την εντολή!
Όπως και να έχει το ζήτημα είναι ότι λογικά έχει συνδέσει το φίμωτρο με κάτι αρνητικό!Ο σκοπός σου καταρχήν είναι να το συνδέσει με κάτι θετικό!

πάντως να λες ότι και στο σπίτι γαυγίζει ασταμάτητα όταν είναι κάποιος το φίμωτρο δεν είναι σίγουρα λύση....δεν γίνεται να είναι μονίμως με το φίμωτρο το σκυλί!
Ετσι, ακόμα χειρότερα θα συνδέσει τος επισκέπτες με κάτι ανεπιθύμητο, το φίμωτρο!

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Η μους δεν ειναι απο τα σκυλια που τα παλουκωνεις κατω... ειδες τον τιτλο ΑΤΙΘΑΣΗ... δεν καθεται με τιποτα νομιζεις οτι δεν εχω δοκιμασει τροπους κ τροπους μια φορα το καταφερα με λιχουδια αλλα μετα ειχε μαθει το κολπο κ δεν καθοταν.. το γαυγισμα με τα ανθοιαματα ΒΑΨΗ οπως σου προειπα..δεν εχει καλο αποτελεσμα.. Η Μους ειναι φοβικη... την ειχα βρει στο δρομο μολις 1 1.5 μηνων κακοποιημενη. σπασμενο ποδαρακι... ματακι κλεισμενο.. της εχουν μεινει πολλα τραυματικα εικονακια μεσα της..ειναι δυσκολη :(
γι αυτο πρεπει να εχεις μεγαλη υπομονη και επιμονη ωστε να βρεις τροπους (το φορουμ θα σε βοηθησει πολυ και εχει παρα πολλα θεματα εαν αρχισεις να διαβαζεις λιγο με την ησυχια σου την ενοτητα "εκπαιδευση και συμπεριφορα") να ελλατωσεις τις φοβιες της.
θα ειναι μαζι σου αλλα δεκα χρονια τουλαχιστον καλως εχοντων των πραγματων, οποτε το φιμωτρο δεν ειναι λυση, ειναι κατι ευκαιρο και για πολυ συγκεκριμενες στιγμες.
σκεψου για παραδειγμα τα καλοκαιρια σας...
ειναι δυνατον να φορας κατακαλοκαιρο φιμωτρο στο σκυλι, τοση-ες ωρες? απαγορευεται!!!
ειναι δυνατον να την εχεις στο σπιτι με φιμωτρο για να μην γαυγιζει βλεποντας κατι απο το μπαλκονι, η ακουγοντας ηχους απο διπλανα σπιτια -ανθρωπους-ασανσερ ?(παραδειγματα φερνω)
υπαρχουν τροποι να μειωσεις το γαυγισμα της, αλλα εχεις την διαθεση να ασχοληθεις τυπικα, σωστα και με αυστηρο προγραμμα, χωρις να τα παρατησεις στις δυσκολιες? (διοτι θα υπαρξουν πολλες)

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Τελικά τι προσπάθειες κάνατε πριν τα ανθοιαματα για να αντιμετωπισετε το πρόβλημα του γαβγίσματος?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Όχι, ρε σεις, δεν κάνουν τίποτα! Εκπαίδευση θέλει το σκυλί. Και από την απλή μάλιστα. Cesar Millan θέλει.

scooby doo

Well-Known Member
25 Φεβρουαρίου 2009
612
3
Ναύπλιο-Αθήνα
Σαρα απ' όσο ξέρω τα ανθοιάματα μπαχ χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά με τις μεθόδους εκπαίδευσης.
Δηλαδή δεν περιμένεις να λύσουν τα προβλήματα από μόνα τους αλλά υπάρχουν ιδιοκτήτες και εκπαιδευτές που πιστεύουν στην δράση τους, συμπληρωματικά πάντα λέω με τις κατάλληλες εκπαιδευτικές μεθόδους..

Calliopi

Member
18 Νοεμβρίου 2009
17
0
οχι οχι γαλαζιο... ισα ισα.. ειμαι εναντιον του φιμωτρου.. αλλα ας πουμε παραδειγμα διακοπες οπως ειπες.. στο καραβι... ξερεις πολυ καλα κ εσυ οτι ενα φοβικο σκυλι μπορει να γινει επικυνδυνο.. ι Μουις δειχνει συχνα δοντια απο φοβο. αυτες τις περιπτωσεις θελω να αντιμετοπισω...οχι να τις φοραω φιμωτρο σπιτι.. φετος ειχα προβλημα με το camping που ειμουν... αν μπορουα να βαλω εστω για μια ωρα φιμωτρο δε θα ειχαμε προβλημα.. τη μικρη μου την εχω σαν παιδι μου (κ αυτο κακο ομολογω) ΥΠΟΜΟΝΗ εχω μαζι της... κ χρονο.. οτι κανω θελω να ειναι μαζι μου η μικρη ειναι μελος της οικογενειας...

οσον αφορα την ερωτηση του ROTTI... πριν τα ανθοιαματα.. λιχουδιες κ επαινο.. αυτεσ τισ προσπαθειες.. σε κατι πυ αγριευε κ φωναζε προσπαθουσα να την ηρεμισω με το ΜΗ κ χαιδεμα..

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αν λες ότι αγριεύει και βγάζει δόντι και σε σένα το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό απο το ότι γαυγίζει τουε περαστικούς...
Νομίζω οτι πρέπει να δουλέψεις με τον εκπαιδευτή ή να βρεις έναν εκπαιδευτή άλλο, που δεν θα σου προτείνει ανθοιάματα, αλλά να δουλέψετε πιο σωστά...
Έτσι θα γλυτώσεις απο πολύ άγχος!

Calliopi

Member
18 Νοεμβρίου 2009
17
0
αγριευει απο φοβο.. δεν βγαζει δοντι σε εμενα.... κ οταν ωγαζει δοντια απλα ειναι ι αμυνα τησ δεν δαγωνει.. δεν εχει δαγκωσει ποτε κανενα.. γρυλιζει οταν νιωσει οτι απειλειτε..τελος παντων ευχαριστω ολους.. τελικα δεν θα βγαλουμε ακρη.. :D
κ παλι ευχαριστω ολους

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
οσον αφορα την ερωτηση του ROTTI... πριν τα ανθοιαματα.. λιχουδιες κ επαινο.. αυτεσ τισ προσπαθειες.. σε κατι πυ αγριευε κ φωναζε προσπαθουσα να την ηρεμισω με το ΜΗ κ χαιδεμα..
Με λίγα λόγια δηλαδή ...επιβραβεύατε τον φόβο και το γάβγισμα με λιχουδιές και έπαινο και αφού δεν κάνατε δουλειά (όχι μόνο δεν κάνατε, αλλά είμαι σίγουρη ότι οξύνθηκε το πρόβλημα), το ρίξατε στο ...αρωματικό νεράκι και επειδή ούτε αυτό έκανε δουλειά (πως θα μπορούσε άλλωστε), η επόμενη λύση θεωρήσατε ότι είναι να βουλώσετε το στόμα του σκύλου με φίμωτρο για να μην γαβγίζει!

Γνώμη μου: Απευθύνσου σύντομα σε ένα εκπαιδευτή της ΠΡΟΚΟΠΗΣ.

Calliopi

Member
18 Νοεμβρίου 2009
17
0
οχι την επιβραευβα οταν σταματοθσε να γαυγιζει.. τα ανθοιαματα πηραν σειρα μετα απο αυτο... οσν αφορα το νερακι δουλεψε σε οτι αφορα το αχος τις μικρης εγινε πιο χαρουμενη κ πιο χαλαρη.. σταματισε να κρυβεται..κ οχι δεν 8εωρω λυση το να της βουλωσω το στομα εισ αει.. κ εσυ θα ξερεις ομως οτι ΚΑΠΟΙΑ στιγμη ισως χρειαστει να γινει αυτο... κ σου εδωσα το παραδειγμα του καραβιου...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.271
Μέλη
20.046
Νεότερο μέλος
GOULIAK