ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΠΑΡΚΟ

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Οι κουράδες στο χώμα, επιβιώνουν 4-5 μέρες, μετά εξαφανίζονται, γίνονται 1 με το χώμα. Στο γκαζόν, εξαφανίζονται σε 2 ημέρες. Το θεάρεστο έργο της μετατροπής της κουράδας σε χώμα και λίπασμα, το αναλαμβάνουν τα σκαθάρια και άλλα έντομα.
Στο βουνό. ;)
Στα παρκακια που δεκάδες σκυλιά την ημέρα χεζουνε/κατουρανε στο λιγοστό χώμα, εκτός του ότι βρωμάει και ζέχνει (ποσό σκατο να «χωνέψει» το «υπερφορτωμένο» χώμα στα παρτέρια?), η εικόνα των λιγοστών φυτών και λουλουδιών που μοιάζουν να είναι φυτεμένα μέσα στα σκυλοσκατα είναι αποκρουστική και θλιβερή.

Καλό είναι λοιπόν να μαζεύουμε τα σκυλοσκατα και από το χώμα, τουλάχιστον στα λιγοστά πάρκα που έχουμε στις πόλεις.

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
αυτο που θελω να πω ειναι οτι εχουμε συνιθισει (οταν βλεπουμε ποδοσφαιρο ;) σε μια μεγαλη ομοιομορφη εκταση γρασιδιου αλλα αυτη η εικονα ειναι αφυσικα μονοτονη , ενα παρκο εχει αναγκη μονο απο παγκακια ποτισμα και κουρεμα ετσι σιγα τα δρομακια θα δημιουργηθουν απο μονα τους τα σημεια που θα παιζουν μπαλα τα παιδια θα εχουν χωμα , καποια αλλα σημεια θα εχουν πιο αραιο χορταρι και καποια αλλα πυκνο , τοτε το παρκο θα ειναι ομορφο γιατι θα ειναι πολυποικιλο.

αντιθετως αυτη η ταση για κουκλιστικες εκτασεις παντα σου αφηνει κατι κενο γιατι ετσι και αλλιως οσο και αν εχουμε απομακρυνθει απο την φυση και προσκολληθει σε τυποποιημενες αποψεις , απο τις ιδιες φυσικες αρχες με πριν χιλιαδες χρονια αποτελουμαστε , με την διαφορα οτι τωρα δεν τις-μας ακουμε

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ξέρω παρα πολλά σκυλιά που όταν κάνουν την ανάγκη τους σκάβουν..
Εχω δει άπειρα γκαζόν και από κατοικίες που πατήθηκαν και το θέαμα ήταν αποκρουστικό..
Τώρα Αντώνη αν θες να πεις ότι ένα παρκάκι (κηπος)που δημιουργήθηκε σε μια περιοχή μέσα στις πολυκατοικίες ,που το εχουμε ολοι αναγκη ,ας αμολήσουμε 10 σκυλιά (γιατί τότε δεν ήταν 1 ,δεν ήταν δυο ,ήταν πολλά παρα πανω μιας και πήγαιναν όλοι μαζί παρέα.)να τα αμολήσουμε λοιπόν να πάνε να κάνουν την ανάγκη τους ,να βιάσουν τα λουλούδια από το τρέξιμο και το παιχνίδι ,να σκαψουν οσα θελουν παντού ,που φυσικα δεν μπορεις να ελενξεις τοσα σκυλια ουτε στο αν θα σκαψουν,ουτε στο αν θα κανουν την αναγκη τους ,ουτε στο αν θα ποδοπατισουν τα λουλουδια...
και μετά όλοι οι υπόλοιποι να είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν αντί το καινούριο πάρκο ,ένα πατημένο ενίοτε όπως λες σκαμμένο ,μέσα στις σκατουλες και να περιμένουμε ποτε θα τις απορροφήσει ο χλωροταπιτας και ποτε θα αντικαταστήσει ο δήμος τα λουλούδια..και το σκαμενο γκαζον..

Ωρες ώρες απορώ που τελειώνει η λογική και που αρχίζει η παρανοια..
Ολοι αγαπάμε τα σκυλιά μας..

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
εγω ωρες ωρες απορω ποτε θα τελειωσει η πολλη λογικη
αν ο σκυλος σου σκαβει τον πας στο παρκο και τον μαθαινεις να μην σκαβει και επειτα τον αφηνεις λυτο

αν με 10 σκυλια δεν μπορεις να τον ελενξεις δεν τον αφηνεις λυτο με 10 σκυλια

και τις σκατουλες τις μαζευεις

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Καλα τα λες..
Αντε παμε να τα κανεις και πραξη τωρα..:paja1:
Μην ξεχασεις να κανεις υποδειξεις σε καθε ιδιοκτητη..
(εκτος και αν νομιζες οτι τοση ωρα μιλαμε για εναν ιδιοτητη που εχει 10 σκυλια!!:shock:)

Bijou

New Member
29 Οκτωβρίου 2008
3
0
Τώρα Αντώνη αν θες να πεις ότι ένα παρκάκι (κηπος)που δημιουργήθηκε σε μια περιοχή μέσα στις πολυκατοικίες ,που το εχουμε ολοι αναγκη
Να σου θυμίσω αγαπητή kango1 πως κοντά στο εν λόγω πάρκο υπάρχουν άλλα 2 πάρκα σε απόσταση 50 μέτρων το καθένα (το ένα λέγεται πλατεία Νταή και το άλλο έχει μία παιδική χαρά μέσα) και ένα τρίτο λίγο πιό μακριά και πως ο δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει χαρακτηριστεί ο δήμος με τα περισσότερα πάρκα.

Το συγκεκριμένο πάρκο ήταν το μοναδικό πάρκο που είχε απομείνει για να πηγαίνουμε τα σκυλιά μας βόλτα (γιατί όλα τα υπόλοιπα έχουν "αναπλαστεί" και έχουν μπει φυσικά και οι σχετικές ταμπέλες) και για αυτόν τον λόγο ερχόντουσαν αφεντικά με τα σκυλιά τους απο αρκετά μακριά.

Και εν πάσει περιπτώσει, δεν λέει πουθενά στους Κανονισμούς του Δήμου Παλαιού Φαλήρου να μην πατάμε το γκαζόν στα πάρκα!

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εχω την λύση

10 ποντους τσιμεντο ΠΑΝΤΟΥ και μια χαρα ειμαστε

ουτε δάση να τα καιμε , ουτε πάρκα να τα χεζουν τα σκυλια μας

τιποτα

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Να σου θυμίσω αγαπητή kango1 πως κοντά στο εν λόγω πάρκο υπάρχουν άλλα 2 πάρκα σε απόσταση 50 μέτρων το καθένα (το ένα λέγεται πλατεία Νταή και το άλλο έχει μία παιδική χαρά μέσα) και ένα τρίτο λίγο πιό μακριά και πως ο δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει χαρακτηριστεί ο δήμος με τα περισσότερα πάρκα.

Το συγκεκριμένο πάρκο ήταν το μοναδικό πάρκο που είχε απομείνει για να πηγαίνουμε τα σκυλιά μας βόλτα (γιατί όλα τα υπόλοιπα έχουν "αναπλαστεί" και έχουν μπει φυσικά και οι σχετικές ταμπέλες) και για αυτόν τον λόγο ερχόντουσαν αφεντικά με τα σκυλιά τους απο αρκετά μακριά.

Και εν πάσει περιπτώσει, δεν λέει πουθενά στους Κανονισμούς του Δήμου Παλαιού Φαλήρου να μην πατάμε το γκαζόν στα πάρκα!
Aγαπητοί bijou τα πάρκα εκεί γύρω είναι 2!!!
Το τρίτο που ανέφερες και έχω αναφέρει και εγώ σε προηγούμενο post μου είναι παιδική χαρά με χαλίκια..:eek:
Οσον αφορά το Παλαιό φάληρο γιατί τυχαίνει εγώ να μένω στην παραλια ,αλλα γνωρίζω το Παλαιό Φάληρο πιθαμή για πιθαμή ,λόγο του ότι γεννήθηκα εδώ ,αλλα και λόγο επαγγελματικής ιδιότητας, αν θέλεις ανάφερε μου που έχει τα πολλά πάρκα ο δήμος ????:confused:γιατί και εγώ υπήρξα εδώ παιδί και από ότι θυμάμαι την έβγαζα στα πάρκα και τις παιδικές χαρες στην παραλια..
και σου μιλάω για το Παλαιό Φάληρο και όχι για την Νέα Σμύρνη.
Τα πάρκα στην συγκεκριμένη γειτονιά ,εκείνο που είναι στην Νικαίας είναι ένα πολύ μικρό παρκάκι πρόσφατα ξανά φτιαχμενο.
και το συγκεκριμένο που έγινε καταπληκτική δουλειά.
Πες μου πόσες παιδικές χαρες και ποσα πάρκα έχει το Φάληρο?
Εκτος και αν μιλάς για κάτι παιδότοπους κάτω από την κοψαχείλα και κοντά στην νταβαρη μεσα σε στενα, που μιλάμε για δρόμους απλά που έγιναν πεζόδρομοι..
Πες μου πόσοι δήμοι έχουν παρκάκια για σκυλιά?

και εγώ στην τελική μαζί σας είμαι και εγώ σκυλί έχω..
Φυσικά και θα μου άρεσε να μας φτιάξει ο δήμος ένα πάρκο..

αλλα όχι να καταστρέψουμε αυτό..
εκτος και αν αυτο προτινεις..

τρελα δεν μπορώ να ακούω..

Bijou

New Member
29 Οκτωβρίου 2008
3
0
Aγαπητοί bijou τα πάρκα εκεί γύρω είναι 2!!!
Το τρίτο που ανέφερες και έχω αναφέρει και εγώ σε προηγούμενο post μου είναι παιδική χαρά με χαλίκια..:eek:
Οσον αφορά το Παλαιό φάληρο γιατί τυχαίνει εγώ να μένω στην παραλια ,αλλα γνωρίζω το Παλαιό Φάληρο πιθαμή για πιθαμή ,λόγο του ότι γεννήθηκα εδώ ,αλλα και λόγο επαγγελματικής ιδιότητας, αν θέλεις ανάφερε μου που έχει τα πολλά πάρκα ο δήμος ????:confused:γιατί και εγώ υπήρξα εδώ παιδί και από ότι θυμάμαι την έβγαζα στα πάρκα και τις παιδικές χαρες στην παραλια..
και σου μιλάω για το Παλαιό Φάληρο και όχι για την Νέα Σμύρνη.
Τα πάρκα στην συγκεκριμένη γειτονιά ,εκείνο που είναι στην Νικαίας είναι ένα πολύ μικρό παρκάκι πρόσφατα ξανά φτιαχμενο.
και το συγκεκριμένο που έγινε καταπληκτική δουλειά.
Πες μου πόσες παιδικές χαρες και ποσα πάρκα έχει το Φάληρο?
Εκτος και αν μιλάς για κάτι παιδότοπους κάτω από την κοψαχείλα και κοντά στην νταβαρη μεσα σε στενα, που μιλάμε για δρόμους απλά που έγιναν πεζόδρομοι..
Πες μου πόσοι δήμοι έχουν παρκάκια για σκυλιά?

τρελα δεν μπορώ να ακούω..
Η παιδική χαρά που λες βρίσκεται στο μισό πάρκο, το άλλο μισό αν θυμάσαι ήταν ξέφραγο και παρατημένο μέχρι που "αναπλάστηκε" και αυτό, μπήκε χλοοτάπητας και το έφραξαν τελείως.

Και αφού λοιπόν γνωρίζεις το Παλαιό Φάληρο πιθαμή προς πιθαμή, θα πρέπει τότε να γνωρίζεις πως τα πάρκα του δήμου Παλαιού Φαλήρου που έχουν πράσινο είναι σύνολο 12, τα εξής:
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, πλατεία Ικάρων, πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, Δημοτικό πάρκο Παλαιού Φαλήρου, πλατεία Φιλικής Εταιρίας, πλατεία Αγίας Βαρβάρας, πλατεία Ντάβαρη, πλατεία Νταή, πάρκο Παμφυλίας, πλατεία Σοφίας Μπεφόν, πλατεία Θέμιδος, πλατεία Αγίων Θεοδώρων, πλατεία Τριών Πύργων, πάρκο Απόλλωνος και το Ηρώον.
Χώρια τα αλσύλια, τα παρτέρια και τις νησίδες.

Πάρκα για σκυλιά έχει μόνο ο δήμος Χολαργού και το Άλσος της Σχολής Ευελπίδων στην Αθήνα.

Και να μου κάνεις την χάρη να μην βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα. Τρέλα μάλλον εσύ πουλάς. Δεν μίλησα ποτέ για καταστροφή του πάρκου. Εγώ και πολλοί άλλοι, όταν βγαίνουμε βόλτα με τα σκυλιά μας κουβαλάμε σακουλίτσες μαζί μας και τα έχουμε δεμένα. Δεν καταστρέφουμε ούτε το γκαζόν, ούτε τα λουλουδάκια, ούτε προκαλούμε καμμία φθορά γενικά.

Εν κατακλείδι, στο συγκεκριμένο πάρκο μπορώ να πηγαίνω όποτε θέλω γιατί είμαι καθ΄όλα νόμιμη, δεν παραβαίνω κανένα νόμο και στο τέλος-τέλος το πάρκο είναι δημόσιος χώρος και δεν μπορεί κανένας να με διώξει απο δημόσιο χώρο!

Αυτά προς αποφυγήν παρεξήγησης...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Η παιδική χαρά που λες βρίσκεται στο μισό πάρκο, το άλλο μισό αν θυμάσαι ήταν ξέφραγο και παρατημένο μέχρι που "αναπλάστηκε" και αυτό, μπήκε χλοοτάπητας και το έφραξαν τελείως.

Και αφού λοιπόν γνωρίζεις το Παλαιό Φάληρο πιθαμή προς πιθαμή, θα πρέπει τότε να γνωρίζεις πως τα πάρκα του δήμου Παλαιού Φαλήρου που έχουν πράσινο είναι σύνολο 12, τα εξής:
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, πλατεία Ικάρων, πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, Δημοτικό πάρκο Παλαιού Φαλήρου, πλατεία Φιλικής Εταιρίας, πλατεία Αγίας Βαρβάρας, πλατεία Ντάβαρη, πλατεία Νταή, πάρκο Παμφυλίας, πλατεία Σοφίας Μπεφόν, πλατεία Θέμιδος, πλατεία Αγίων Θεοδώρων, πλατεία Τριών Πύργων, πάρκο Απόλλωνος και το Ηρώον.
Χώρια τα αλσύλια, τα παρτέρια και τις νησίδες.

Πάρκα για σκυλιά έχει μόνο ο δήμος Χολαργού και το Άλσος της Σχολής Ευελπίδων στην Αθήνα.

Και να μου κάνεις την χάρη να μην βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα. Τρέλα μάλλον εσύ πουλάς. Δεν μίλησα ποτέ για καταστροφή του πάρκου. Εγώ και πολλοί άλλοι, όταν βγαίνουμε βόλτα με τα σκυλιά μας κουβαλάμε σακουλίτσες μαζί μας και τα έχουμε δεμένα. Δεν καταστρέφουμε ούτε το γκαζόν, ούτε τα λουλουδάκια, ούτε προκαλούμε καμμία φθορά γενικά.

Εν κατακλείδι, στο συγκεκριμένο πάρκο μπορώ να πηγαίνω όποτε θέλω γιατί είμαι καθ΄όλα νόμιμη, δεν παραβαίνω κανένα νόμο και στο τέλος-τέλος το πάρκο είναι δημόσιος χώρος και δεν μπορεί κανένας να με διώξει απο δημόσιο χώρο!

Αυτά προς αποφυγήν παρεξήγησης...

Προφανώς μπερδεύεις τα πάρκα με τις πλατειες..:confused::confused:
Ολες αυτές τις πλατειες που μου παράθεσες δεν έχουν καμια σχέση με το πάρκο που λέμε..αληθεια πως ξεχασες την πλατεια της Παναγιτσας και του Αγιου Αλεξανδρου..
Εκτος και αν μια πλατεια με μια πιθαμή γκαζόν εσύ αυτο το λες πάρκο..

Οσον αφορά για το τι βάζω στο στόμα σου από αυτά που είπα και έχω πει γενικός σε αυτό το θέμα ,αυτά τα συμπεράσματα βγάζεις..
Πες μου που ακριβως βαση αυτων που εχω πει ,σου δεινει το δικαιωμα να βγαζεις τετοια συμπερασματα..

Εκτος και αν μιλας για το ..τρελα δεν μπορω να ακουω..
ξερεις σε αυτο το θεμα εχουν μιλησει και αλλοι..

Οσον αφορα το θεμα μας τωρα..,αν εσύ πιστεύεις ότι το να βγαίνουν 10 σκυλιά όπως τότε παρέα σε ένα τέτοιο παρκάκι που δεν έχει καμια σχέση με τις πλατειες που μου παράθεσες..,μπορώ να πω πως είναι μοναδικό μετά το sea park αλλα μέσα σε πολυκατοικίες..
και μπορείς να κουμαντάρεις 10 σκυλιά να μην χαλάσουν το γκαζόν,να μην γεμίσουν ακαθαρισίες και να πατήσουν τα λουλούδια αυτήν την άποψη σου δίνετε να την έχεις νομίζω μονο για τον εαυτό σου ,μιας και δεν είσαι εσύ κάτοχος όλων αυτών των σκυλιών..
Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις από την αρχή ,θα έβλεπες ότι δεν είμαι κατά του να μπαίνουν τα σκυλιά ,αλλα να είναι ευπρεπής όπως πρέπει να είναι οι άνθρωποι..
Εσύ κανε ότι καταλαβαίνεις ,όπως και ο καθένας στην τελική αυτό κάνει..
Το αν πιστεύεις ότι αυτό το πάρκο δεν είναι πλέον σαν και το προηγούμενο αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να στο εξηγήσω καλύτερα..
Αν η διαφωνία μας πάλι δεν είναι εδώ αλλα στο να μπαίνουν μέσα με λουρί ..τότε απλά έβγαλες βιαστικά συμπεράσματα..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Χώρια τα αλσύλια, τα παρτέρια και τις νησίδες
Συγνωμη αλλα δεν μπορουσα να μην το σχολιασω..
τις γραμμες του τραμ πως και τις αφησες εξω..??..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Για να τελειώνω με αυτό το θέμα ,αυτό το πάρκο αναμφισβήτητα είναι στολίδι για όλους μας.
Εγώ δεν περίμενα ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένα τέτοιο πάρκο δημόσιο.
Το λογικό θα ήταν ο κάθε δημότης Παλαιού Φαλήρου να είναι περήφανος και να θέλει να διατηρηθεί κάτι τέτοιο ακέραιο.
Δεν είναι ευχάριστο που άλλαξε η προηγουμενη κατάσταση που είχατε τα σκυλιά ελευθερα να παίζουν σαν ένα δικό σας πάρκο ,αλλα τουλάχιστον έγινε για ΚΑΛΟ!!!
Φυσικά και έχετε-έχουμε δικαίωμα να διεκδικήσουμε να μπαίνουν τα σκυλιά μας μέσα στο πάρκο χωρίς δικαιώματα (όπου πρακτικά κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μονο με λουρί),αλλα θα πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό είναι ένα νέο πάρκο και όχι μια απλή αλάνα με δέντρα όπως και πριν.
Οπως είπε και η Ανά Πιτσιλή στην πρώτη της δημοσίευση :
Η πλειοψηφία των κατόχων φροντίζουμε πάντα να καθαρίζουμε το χώρο από τις ακαθαρισίες.
Δυστυχώς όμως πάντα υπάρχει μια μερίδα ανεγκέφαλων που ρυπαίνουν προκλητικά το χώρο παρά τις συστάσεις μας τόσο τις προφορικές όσο και με τις γραπτές υποδείξεις που επικολλήσαμε σε όλα τα δέντρα του πάρκου.
Τώρα λοιπόν έρχεται ο Δήμος επικαλούμενος παράπονα των περίοικων πως δεν ανέχονται πλεόν αυτή την εικόνα του πάρκου

Oταν έχεις να κανεις με πολλά άτομα μαζεμένα, όσο καλά εκπαιδευμένο και να έχεις το σκύλο σου στο να μην αφήσει τα περιττώματα του στο γκαζόν ,η να σκάψει η να ποδοπατήσει τα λουλούδια παίζοντας μεταξύ τους (που και για αυτό στην ουσία είναι το νόημα..),δεν μπορείς να βεβαιώσεις τους άλλους που θέλουν αυτό το παρκάκι στην γειτονιά τους ακέραιο..,μιας που με τόσα άτομα μαζεμένα με τόσα σκυλιά δεν μπορείς να είσαι υπεύθυνος για τον διπλανό σου.

Φυσικα είναι και τα άτομα που ερχόντουσαν από άλλες περιοχές, που σίγουρα δεν τους ενδιαφέρει καθόλου το εν λόγο παρκάκι μιας και δεν είναι καν στην περιοχή τους.

Εμας λοιπον εμάς λοιπόν που θεωρούμε ότι όντως αυτό το παρκάκι είναι στολίδι στην περιοχή ,οφείλουμε να το σεβαστούμε αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να συνυπάρχουμε όλοι σκυλια και ανθρωποι ,σε όλους τους κακοπροαίρετους.
Να έχουμε τα σκυλια μαζί με το λουρί διπλα μας στο δρομάκι με τα παγκάκια στο παρκακι για βολτουλα και να πηγαίνουμε μιας και είμαστε προνομιούχοι..,χωρίς να έχουμε ανάγκη κανέναν δήμο..,βολτα σε ολόκληρη παραλια για περπάτημα,κοινωνικοποίηση και παιχνίδι..
Ας εκμεταλλευτούμε αυτά τα μικρά άλση προς όφελος όλων μας και ας εκμεταλλευτούμε τους φυσικούς πόρους που είναι διπλα μας και δεν μπορεί να μας τους στερήσει κανεις ..βόλτα στην παραλία..

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Όποιος θέλει, ραντεβού στην μαρίνα Αλίμου, να μου δείξει που είναι το κατεστραμένο γκαζόν από τόσα σκυλιά που χέζουν εκεί καθημερινά. Εγώ δεν έχω δει ποτέ σκύλο να σκάβει, για να χέσει. Οι γάτες το κάνουν αυτό. Μερικά αρσενικά, ξύνουν το χώμα, αφού κατουρήσουν, για να διασκορπίσουν την μυρωδιά τους.

Σε έναν κήπο, 2 επί 3, φυσικό είναι να μην μπορούν να αποροφηθούν από το χώμα τα σκυλόσκατα.

Παρόλα αυτά, δεν είπα ότι δεν πρέπει να μαζεύουμε τις ακαθαρσίες μας, τις γόπες από τα τσιγάρα μας, τα υπόλοιπα σκουπίδια μας, και φυσικά και τις ακαθαρσίες του σκύλου μας. Είπα, πως το γκαζόν είναι για να πατιέται, και εφ όσον η πανίδα (σε έντομα κλπ) λειτουργεί φυσιολογικά, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με τα σκυλόσκατα. Αυτό, δεν το λέω γιατί θεωρώ σωστό να μην τα μαζεύουμε.

Στο σπίτι μου, έχω αυλή περίπου 40-50 τετραγωνικών. Όταν η σκύλα μου για κάποιο λόγο χάσει κάποια βόλτα, λερώνει εκεί, και μπορεί να περάσουν εβδομάδες (εαν δεν τα μαζέψουμε) και τα σκυλόσκατα θα παραμένουν εκεί. Επειδή λερώνει εκεί πολύ σπάνια, εαν δεν το πάρουμε άμεσα χαμπάρι, έχουμε βρει παλιά σκυλόσκατα (κατά καιρούς) που είναι προφανώς πολύ παλιά.
Αντιθέτως, σε μια αλάνα που έχει κοντά στο σπίτι μου, χέζουν πάρα πολλά σκυλιά (και η δικιά μου), κανένας μας δεν τα μαζεύει (σωστό-λάθος, άλλη συζήτηση), και τα σκυλόσκατα που συναντάς είναι το πολύ 2 ημερών. Εξαφανίζονται!!! Κάποιοι σκύλοι, λερώνουν στο πεζοδρόμιο, μπροστά στην αλάνα, και τα σκυλόσκατα παραμένουν εκεί για εβδομάδες.

Η αλάνα που περιγράφω, είναι στην πραγματικότητα 2-3 συνεχόμενα οικόπεδα, που προφανώς έχουν κάποιο νομικό πρόβλημα, και γι αυτό δεν έγιναν προ πολλού πολυκατοικίες... Θα μπορούσε να χωρέσουν 2-3 πολυκατοικίες.
Το μεγαλύτερο μέρος της αλάνας, είναι απροσπέλαστο και καλυμένο με αγριόχορτα ύψους ενός μέτρου, κάποιοι εχουν αδειάσει διάφορα μπάζα, τόνοι σκουπιδιών, κλπ. Μην φανταστείτε κάτι όμορφο. Δεν μπορείς να αφήσεις τον σκύλο σου να παίξει, απλώς μπαίνουμε μέσα, χέζουμε, και μετά συνεχίζουμε την βόλτα μας στο πεζοδρόμιο... Η σκύλα μου, έχει μάθει, και χέζει μόνο πάνω σε χώμα, δεν κάνει ποτέ την ανάγκη της σε πεζοδρόμιο.

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Είδε κανείς εχθές μια εκπομπή στην ΕΤ1 μετά τις 1πμ που έγινε συζήτηση περί σκυλιών-πάρκων-πολυκατοικιών?
"
ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

Μια δίωρη καθημερινή εκπομπή… γυναικείας παρέας, την οποία παρουσιάζουν πέντε γυναίκες, με κοινό χαρακτηριστικό την επιτυχία και την αναγνωρισιμότητα που έχει κερδίσει η κάθε μία στον τομέα της.
Κάθε παρουσιάστρια εισάγει ένα συγκεκριμένο θέμα και δίνει τον λόγο στους καλεσμένους. Στην εκπομπή αναλύονται όλα τα κοινωνικά θέματα, από τα πιο σοβαρά μέχρι τα πιο αστεία. Τα θέματα υποστηρίζονται από σχετικά video, τα οποία προκύπτουν είτε από πρωτογενή γυρίσματα, είτε από υλικό αρχείου.

Παραγωγή:Ελληνική
Σκηνοθέτης: Γ.Βαρελάς
Αρχισυνταξία: Κώστας Αρβανίτης
Δ/νση παραγωγής: Φ.Κανατσούλη, Γ.Στράγκας

Παρουσιαστής: Ρίκα Βαγιάννη, Μάρα Δαρμουσλή, Μανίνα Ζουμπουλάκη, Ρένια Λουιζίδου, Μάριον Μιχελιδάκη "

όποιος την είδε θα έφριξε...Η μία παρουσιάστρια (Ρίκα Βαγιάννη) κρατιόταν με νύχια και με δόντια για να μην ξεστομήσει την λέξη "κοπρόσκυλα" που λερώνουν το πάρκο μας, που γαυγίζουν, που δαγκώνουν....
ο ένας καλεσμένος δε που υποτίθεται ήταν κυνόφιλος γιατί κάποια στιγμή έδειχνε φωτογραφίες σκυλιών σε κάποιο μόνιτορ (ενα πούντλ βαμένο ΜΠΛΕ:maria::maria:) είπε ότι "ααα... να κάτι φωτογραφίες από μια έκθεση που είχα πάει.."
μάταια η δίπλα παρουσιάστρια (Μάριον Μιχελιδάκη) προσπαθούσε να μιλήσει και να πεί πως τα σκυλιά είναι συντροφιά και αν ειμαστε υπεύθυνοι ιδιοκτήτες δεν υπάρχει πρόβλημα...Όταν κάποια στιγμή ανέφερε οτι η ίδια είχε αγοράσει ενα εδικό "εξάρτημα" για να μαζεύει τις βρωμιές του σκύλου της όταν τον έβγαζε βόλτα ο καλεσμένος πετάει το θεικό..."έτσι ακριβώς βλέπουμε τα σκυλιά σήμερα ΣΑΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑ"

η λογική του παραλόγου....
αν το δείς πέρα από την πλάκα όμως η δυσφήμιση που έγινε στα σκυλιά και στους σκυλοιδιοκτήτες κυρίως των μεγάλων πόλεων δεν έχει καθόλου πλάκα...

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δυσφήμιση?
Νομίζω ότι η φιλοζωία δεν θέλει ούτε δυσφήμιση ,ούτε διαφήμιση..αλλα μονο παιδεια..
Αν οι κατίνες ξέρουν να ξεκατινιάζονται στα πάρκα είναι θέμα μονο παιδείας και κουλτούρας.
Δυστυχώς ίσως τα πράγματα να ήταν λίγο διαφορετικά αν μαζεύαμε τα περιττώματα των σκυλιών μας από τα πεζοδρόμια,αν εκπαιδεύαμε τα σκυλιά μας έχοντας τα πλήρως κοινωνικοποιημένα ανάμεσα σε πλήθος,αν ήμασταν υπόδειγμα σας σκυλοιδιοκτιτες αποδεικνύοντας εμπράκτως πως απλά οσοι δεν θέλουν η κατηγορούν τα ζώα είναι απλά παράλογοι και βρίσκονατι αιώνες πίσω..
Στην βόρειο ιταλία που επιτρέπονται παντού τα ζώα εκεί ιδιοκτητες και σκυλιά είναι υπόδειγμα.
Δεν θα βρείς ποτε περιττώματα στον δρόμο.
Είναι πάντα τα σκυλιά με λουρί και αυτό που μου έκανε εξαιρετική εντύπωση είναι πως σε καλά μαγαζιά περνούν μέσα σκυλιά μεγάλα-μικρά ,χωρίς την παραμικρή φασαρία.
Κάθονται υποδειγματικά σε μια γωνια διπλα στους ιδιοκτητες τους και περιμένουν απλά την ώρα που θα φύγουν.
Ισως αν είχαμε τέτοιους υποδειγματικούς ιδιοκτητες..κατιναριά να μην είχαν απλά λάβη να πούνε τιποτα..
Οσο η κατάσταση μας θα είναι ,χέστε παντού στα πεζοδρόμια,σε δημοσιους χώρους και όχι σε μέροι που είναι όπως πάρκα για σκυλιά,όσο θα έχουμε σκηνικά όπως ένα σκυλί δάγκωσε μικρό παιδί..,όσο θα έχουμε απελπισμένα σκυλιά κλεισμένα στα μπαλκόνια που θα κλαίνε δυνατά ενοχλώντας όλη την γειτονιά..και ο έξυπνος κόσμος θα λέει.."σκάσε κολοσκυλο"..τόσο τα σκυλιά θα είναι οι κακοί λύκοι που θα μας φάνε..και οι ιδιοκτητες τους οι τρελοί που τα έχουν..