Στο βουνό.Οι κουράδες στο χώμα, επιβιώνουν 4-5 μέρες, μετά εξαφανίζονται, γίνονται 1 με το χώμα. Στο γκαζόν, εξαφανίζονται σε 2 ημέρες. Το θεάρεστο έργο της μετατροπής της κουράδας σε χώμα και λίπασμα, το αναλαμβάνουν τα σκαθάρια και άλλα έντομα.
Να σου θυμίσω αγαπητή kango1 πως κοντά στο εν λόγω πάρκο υπάρχουν άλλα 2 πάρκα σε απόσταση 50 μέτρων το καθένα (το ένα λέγεται πλατεία Νταή και το άλλο έχει μία παιδική χαρά μέσα) και ένα τρίτο λίγο πιό μακριά και πως ο δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει χαρακτηριστεί ο δήμος με τα περισσότερα πάρκα.Τώρα Αντώνη αν θες να πεις ότι ένα παρκάκι (κηπος)που δημιουργήθηκε σε μια περιοχή μέσα στις πολυκατοικίες ,που το εχουμε ολοι αναγκη
Aγαπητοί bijou τα πάρκα εκεί γύρω είναι 2!!!Να σου θυμίσω αγαπητή kango1 πως κοντά στο εν λόγω πάρκο υπάρχουν άλλα 2 πάρκα σε απόσταση 50 μέτρων το καθένα (το ένα λέγεται πλατεία Νταή και το άλλο έχει μία παιδική χαρά μέσα) και ένα τρίτο λίγο πιό μακριά και πως ο δήμος Παλαιού Φαλήρου έχει χαρακτηριστεί ο δήμος με τα περισσότερα πάρκα.
Το συγκεκριμένο πάρκο ήταν το μοναδικό πάρκο που είχε απομείνει για να πηγαίνουμε τα σκυλιά μας βόλτα (γιατί όλα τα υπόλοιπα έχουν "αναπλαστεί" και έχουν μπει φυσικά και οι σχετικές ταμπέλες) και για αυτόν τον λόγο ερχόντουσαν αφεντικά με τα σκυλιά τους απο αρκετά μακριά.
Και εν πάσει περιπτώσει, δεν λέει πουθενά στους Κανονισμούς του Δήμου Παλαιού Φαλήρου να μην πατάμε το γκαζόν στα πάρκα!
Η παιδική χαρά που λες βρίσκεται στο μισό πάρκο, το άλλο μισό αν θυμάσαι ήταν ξέφραγο και παρατημένο μέχρι που "αναπλάστηκε" και αυτό, μπήκε χλοοτάπητας και το έφραξαν τελείως.Aγαπητοί bijou τα πάρκα εκεί γύρω είναι 2!!!
Το τρίτο που ανέφερες και έχω αναφέρει και εγώ σε προηγούμενο post μου είναι παιδική χαρά με χαλίκια..
Οσον αφορά το Παλαιό φάληρο γιατί τυχαίνει εγώ να μένω στην παραλια ,αλλα γνωρίζω το Παλαιό Φάληρο πιθαμή για πιθαμή ,λόγο του ότι γεννήθηκα εδώ ,αλλα και λόγο επαγγελματικής ιδιότητας, αν θέλεις ανάφερε μου που έχει τα πολλά πάρκα ο δήμος ????γιατί και εγώ υπήρξα εδώ παιδί και από ότι θυμάμαι την έβγαζα στα πάρκα και τις παιδικές χαρες στην παραλια..
και σου μιλάω για το Παλαιό Φάληρο και όχι για την Νέα Σμύρνη.
Τα πάρκα στην συγκεκριμένη γειτονιά ,εκείνο που είναι στην Νικαίας είναι ένα πολύ μικρό παρκάκι πρόσφατα ξανά φτιαχμενο.
και το συγκεκριμένο που έγινε καταπληκτική δουλειά.
Πες μου πόσες παιδικές χαρες και ποσα πάρκα έχει το Φάληρο?
Εκτος και αν μιλάς για κάτι παιδότοπους κάτω από την κοψαχείλα και κοντά στην νταβαρη μεσα σε στενα, που μιλάμε για δρόμους απλά που έγιναν πεζόδρομοι..
Πες μου πόσοι δήμοι έχουν παρκάκια για σκυλιά?
και εγώ στην τελική μαζί σας είμαι και εγώ σκυλί έχω..
Φυσικά και θα μου άρεσε να μας φτιάξει ο δήμος ένα πάρκο..
αλλα όχι να καταστρέψουμε αυτό..
εκτος και αν αυτο προτινεις..
τρελα δεν μπορώ να ακούω..
Η παιδική χαρά που λες βρίσκεται στο μισό πάρκο, το άλλο μισό αν θυμάσαι ήταν ξέφραγο και παρατημένο μέχρι που "αναπλάστηκε" και αυτό, μπήκε χλοοτάπητας και το έφραξαν τελείως.
Και αφού λοιπόν γνωρίζεις το Παλαιό Φάληρο πιθαμή προς πιθαμή, θα πρέπει τότε να γνωρίζεις πως τα πάρκα του δήμου Παλαιού Φαλήρου που έχουν πράσινο είναι σύνολο 12, τα εξής:
Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, πλατεία Ικάρων, πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, Δημοτικό πάρκο Παλαιού Φαλήρου, πλατεία Φιλικής Εταιρίας, πλατεία Αγίας Βαρβάρας, πλατεία Ντάβαρη, πλατεία Νταή, πάρκο Παμφυλίας, πλατεία Σοφίας Μπεφόν, πλατεία Θέμιδος, πλατεία Αγίων Θεοδώρων, πλατεία Τριών Πύργων, πάρκο Απόλλωνος και το Ηρώον.
Χώρια τα αλσύλια, τα παρτέρια και τις νησίδες.
Πάρκα για σκυλιά έχει μόνο ο δήμος Χολαργού και το Άλσος της Σχολής Ευελπίδων στην Αθήνα.
Και να μου κάνεις την χάρη να μην βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα. Τρέλα μάλλον εσύ πουλάς. Δεν μίλησα ποτέ για καταστροφή του πάρκου. Εγώ και πολλοί άλλοι, όταν βγαίνουμε βόλτα με τα σκυλιά μας κουβαλάμε σακουλίτσες μαζί μας και τα έχουμε δεμένα. Δεν καταστρέφουμε ούτε το γκαζόν, ούτε τα λουλουδάκια, ούτε προκαλούμε καμμία φθορά γενικά.
Εν κατακλείδι, στο συγκεκριμένο πάρκο μπορώ να πηγαίνω όποτε θέλω γιατί είμαι καθ΄όλα νόμιμη, δεν παραβαίνω κανένα νόμο και στο τέλος-τέλος το πάρκο είναι δημόσιος χώρος και δεν μπορεί κανένας να με διώξει απο δημόσιο χώρο!
Αυτά προς αποφυγήν παρεξήγησης...
Εκτος και αν μιλας για το ..τρελα δεν μπορω να ακουω..και εγώ στην τελική μαζί σας είμαι και εγώ σκυλί έχω..
Φυσικά και θα μου άρεσε να μας φτιάξει ο δήμος ένα πάρκο..
αλλα όχι να καταστρέψουμε αυτό..
εκτος και αν αυτο προτινεις..
Συγνωμη αλλα δεν μπορουσα να μην το σχολιασω..Χώρια τα αλσύλια, τα παρτέρια και τις νησίδες