ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΠΑΡΚΟ

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Που είσαι ρε Πατακέ, που είχες χώσει φυλακή τον άλλον γιατί είχε πετάξει την γόπα του τσιγάρου κάτω!!! Βούρδουλα θέλει ο Έλληνας.

Άντε λοιπόν να δεχτώ ότι το να μην υπακούς στην ταμπέλα, είναι λάθος... Το να βρίζεις κάποιον επειδή δεν υπάκουσε την ταμπλέλα, τι είναι?

tassos277

Well-Known Member
20 Νοεμβρίου 2008
67
0
Eγω Θεσ/νικη μενω αλλα και δω το ιδιο προβλημα αντιμετοπιζω.Μενω στην Πολιχνη.Υπαρχουν 3 παρκα που μπορουμε να βγαλουμε βολτα τα σκυλια μας αλλα και στα 3 απαγορευεται η εισοδος στους σκυλους.Βεβαια ποτε δεν εδωσα σημασια στην ταμπελα και παντα εβγαζα εκει βολτα τον σκυλο μου αλλα σε καποια φαση αρχισαν να πεταν φολες και ετσι το εκοψα τελειως.Οποτε αρχισαμε το κλασικο βολτες γυρο στο τετραγωνο,αλλα και παλι πολλοι ευγεναν στα μπαλκονια και φωναζαν(παντα εχω σακουλα μαζι μου).Τωρα τα τελευταια 2 χρονια αντιμετοπιζω σοβαρο προβλημα μιας και δεν εχω αυτοκινητο για να μπορουμε να παμε καπου πιο μακρια και απομονωμενα.Αναγκαζομαι λοιπον να οργανωνω επι καθημερινης βασεως μυστικη,στρατιωτικη ασκηση για να βγαλω την μελινα βολτα(φουμο,ερπινγκ κτλ:):):))Στην διαρκεια της ημερας την ανεβαζω στην ταρατσα της πολυκατοικιας για να ξελαφρωσει το σκυλι(οπου ενοειται οτι μετα παντα καθαριζω και πλενω και δοξα τον θεο ακομα δεν μας εχει παρει κανεις χαμπαρι,μενω στον τελευταιο οροφο...;););))και αργα το βραδυ μετα τις 12 οπου οι περισσοτεροι εχουν κοιμηθει την βγαζω την κανονικη της βολτα

ANNA PITSILI

Member
20 Οκτωβρίου 2008
23
0
P. Faliro, Athens
Καλημέρα!!
Πήγαινε στο Δήμο Νέας Σμύρνης και ζήτησε να σου δώσουν τον κανονισμό περί καθαριότητος στον οποίο υπάγεται και το περιβόητο άρθρο 20.
Ζήτησε επίσης αν έχουν να σου δώσουν και το βιβλιαράκι που έχει τυπώσει η Φιλοζωϊκή Εταιρεία με τον Ν3170/2003.
Εμείς φωτοτυπήσαμε και μοιράσαμε αντίγραφα και των δύο σε όλους τους υπογράφοντες το εξώδικο έτσι ώστε αν μας κάνουν παρατήρηση στο πάρκο να τα κολλάμε στη μούρη όλων αυτών που "γαυγίζουν". Πραγματικά έχει αποτέλεσμα γιατί μόλις το διαβάζουν, το βουλώνουν και φεύγουν.

ANNA PITSILI

Member
20 Οκτωβρίου 2008
23
0
P. Faliro, Athens
Καλημέρα!!
Την περασμένη Παρασκευή είχαμε την τύχη να "απολαύσουμε" ακόμη ένα επισόδειο παράνοιας στο περιβόητο πάρκο μας.
Μια κυρία που ενοχλήθηκε από τα σκυλιά μας, τα οποία τα είχαμε δεμένα και κοντά μας, κάλεσε από το κινητό της τον Δήμαρχο ο οποίος της είπε πως θα ερχόταν αυτοπροσώπως για να τακτοποιήσει το θέμα επι τόπου.
Η κυρία έφτασε στο σημείο να μας πει να βάζουμε τα σκυλιά να κάνουν τις ανάγκες τους μέσα στα σπίτια μας!!
Φυσικά όσο ήρθατε όλοι εσείς, άλλο τόσο ήρθε κι εκείνος.
Αντ'αυτού λοιπόν εμφανίστηκαν δύο Δημοτικοί αστυνομικοί οι οποίοι ευγενέστατα!! μας συνέστησαν να αποφύγουμε τις εντάσεις και να κάνουμε υπομονή μέχρι σήμερα γιατί ο Δήμος "το ψάχνει το θέμα επειδή όντως δεν προκύπτει από τον νόμο καθολική απαγόρευση σκύλων σε πάρκο". ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ.
'Επρεπε δηλαδή ολόκληρη γειτονιά να φτάσουμε να σκοτωθούμε μεταξύ μας για να αποφασίσει ο Δήμος να ασχοληθεί με το αν είναι νόμιμες οι απαγορευτικές πινακίδες;;
Τι έκανε το νομικό τμήμα του Δήμου όταν αποφάσισαν εν μία νυκτί να τις βάλουν στις εισόδους;
Έτσι αυθαίρετα και επιπόλεα αποφασίζουν οι του Δήμου να προβούν σε απαγορεύσεις και το χειρότερο επιβολή προστίμων χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες; Που νομίζουν πως απευθύνονται;
Να τη βράσω τώρα την επανεξέταση του θέματος όταν έχουμε γίνει μπίλιες και βριζόμαστε καθημερινά.
Εύχομαι ειλικρινά να στάθηκε αφορμή το εξώδικο που έλαβε για να μας πάρει επιτέλους στα σοβαρά.
Το επόμενο Σάββατο θα υπάρξει αφιέρωμα στο θέμα μας στην εκπομπή "Συγκατοικίδια" στις 5μμ στο ραδιόφωνο του Αntenna.
Καλή ακρόαση!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nα πω κάτι και εγώ..
Πήγα και το ειδα το παρκάκι και κατάλαβα πιο είναι..
Εχει γίνει ένα πανέμορφο παρκάκι με γκαζόν,λουλούδια,αυτόματο ποτισμό ,ωραίο δρομάκι το αξιοποίησε φοβερα το πάρκο και νομίζω ότι είναι στολίδι για την περιοχή αυτήν..
θεωρω ότι είναι λογικό να μην αφήνουμε τα σκυλιά μας όπως τότε που ήταν μονο χώμα και δέντρα να τρέχουν ελευθερα από εδώ και από εκεί..
Θα ήταν κρίμας..
Γιατί και περιττώματα θα μπορούσαν να αφήσουν και να σκάψουν το γκαζόν αλλα και να πατήσουν τα λουλούδια.
Σε καμια περίπτωση δεν διαφωνώ να είναι μαζί μας όμως δεμένα όσο απολαμβάνουμε και εμείς την βόλτα μας στα μέροι που κάνει και εμείς να πατάμε..(γιατί και εμείς απαγορεύεται να πατάμε το γκαζόν.)
Από ότι άκουσα από άλλους που έχουν σκυλιά και μένουν εκεί, ότι ενώ υπάρχουν πολλοί που έχουν σκυλιά, υπάρχουν και αυτοί που τα μισούνε..
Εχει ξεσπάσει ένας πόλεμος με αυτούς εκμεταλλεύοντας την απόφαση του δημαρχου προφανώς και το έχουν διατείνει στα πεζοδρομια ,έξω από τα σπίτια τους κλπ..να μην πατανε τα σκυλια ,να μην υπαχρουν γενικα..κλπ
Ετοιμάζουνε ίσως να το ξέρετε και εσείς ,να ρίξουν φόλες..να προσέχετε πολύ..!!!

Εμενα επειδή και εγώ είμαι δημότης Παλαιού Φαληρου η εκμετάλλευση αυτού του χώρου με χαροποιεί ιδιαιτερα..,γιατί όπως και να το κάνουμε αυτή η εκμετάλλευση του χώρου ήταν εποικοδομητική..
Σεβάστηκε την υπάρξει των πεύκων και την εκμεταλλεύτηκε κάνοντας μια μικρή όαση γύρω από την τσιμεντούπολη..
Ας το χαρούμε όλοι δίποδοι και τετράποδοι ,χωρίς να δίνουμε δικαιώματα στα στόματα που περιμένουν πως και πως ένα ψεγάδι..,ας τους αποδείξουμε ότι μπορούμε να συνυπάρχουμε όλοι χωρίς αφορμές..

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
αν οταν τα σκυλια τα κανουν μετα τα μαζευετε δεν βλεπω καποιο προβλημα

την καραμελα των κηπουρων να μην παταμε το γρασιδι την εχω βαρεθει τι θα πει να μην παταμε το γκαζον ; δεν χαλαει οπως και να το κανουμε

αν ετοιμαζονται να ριξουν φωλες μαζευτειτε μαθετε ποιοι ειναι και απειλειστε τους ανοιχτα με δικαστηρια , φονο :p , καψιμο του σπιτιου τους και τα γνωστα που πιανουν στους βαρυμαγκες

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Oχι ..φυσικά δεν ξέρουμε ποιοι είναι..
Eκείνοι που σύχναζαν στο πάρκο τότε ,ίσως ξέρουν από τις σκυλοπαρεες..
Εγώ απλά το άκουσα απο αυτους που συχναζαν εκει και εχουμε κανει πολλες φορες αυτην την συζητηση..και δεν διαφωνουνε με αυτα..
Ξερουνε και ποιοι ισως τις βαλουνε αλλα αποδειξεις ακομα δεν εχουνε..

Οσο για το γκαζόν..,κάτσε δεν είναι έτσι..
Το γκαζόν αν αμολήσεις 10 σκυλιά όπως κάνανε τότε ,εννοείτε ότι και να σκάψουνε μπορεί..και τα λουλούδια να καταστρέψουνε μπορεί..και γενικά δεν είναι κρίμας..?
Τότε το παρκάκι ήταν τελείως διαφορετικό..
είχε μονο χώμα,δέντρα και παγκάκια..
Τώρα εκτος ενός διαδρόμου είναι μέσα στο γκαζόν..
Ούτε εμείς δεν λέει να το πατάμε ,ούτε τα σκυλιά..
Αλλο απαγορεύεται να έχουμε μαζί μας τα σκυλιά..και άλλο απαγορεύεται να τα αμολήσουμε 10 μαζί να παίξουνε..
Εχει τεραστια διαφορα..
παν μέτρον άριστον..
;):):)

silk

Well-Known Member
9 Οκτωβρίου 2008
440
3
41
Kinetta
Nα πω κάτι και εγώ..
Πήγα και το ειδα το παρκάκι και κατάλαβα πιο είναι..
Εχει γίνει ένα πανέμορφο παρκάκι με γκαζόν,λουλούδια,αυτόματο ποτισμό ,ωραίο δρομάκι το αξιοποίησε φοβερα το πάρκο και νομίζω ότι είναι στολίδι για την περιοχή αυτήν..
.
Σύγνωμη για την μικρή παρέμβαση αλλά να αναφέρω ότι στην Πάτρα όταν έμενα είχε γίνει ακριβώς το ίδιο. Απαγορεύθηκαν τα σκυλιά έπειτα από ανάπλαση του πάρκου.
Το πάρκο άντεξε 6-7 μήνες βίαια. Βλέπεις κανείς δεν απαγόρευε στις κυρίες με τα καροτσάκια να πάτανε το γκαζόν, ούτε στα παιδάκια να παίζουν ποδόσφαιρο και οι κυρα κατίνες της γειτονιάς ξερίζωσαν σιγά-σιγά ότι λουλούδι υπήρχε για να πάρουν σπόρο....

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
το γκαζον δεν ειναι μονο για να το κοιταμε
και να το παταμε χρειαζεται και να καθομαστε και να ξαπλωνουμε εκτος αν ειμαστε παρατηρητες απο αλλον πλανητη ή το παρκο ειναι ενυδρειο

δεν λεω βεβαια να μπαινουμε και να σκαβουμε
ειναι απλα θεμα αντιληψης οσον αφορα την σχεση μας με την φυση

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Eτσι έγινε και εδώ απαγορεύτηκε μετά την ανάπλαση.
Eδω αυτό το πάρκο γιατί έχουμε και ένα μικρό απέναντι ,δεν έχω δει προς το παρον τέτοια σκηνικά.
Παιδάκια με μπαλες σίγουρα.
Γενικά μαζεύονται κάτι κυριες ηλικιωμένες,1,2 μικρά κοριτσάκια και μια γιαγιά με ένα παιδάκι σε αναπηρικό καρότσι.
Τέτοια σκηνικά δεν υπάρχουν.
Επειδή εκεί γύρω είναι καινούριες όλες οι πολυκατοικίες με μεγάλη πιλότη κάτω ,διπλα έχει σχολειό και πιο κάτω παιδική χαρά ,το παρκάκι μπορεί πολύ εύκολα να παραμείνει έτσι όπως έχει μπαλες και παιδακια μαζευονται αλλου.
Υπάρχει ένα λιγο πιο περα και μοιάζει μικρογαρφια αυτού ,πάνε τουλάχιστον 3 χρονια της ανάπλασης του και αν πάτε να το δείτε είναι σε αριστη κατάσταση.
Μπορώ να πω ότι το σέβονται.
και τα δυο έχουν αυτόματο ποτισμό που κάθε βραδυ είναι αναμμένος.
Γενικά μπορώ να πω πως έκανε πολύ καλή δουλειά σε αυτήν την περιοχή.
Είναι κρίμας να μην τα σεβαστούμε.
Ούτε εμείς να μην πατάμε στο γκαζόν ούτε τα σκυλιά μας.

ΓΕΩΡΓΙΑ

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2008
414
0
35
τα σκυλακια συνηθως μετα την ''ανακουφιση'' τους, συνηθως σκαβουν...κανω λαθος??δικιο εχει η κανγο1...αλλωστε απ οτι καταλαβα η περιοχη δεν εχει μονο γκαζον αλλα και λουλουδια...

ANNA PITSILI

Member
20 Οκτωβρίου 2008
23
0
P. Faliro, Athens
Προφανώς έχουν παρεξηγηθεί οι προθέσεις μας!
Σίγουρα η ανάπλαση του πάρκου αξιοποιεί την περιοχή μας.
Εμείς δεν ξεκινήσαμε αυτόν τον αγώνα για να μπαίνουμε στο πάρκο με τα σκυλιά και να τα αφήνουμε ελεύθερα να βρωμίζουν.
Απεναντίας με το να διεκδικούμε από το Δήμο να μας παραχωρήσει χώρο αποκλειστικά για τα σκυλιά τον οποίο θα περιφράξουμε και θα φροντίσουμε να διατηρείται καθαρός εμείς οι ίδιοι, νομίζω πως είμαστε ξεκάθαροι.
Εμείς αντιδρούμε γιατί οι παράνομες πινακίδες τους ενθαρρύνουν να μας απαγορεύουν ακόμη και να διασχίζουμε το πάρκο ή και να καθόμαστε στα παγκάκια με τον σκύλο δεμένο δίπλα μας.
Τώρα ως προς την καταστροφή του γκαζόν που αναφέρθηκες, να σου πω καταρχήν πως βάζοντας γκαζόν κάτω από πεύκα σημαίνει πως σε σύντομο χρονικό διάστημα το γκαζόν θα κιτρινήσει (όπως ακριβώς συνέβει στο παραπλήσιο πάρκο).
Αν φοβούνται να μη κάνουν ζημιά τα σκυλιά, γιατί επιτρέπουν να κάνουν jogging στο πάρκο και να πατάνε το γκαζόν; Ήδη είναι εμφανή τα σημάδια από τους joggers.
Και εμείς να συνυπάρχουμε αρμονικά επιζητούμε. Όταν όμως αντιμετωπίζεις τέτοιο παραλογισμό αντιδράς ανάλογα..!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
το γκαζον δεν ειναι μονο για να το κοιταμε
και να το παταμε χρειαζεται και να καθομαστε και να ξαπλωνουμε εκτος αν ειμαστε παρατηρητες απο αλλον πλανητη ή το παρκο ειναι ενυδρειο

δεν λεω βεβαια να μπαινουμε και να σκαβουμε
ειναι απλα θεμα αντιληψης οσον αφορα την σχεση μας με την φυση
Ενταξυ κοιτα..ο χλοροταπιτας δεν μπορώ να πω ότι είναι και η φύση μας.
και όταν πατάς το γκαζόν όπως και να έχει θα χαλάσει.
Δεν είπα ότι έγινε το hydepark ούτε κανένα κάμπους ,ένα παρκάκι με λίγο γκαζόν είπα..
Καταρχήν πες εμείς να ξαπλώσουμε ,το σκυλί που είναι η φύση του να σκάβει.. τι θα του πεις?

Δηλαδή κάνουμε αμάν και πως να δούμε λίγο πράσινο και μόλις μας το βάζουνε πρέπει να πάμε να το πατήσουμε, και να το παίξουμε ότι βρισκόμαστε στην φύση...
ΟΧΙ δεν είμαστε στην φύση.. είναι μονο μια εικόνα για να μας ταξιδεύει..
Ουτε πιο καθαρο αερα δεν εχει, ουτε πουλακια ,ουτε τιποτα..
Ας το διατηρισουμε γιατι αποτελει στην Αθηνα ειδος προς εξαφανιση..

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
αν ο σκυλος παει να σκαψει τον διορθωνεις
οι αντιληψεις αυτες περι μη επαφης με το γκαζον εχουν να κανουν περισσοτερο με παιδια που τα εδερνε η μαμα τους γιατι λερωσαν τα ρουχα τους και την αποξενωση μας απο την φυση παρα με την πραγματικοτητα

και ετσι και αλλιως το πατημα του σκυλου δεν μπορει να κανει οση ζημια το παπουτσι αυτου που κανει τζογκινγκ με την ειδικη σολα για να μην γλιστραει και τα τρακτερωτα σχεδια

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Προφανώς έχουν παρεξηγηθεί οι προθέσεις μας!
Σίγουρα η ανάπλαση του πάρκου αξιοποιεί την περιοχή μας.
Εμείς δεν ξεκινήσαμε αυτόν τον αγώνα για να μπαίνουμε στο πάρκο με τα σκυλιά και να τα αφήνουμε ελεύθερα να βρωμίζουν.
Απεναντίας με το να διεκδικούμε από το Δήμο να μας παραχωρήσει χώρο αποκλειστικά για τα σκυλιά τον οποίο θα περιφράξουμε και θα φροντίσουμε να διατηρείται καθαρός εμείς οι ίδιοι, νομίζω πως είμαστε ξεκάθαροι.
Εμείς αντιδρούμε γιατί οι παράνομες πινακίδες τους ενθαρρύνουν να μας απαγορεύουν ακόμη και να διασχίζουμε το πάρκο ή και να καθόμαστε στα παγκάκια με τον σκύλο δεμένο δίπλα μας.
Τώρα ως προς την καταστροφή του γκαζόν που αναφέρθηκες, να σου πω καταρχήν πως βάζοντας γκαζόν κάτω από πεύκα σημαίνει πως σε σύντομο χρονικό διάστημα το γκαζόν θα κιτρινήσει (όπως ακριβώς συνέβει στο παραπλήσιο πάρκο).
Αν φοβούνται να μη κάνουν ζημιά τα σκυλιά, γιατί επιτρέπουν να κάνουν jogging στο πάρκο και να πατάνε το γκαζόν; Ήδη είναι εμφανή τα σημάδια από τους joggers.
Και εμείς να συνυπάρχουμε αρμονικά επιζητούμε. Όταν όμως αντιμετωπίζεις τέτοιο παραλογισμό αντιδράς ανάλογα..!!
Το παρκάκι εκείνο διπλα μένει φιλη μου είναι σε πολύ καλή κατάσταση ..,άλλα θα είχαν καταστραφεί πολύ πιο νωρίς..
Θύμισε μου ποσα χρονια είναι..σίγουρα 3..:rolleyes:

Ενταξη δεν είναι τόσο ζωντανό όπως στο καινούρια ,αλλα είναι σε πολύ καλή κατάσταση..

Το ξέρω υπάρχουν πολλοί τρελοί εκεί γύρω..,που εκμεταλλεύτηκαν τις πινακίδες..
Αλλα το να μην συμβαίνει πλέον σε αυτό το παρκάκι όπως συνέβαινε παλιά που είχε μονο χώμα και τρεχαν τα σκυλια ανενοχλητα είναι ευνοείτο..

Αν μπορέσετε και πείσετε τον δήμαρχο να φτιάξει ένα μέρος μονο για σκυλιά εγώ μαζί σας μακάρι μακάρι..
Αν και δεν το βλέπω..και από μεριάς οικοπέδων δηλαδή..
Εδώ στο Φάληρο να σκεφτείς κάτω στην παραλια πόσες παιδικές χαρες έχει?
Μονο δυο σε μεγάλη απόσταστη και πάνω στην παραλια..

Δηλαδή φαντάσου αντιδράσεις που θα υπάρχουν από γονείς που θέλουν σε διαφορες περιοχές στο Φαληρο πάρκα και παιδικές χαρες και δεν έχουν..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αν ο σκυλος παει να σκαψει τον διορθωνεις
οι αντιληψεις αυτες περι μη επαφης με το γκαζον εχουν να κανουν περισσοτερο με παιδια που τα εδερνε η μαμα τους γιατι λερωσαν τα ρουχα τους και την αποξενωση μας απο την φυση παρα με την πραγματικοτητα

και ετσι και αλλιως το πατημα του σκυλου δεν μπορει να κανει οση ζημια το παπουτσι αυτου που κανει τζογκινγκ με την ειδικη σολα για να μην γλιστραει και τα τρακτερωτα σχεδια
Νικο τι θελεις να πεις τοση ωρα να παταμε το γκαζον γιατι δεν καταλαβαινω?
Δεν μπορεις να κουμανταρεις 10 σκυλια που παιζουνε να μην σκαβουν το γκαζον..

Τωρα αυτο με το τζοκιν πρωτη φορα το ακουω..
Δεν το εχω δει ποτε και τυχαινει να περναω πολυ συχνα απο εκει..
εγω δεν εχω δει ποτε μα αλλωστε δεν ειναι τοσο μεγαλο μολις αρισεις να τρεξεις θα σταματησεις..
Οσοι κανουν τζοκιν πανε στην παραλια..
Και ειναι πολυ γνωστο αυτο..

Bijou

New Member
29 Οκτωβρίου 2008
3
0
Καλησπέρα!

Μένω κι εγώ στην περιοχή και πήγαινα με τον σκύλο μου βόλτα στο εν λόγω πάρκο.
Τον άνθρωπο που έκανε τζόκιγκ τον πέτυχα κι εγώ, ήταν τουλάχιστον μισή ώρα μέσα στο πάρκο και έτρεχε.
Αν δεν ήθελε δήμος να μην πατάμε το γκαζόν, γιατί δεν έβαζε τις ανάλογες πινακίδες παρά περιρίστηκε μόνο σε αυτές που αναφέρονται στα σκυλιά;

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Αν προκειτε για εναν ανθρωπο μονο ,ειναι πολυ ευκολο να λυθει το θεμα..
Αν και το παρκο ειναι πολυ μικρο για τζοκιν αρα μαλλον για κανενα "αφελη" θα προκειτε ..,γιατι θα εκανε σε μιση ωρα τουλαχιστον 30 γυρους απορω πως δεν ζαλιστικε..

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Από το 1995 ακούω πως το γκαζόν που είναι στην μαρίνα Αλίμου, θα κατασταφεί επειδή χέζουν και κατουράνε τα σκυλιά εκεί, σημειοτέον ότι κανένας δεν τα μαζεύει...

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, το γκαζόν είναι εκεί, και μάλιστα ποτέ δεν έχει γίνει σοβαρή συντήρηση του. Αντιθέτως, κατά καιρούς έχει παρατηθεί απότιστο, και έδειχνε να φυτοζωεί, αλλά... ω του θαύματος, λίγο να βρέξει, γίνεται καταπράσινο.

Το γκαζόν το πατάνε σκύλοι και άνθρωποι. Το γκαζόν είναι για να το πατάνε!!! Αυτή η νοοτροπία ότι το γκαζόν δεν πρέπει να πατιέται, είναι αστεία,. Το γκαζόν δνε πρέπει να πατιέται τον πρώτο καιρό, μέχρι να δέσει.

Ως προς τα σκυλόσκατα:
Οι κουράδες στα πεζοδρόμια, μένουν εκεί για πάρα πολλές ημέρες, μέχρι να βρέξει ή κάποιος να τα πατήσει.

Οι κουράδες στο χώμα, επιβιώνουν 4-5 μέρες, μετά εξαφανίζονται, γίνονται 1 με το χώμα. Στο γκαζόν, εξαφανίζονται σε 2 ημέρες. Το θεάρεστο έργο της μετατροπής της κουράδας σε χώμα και λίπασμα, το αναλαμβάνουν τα σκαθάρια και άλλα έντομα.

Τα σκυλιά, ούτε σκάβουν, ούτε χαλάνε το γκαζόν. Κάποια σκυλιά όντως το κάνουν, ελάχιστα, κι αυτό γιατί δεν τους έχουν κόψει αυτό το χούι τα αφεντικά τους εγκαίρως. Αυτά τα σκυλιά είναι ελάχιστη μειοψηφία. Παρόλα αυτά, το γκαζόν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, επουλώνει τις πληγές του. Το γκαζόν είναι ζωντανό, και επεκτείνεται όπου βρει κενό.

Μην είμαστε υπερβολικοί, ιδίως εαν μαζεύουμε τα σκυλόσκατα (για να μην τα πατήσει κάποιος "αθώος") δεν προκαλείται κανένα πρόβλημα.