Δεν διαφώνω.. να προσθέσω όμως ότι η καταράμενη τηλεόραση και ιδιαίτερα τα ΚΡΑΤΙΚΑ κανάλια υποτίθεται οτι έχουν ενημερωτικές και εκπαιδευτικές εκπομπές.Δυσφήμιση?
Νομίζω ότι η φιλοζωία δεν θέλει ούτε δυσφήμιση ,ούτε διαφήμιση..αλλα μονο παιδεια..
Αν οι κατίνες ξέρουν να ξεκατινιάζονται στα πάρκα είναι θέμα μονο παιδείας και κουλτούρας.
Δυστυχώς ίσως τα πράγματα να ήταν λίγο διαφορετικά αν μαζεύαμε τα περιττώματα των σκυλιών μας από τα πεζοδρόμια,αν εκπαιδεύαμε τα σκυλιά μας έχοντας τα πλήρως κοινωνικοποιημένα ανάμεσα σε πλήθος,αν ήμασταν υπόδειγμα σας σκυλοιδιοκτιτες αποδεικνύοντας εμπράκτως πως απλά οσοι δεν θέλουν η κατηγορούν τα ζώα είναι απλά παράλογοι και βρίσκονατι αιώνες πίσω..
Στην βόρειο ιταλία που επιτρέπονται παντού τα ζώα εκεί ιδιοκτητες και σκυλιά είναι υπόδειγμα.
Δεν θα βρείς ποτε περιττώματα στον δρόμο.
Είναι πάντα τα σκυλιά με λουρί και αυτό που μου έκανε εξαιρετική εντύπωση είναι πως σε καλά μαγαζιά περνούν μέσα σκυλιά μεγάλα-μικρά ,χωρίς την παραμικρή φασαρία.
Κάθονται υποδειγματικά σε μια γωνια διπλα στους ιδιοκτητες τους και περιμένουν απλά την ώρα που θα φύγουν.
Ισως αν είχαμε τέτοιους υποδειγματικούς ιδιοκτητες..κατιναριά να μην είχαν απλά λάβη να πούνε τιποτα..
Οσο η κατάσταση μας θα είναι ,χέστε παντού στα πεζοδρόμια,σε δημοσιους χώρους και όχι σε μέροι που είναι όπως πάρκα για σκυλιά,όσο θα έχουμε σκηνικά όπως ένα σκυλί δάγκωσε μικρό παιδί..,όσο θα έχουμε απελπισμένα σκυλιά κλεισμένα στα μπαλκόνια που θα κλαίνε δυνατά ενοχλώντας όλη την γειτονιά..και ο έξυπνος κόσμος θα λέει.."σκάσε κολοσκυλο"..τόσο τα σκυλιά θα είναι οι κακοί λύκοι που θα μας φάνε..και οι ιδιοκτητες τους οι τρελοί που τα έχουν..
Η παραπάνω στο πρόγραμμα της ΕΤ1 βρίσκεται ανάμεσα στην λίστα των ενημερωτικών - εκπαιδευτικών εκπομπών.
Η κατάσταση που περιγράφεις μπορεί να αλλάξει εφόσον όμως όταν δίνεται ενα βήμα να γίνει συζήτηση για τα σκυλιά να μην βγάζει ο καθένας τα απωθημένα του και τα κόμπλεξ του.
Διότι η συγκεκριμένη εκπομπή αυτό που μου έδωσε εμένα να καταλάβω ως τηλεθεατής είναι ότι τα σκυλιά δεν κάνουν για διαμέρισμα, δεν κάνουν για μεγαλουπόλεις, δαγκώνουν, χέζουν, γαυγίζουν (μέχρι εδώ κάτι άλλο δεν ακούστηκε να κάνουν)...αλλά μπορούμε να τα κουρέυουμε βάφουμε όπως μας αρέσει.:maria::maria::maria: