αν οι σχολες δεν σου δινουν πολες ωρες/μερες πρακτικης δεν θα μαθεις τιποτα και αν δεν σε εξεταζουν επισης στην πρακτικη.
θα μαθεις μια θεωρεια και θα εξεταστεις πανω σε αυτην για να παρεις ενα χαρτι που θα ειναι αχρηστο στην ουσια.
Για να παραμείνουμε στο αντικείμενο του θέματος...κάθε σχολή, αναλόγως του τι πρόγραμμα παρέχει, δίνει και τις αντίστοιχες "πιστοποιήσεις". Εννοείται. Προφανώς, όσο μεγαλύτερος ο κύκλος των μαθημάτων και οι πρακτικές εφαρμογές αυτών [όλα τα διαφημιστικά μέχρι στιγμής, αναφέρονται σε πρακτική εξάσκηση, δεν λένε όχι], αυξάνονται λογικά οι ώρες διδασκαλίας, αλλά και το κόστος αυτών. Ο κλασικός κανόνας: ότι πληρώνεις, παίρνεις. Επαναλαμβάνομαι, αλλά για να κάνω ξεκάθαρη την θέση μου, θεωρώ ότι από το "μηδέν" γνώσεις, έστω και οι λίγες θεωρητικές, είναι καλύτερες. Τουλάχιστον για να βολτάρεις έναν σκύλο. Βασικές γνώσεις νομοθεσίας πχ, και του τι να αποφεύγεις, για να τον γυρίσεις σπίτι του, όπως τον πήρες. Ολόκληρο και ανέπαφο. Αυτό. Τίποτα παραπάνω. Καμία θεωρία δεν είναι άχρηστη, όταν ο αντίποδας είναι η απόλυτη άγνοια.
* Γνωρίζω paramedics που κάνουν μόνο, ένα 3ωρο την εβδομάδα, ένα απόγευμα καθημερινής, δεν θυμάμαι για πόσους μήνες. Και είναι λογικό, γιατί αναφέρονται σε ανθρώπους, που απλώς θέλουν να μάθουν δυό βασικά πράγματα, για μια ώρα ανάγκης, και που η καθημερινότητά τους, δεν επιτρέπει περισσότερη ενασχόληση. Οχι να το κάνουν καριέρα, σε πρώτη φάση τουλάχιστον. Οπότε, καλύτερα να μην ξεκινήσω καθόλου να πάω ε;