Σπούδασε pet sitting-dog walking. Μπορείς.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
δεν μου είναι καθόλου αρεστό( είναι ο πιο ελαφρύς χαρακτηρισμός που μου έρχεται) να υπόσχεται κάποιος επαγγελματική προοπτική σε ένα ανύπαρκτο επάγγελμα ως μέρος της στρατηγικής προώθησης του προϊόντος του.
αυτο γινεται ακομα και σε πανεπιστημιακες σχολες ...στο πιστοποιητικο του κ@λου θα κολλησουμε?
πρεπει να ειναι ο αλλος εκτος ελληνικης πραγματικοτητας για να βασιστει σε αυτο.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εμένα δεν με ενοχλούν, οι στρατηγικές προώθησης προιόντος!
Ολόκληρη επιστήμη είναι. Δεν θα την αμφισβητήσω, τώρα εγώ.

Μέχρι πρότινος, κυκλοφορούσαν μυριάδες [κανονικοί] εκπαιδευτές, χωρίς κανένα χαρτί. Χωρίς καμία πιστοποίηση. Χωρίς σπουδές, χωρίς ΚΑΔ, χωρίς ασφαλιστικό φορέα, χωρίς καν, ένα εγγυημένο μέλλον. Νόμιμοι, τουλάχιστον φορολογικά και ασφαλιστικά, αν δεν κάνω λάθος, νομίζω ότι είναι μόνο, όσοι έχουν δικό τους χώρο, συγκεκριμένων προδιαγραφών. Με επιφύλαξη ομολογώ το λέω. Το θεωρείς "ανύπαρκτο επάγγελμα" και άχρηστο το [ας πω] 80% των εν ενεργεία εκπαιδευτών, που δεν έχουν δικό τους χώρο, να εξασκήσουν το επάγγελμά τους; Μια σχολή, δεν θα μπορούσε πιστεύεις, να τους παρέχει, κάποια παραπάνω εφόδια; Γιατί όχι βρε παιδί μου; Τι μας πειράζει εμάς και το κατακρίνουμε; Εννοείται, ότι από αυτό το 80% οι σπουδαίοι, είναι πραγματικά, πολύ λιγότεροι. Οι υπόλοιποι, είναι άξιοι μόνο για τα βασικά σε εύκολα σκυλιά, και κάποιοι, ούτε καν γι'αυτό. Σε ποιό επάγγελμα όμως, δεν συμβαίνει αυτό;

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Ο σκύλος είναι πιστοποιημένος να περπατά ;

Κάθε απόφοιτος θα πρέπει να δίνει εξετάσεις με ζευγάρια όπως ο μπατμαν και ο δικός μου. Αν τους βγάλει μαζί βόλτα όλα καλά.

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Ο σκύλος είναι πιστοποιημένος να περπατά ;

Κάθε απόφοιτος θα πρέπει να δίνει εξετάσεις με ζευγάρια όπως ο μπατμαν και ο δικός μου. Αν τους βγάλει μαζί βόλτα όλα καλά.
Για ποίο λόγο; Γιατί αν του τύχουν στην πραγματική ζωή να μην τα βγάλει βόλτα ξεχωριστά;

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Ναι, αλλά αυτά τα πιστοποιητικά χρησιμοποιούνται για την εύρεση εργασίας.
Μεγάλη συζήτηση ανοίγεις Βασίλη.
Το πιστοποιητικό που παίρνει κάποιος, πιστοποιεί κάτι συγκεκριμένο.
Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Κακώς κατά την γνώμη μου παρερμηνεύεται και είτε απαξιώνεται πλήρως, είτε μεγαλοποιείται.
Είναι ένα εφόδιο που στα κατάλληλα χέρια (και μυαλά) μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο.
Το θέμα είναι το πως το αξιοποιεί ο καθένας και τι θα κάνει μετά από αυτό ή παράλληλα με αυτό.

Επίσης μην ξεχνάμε πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
Άλλο είναι κάποιος που έχει αρκεστεί σε ένα τέτοιο πιστοποιητικό και το παίζει "ειδικός" χωρίς να έχει τριφτεί στην πράξη και άλλο κάποιος που έχει όλο το πακέτο και όλα τα εφόδια που θα μπορούσε να αποκτήσει για να είναι άριστος στην δουλειά του (συμπεριλαμβανομένου και του συγκεκριμένου πιστοποιητικού).

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Το παράδειγμα με το ροτ ΔΕΝ το είπα για να πω ότι ο αποφοιτος θα είναι κακός στον χειρισμό σκύλων.
Το είπα για να σκεφτούμε τι θα πάθει ο ίδιος.
Πόσο μπλεγμένος θα βρεθεί.
Αστική ευθύνη?
Εφορία?
Μήνυση για απάτη από τον ιδιοκτήτη του ροτ για να βγάλει την ευθύνη από πάνω του?
Υπάρχει νομικό πλαίσιο που να οριζει- προστατεύει τον επαγγελματία σύνοδο σκύλων ή απλά βάζω την επαγγελματική προοπτική για κραχτη και δικαιολογία για την τιμή.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Γνωριμία σε μπαρ
-Και με τι ασχολείσαι;
-Είμαι πιστοποιημένος dog walker.
-Πιστοποιημένος τι;
Προφανως η φωτο ειναι απο το εξωτερικο, αν ηταν στην Ελλαδα ο μαγκας θα κραταγε και φρεντο εσπρεσο...
Αυτοι οι ξενοι δεν ξερουν να κανουν δουλειες...

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Προφανως η φωτο ειναι απο το εξωτερικο, αν ηταν στην Ελλαδα ο μαγκας θα κραταγε και φρεντο εσπρεσο...
Αυτοι οι ξενοι δεν ξερουν να κανουν δουλειες...
Χεχε. Για την ακρίβεια είναι από ταινία. Ο τύπος αυτός είναι ο ηθοποιός που έπαζε τον Χάρι Πότερ στις ταινίες.

• Like
Reactions: Hiraeth

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Χεχε. Για την ακρίβεια είναι από ταινία. Ο τύπος αυτός είναι ο ηθοποιός που έπαζε τον Χάρι Πότερ στις ταινίες.
Ηρθε στα ισια του.
Παρατησε τις μαγειες και τις μπουρδες και το εριξε στο ντογκγουοκινγκ...
Ξεκινησε και το τσιγαρακι και αντε πιαστον, το υφος του τα λεει ολα...
Κοιτα πως τον κοζαρουν οι ομορφες στο μπακραουντ:D

Ψηθηκα ξεκιναω το σεμιναριο!
Αμα παρω το πτυχιο θα ηθελα να με στηριξετε οσο μπορειτε!
Ευχαριστω!

• Like
Reactions: ChrisApo

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Ηρθε στα ισια του.
Παρατησε τις μαγειες και τις μπουρδες και το εριξε στο ντογκγουοκινγκ...
Ξεκινησε και το τσιγαρακι και αντε πιαστον, το υφος του τα λεει ολα...
Κοιτα πως τον κοζαρουν οι ομορφες στο μπακραουντ:D

Ψηθηκα ξεκιναω το σεμιναριο!
Αμα παρω το πτυχιο θα ηθελα να με στηριξετε οσο μπορειτε!
Ευχαριστω!
Μην το γελάς καθόλου. Πολλές εταιρείες ξηράς τροφής έχουν αρχίσει να διαφημίζονται χρησιμοποιώντας τις βαθμολογίες από σάιτ όπως το allaboutdogfood και το dogfoodadvisor. Σκέψου αν αυτό το dog walking εξελιχθεί σε thing όπως λένε και οι αμερικάνοι, να ξεκινήσεις επιχείρηση και να διαφημίζεσαι έχοντας την στήριξη ή αποδοχή, ή όπως θες πες το, του "νο1 κυνοφιλικού σάιτ της Ελλάδας". Θα ψαρώσει ο κόσμος.

• Like
Reactions: Hammer

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Αν γίνεται παρακαλώ να μην γυρνάμε σε πανηγυράκι, όλα τα θέματά μας.

Ευχαριστώ.

• Like
Reactions: Hammer and Konmac

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Μην το γελάς καθόλου. Πολλές εταιρείες ξηράς τροφής έχουν αρχίσει να διαφημίζονται χρησιμοποιώντας τις βαθμολογίες από σάιτ όπως το allaboutdogfood και το dogfoodadvisor. Σκέψου αν αυτό το dog walking εξελιχθεί σε thing όπως λένε και οι αμερικάνοι, να ξεκινήσεις επιχείρηση και να διαφημίζεσαι έχοντας την στήριξη ή αποδοχή, ή όπως θες πες το, του "νο1 κυνοφιλικού σάιτ της Ελλάδας". Θα ψαρώσει ο κόσμος.
Για εκει το πηγαινα;), αλλα δεν ειναι αναγκη να με δινεις ετσι ρε φιλε...

• Like

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711

Ευχαριστώ.
Ντοντ γουορι:), μετα απο αυτη την ευχαριστη, θελω να πιστευω, παρεμβαση μου, ξαναγυριζω στην σπηλια μου:D

• Like

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39

Ευχαριστώ.
Εγώ το ξεκίνησα το θέμα, με ακριβώς αυτό το σκοπό. Να γίνει πανηγυράκι. Να πούμε κάνα καλαμπούρι, κάνα αστείο, να μιλήσουμε λίγο για το κατά πόσο το dog walking/petsitting είναι legit. Δεν είναι ανάγκη κάθε θέμα να είναι σοβαρό και αιτία διαφωνιών.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Δεν είναι ανάγκη κάθε θέμα να είναι σοβαρό και αιτία διαφωνιών.
Αποψή μου είναι, ότι καλό θα ήταν γενικώς, τα θέματά μας να κρατιούνται όσο γίνεται, σοβαρά. Τον τελευταίο καιρό, έχουμε πάει στο άλλο άκρο, κατά συντριπτική πλειοψηφία. Δεν κρατιόμαστε κιόλας, γιατί είναι απείρως δυσκολότερο, απ'το να παρασυρθούμε η αλήθεια είναι και κοντεύουμε να μετατραπούμε σε σαχλοσάιτ.

Αιτία διαφωνιών, λογικό και θεμιτό είναι, να είναι τα θέματά μας. Αλλιώς, δεν έχουν νόημα.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
κατά πόσο το dog walking/petsitting είναι legit
Γιατί να μην είναι ή να μην έχει προοπτικές να γίνει με τους ρυθμούς της ζωής μας;
Πόσους groomer ξέρατε πχ την δεκαετία του 80 ή 90 εδώ στην Ελλάδα;
Πόσο παράξενο θα φαινόταν τότε πχ να υπάρχει σε ΙΕΚ ειδικό τμήμα για grooming σκύλων, όπως υπήρχε για μακιγιάζ πχ;
Προτιμώ χίλιες φορές να υπάρχει διδασκαλία και πρακτική εξάσκηση πίσω από ένα "νέο" ή άγνωστο επάγγελμα - όσο απλό και να φαντάζει, παρά να μου παρουσιάζεται ο οποιοσδήποτε σαν "ειδικός" σε έναν τομέα χωρίς το απαραίτητο υπόβαθρο από πίσω.

• Like
Reactions: Vania and mareco

ChrisApo

Well-Known Member
7 Μαϊου 2016
705
894
39
Αποψή μου είναι, ότι καλό θα ήταν γενικώς, τα θέματά μας να κρατιούνται όσο γίνεται, σοβαρά. Τον τελευταίο καιρό, έχουμε πάει στο άλλο άκρο, κατά συντριπτική πλειοψηφία. Δεν κρατιόμαστε κιόλας, γιατί είναι απείρως δυσκολότερο, απ'το να παρασυρθούμε η αλήθεια είναι και κοντεύουμε να μετατραπούμε σε σαχλοσάιτ.

Αιτία διαφωνιών, λογικό και θεμιτό είναι, να είναι τα θέματά μας. Αλλιώς, δεν έχουν νόημα.
Ok, πρέπει να είσαι η χαρά του πάρτυ. Μη-σοβαρά νήματα τότε, όπως "αστείες φωτογραφίες των σκύλων μας", "αστεία βίντεο" κ.λπ. καλό είναι να κλειδωθούν.
Σαχλοσάιτ και γραφικοί είμαστε όταν ανα δυο νήματα τσακωνόμαστε για την στείρωση ή για τη barf. Δεν είμαστε σαχλοσάιτ όταν αστειευόμαστε σε ένα νήμα του οποίου ο σκοπός εξαρχής δεν ήταν "σοβαρός".

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν