Σπούδασε pet sitting-dog walking. Μπορείς.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Αμα δεν πιασεις σκυλο στα χερια σου και δεν εχεις ιδεα γενικος, ποσο πιθανο κοβεις, να μπορεσεις να το κουρεψεις καιολας?
Ο περισσοτερος κοσμος που ξερω, ουτε να τα βουρτσισει δεν καταφερνει- και μας τα φερνουν μες στην τζιβα.
Και το δυσκολο σε αυτην την περιπτοση δεν ειναι ο τροπος που κουρεβεται ο σκυλος- οι διαφορετικες τεχνικες ( carding, Stripping, Clipping ΚΛΠ) αλλα να κανεις τον σκυλο να τα δεχθει. Και αυτο δεν νομιζω να μαθαινεται εαν δεν εχεις καθε μερα επαφη με πολλα και διαφορα σκυλια.
Ολοι κάπως θα ξεκίνησαν. Σε κάποιο πλασματάκι θα πειραματίστηκαν, με κάποιο θα πάλεψαν και από κάποιο θα δαγκώθηκαν. Και μέρα με τη μέρα, έμαθαν και έγιναν αξιόλογοι επαγγελματίες. Δεν μπορώ να σκεφτώ πως αλλιώς, μπορεί να γίνει.

• Like
Reactions: Vania

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
Πριν κάποια χρόνια ένας γείτονας μου βλέποντας τι κάνω με τον έρμη μου πρότεινε να να ανοίξουμε επιχειρηση εκπαίδευσης σκύλων. Και όταν τον ρώτησα με απορία, μα πως; δεν είμαστε εκπαιδευτές. Μου απάντησε πως εγώ το έχω αφού τα κάνω με τον ερμη και γενικά δεν είναι κάτι δύσκολο. Θα βάζουμε έλεγε τα σκυλιά να κάνουν κύκλους και θα τους μαθαίνουμε διαφορά.
:LOL::LOL::LOL::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::cry::cry::cry:
Και για να το πάω και στο παρόν θέμα θα μπορούσα να δηλώσω άνετα ειδικός Pet sitting dog walking (άσχετα αν δεν ξέρω καλά καλά τι είναι), να φτιάξω και ένα γαματο σαΐτ που να έχει και μερικά βιντεακια που να βγάζω βόλτα τον έρμη και κάνα δυο αλλά σκυλιά και να ψαρώσει κόσμος και να αποκτήσω και πελάτες.
ΤΙ θέλω να πω; Επειδή στην Ελλάδα το ότι δηλώσεις είσαι καλά κρατεί, δεν βρίσκω παράλογη την καχυποψία που υπάρχει. Από την άλλη ας μην τα μηδενιζουμε και όλα.

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Ας σας βάλω και μερικούς όρους από τα συμβόλαια που προτείνουν οι περιπατητές στους ιδιοκτήτες.

• Δεν φέρω καμία ευθύνη για τυχόν απώλεια ή τραυματισμό κατοικίδιου, που ο ιδιοκτήτης επέτρεψε να βρίσκεται έξω χωρίς επίβλεψη.
  • Ο ιδιοκτήτης του κατοικίδιου ευθύνεται για την καταβολή τυχόν εξόδων μου για φάρμακα σε περίπτωση τυχόν τραυματισμού μου από το κατοικίδιο ζώο του.
  • Επίσης, την ευθύνη αποζημίωσης σε περίπτωση τραυματισμού τρίτου προσώπου από το κατοικίδιο ζώο κατά την διάρκεια της βόλτας του, φέρει αποκλειστικά και μόνο ο ιδιοκτήτης του κατοικίδιου.

Πέρα από την βόλτα προκύπτουν και άλλα πρακτικά θέματα.
Αν εγώ κρατώ σκύλους και κάποιος μου φέρει σκύλο ο οποίος είναι άρρωστος τι γίνεται ;
Αν κάποιος μου δώσει κλειδιά για το σπίτι του γίνει μια στραβή από τρίτο πρόσωπο και εγώ δεν έχω λευκό ποινικό μητρώο ;

~~~~~
:);):);)

Για την αλητεία περιμένω βίντεο με τον @tasos malinoua να πηγαίνει βόλτα σε πρώτη δοκιμή τα παρακάτω μαλινουά, πιτ μπουλ, ΓΠ, τζακ ρασελ ( στην πλάτη να έχει ένα ferret, άντε και νυφίτσα ).

Εγώ είμαι σίγουρος πως μερικά πρόβατα ( 3 -4 ) τα καταφέρνω δεμένα.

• Like
Reactions: vasilis_mike

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
Για την αλητεία περιμένω βίντεο με τον @tasos malinoua να πηγαίνει βόλτα σε πρώτη δοκιμή τα παρακάτω μαλινουά, πιτ μπουλ, ΓΠ, τζακ ρασελ ( στην πλάτη να έχει ένα ferret, άντε και νυφίτσα ).
πριτςςςςς
για να με πειτε παλι αλβανο;;;οχι .....λακι χαχα

N_B

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2017
70
92
47
Θρακομακεδόνες
Για να μπορέσει η κατάρτιση (θεωρητική & πρακτική) να αποδώσει, στον οποιοδήποτε τομέα, χρειάζεται να υπάρχει καθορίσμενο πλαίσιο. Δικαιωμάτων, υποχρεώσεων, αποζημιώσεων, ελεγκτικό, νομικό, ηθικό, επαγγελματικό κλπ κλπ. Επειδή αναφέρθηκαν χώρες ως παράδειγμα. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά.. Στις χώρες που αναφέρθηκαν ότι αποτελεί κανόνα, στην Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση.. Γι αυτό και δεν μπορούμε να ταυτιζόμαστε εύκολα.
Πχ στην Αγγλία (που την έχω ζήσει), δεν υπάρχουν αδέσποτα, υπάρχουν υποδομές για την βόλτα του σκύλου, υπάρχουν νομοθεσίες που εφαρμόζονται, ελεγκτικά όργανα και πολλα άλλα.
Εδώ μπάχαλο..

joks

Well-Known Member
1 Μαϊου 2012
367
618
Εγώ πάντως, δεν βλέπω πουθενά εξ'ορισμού, το κακό στο να οριοθετούνται και να επισημοποιούνται, δραστηριότητες γύρω από τον σκύλο. Ισα-ίσα. Και όποιος μπορεί να βγάλει και κέρδος από αυτό, κάνοντας σωστά την δουλειά του, ακόμη καλύτερα.
Όλοι όσοι έχουν αναφερθεί στον φορέα εκπαίδευσης τον αποκαλούν ΙΕΚ. Αυτό είναι λανθασμένο.
Την επιμόρφωση την κάνει Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.
Αν διαβάζουμε το κείμενο θα δούμε ότι μιλάει για "βεβαίωση σπουδών"
Στον ιδίο ιστότοπο στα προγράμματα του ΙΕΚ μιλάει για δίπλωμα αναγνωρισμένο από το κράτος.
Δεν οριοθετεί τίποτα. Δεν οργανώνει τίποτα. Δεν κατοχυρώνει κανένα εργασιακό δικαίωμα.
Είναι καλό να υπάρχουν προγράμματα σε νέους τομείς αλλά από την άλλη να ξέρουμε πότε είναι για την προσωπική μας βελτίωση και μόνο, και πότε μας προσφέρει εργασιακά δικαιώματα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν