Όταν η ηθική εκτροφή πάει μπουζούκια...


Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.609
1.940
Βλέπω στα νήματα να μιλάτε συνέχεια για τα "πρότυπα". τους "εκτροφείς", τον ΚΟΕ.. και το κύκλωμα...

Δεν λέτε τίποτα για τον απλό, μα τελείως απλό άνθρωπο που θέλει απλώς να αγοράσει ένα σκύλο ράτσας της αρέσκειάς του!!!!
Το 90% των ανθρώπων που θέλουν ένα σκυλί, αδιαφορεί για ΚΟΕ, εκθέσεις και πρωταθλητές.
Ας βάλουμε στην άκρη το θέμα αδέσποτου και ας μιλήσουμε για αυτούς που θέλουν να αγοράσουν ένα σκύλο ράτσας, γιατί απλά έτσι γουστάρουν, γιατί θέλουν ένα σκύλο υγιή που να ξέρουν το ιστορικό του!

Μιλάμε συνέχεια για μονόδρομο στους ερασιτέχνες εκτροφείς.
Και ο απλός αυτός άνθρωπος διαβάζοντας εδώ, έχει τις εξείς απορίες:

1. Αφού ο εκτροφέας προσπαθεί να βγάλει τον "τέλειο σκύλο", κάθε γέννα δεν παράγει όλα τα σκυλιά τέλεια. Κάποια δεν κάνουν. Αυτά τα σκυλιά τι γίνονται; Χαρίζονται; ή ο υποψήφιος αδαής αγοραστής θα πληρώσει το ίδιο πακέτο με αυτόν που θα πάρει το "τούμπανο";;

2. Γίνονται συμβόλαια υιοθεσίας μεταξύ εκτροφέα και αγοραστή που στην ουσία καλύπτουν τον εκτροφέα αλλά αφήνουν ξεκρέμαστο τον αγοραστή. Εγώ ο απλός, που θα βρω το δίκιο μου αν στραβώσει κάτι;;

3. Γιατί πρέπει να πληρώσω ένα μη ευκαταφρόνητο ποσό και να έχω συνιδιοκτησία τον σκύλο μου και να "πάιζω" ανάλογα με τις "επιθυμίες" του εκτροφέα;;

Και πάμε στα θέλω:

Θέλω ένα σκύλο ράτσας χ.
Που να έχει όλες τις εξετάσεις του (και να με προετοιμάσει ο εκτροφέας για τυχόν μελλοντικές ατέλειες)
Που να μην έχει γεννηθεί από αιμομιξία
Που να έχω απόδειξη αγοράς, ώστε αν πάει κάτι στραβά, να μπορώ να στοιχιοθετήσω την προέλευση και τα έξοδά μου
Που θα είναι δικός μου και δεν θα μου πει κανείς τι θα κάνω με τον σκύλο μου, με συμβόλαιο που θα έχω δικαιώματα και όχι μόνο υποχρεώσεις.
Που, επειδή δεν είμαι παντογνώστης θα έχω τον "δάσκαλο" ερασιτέχνη εκτροφέα που νοιάζεται τι γίνεται με τα σκυλιά του να με καθοδηγήσει, όταν χρειαστεί και να ανεχτεί την άγνοιά μου, χαζομάρα μου, χωρίς να την εκμεταλλευθεί.


Βγάλτε απ'εξω την ηθική, τις διαδικασίες, τα πρότυπα κλπ που απασχολούν καθαρά τους εκτροφείς και απαντήστε στον απλό χαζό, που επιθυμεί να αποκτήσει ένα σκύλο με καθ'ολες νόμιμες διαδικασίες και να ξέρει επιτέλους τις λεπτομέρειες που αφορούν εκείνο.
Aν θελει να αγορασει απλα ενα σκυλο,μπορει να παρει καποιο αδεσποτακι!!!!!
Αν θελει ρατσα της αρεσκειας του,τοτε υποχρεουτε να το ψαξει!!!!!!
Ενας απο τους λογους που οδηγηθηκαν εδω οι φυλες ειναι και αυτος!!
Θελω ρατσα λυκοσκυλο να παρω ενα...πχ λεω γ.π γιατι ειναι η ρατσα που εγινε δυο φυλες ουσιαστικα.

1)Τελειο σκυλι δεν υπαρχει!Οποιος πουλαει τελειο σκυλι ειναι καθυστερημενος και οποιος το πιστευει εγκεφαλικα νεκρος.Απο οτι εχω καταλαβει τα χωριζουν σε Pet και show.Προφανως δεν χαριζονται.

2)Οχι συνηθως δεν γινεται κανενα συμβολαιο και αν γινονται ειναι και για τους δυο!Προσωπικα στον πρωτο σκυλο ειχα υπογραψει.(Το ποσο καλυπτει αυτο βεβαια ειναι αλλη κουβεντα)

3)Κατα την προσωπικη μου αποψη,αστειο και τραγικο.Δεν πρεπει να το κανεις!Και δεν γινεται παντου.Τωρα αν ο εκτροφεας το προτεινει και εσυ δεχτεις καλα να παθεις.Αν το απαιτησει φιλια τα λεγαμε :D

4)Oταν θες να αποκτησεις κατι που δεν ειναι αντικειμενο πχ παπουτσια ακομα και αμαξι!Το ψαχνεις και ΔΕΝ πρεπει να κανεις εκπτωσεις!!!!!!!!

Υπαρχουν στα θελω που εγραψες εκτροφεις παντως!!
Σε αυτο που διαθωνω λιγακι ειναι στο να με καθοδηγησει,απο καποιο σημειο και μετα πιστυεω οτι πρεπει να αναλαβει "ενεργα" και ο ιδιοκτητης βρισκοντας εναν εκπαιδευτη ενδεχομενος.
 


yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Η συνιδιοκτησια δεν θα επρεπε να υπαρχει καν!
Θελεις να μου το χαρισεις?Κρατα τα χαρτια του,υποχρεωσε με και να το στειρωσω μπας και σου χαλασω το ονομα και αν δεχτω οκ και ολα καλα.
Διαφορετικα γιατι να πληρωνω,να τρωω τα σκατα και την πικρα?
 


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Εγώ νομίζω πως δεν υπάρχει διάθεση να εστιάσουμε στο πως ξεχωρίζεις το "καλό" (ή σωστό ή ωφέλιμο ή χρήσιμο) από το "κακό" (ή λάθος ή επιζήμιο ή άχρηστο) από καμία "πλευρά". Από κάποιους από συμφέρον σίγουρα και από κάποιους άλλους από αφέλεια ή απλοϊκή σκέψη.

Βλέπω ανθρώπους να γράφουν περισσότερο διότι θέλουν να κατηγορήσουν τους άλλους, αυτούς που είναι από την αντίθετη πλευρά από την οποία αυτοί βρέθηκαν από τύχη ή ατυχία και δεν την επέλεξαν κατόπιν γνώσης.

Άλλες φορές κατηγορούν την άλλη πλευρά διότι τους "ξεβολεύει" ή τους πλήττει συμφέροντα, υλικά ή συναισθηματικά.

Στην ανθρώπινη φύση και αυτά έτσι... Δεν είναι κάτι ξένο.

Ενώ βλέπω τις "κατηγορίες" και τις "κόντρες", δυσκολεύομαι να διακρίνω και από τις δύο (ή περισσότερες) πλευρές τις προτάσεις, τα επιχειρήματα και κυρίως τις ενωτικές απόψεις που είναι και οι μόνες που μπορούν να δώσουν μακροχρόνια θετικά αποτελέσματα.

Αναλογιστείτε πως κουβεντιάζουμε για ένα θέμα σχετικά μικρής σημασίας όπως ο κατοικίδιος σκύλος έτσι... και καταφέρνουμε (επιδιώκουμε κιόλας τις περισσότερες φορές) να δημιουργούμε "στρατόπεδα".

Όλο αυτό συνηθίζουμε να το κάνουμε εύκολα και αβίαστα, χωρίς να έχουμε ασχοληθεί ιδιαίτερα. Βλέπω, δηλαδή, ανθρώπους που δεν είχαν σκυλάκι πριν 6-7 χρόνια και δεν είχαν και καμία σχέση με τα κυνολογικά και κυνοφιλικά να έχουν "πανίσχυρες" απόψεις που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση...

Βέβαια, οι ίδιοι οι άλλοι άνθρωποι, με παρόμοια εμπειρία είναι εκτροφείς πλέον ή κριτές ή πρόεδροι, αντιπρόεδροι, εκπαιδευτές, κ.α. Με εξίσου ισχυρές και αδιαμφισβήτητες απόψεις. Όλα καλά... Όλα μέσα στην ζωή είναι...

Μήπως όμως οι λύσεις και η ουσιαστική πρόοδος βρίσκεται σε πιο μετριοπαθείς φωνές και πιο ενωτικές και διαλλακτικές κινήσεις;

Να καταργηθεί η εκτροφή... Ωραία... Τότε και οι νόμοι απαγόρευσης φυλών είναι σωστές και σε σωστό δρόμο.

Να καταργηθούν οι εκθέσεις... Να καταργηθούν οι Όμιλοι... Να καταργηθούν οι φυλές... Να καταργηθούν τα σκυλιά... Νάτο! Αν καταργηθούν τα σκυλιά είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα λυθούν όλα τα προβλήματα του σκύλου.

Εγώ όσο βλέπω ανθρώπους να υποστηρίζουν γενικές απαγορεύσεις και καταργήσεις, τόσο καταλαβαίνω την αδυναμία μας να επιλύσουμε προβλήματα.
Δεν προκειται να παθει τιποτα ο σκυλος αν αναθεωρησουμε πρακτικες 200-300 χρονων. Δεν ειναι τιποτα μπροστα στα 14.000 χιλιαδες χρονια υπαρξης του ειδους. :)
 
  • Like
Reactions: manolo and ioanna a


Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
188
694
Γραφω-σβηνω από Κυριακη...

Δεν ειμαστε απολυτα τελειοι, ούτε εμεις οι ανθρωποι, ούτε κανενας σκυλος.

Οταν κατι παει στραβα νιωθεις στενοχωρια και θυμο, μπλεγμενα τοσο που δε μπορεις παντα να τα διαχωρισεις και να αντιδρασεις βαζοντας στην ακρη αυτά τα αισθηματα.

Η Ίζυ ,γιορκσαιρ τερριερ, γεννηθηκε σπιτι μου και εζησε μαζι μου εως 12 μηνων. Υγιης και με υπεροχο χαρακτηρα. Το βασικο "ελαττωμα" της ειναι οτι ειναι παρα πολυ μικρη 1600γρ. «λιγη» σε ουσια. Αυτο ομως δεν μας εμποδισε να ζησουμε μια φυσιολογικη ζωη 12 μηνες, βολτες, παιχνιδι, παρκο σκυλων κτλ. με καποιους περιορισμους βεβαια ως προς το που της επιτρεπεται να σκαρφαλωνει και πως να κατεβαινει από τον καναπε πχ. (βεβαια ρητα αποκλεισμος από αναπαραγωγη)

Η αποφαση μου να τη δωσω, τελικα, ειχε να κανει:
1) Με την γενικοτερη πεποιθηση μου οτι ενας σκυλος μπορει να περναει καλυτερα όταν εχει την αγαπη και φροντιδα από ολους σε μια οικογενεια, παρα όταν ενας ανθρωπος εχει να μοιρασει το χρονο του σε πολλους σκυλους.
2) Ότι πιστευα ότι εχω βρει τους καταλληλους ανθρωπους να ζησει μαζι τους. Αφου της ειχα τονισει ότι θελει ειδικο χειρισμο, γνωρισαν και 2,5-3-3,5 κιλα σκυλους που εχω σπιτι μου και τους εξηγησα ότι είναι καλυτερο και πιο ασφαλες το μεγαλυτερο μεγεθος και να περιμενουν.

Το Σαββατο στις 7μιση το απογευμα, χτυπησε το τηλεφωνο μου. Ηταν η κοπελα στην οποια ειχα δωσει την Ίζυ 14 μερες πριν. Επικοινωνουσαμε καθημερινα. Με πηρε να με ενημερωσει ότι το μεσημερι η Ιζυ επεσε από τον καναπε και εσπασε το αριστερο μπροστινο ποδι λιγο πανω από τον καρπο...

Εκεινη την ωρα της μιλησα με ηρεμια και συγκαταβατικότητα και μην ανησυχεις συμβαινουν αυτά??? ΟΧΙ
Σοκαρίστηκα.

Ηταν κι η κοπελα ψυχραιμη και χαλαρη και δε τρεχει τιποτα???ΟΧΙ
Σε σοκ βρισκονταν κι εκεινη, σαμπως το εκανε επιτηδες?

Τι σκεφτομουν? Το υπεροχο, αγαπημενο, νεαρο μου σκυλακι αυτή τη στιγμη ποναει. Για μια στιγμη απροσεξιας θα ταλαιπωρηθει με γυψους, χειρουργεια ή δε ξερω κι εγω τι άλλο… Εισαι ηλιθια? Στα εκανα τσουρεκια για το ποσο και πως πρεπει να την προσεχεις. Μαλιστα με ρωτησες αν είναι οντως τοσο ευαισθητα η αν εγω υπερβαλω. ΓΙΑΤΙ δε με πηρες αμεσως αλλα ωωωωρες μετα? Πηγες στο νοσοκομειο ζωων χανοντας ισως χρονο ψαχνοντας ενώ εγω ξερω πολλους περισσοτερους γιατρους από σενα, και τα κινητα τους. Και αλλα πολλα, θυελλα σκεψεων και συναισθημάτων.

Συγκρατηθηκα, γιατι ηταν το καλυτερο για το μελλον της Ιζυ και δεν της ειπα ολα οσα περασαν από το μυαλο μου. Η κουβεντα θα μπορουσε να ξεφυγει πολύ ευκολα παντως.
Όταν της ειπα ότι θελω να παω κι εγω μαζι τους την Κυριακη, στο γιατρο που ειχαν κανονισει ραντεβου, για να ακουσω από πρωτο χερι τη διαγνωση και την προτεινομενη αντιμετωπιση μου το αρνηθηκε αρχικα, νομιζοντας ότι την θεωρω ανευθυνη.

Η Ιζυ τη Δευτερα εκανε χειρουργειο και είναι καλα. Θα ταλαιπωρηθει λιγο ακομα, αλλα είναι καλα και ζωντανη.

Αν όμως πριν καν μιλησει μαζι μου εβγαινε δημοσια και ελεγε ότι της εδωσα χαλασμενο σκυλακι που σπαει ευκολα… πραγματικα δε ξερω…

Αν δεν ειχε συμβει το ατυχημα δε θα υπηρχε αφορμη για αυτή την κουβεντα.

Edit: οποιος θελει να μαθει για τα γιορκσαιρ, την εκτροφη και τις επιλογες μου, να μου πει να κανονισουμε για καφε.
 


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Aν θελει να αγορασει απλα ενα σκυλο,μπορει να παρει καποιο αδεσποτακι!!!!!
Αν θελει ρατσα της αρεσκειας του,τοτε υποχρεουτε να το ψαξει!!!!!!
Ενας απο τους λογους που οδηγηθηκαν εδω οι φυλες ειναι και αυτος!!
Θελω ρατσα λυκοσκυλο να παρω ενα...πχ λεω γ.π γιατι ειναι η ρατσα που εγινε δυο φυλες ουσιαστικα.

1)Τελειο σκυλι δεν υπαρχει!Οποιος πουλαει τελειο σκυλι ειναι καθυστερημενος και οποιος το πιστευει εγκεφαλικα νεκρος.Απο οτι εχω καταλαβει τα χωριζουν σε Pet και show.Προφανως δεν χαριζονται.

2)Οχι συνηθως δεν γινεται κανενα συμβολαιο και αν γινονται ειναι και για τους δυο!Προσωπικα στον πρωτο σκυλο ειχα υπογραψει.(Το ποσο καλυπτει αυτο βεβαια ειναι αλλη κουβεντα)

3)Κατα την προσωπικη μου αποψη,αστειο και τραγικο.Δεν πρεπει να το κανεις!Και δεν γινεται παντου.Τωρα αν ο εκτροφεας το προτεινει και εσυ δεχτεις καλα να παθεις.Αν το απαιτησει φιλια τα λεγαμε :D

4)Oταν θες να αποκτησεις κατι που δεν ειναι αντικειμενο πχ παπουτσια ακομα και αμαξι!Το ψαχνεις και ΔΕΝ πρεπει να κανεις εκπτωσεις!!!!!!!!

Υπαρχουν στα θελω που εγραψες εκτροφεις παντως!!
Σε αυτο που διαθωνω λιγακι ειναι στο να με καθοδηγησει,απο καποιο σημειο και μετα πιστυεω οτι πρεπει να αναλαβει "ενεργα" και ο ιδιοκτητης βρισκοντας εναν εκπαιδευτη ενδεχομενος.
Όταν λοιπόν εγώ θέλω να είμαι και ηθικά και τυπικά εντάξει στην αγορά του σκύλου μου (είπαμε ας αφαιρέσουμε το θέμα αδεσποτάκια κι ας εστιάσουμε στην αγορά) και:

1 . Σύμφωνα με την @vrmode πρέπει να έχω δικηγόρο για να τσεκάρω τα "συμβόλαια"
2. Απόδειξη; Απλά την ξεχνάω
3. Αν δεν κάνω εκπτώσεις ο εκτροφέας δεν θα μου δώσει σκύλο

Τι κάνω; Απλά δεν αγοράζω, δεν παίρνω ποτέ αυτό που θέλω και "βολέυομαι" με τα αδεσποτάκια, γιατί απλά "έτσι λειτουργεί το σύστημα";;;

Και το θεωρείτε εσεις (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα) όλο αυτό υγιές;;

Και επειδή ως απλός υποψήφιος αγοραστής, ξίνω πληγές, μπαίνω στην black list ότι είμαι μικρόψυχος που τα βάζω με τους ερασιτέχνες και το κοινωνικό έργο που παράγουν;;
 
  • Like
Reactions: Hiraeth


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Η συνιδιοκτησια δεν θα επρεπε να υπαρχει καν!
Θελεις να μου το χαρισεις?Κρατα τα χαρτια του,υποχρεωσε με και να το στειρωσω μπας και σου χαλασω το ονομα και αν δεχτω οκ και ολα καλα.
Διαφορετικα γιατι να πληρωνω,να τρωω τα σκατα και την πικρα?
Κατ' εμέ όλα αυτά είναι παράνομα!
Απλά δεν έχει κάτσει η φάση "ακόμη" να πάνε υποθέσεις στα Δικαστήρια... Εκεί να δεις γέλια!
 


canis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
1.410
6.538
@betty coltrane

Αν νομίζεις ότι κάποιος εδώ μέσα (αλλά και έξω), συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντα την παρούσα δημοσίευση, έχει ως Νο1 προτεραιότητα τον σκύλο, το τι θα πάθει και το τι παθαίνει... θα πάψω να σου απαντώ.

Ο σκύλος μας ενδιαφέρει σε συνάρτηση με τον άνθρωπο και έτσι πρέπει να είναι. Πρέπει να προσπαθούμε, λοιπόν, να κάνουμε το καλύτερο για να μπορεί ο άνθρωπος να συνυπάρχει με τον σκύλο.

Αν θέλει ως εκτροφέας να μπορεί μα να υπάρχουν σαφείς κανόνες που να σέβονται και τον σκύλο.

Αν θέλει ως ιδιοκτήτης "χ" φυλής, να μπορεί αλλά με σαφείς κανόνες για την καλή και λειτουργική συμβίωση όλων (και του σκύλου) σε μια κοινωνία.

Αν θέλει να συμμετέχει σε shows και happenings, να μπορεί να το κάνει αλλά με κανόνες... κλπ.

Άρα, οι όποιες αναθεωρήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη όλους τους ανθρώπους και όλους τους σκύλους για αυτό και πρέπει να είναι ενωτικές, συμβιβαστικές, μακρόπνοες... και όχι μονόπλευρες, απόλυτες, κοντόφθαλμες, κλπ.
 


Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Γραφω-σβηνω από Κυριακη...

Δεν ειμαστε απολυτα τελειοι, ούτε εμεις οι ανθρωποι, ούτε κανενας σκυλος.

Οταν κατι παει στραβα νιωθεις στενοχωρια και θυμο, μπλεγμενα τοσο που δε μπορεις παντα να τα διαχωρισεις και να αντιδρασεις βαζοντας στην ακρη αυτά τα αισθηματα.

Η Ίζυ ,γιορκσαιρ τερριερ, γεννηθηκε σπιτι μου και εζησε μαζι μου εως 12 μηνων. Υγιης και με υπεροχο χαρακτηρα. Το βασικο "ελαττωμα" της ειναι οτι ειναι παρα πολυ μικρη 1600γρ. «λιγη» σε ουσια. Αυτο ομως δεν μας εμποδισε να ζησουμε μια φυσιολογικη ζωη 12 μηνες, βολτες, παιχνιδι, παρκο σκυλων κτλ. με καποιους περιορισμους βεβαια ως προς το που της επιτρεπεται να σκαρφαλωνει και πως να κατεβαινει από τον καναπε πχ. (βεβαια ρητα αποκλεισμος από αναπαραγωγη)

Η αποφαση μου να τη δωσω, τελικα, ειχε να κανει:
1) Με την γενικοτερη πεποιθηση μου οτι ενας σκυλος μπορει να περναει καλυτερα όταν εχει την αγαπη και φροντιδα από ολους σε μια οικογενεια, παρα όταν ενας ανθρωπος εχει να μοιρασει το χρονο του σε πολλους σκυλους.
2) Ότι πιστευα ότι εχω βρει τους καταλληλους ανθρωπους να ζησει μαζι τους. Αφου της ειχα τονισει ότι θελει ειδικο χειρισμο, γνωρισαν και 2,5-3-3,5 κιλα σκυλους που εχω σπιτι μου και τους εξηγησα ότι είναι καλυτερο και πιο ασφαλες το μεγαλυτερο μεγεθος και να περιμενουν.

Το Σαββατο στις 7μιση το απογευμα, χτυπησε το τηλεφωνο μου. Ηταν η κοπελα στην οποια ειχα δωσει την Ίζυ 14 μερες πριν. Επικοινωνουσαμε καθημερινα. Με πηρε να με ενημερωσει ότι το μεσημερι η Ιζυ επεσε από τον καναπε και εσπασε το αριστερο μπροστινο ποδι λιγο πανω από τον καρπο...

Εκεινη την ωρα της μιλησα με ηρεμια και συγκαταβατικότητα και μην ανησυχεις συμβαινουν αυτά??? ΟΧΙ
Σοκαρίστηκα.

Ηταν κι η κοπελα ψυχραιμη και χαλαρη και δε τρεχει τιποτα???ΟΧΙ
Σε σοκ βρισκονταν κι εκεινη, σαμπως το εκανε επιτηδες?

Τι σκεφτομουν? Το υπεροχο, αγαπημενο, νεαρο μου σκυλακι αυτή τη στιγμη ποναει. Για μια στιγμη απροσεξιας θα ταλαιπωρηθει με γυψους, χειρουργεια ή δε ξερω κι εγω τι άλλο… Εισαι ηλιθια? Στα εκανα τσουρεκια για το ποσο και πως πρεπει να την προσεχεις. Μαλιστα με ρωτησες αν είναι οντως τοσο ευαισθητα η αν εγω υπερβαλω. ΓΙΑΤΙ δε με πηρες αμεσως αλλα ωωωωρες μετα? Πηγες στο νοσοκομειο ζωων χανοντας ισως χρονο ψαχνοντας ενώ εγω ξερω πολλους περισσοτερους γιατρους από σενα, και τα κινητα τους. Και αλλα πολλα, θυελλα σκεψεων και συναισθημάτων.

Συγκρατηθηκα, γιατι ηταν το καλυτερο για το μελλον της Ιζυ και δεν της ειπα ολα οσα περασαν από το μυαλο μου. Η κουβεντα θα μπορουσε να ξεφυγει πολύ ευκολα παντως.
Όταν της ειπα ότι θελω να παω κι εγω μαζι τους την Κυριακη, στο γιατρο που ειχαν κανονισει ραντεβου, για να ακουσω από πρωτο χερι τη διαγνωση και την προτεινομενη αντιμετωπιση μου το αρνηθηκε αρχικα, νομιζοντας ότι την θεωρω ανευθυνη.

Η Ιζυ τη Δευτερα εκανε χειρουργειο και είναι καλα. Θα ταλαιπωρηθει λιγο ακομα, αλλα είναι καλα και ζωντανη.

Αν όμως πριν καν μιλησει μαζι μου εβγαινε δημοσια και ελεγε ότι της εδωσα χαλασμενο σκυλακι που σπαει ευκολα… πραγματικα δε ξερω…

Αν δεν ειχε συμβει το ατυχημα δε θα υπηρχε αφορμη για αυτή την κουβεντα.

Edit: οποιος θελει να μαθει για τα γιορκσαιρ, την εκτροφη και τις επιλογες μου, να μου πει να κανονισουμε για καφε.
Ναι αλλα αν σε έπαιρνε τηλεφωνο, εσυ θα απαντουσες ασε με, αυτη θα εγραφε εδω παιδια βοηθεια επαθε το και το ο σκυλος μου κι εσυ θα απειλουσες με μηνυσεις;
Ωραια φαση ε;
Ε αυτο συνέβη με το ακιτα.

Περαστικα στην Ιζυ!
 


Vania

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2017
188
694
Ναι αλλα αν σε έπαιρνε τηλεφωνο, εσυ θα απαντουσες ασε με, αυτη θα εγραφε εδω παιδια βοηθεια επαθε το και το ο σκυλος μου κι εσυ θα απειλουσες με μηνυσεις;
Ωραια φαση ε;
Ε αυτο συνέβη με το ακιτα.

Περαστικα στην Ιζυ!
Ευχαριστω για την ευχη.
 
  • Like
Reactions: Hiraeth


vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.229
10.282
Athens
Γραφω-σβηνω από Κυριακη...

Δεν ειμαστε απολυτα τελειοι, ούτε εμεις οι ανθρωποι, ούτε κανενας σκυλος.

Οταν κατι παει στραβα νιωθεις στενοχωρια και θυμο, μπλεγμενα τοσο που δε μπορεις παντα να τα διαχωρισεις και να αντιδρασεις βαζοντας στην ακρη αυτά τα αισθηματα.

Η Ίζυ ,γιορκσαιρ τερριερ, γεννηθηκε σπιτι μου και εζησε μαζι μου εως 12 μηνων. Υγιης και με υπεροχο χαρακτηρα. Το βασικο "ελαττωμα" της ειναι οτι ειναι παρα πολυ μικρη 1600γρ. «λιγη» σε ουσια. Αυτο ομως δεν μας εμποδισε να ζησουμε μια φυσιολογικη ζωη 12 μηνες, βολτες, παιχνιδι, παρκο σκυλων κτλ. με καποιους περιορισμους βεβαια ως προς το που της επιτρεπεται να σκαρφαλωνει και πως να κατεβαινει από τον καναπε πχ. (βεβαια ρητα αποκλεισμος από αναπαραγωγη)

Η αποφαση μου να τη δωσω, τελικα, ειχε να κανει:
1) Με την γενικοτερη πεποιθηση μου οτι ενας σκυλος μπορει να περναει καλυτερα όταν εχει την αγαπη και φροντιδα από ολους σε μια οικογενεια, παρα όταν ενας ανθρωπος εχει να μοιρασει το χρονο του σε πολλους σκυλους.
2) Ότι πιστευα ότι εχω βρει τους καταλληλους ανθρωπους να ζησει μαζι τους. Αφου της ειχα τονισει ότι θελει ειδικο χειρισμο, γνωρισαν και 2,5-3-3,5 κιλα σκυλους που εχω σπιτι μου και τους εξηγησα ότι είναι καλυτερο και πιο ασφαλες το μεγαλυτερο μεγεθος και να περιμενουν.

Το Σαββατο στις 7μιση το απογευμα, χτυπησε το τηλεφωνο μου. Ηταν η κοπελα στην οποια ειχα δωσει την Ίζυ 14 μερες πριν. Επικοινωνουσαμε καθημερινα. Με πηρε να με ενημερωσει ότι το μεσημερι η Ιζυ επεσε από τον καναπε και εσπασε το αριστερο μπροστινο ποδι λιγο πανω από τον καρπο...

Εκεινη την ωρα της μιλησα με ηρεμια και συγκαταβατικότητα και μην ανησυχεις συμβαινουν αυτά??? ΟΧΙ
Σοκαρίστηκα.

Ηταν κι η κοπελα ψυχραιμη και χαλαρη και δε τρεχει τιποτα???ΟΧΙ
Σε σοκ βρισκονταν κι εκεινη, σαμπως το εκανε επιτηδες?

Τι σκεφτομουν? Το υπεροχο, αγαπημενο, νεαρο μου σκυλακι αυτή τη στιγμη ποναει. Για μια στιγμη απροσεξιας θα ταλαιπωρηθει με γυψους, χειρουργεια ή δε ξερω κι εγω τι άλλο… Εισαι ηλιθια? Στα εκανα τσουρεκια για το ποσο και πως πρεπει να την προσεχεις. Μαλιστα με ρωτησες αν είναι οντως τοσο ευαισθητα η αν εγω υπερβαλω. ΓΙΑΤΙ δε με πηρες αμεσως αλλα ωωωωρες μετα? Πηγες στο νοσοκομειο ζωων χανοντας ισως χρονο ψαχνοντας ενώ εγω ξερω πολλους περισσοτερους γιατρους από σενα, και τα κινητα τους. Και αλλα πολλα, θυελλα σκεψεων και συναισθημάτων.

Συγκρατηθηκα, γιατι ηταν το καλυτερο για το μελλον της Ιζυ και δεν της ειπα ολα οσα περασαν από το μυαλο μου. Η κουβεντα θα μπορουσε να ξεφυγει πολύ ευκολα παντως.
Όταν της ειπα ότι θελω να παω κι εγω μαζι τους την Κυριακη, στο γιατρο που ειχαν κανονισει ραντεβου, για να ακουσω από πρωτο χερι τη διαγνωση και την προτεινομενη αντιμετωπιση μου το αρνηθηκε αρχικα, νομιζοντας ότι την θεωρω ανευθυνη.

Η Ιζυ τη Δευτερα εκανε χειρουργειο και είναι καλα. Θα ταλαιπωρηθει λιγο ακομα, αλλα είναι καλα και ζωντανη.

Αν όμως πριν καν μιλησει μαζι μου εβγαινε δημοσια και ελεγε ότι της εδωσα χαλασμενο σκυλακι που σπαει ευκολα… πραγματικα δε ξερω…

Αν δεν ειχε συμβει το ατυχημα δε θα υπηρχε αφορμη για αυτή την κουβεντα.

Edit: οποιος θελει να μαθει για τα γιορκσαιρ, την εκτροφη και τις επιλογες μου, να μου πει να κανονισουμε για καφε.
Τι σχέση έχει αυτό το περιστατικό με την περίπτωση "πουλάω σακάτικο σε τιμή για porsche με γελοίους όρους για τον ιδιοκτήτη και τον απειλώ και με μηνύσεις?"
 


Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.609
1.940
Όταν λοιπόν εγώ θέλω να είμαι και ηθικά και τυπικά εντάξει στην αγορά του σκύλου μου (είπαμε ας αφαιρέσουμε το θέμα αδεσποτάκια κι ας εστιάσουμε στην αγορά) και:

1 . Σύμφωνα με την @vrmode πρέπει να έχω δικηγόρο για να τσεκάρω τα "συμβόλαια"
2. Απόδειξη; Απλά την ξεχνάω
3. Αν δεν κάνω εκπτώσεις ο εκτροφέας δεν θα μου δώσει σκύλο

Τι κάνω; Απλά δεν αγοράζω, δεν παίρνω ποτέ αυτό που θέλω και "βολέυομαι" με τα αδεσποτάκια, γιατί απλά "έτσι λειτουργεί το σύστημα";;;

Και το θεωρείτε εσεις (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα) όλο αυτό υγιές;;

Και επειδή ως απλός υποψήφιος αγοραστής, ξίνω πληγές, μπαίνω στην black list ότι είμαι μικρόψυχος που τα βάζω με τους ερασιτέχνες και το κοινωνικό έργο που παράγουν;;
Aγορα σκυλου:Πληρωμη μεσω τραπεζας,συμβολαιο-ιδιωτικο συμφωνιτικο για δυσπλασια εως 24 μηνες,100% δικος σου ο σκυλος,παντα μεσω Ε-mail sms διπλα σου σε οτι χρειαστει.Με τεστ dna Οτι ο σκυλος ειναι απο αυτους τους γονεις,και τα σκυλια με ολες τις απαραιτητες εξετασεις υγειας ΕΠΙΣΗΜΕΣ(βασικες).
Σε καλυπτει?
 
  • Like
Reactions: Orilis


alexxela

Well-Known Member
20 Μαρτίου 2017
200
84
40
Aγορα σκυλου:Πληρωμη μεσω τραπεζας,συμβολαιο-ιδιωτικο συμφωνιτικο για δυσπλασια εως 24 μηνες,100% δικος σου ο σκυλος,παντα μεσω Ε-mail sms διπλα σου σε οτι χρειαστει.Με τεστ dna Οτι ο σκυλος ειναι απο αυτους τους γονεις,και τα σκυλια με ολες τις απαραιτητες εξετασεις υγειας ΕΠΙΣΗΜΕΣ(βασικες).
Σε καλυπτει?
και οι γεννήτορες κατάλληλη συμπεριφορά σε σχέση με την φυλή, το έγραφα και πιο πριν
 
  • Like
Reactions: Orilis


Dimi_21

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2013
1.609
1.940
και οι γεννήτορες κατάλληλη συμπεριφορά σε σχέση με την φυλή, το έγραφα και πιο πριν
Ναι εχεις δικιο,επιρεασμενος απο τα "δικα μου" κρητηρια το θεωρουσα δεδομενο,λαθος μου!
 
  • Like
Reactions: alexxela


vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Aγορα σκυλου:Πληρωμη μεσω τραπεζας,συμβολαιο-ιδιωτικο συμφωνιτικο για δυσπλασια εως 24 μηνες,100% δικος σου ο σκυλος,παντα μεσω Ε-mail sms διπλα σου σε οτι χρειαστει.Με τεστ dna Οτι ο σκυλος ειναι απο αυτους τους γονεις,και τα σκυλια με ολες τις απαραιτητες εξετασεις υγειας ΕΠΙΣΗΜΕΣ(βασικες).
Σε καλυπτει?
Εμένα ναι. Για ρώτα τους ερασιτέχνες. Το δέχονται;
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Πάνω σε αυτό Αμαλία ένα σχόλιο

Ακριβώς αυτός ήταν ο φόβος μου από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το θέμα.
Μάλιστα στο πρώτο μου ποστ, εσκεμμένα είπα ότι "διάβασα" τις προθέσεις της Βάσως και ότι άνοιξε αυτό το θέμα για να προσπαθήσουμε να ορίσουμε μια καινούργια συνθήκη αντιμετώπισης της Ελληνικής εκτροφής

Για να μην αρχίσουμε να υμνούμε κυρα Κούλες και κυρ Μήτσους
Σε πολλά ποστ που διάβασα εδώ όταν κάποιος ενδιαφερόταν να αποκτήσει σκύλο και έμπαινε το ερώτημα, μήπως από ιδιώτη ; ή απάντηση ήταν κάθετη ΝΑΙ απο εκτροφέα ΟΧΙ απο ιδιώτη

Συγγνώμη αν δεν έχω ψάξει πολύ αλλά κάτω από την απάντηση του ΝΑΙ / ΟΧΙ και μετά την αναφορά σε όσα κάνει ο εκτροφέας για να διασφαλίσει τα καλύτερα της ράτσας θα περίμενα να βρω και το παρακάτω

ΠΡΟΣΟΧΗ υπάρχουν Ελληνες εκτροφείς που ενδεχομένως να μην τηρούν τα παραπάνω.
ΠΡΟΣΟΧΗ υπάρχουν και λαμόγια που φέρουν τον τίτλο του εκτροφέα.

Εδώ μέσα αναφέρθηκε πως του άλλου του πέθαναν σκυλιά απο δίψα / πείνα

ΥΓ
Κηδεμόνας που παρουσίαζε περήφανα τον σκύλο του, είχε πάει σε εκθέσεις, έλεγε καλά λόγια για τον εκτροφέα μέχρι που βγήκε το πρόβλημα δεν έκανε αναφορά στο "πάθημά του" σ' αυτόν που κοίταζε και ιδιώτη. Αναφορά με την έννοια κοίτα τι έπαθα εγώ παρότι το έψαξα
 


d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Ότι πιστευα ότι εχω βρει τους καταλληλους ανθρωπους να ζησει μαζι τους. Αφου της ειχα τονισει ότι θελει ειδικο χειρισμο, γνωρισαν και 2,5-3-3,5 κιλα σκυλους που εχω σπιτι μου και τους εξηγησα ότι είναι καλυτερο και πιο ασφαλες το μεγαλυτερο μεγεθος και να περιμενουν.
Αν όμως πριν καν μιλησει μαζι μου εβγαινε δημοσια και ελεγε ότι της εδωσα χαλασμενο σκυλακι που σπαει ευκολα… πραγματικα δε ξερω…
Το αυτο

Τι σχέση έχει αυτό το περιστατικό με την περίπτωση "πουλάω σακάτικο σε τιμή για porsche με γελοίους όρους για τον ιδιοκτήτη και τον απειλώ και με μηνύσεις?"
Η περιπτωση που ξεκινησε ολο αυτο το ταμτιριρι στο forum ειναι τελειως, μα τελειως διαφορετικη απο το δικο σου περιστατικο.

Εκει εχουμε, δηθεν ερασιτεχνη δηθεν ηθικο εκτροφεα που απειλει με μυνησεις γιατι καποιος ειπε την αληθεια και χαλασε την πιατσα.

Αμα εσυ @Vania βαζεις τον εαυτο σου στο ιδιο τσουβαλι με την κυουρια, αδικεις τον εαυτο σου
 
  • Like
Reactions: Eroe and zenio


betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
@betty coltrane

Αν νομίζεις ότι κάποιος εδώ μέσα (αλλά και έξω), συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντα την παρούσα δημοσίευση, έχει ως Νο1 προτεραιότητα τον σκύλο, το τι θα πάθει και το τι παθαίνει... θα πάψω να σου απαντώ.

Ο σκύλος μας ενδιαφέρει σε συνάρτηση με τον άνθρωπο και έτσι πρέπει να είναι. Πρέπει να προσπαθούμε, λοιπόν, να κάνουμε το καλύτερο για να μπορεί ο άνθρωπος να συνυπάρχει με τον σκύλο.

Αν θέλει ως εκτροφέας να μπορεί μα να υπάρχουν σαφείς κανόνες που να σέβονται και τον σκύλο.

Αν θέλει ως ιδιοκτήτης "χ" φυλής, να μπορεί αλλά με σαφείς κανόνες για την καλή και λειτουργική συμβίωση όλων (και του σκύλου) σε μια κοινωνία.

Αν θέλει να συμμετέχει σε shows και happenings, να μπορεί να το κάνει αλλά με κανόνες... κλπ.

Άρα, οι όποιες αναθεωρήσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη όλους τους ανθρώπους και όλους τους σκύλους για αυτό και πρέπει να είναι ενωτικές, συμβιβαστικές, μακρόπνοες... και όχι μονόπλευρες, απόλυτες, κοντόφθαλμες, κλπ.
Εχεις δικιο οτι ο καθενας κρινει απο την πλευρα που επελεξε. Εγω θεωρω την οργανωμενη κυνοφιλια μονοπλευρη, απολυτη και κυριως κοντοφθαλμη. Θα φωναξω τον γιορκαντικτ να μιλησει για τις δεξαμενες. ;)

Να με συγχωρεσεις αλλα δε θεωρω το σκυλο γκατζετ. Στο σκυλοφορουμ θεωρουσα οτι ο σκυλος ως συντροφος του ανθρωπου και η ευημερια του ηταν η προτεραιοτητα. Οχι το χομπυ κατι τυπων.

Παω στο ινσομνια να χαζεψω για κινητα. :)
 




AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Τόσο στο παρόν νήμα, όσο και στο διπλανό του, ΔΕΝ θέλω να συμμετέχω για διάφορους λόγους.
Εξ άλλου την άποψή μου την έχω καταθέσει πολλές φορές μέχρι τώρα στο φόρουμ. Πολύ συνοπτικά :

1. Όσο δεν ορίζουμε τις έννοιες (ηθική, εκτροφή, ευγονική κ.λ.π.) η βαβυλωνία είναι αναπόφευκτη.

2. Η καταστροφή του σκύλου άρχισε με τα kennel clubs των μεγαολαστών-αριστοκρατών στη Βρεττανία.

3. Συνεχίστηκε με τις εκθέσεις μορφολογίας που οδήγησαν στον υπερτυπισμό και στην ουσιαστική εξαφάνιση της υγείας, του χαρακτήρα και της εργασίας.

4. Ολοκληρώθηκε με το εμπόριο και τα κέρδη, λόγω της αυξημένης ζήτησης για "ένα σκύλο σαν τη Λάσυ, το Ρεξ ή τον Χούτς".

5. Το "εικόνα σου είμαι κοινωνία και σου μοιάζω" βρίσκει εφαρμογή και στο σκύλο και τα κυνολογικά ζητήματα : Λαός χωρίς παιδεία, με ανεύθυνη πολιτική ηγεσία (διαχρονικά), με πρότυπα από τα πρωινάδικα και τα ριάλιτι, ανεύθυνος και ατομοκεντρικός, στο σκύλο θα δείξει σοβαρή και υπεύθυνη στάση ;

6. Οι ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις (εκτροφέων, κηδεμόνων, κτηνιάτρων, εκπαιδευτών κ.λ.π.) δυστυχώς επιβεβαιώνουν τον όποιον κανόνα.

7. Ας το πάρουμε απόφαση : Ο σκύλος είναι (πλέον άλλο ένα) καταναλωτικό αγαθό και οι παθογένειες στην κυνοφιλία, παθογένειες του τρόπου ζωής μας και του "πολιτισμού" μας.

8. Εναπόκειται στον καθένα μας να ωριμάσει (κανείς δεν γεννήθηκε "γνώστης", όλοι πάθαμε και μάθαμε) και σιγά σιγά να μεταφέρει την όποια εμπειρία του στον περίγυρό του για να φτάσουμε κάποτε στην απαραίτητη "κρίσιμη μάζα" που ΙΣΩΣ αλλάξει την άσχημη πραγματικότητα.

Μέχρι τότε, καλά κάνουμε και "σκεφτόμαστε παγκόσμια και δρούμε τοπικά" αλλά να έχουμε τη συνείδηση οτι ο αγώνας μας είναι προσωπικός και η ακτίνα δράσης του περιορισμένη. Φτάνει όσο μακριά πάει η δύναμή μας, η οποία όταν συγκρούεται με συμφέροντα (οικονομικά, πολιτικά/κομματικά/πολιτικάντικα) μάλλον θα είναι ελλιποβαρής. Εμένα πάντως μου άρεσε πολύ ο θερβαντικός Δον Κιχώτης !!

Και για να ευθυμήσουμε λίγο :

Επίσης, διαχειρίζομαι την διαδικασία επιλογής .............. Θα απαντήσω στο "Γιατί θέλω σκύλο;", στο "Ποιος σκύλος με εξυπηρετεί καλύτερα;", θα ψάξω τα υπέρ και τα κατά, θα αναζητήσω τα "παραλειπόμενα", θα μιλήσω με ανθρώπους, θα συλλέξω απόψεις και πληροφορίες για την επιλογή μου από τρίτους (τόσο του σκύλου, όσο και του εκτροφέα), θα προσπαθήσω να δω με τα ίδια μου τα μάτια και να μιλήσω live και πολλά άλλα με το μυαλό μου να έχει πάντα τα κριτήρια σε μια σειρά και την υγεία ψηλά.
Και μετά από όλα αυτά κατέληξες στα sbt ;; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου !
 


ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
2. Συνιδιοκτησια και ευκαταφρονητο ποσο? Ποιος εκτροφεας το κανει αυτο? Εχω ακουσει για συνιδιοκτησιες αλλα οι περισσοτερες ηταν δωρεαν ή με άλλα εξοδα που ανελαβε ο δευτερος ιδιοκτητης.
Σχετικός δεν είμαι αλλά ξέρω περίπτωση χαμηλότερης τιμής σε θηλυκό γαλλάκι με την υποχρέωση να κατέβει σε έκθεση και να ζευγαρώσει. Έγιναν.

Βλέπω στα νήματα να μιλάτε συνέχεια για τα "πρότυπα". τους "εκτροφείς", τον ΚΟΕ.. και το κύκλωμα...

Δεν λέτε τίποτα για τον απλό, μα τελείως απλό άνθρωπο που θέλει απλώς να αγοράσει ένα σκύλο ράτσας της αρέσκειάς του!!!!
Το 90% των ανθρώπων που θέλουν ένα σκυλί, αδιαφορεί για ΚΟΕ, εκθέσεις και πρωταθλητές.
Ας βάλουμε στην άκρη το θέμα αδέσποτου και ας μιλήσουμε για αυτούς που θέλουν να αγοράσουν ένα σκύλο ράτσας, γιατί απλά έτσι γουστάρουν, γιατί θέλουν ένα σκύλο υγιή που να ξέρουν το ιστορικό του!

Μιλάμε συνέχεια για μονόδρομο στους ερασιτέχνες εκτροφείς.
Και ο απλός αυτός άνθρωπος διαβάζοντας εδώ, έχει τις εξείς απορίες:

1. Αφού ο εκτροφέας προσπαθεί να βγάλει τον "τέλειο σκύλο", κάθε γέννα δεν παράγει όλα τα σκυλιά τέλεια. Κάποια δεν κάνουν. Αυτά τα σκυλιά τι γίνονται; Χαρίζονται; ή ο υποψήφιος αδαής αγοραστής θα πληρώσει το ίδιο πακέτο με αυτόν που θα πάρει το "τούμπανο";;

2. Γίνονται συμβόλαια υιοθεσίας μεταξύ εκτροφέα και αγοραστή που στην ουσία καλύπτουν τον εκτροφέα αλλά αφήνουν ξεκρέμαστο τον αγοραστή. Εγώ ο απλός, που θα βρω το δίκιο μου αν στραβώσει κάτι;;

3. Γιατί πρέπει να πληρώσω ένα μη ευκαταφρόνητο ποσό και να έχω συνιδιοκτησία τον σκύλο μου και να "πάιζω" ανάλογα με τις "επιθυμίες" του εκτροφέα;;

Και πάμε στα θέλω:

Θέλω ένα σκύλο ράτσας χ.
Που να έχει όλες τις εξετάσεις του (και να με προετοιμάσει ο εκτροφέας για τυχόν μελλοντικές ατέλειες)
Που να μην έχει γεννηθεί από αιμομιξία
Που να έχω απόδειξη αγοράς, ώστε αν πάει κάτι στραβά, να μπορώ να στοιχιοθετήσω την προέλευση και τα έξοδά μου
Που θα είναι δικός μου και δεν θα μου πει κανείς τι θα κάνω με τον σκύλο μου, με συμβόλαιο που θα έχω δικαιώματα και όχι μόνο υποχρεώσεις.
Που, επειδή δεν είμαι παντογνώστης θα έχω τον "δάσκαλο" ερασιτέχνη εκτροφέα που νοιάζεται τι γίνεται με τα σκυλιά του να με καθοδηγήσει, όταν χρειαστεί και να ανεχτεί την άγνοιά μου, χαζομάρα μου, χωρίς να την εκμεταλλευθεί.

Βγάλτε απ'εξω την ηθική, τις διαδικασίες, τα πρότυπα κλπ που απασχολούν καθαρά τους εκτροφείς και απαντήστε στον απλό χαζό, που επιθυμεί να αποκτήσει ένα σκύλο με καθ'ολες νόμιμες διαδικασίες και να ξέρει επιτέλους τις λεπτομέρειες που αφορούν εκείνο.
Ο κοινός θνητός δεν είχε ποτέ ακούσει τις λέξεις ΚΟΕ, εκθέσεις, πρωταθλητές. Απλά θέλησε σκύλο συγκεκριμένης ράτσας και πιθανώς στην πορεία τα έμαθε. Εγώ σαν αδαής τα έμαθα στο ψάξιμο. Αν ο απλός είναι και φραγκάτος, όπως έγραψες σε άλλο ποστ, μόλις ακούσει οτι είναι πρωταθλητής ο γονέας του κουταβιού μάλλον κλείδωσε η αγορά. Τι εξετάσεις και @@@ είναι δυνατόν ο πρωταθλητής να μην έχει γερό σπέρμα!!

Ολα τα παραπάνω που βάζεις θα έπρεπε να τα παρουσιάζει ο Εκτροφέας. Από την στιγμή που εγώ κατάλαβα πως πρέπει να παω σε εκτροφείο για να έχω τον σκύλο που θέλω περιμένω να μου τα πει ο εκτροφέας και όχι να ψάχνομαι σε forum. Καλές οι συμβουλές από τρίτους αλλά θεωρητικά ο εκτροφέας έχει την εμπειρία αλλά και την ευθύνη να με ενημερώσει. Στο όποιο forum πήρα την κατεύθυνση.

Αυτός πρέπει να μου μιλήσει για εξετάσεις, δυσπλασίες, προγόνους, μελλοντικά πιθανά προβλήματα. Γιατί εγώ να ψάχνω νύχτες το "τεχνικό" υπόβαρθο. Δεν λεω να μην είμαι ενημερωμένος αλλά μέχρι ποιό βαθμό;

Οσο για την απόδειξη, μπορεί να σου πει πως χάλασε εκείνη την ημέρα η ταμειακή και θα την έχεις αργότερα... μην γελάς δεν κάνω πλάκα.

Μου δίνει τον σκύλο με τσιπάκι, δεν θα έπρεπε να είναι καταχωρημένος στο υπουργείο με τα στοιχεία του εκτροφέα και μετά να έρθει σε μένα, άρα βλέπουμε το ιστορικό στο υπουργείο, αν χρειαστεί, άρα είμαστε καλυμμένοι που τον πήραμε.