Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων




Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
γιατι να μην τον αρχίσεις σε κλωτσιές και μπουφλες? Διορθωση συμπεριφοράς θα εκανες!
Μερικές φορές, και ειδικά όταν είσαι άπειρος και άσχετος, δυστυχώς μουδιάζεις και δεν ξέρεις να διακρίνεις τι είναι σωστό και τι λάθος. Φταίμε κι εμείς που κάποιες φορές δεν βάζουμε το μυαλό να δουλέψει λογικά και να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, παρά, όπως είπε και άλλο μέλος, αποφασίζουμε να έχουμε τυφλή εμπιστοσύνη στον εκάστοτε εκπαιδευτή/εκτροφέα κλπ και δεν μετράμε σωστά τις καταστάσεις ακόμα κι όταν έχουμε τα σημάδια πώς "κάτι δεν πάει καλά" :|
Been there, done that, δυστυχώς.
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.637
7.093
Ζούζουνε τα συγχαρητήριά μου στην κοπέλα σου. Τα πολύ πολύ θερμά μου συγχαρητήρια.
 




zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Αφου δεν με πλακωσε εκει παλι καλα να λες....:).
Στο σπιτι συνεχισε με λεκτικη επιπληξη και κανα δυο φαπες αλλα οκ τα βρηκαμε,μου εκανε και
αποσβεση του σοκ στο τελος και δεν μου εχει μεινει κανα κουσουρι.
σοζ για το σπαμ
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αφου δεν με πλακωσε εκει παλι καλα να λες....:).
Στο σπιτι συνεχισε με λεκτικη επιπληξη και κανα δυο φαπες αλλα οκ τα βρηκαμε,μου εκανε και
αποσβεση του σοκ στο τελος και δεν μου εχει μεινει κανα κουσουρι.
σοζ για το σπαμ
Ασε...
Ειδικά σε παρόμοια θέματα (συμπεριφοράς - εκπαίδευσης σκύλων), δεν με σώζει τίποτα!!!
Και η λεκτική επίπληξη... και καναδυό φάπες... ΚΑΙ δεν κάνει καμία "γεφύρωση"... μέχρι να δηλώσω πλήρη υποταγή!!!(Δεν αρκούν τ' αυτία μου πίσω και η ουρά μου κάτω... πρέπει να πέσω ανάσκελα! :D
 


vagelis_ras

Well-Known Member
5 Αυγούστου 2011
2.405
458
52
το ιδεατό θα ήταν να μπορούσαμε να είχαμε τυφλή εμπιστοσύνη στον εκτροφέα .
Τον εμπιστευόμαστε για τον σκύλο που θα μας συντροφεύει τόσα χρόνια .
Αλλά δυστυχώς τα πράγματα χαλάνε όταν ο εκτροφέας έχει άγνοια από εκπαίδευση , εκεί όμως ο άπειρος ιδιοκτήτης είναι ανήμπορος να το διακρίνει .
Πληρώνει το χιλιάρικο και εύχεται το σκυλί του να μην έχει σακατευτεί εντελώς .
Σε σημείο που κάποιοι θα προτιμούσαν να είχαν πληρώσει και να μην έστελναν ποτέ το σκυλί τους εκεί .


Η δική μου πρόταση είναι πως σε ότι αφορά το θέμα σκύλο πάμε μόνο με συμβουλές και καθοδήγηση από φίλους που εμπιστευόμαστε .
 


Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Λοιπον να πω κι εγω την αποψη μου στο θεμα.
Εμεις φοραμε μονο στη βολτα παντα πνιχτη!!! Υστερα απο δυο εκπαιδευτες κι εναν φιλο μας τριτο εκπαιδευτη δλδ,καναμε πολλα μαθηματα για τη χρηση του!! Ο Ροκυ, ειδικα οταν τον πρωτοπηρα, δεν ηταν καθολου ευκολη υποθεση!! Ηδη δυο χρονων απο καταφυγιο,ηταν ενα αγριμι στη βολτα του και ειδικα οταν εβλεπε καθε λογης σκυλο,θηριο ανημερο κι εντελως ανυπακουος!!! Για γατες??? ακομα χειροτερος!!! Υστερα απο πολυ καιρο καταφεραμε να τον βαλουμε σε μια σειρα και να μην μας τραβαει εντονα στη βολτα,με διορθωση φυσικα οταν παει να ξεφυγει,ή να τσακωθει με αλλο σκυλο ή να αρπαξει γατα,προσεχοντας πως θα χειριστουμε σωστα το πνιχτη!!! Ακομα και τωρα βεβαια υπαρχουν φορες που ξεφευγει και αναγκαζομαστε να τον επαναφερουμε στη ταξη! Ειναι δυσκολος σκυλος,δεν ξερω τι βιωματα ειχε ζησει στο δρομο,ποιος τον ειχε πριν και τι του εκανε,και φυσικα τρομερα κυριαρχικος!!
Αυτο που διαβασα στο κειμενο οτι χαλαει τη σχεση με το χειριστη του κι οτι του δημιουργει ψυχολογικο κλπ κλπ,στη δικη μας περιπτωση τουλαχιστον δεν ισχυει!! Εχουμε αριστη σχεση μεταξυ μας,συνεργαζεται στα περισσοτερα,και ειμαστε μια χαρα!! Εαν δεν ηταν τοσο κυριαρχικος,πιστευω πως δεν θα χρειαζοταν ο πνιχτης,ομως σε πολλες περιπτωσεις μας εχει σωσει!!
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...Ειναι δυσκολος σκυλος, δεν ξερω τι βιωματα ειχε ζησει στο δρομο, ποιος τον ειχε πριν και τι του εκανε, και φυσικα τρομερα κυριαρχικος!!

2. ...Αυτο που διαβασα στο κειμενο οτι χαλαει τη σχεση με το χειριστη του κι οτι του δημιουργει ψυχολογικο κλπ κλπ,στη δικη μας περιπτωση τουλαχιστον δεν ισχυει!! Εχουμε αριστη σχεση μεταξυ μας,συνεργαζεται στα περισσοτερα, και ειμαστε μια χαρα!!

3. ...Εαν δεν ηταν τοσο κυριαρχικος, πιστευω πως δεν θα χρειαζοταν ο πνιχτης, ομως σε πολλες περιπτωσεις μας εχει σωσει!!
Βιβή,

1. Ολα τα άλλα να τα καταλάβω...
Το "φυσικά" κυριαρχικός... γιατί είναι τόσο "φυσικό"? Οταν συναντάει άλλα σκυλιά ή ανθρώπους θέλει με μανία να τους υποτάξει? Να τους δαγκώσει?
Γιατί, από τις αφηγήσεις σου, έχω καταλάβει ότι μπορεί να ανεχθεί αρκετά σκυλία και αρκετούς ανθρώπους...

2. Κι εμείς χρησιμοποιούμε πνίχτες... ΜΟΝΟ για διόρθωση (σαν να σου τραβάω το μανίκι, ή σαν να σε σκουντάω έντονα, δηλαδή - και όχι σαν να σου σφίγγω το λαιμό για να πάθεις ασφυξία)...

Απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό είναι να (προλάβεις να) κάνεις τη διόρθωση, όσο το λουρί είναι χαλαρό, δηλαδή, όσο ο σκύλος δεν έχει ξεχυθεί για να πιάσει το αντικείμενο του πόθου του...
Αν δεν ισχύει αυτή η προϋπόθεση, ο πνίχτης είναι ακατάλληλο εργαλείο και πρέπει να του φοράς ένα γερό - καλό δεμένο - κολάρο, ώστε να τον συγκρατήσεις...

Κι εμένα υπακούει "στα περισσότερα"...
Αλλά, σε "εκείνο" το θέμα που δεν υπακούει (και όχι πάντα, εννοείται) νομίζω ότι ο πνίχτης μπορεί μόνο να τον πνίξει και τίποτα άλλο... αν δεν προλάβω να κάνω τέλεια διόρθωση... τότε, αναγκαστικά, γονατίζω σχεδόν και του αγκαλιάζω το λαιμό (με το στόμα του πάνω στα μούτρα μου)... ακριβώς, για να μην πνιγεί... και τον διορθώνω λεκτικά...
Ομως, όταν γίνεται όλο αυτό, "χαλάει η σχέση μας", δεν το συζητάω... και χρειάζεται χρονοβόρα διαδικασία για να επανέλθει (που δεν έχει καμμία σχέση με τον πνίχτη)...

2. Και θα επαναφέρω και πάλι το ερώτημα: Είναι ΤΟΣΟ κυριαρχικός?

Δηλαδή, με τις γάτες δεν είναι ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ? Δεν θέλει να τις φάει? Θέλει να τις βάλει κάτω και να τις δει να χαλαρώνουν ανάσκελα?
Με τα σκυλιά που τσακώνεται δεν είναι ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ? ή ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ (σε κάποιο, έστω, ποσοστό)?
Δηλαδή, ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτές ΜΟΝΟ κυριαρχικότητα βλέπουν?

Να σου πω ότι και στη Μόκα μου, που ΔΕΝ είναι καθόλου κυριαρχική... "χρειάζεται" ο πνίχτης... γιατί?
Γιατί είναι "απλά" ξεροκέφαλη...
Γιατί έτσι έμαθε (καλώς ή κακώς - δεν είναι αυτό το θέμα μου, τώρα)...
Γιατί, μόλις της φοράω τον πνίχτη, γίνεται υπόδειγμα υπακοής, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερες διορθώσεις...

Οταν είμαστε, όμως, σε άγνωστο μέρος και αναμένω κάποιες αντιδράσεις πανικού της Μόκας... της φοράω πάντα ένα καλό κολάρο, ώστε να μπορώ να την κρατήσω κοντά μου (και στη ζωή), χωρίς να πνιγεί...:)

Αλλη μία ερώτηση: Οταν λες ότι ο πνίχτης σας έχει σώσει, τι εννοείς ακριβώς?
α) Διόρθωσες και ηρέμησε "πάραυτα"?
β) ή, απλά, τον κράτησες κοντά σου?
 


Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Γιαννη
Το "φυσικα" δεν ηταν σωστο,υπερεβαλα ισως!! Με τους ανθρωπους δεν εχει κανενα προβλημα τα παει μια χαρα ειναι πολυ κοινωνικος!! Με τους σκυλους τωρα,υπαρχουν περιπτωσεις που οντως τα παει πολυ καλα,αρκει να δεχτουν τη κυριαρχια που τους επιβαλει!! Καθε φορα δλδ θα τους καβαλησει.Δεν υπαρχει περιπτωση να συναντηθουμε με αλλο σκυλο και να μην κανει τη κινηση αυτη!!
Με τις γατες ειναι αλλο θεμα.Θελει να επιτεθει γιατι τις βλεπει σαν θηραμα και μαλιστα πριν καιρο ειχα ανοιξει ενα θεμα οπου εριξε τον αντρα μου κατω για να σκοτωσει γατα.
Με διορθωση πολλες φορες υπακουσε και μαζευτηκε γι αυτο λεω οτι μας εσωσε..
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...Με τους σκυλους τωρα,υπαρχουν περιπτωσεις που οντως τα παει πολυ καλα,αρκει να δεχτουν τη κυριαρχια που τους επιβαλει!! Καθε φορα δλδ θα τους καβαλησει.Δεν υπαρχει περιπτωση να συναντηθουμε με αλλο σκυλο και να μην κανει τη κινηση αυτη!!

2. Με διορθωση πολλες φορες υπακουσε και μαζευτηκε γι αυτο λεω οτι μας εσωσε..
1. Για να καταλάβω λιγάκι το μέγεθος του θέματος...
Δηλαδή, υπάρχει περίπτωση να συναντηθεί με τον Σερχάν (ή "τύπου" Σερχάν) και να θέλει να τον καβαλήσει, ή να πεθάνει?

2. Αν υπάκουσε και μαζεύτηκε με τη διόρθωση, είστε σε καλό δρόμο, νομίζω...:)
Αν έπεσε κάτω "ημιθανής" από το πνίξιμο, είναι άλλο θέμα...:cool:
 


Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Τα παντα θα καβαλησει Γιαννη,δε μασαει!! Κι αν υποταχτουν γινονται οι καλυτεροι φιλοι.Αν οχι,γινεται θηριο!!
Ναι με τη διορθωση μαζευεται.Οχι απο το πνιξιμο...
 


tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
Εγώ εμπίπτω σε αυτήν την κατηγορία.:rolleyes:
Φοράω μια αλυσιδίτσα Sprenger καθαρά για θέμα αντοχή και για να μην κόβει την τρίχα.
Οπότε είμαι άνευ σχολιασμού.

Φιλάκια.
Προφανώς δεν εννοεί εσένα Στέλιο, αλλά τύπους που φοράνε πνίχτη για ομορφιά, δεν ξέρουν να τον χρησιμοποιήσουν και πολλές φορές τον φοράνε και ανάποδα..!!!
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Δεν κατάλαβα τίποτα.
Ο πνίχτης αλυσιδίτσα έχει δύο κρίκους, υπάρχει δυνατότητα το κλιπ του οδηγού να περάσει στον εσωτερικό κρίκο και τότε δεν λειτουργεί ως πνίχτης, ποιό είναι το κακό σε αυτό;
Εγω θα θελα να της εχω μια αλυσιδα η οποια δε θα λειτουργει σαν πνιχτης, οπως λες. Αλλα το θεμα ειναι οτι αν τραβηχτει προς τα πισω, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να της βγει :(


Sent from my iPad using Tapatalk HD
 


καψοραχη

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2011
78
0
βγαλτε τους πνιχτες απο τα ζωα σας μωρε!!ειμαστε στο 2013...η εκπαιδευση εχει κανει αλματα και εμεις ακομα ''πνιγουμε'' τα ζωα μας!!ο Τζο με τοσα προβληματα λογω επιθετικοτητας οταν ''εκπαιδευτης'' θελησε να του βαλει πνιχτη εκανε το θεμα χειροτερο! τον πεταξα στα σκουπιδια και προχωρησαμε με στηθολουρο και θετικη εκπαιδευση....ο σκυλος αλλαξε οψη!αυτη την στιγμη που σας μιλω εχουμε ξαναρχισει εκπαιδευση για επιθετικοτητα και φοβιες με θετικο (γνωστο)εκπαιδευτη και με μοναδικα βοηθηματα το κλικερ και την ''συνεργασια'' αρχισαν κιολας με 2 μαθηματα τα αποτελεσματα τα θετικα!χτες περασε διπλα του αρσενικο αδεσποτο και δεν ειχαμε μαχες!!οχι πνιχτες....και μιλαω εγω με ενα σκυλι 32 κιλα μυς και με γονιδια κυριαρχικα!
 


tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
και με παριζακι στην τζεπη να σταματησουμε τον σκυλοκαυγα;
αν δεν σου δειξουν πως δουλευεις τον πνιχτη και δεν μαθεις να τον δουλευεις τοτε ναι εχεις θεμα.
η λειτουργικοτητα του πνιχτη δεν ειναι να πνιγεις το σκυλι,αυτο το κανεις και με το κολαρο ανετα.
 


aouimbae

Well-Known Member
7 Μαϊου 2011
1.753
26
Θα ηθελα να μαθω ο εκπαιδευτης σας τι μεθοδο ακολουθει οταν ο σκυλος εχει κλειδωσει πανω στον αλλον αρσενικο που ειναι κοντα του?
Επισης χρησιμοποιουνται επιβραβευσεις?

Αυτο που λεει παντως ο απο πανω ισχυει. Και με απλο κολλαρο πνιγεται ο σκυλος.


Sent from my iPad using Tapatalk HD
 


καψοραχη

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2011
78
0
και με παριζακι στην τζεπη να σταματησουμε τον σκυλοκαυγα;
αν δεν σου δειξουν πως δουλευεις τον πνιχτη και δεν μαθεις να τον δουλευεις τοτε ναι εχεις θεμα.
η λειτουργικοτητα του πνιχτη δεν ειναι να πνιγεις το σκυλι,αυτο το κανεις και με το κολαρο ανετα.

τον καυγα τον προλαμβανεις!ΚΑΙ με κλικερ και με λιχουδια ωστε ο σκυλος να συνδυασει στο μελλον την εικονα του αλλου σκυλου με κατι ευχαριστο!και συμφωνω οτι και το κολλαρο πνιγει...γι αυτο χρησιμοποιω στηθολουρο!με αυτο σταματησε να τραβα απο μωρο!
 


καψοραχη

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2011
78
0
Θα ηθελα να μαθω ο εκπαιδευτης σας τι μεθοδο ακολουθει οταν ο σκυλος εχει κλειδωσει πανω στον αλλον αρσενικο που ειναι κοντα του?
Επισης χρησιμοποιουνται επιβραβευσεις?

Αυτο που λεει παντως ο απο πανω ισχυει. Και με απλο κολλαρο πνιγεται ο σκυλος.


Sent from my iPad using Tapatalk HD

το θεμα ειναι να τον αποσπασουμε πριν κλειδωσει...αλλιως γυριζουμε πλατη και φευγουμε!κοιτα 2 μαθηματα καναμε....εχουμε μελλον!θα σας ενημερωνω....και ναι υπαρχουν επιβραβευσεις στην θετικη ανταποκριση του σκυλου!
 
Last edited:


epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Παραδεχθηκε ο «θετικός» εκπαιδευτης σου, οτι εχει κυριαρχικά γονίδια ο σκυλος σου;
Οπορτουνιστής...
Ενδιαφέρων!
 
Last edited:


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78