Νέο μέλος και ζητάει την βοήθεια σας...


Dreamcatcher

Member
1 Σεπτεμβρίου 2013
24
0
Τρικαλα
Καλησπέρα, είμαι καινούργιο μέλος στο forum και ζητώ την βοήθεια σας.
Αποφάσισα εδώ και πολύ καιρό να αποκτήσω το πρώτο μου κουτάβι ράτσα, στο παρελθόν είχα 2 σκυλιά ημίαιμα θηλυκά αλλά πάντα ήταν παιχνιδιάρικα, ήρεμα και υπάκουα χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εδώ και 3 μέρες απόκτησα ένα κουτάβι αρσενικό και είναι περίπου 2 μηνών husky αλλά είναι μεγαλόσωμος. Δεν με ακούει καθόλου, του φωνάζω το όνομα του ή έλα εδώ και με αγνοεί, δεν νιώθει χαρούμενος. Προσπαθώ να παίξω μαζί του, να το χαιδέψω αλλά το μόνο που κάνει είναι να με δαγκώνει συνεχώς όχι μόνο εμένα και αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας μου. Του λέω να σταματήσει ή ότι πονάω, τις λέξεις οχι και μη ώστε να σταματήσει να δαγκώνει. Σήμερα μου δάγκωσε την φόρμα και την ξέσκισε και δεν ξέρω τι να κάνω. Το αφήνω ελεύθερο δεν το έχω ποτέ δεμένο, γιατί έχω μεγάλο κήπο. Δεν θέλω να φέρω εκπαιδευτή γιατί δεν έχω την οικονομική δυνατότητα. Ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι πολύ ζόρικος και δεν ξέρω αν έκανα καλά που πήρα husky. Και κάτι τελευταίο τα αυτάκια του δεν τα έχει σηκώσει ακόμη.
 


vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Ο άνθρωπος απο τον οποίο το πήρες (που φαντάζομαι για να ζευγαρώσει χάσκυ θα έχει μια Α εμπειρία με τα σκυλιά αυτά) μήπως θα μπορούσε να σου δώσει μια καλή συμβουλή πάνω στο θέμα;
 


Dreamcatcher

Member
1 Σεπτεμβρίου 2013
24
0
Τρικαλα
Το κουτάβι το πήρα από ιδιώτη αυτός έχει θηλυκό husky και το ζευγάρωσε με ένα γνωστό του φίλο, τα κουτάβια μετά από 20 ημερών τα είχε ο φίλος του, εγώ απλώς είδα την αγγελία και τον πήρα τηλ. Ναι τον πήρα τηλ. και μου είπε ότι όλα τα κουτάβια ήταν ζωιρά και χαρούμενα εκτός από αυτό, και ότι είναι το μοναδικό που δεν έχει σηκώσει τα αυτάκια του.
 


underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
μεσα σε 3 μερες τι περιμενεις ενα 2 μηνων σκυλακι να πρωτομάθει?
υπομονη και επιμονη.

να το χαιρεσαι το σκυλακι σου και να ενημερωθεις για το σωστο τροπο αποκτησης καθαροαιμου σκυλου μεσα απο το φορουμ αλλα και εκτος.
 


Dreamcatcher

Member
1 Σεπτεμβρίου 2013
24
0
Τρικαλα
Σε ευχαριστώ πολύ απλώς φοβήθηκα λίγο με την συμπεριφορά του και όταν μου είπε ο κτηνίατρος ότι είναι ζόρικος. Όπως αναφέρω πιο πάνω είχα 2 σκυλάκια και τα είχα αποκτήσει ότι ήταν και αυτά 2 μηνών αλλά από την πρώτη μέρα που τα είχα στο σπίτι μου ήταν χαρούμενα και με άκουγαν, ίσως επειδή ήταν ημίαιμα και θηλυκά.
 


underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
ισως και οχι. δε μπορεις να ξερεις ποτε το λογο με σιγουρια.
σε οτι αφορα τα περι ημιαιμου και καθαροαιμου που λες κι εσυ, σκυλος χωρις pedigree = ημιαιμος.
τα εχουμε αναλυσει σε αυτο το φορουμ χιλιαδες φορες, σιγουρα θα βρεις σχετικα θεματα.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.996
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Μερικά πράγματα σε τίτλους, για να μην ξεχνιόμαστε:

- Οπωσδήποτε, να το χαίρεσαι το κουτάβι σου. Να είναι υγιές, μέχρι τα βαθιά του γεράματα.
- Κι αυτό το κουτάβι που έχεις, ημίαιμο είναι. Οπότε, μην σε απασχολεί αν θα σηκώσει ή όχι τα αφτιά του.
- Ποτέ δεν υποστηρίζουμε τέτοιες γέννες και ελπίζω να μην σου περνάει κι εσένα από το μυαλό, να ζευγαρώσεις κάποτε τον σκύλο σου.
- Υπάρχουν κουτάβια ήρεμα και λιγότερο ήρεμα. Το κουτάβι σου, είναι φυσιολογικότατο. Διάβασε στο φόρουμ, μια και είχες την τύχη να το βρεις, τα θέματα εκπαίδευσης. Το ότι δεν το έχεις ποτέ δεμένο είναι μέγα φάουλ. Ελπίζω το κουτάβι, να μην μένει μόνιμα στο κήπο. Θα είναι άλλο ένα φάουλ.
 


Dreamcatcher

Member
1 Σεπτεμβρίου 2013
24
0
Τρικαλα
Σε ευχαριστώ πολύ.
Τι εννοείς ημίαιμο; Ο κτηνίατρος μου είπε ότι είναι καθαρόαιμο.
Προσπάθησα να του βάλω λουράκι και να το δέσω ώστε να μην μου φύγει το βράδυ, αλλά δεν θέλει γιατί σκούζει και κλαίει όταν είναι δεμένο και το λουράκι προσπαθούσε να το βγάλει. Μέχρι να περάσουν μερικές μέρες τότε θα του βάλω το λουράκι. Δεν μένει στον κήπο τον βγάζω βόλτα 3 φορές την ημέρα, το λουράκι του το βάζω μόνο στην βόλτα αλλά δαγκώνει την αλυσίδα. Βρήκα την ενότητα με τα husky για να πάρω μερικές πληροφορίες.
 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.996
Η δουλειά του κτηνίατρου, δεν είναι, να δίνει πιστοποιητικά καθαροαιμίας.
Οι καθαρόαιμοι σκύλοι, στοιχίζουν ακριβά, έχουν το pedigree τους που αποδεικνύει την γνησιότητά τους και δεν τους βρίσκεις σε τυχαία γέννα, σε αγγελίες στις εφημερίδες.

Ο σκύλος σου λοιπόν, είναι ημίαιμος. Αλλά φαντάζομαι αυτό δεν σε νοιάζει. Αν ήθελες ντε και καλά, καθαρόαιμο σκύλο, θα είχες ψάξει και θα ήξερες πως να τον βρεις.

Από την άλλη...ο κτηνίατρός σου, σε ενημέρωσε για ότι προληπτικό πρέπει να κάνεις σχετικά με την υγεία του; Σου έβαλε τσιπάκι, που είναι υποχρεωτικό από τον Νόμο;
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.705
7.832
Ο κτηνίατρος καλά θα κάνει να περιοριστεί στις συμβουλές για θέματα υγείας. Πώς έβγαλε το συμπέρασμα ότι είναι ένα ζόρικο κουτάβι; Από αυτά που περιγράφεις είναι ένα φυσιολογικά ζωηρό κουτάβι που τον τρώνε τα δόντια του και πρέπει να το μαλώνεις όταν σας δαγκώνει χωρίς φωνές και νευρικές κινήσεις, και να του δίνεις να μασουλήσει ειδικά μασουλητήρια για κουτάβια.
Μάθε του το μη και μην παραλείπεις να τον επαινείς όταν κάνει κάτι καλό.
Έχει πολλά θέματα το φόρουμ για εκπαίδευση, καλά θα κάνεις να ξεκινήσεις την μελέτη. Ο κούταβος σας προσαρμόζεται ακόμη, μην περιμένεις τα πάντα από τώρα, έχε υπομονή.
 




mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.996
Πήρε και τα στοιχεία σου, για να το δηλώσει έτσι;
Σου είπε ότι δεν πρέπει να βγαίνει έξω βόλτες, πριν ολοκληρώσει τα εμβόλια;
Σε ενημέρωσε για προστασία από σκνίπες και τσιμπούρια;
 


Dreamcatcher

Member
1 Σεπτεμβρίου 2013
24
0
Τρικαλα
ναι του έβγαλε βιβλιαράκι και αλοιφή για τα σκουλήκια, απλώς μου είπε ότι δεν πρέπει να το χαιδεύω στο κεφάλι για να σηκώσει τα αυτάκια του γιατί θα χρειαστεί για λίγο καιρό. Του έβαλε κάτι σαν υγρό για τα τσιμπούρια που διαρκεί περίπου ένα μήνα.

 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.996
Ωραία!
Αυτά οφείλει να κάνει ο κτηνίατρος.
Τα υπόλοιπα, είναι δουλειά των εκπαιδευτών και των εκτροφέων.
 


Dreamcatcher

Member
1 Σεπτεμβρίου 2013
24
0
Τρικαλα
Απλώς μου χάλεσες λίγο την ψυχολογία, με την λέξη ότι δεν είναι καθαρόαιμο γιατί από την περιοχή μου έχουν πάρει άλλοι δύο κουτάβι από τον ίδιο ιδιώτη από την πρωιγούμενη γέννα. Και τα έχω δει και είναι πολύ όμορφα.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.996
Λυπάμαι, αλλά καλό είναι να μαθαίνετε πως έχουν τα πράγματα, και να σταματήσετε να πληρώνετε καραγκιόζηδες που σας κοροιδεύουν, πουλώντας σας φύκια για μεταξωτές κορδέλλες. Ομορφα είναι όλα τα σκυλιά. Πραγματικά καθαρόαιμα όμως όχι.

Αφιέρωσε χρόνο, να διαβάσεις στο φόρουμ θέματα και να ενημερωθείς σωστά. Και να τα μεταφέρεις σε φίλους και γνωστούς, για να μάθουν επιτέλους τι τους γίνετε και να μην πιάνονται κορόιδα.

Χαρείτε τα σκυλιά σας και φερθείτε τους σωστά, χωρίς να έχετε στο μυαλό σας, την ψευδαίσθηση της καθαροαιμίας τους.
 


manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
το μόνο που κάνει είναι να με δαγκώνει συνεχώς όχι μόνο εμένα και αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας μου. Του λέω να σταματήσει ή ότι πονάω, τις λέξεις οχι και μη ώστε να σταματήσει να δαγκώνει.
Δεν υπάρχει κουτάβι που να μην δαγκώνει σε αυτήν την ηλικία. Και που να δεις όταν έρθει η εποχή να αλλάξει τα δόντια του.
 






MaryJane

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2013
106
92
Αθήνα
Προσωπικά μου φαίνεται σχεδόν όλο το ποστ σου φάουλ. Πρώτα απ όλα μιλάς για το κουτάβι σου σα να μιλάς για μια ηλεκτρική συσκευή που αγόρασες και δε δουλεύει όπως θα πρέπε. Δεύτερων η ατάκα που κατέστρεψε τα οπτικά μου νεύρα ήταν "Απλώς μου χάλασες λίγο την ψυχολογία, με την λέξη ότι δεν είναι καθαρόαιμο". Είμαι μόνο 21 ετών αλλά δουλεύω εθελοντικά με ζώα απ τα 14 κι έχω υπάρξει υπεύθυνη υιοθεσιών για 3 χρόνια και μπορώ να σου πώ οτι είσαι ένα υποψήφιος που δεν θα του δίνανε σκύλο σε πρόγραμμα υιοθεσιών.
Επίσης θα διαφωνήσω (λόγω εμπειρίας) σε κάθε είδος ΠΩΛΗΣΗΣ ζωντανών πλασμάτων υπάρχουν πολλά απο πίσω που υποφέρουν ,θηλυκά που ζούνε όλη τη ζωή σε ένα κλουβί με μόνο σκοπό τη γέννα οπότε μη διαφημίζουμε τους εκτροφείς σα να ναι το θαύμα της απόκτησης κουταβιού. Συγνώμη που γίνομαι επιθετική αλλά τα μάτια μου έχουνε δει τόσα ανείπωτα που εξοργίζομαι εύκολα όταν διαβάζω ποστ του είδους..
 


Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78