Τι προτείνεις δηλαδή, να καταργηθούν οι εκτοφείς και να εξαλειφτούν οι φυλές; Να ζευγαρώνουν τα σκυλιά στο δρόμο και μετά τα κουτάβια να προωθούνται μέσω καταφυγίων ή άλλων οργανώσεων;
Επίσης θα διαφωνήσω (λόγω εμπειρίας) σε κάθε είδος ΠΩΛΗΣΗΣ ζωντανών πλασμάτων υπάρχουν πολλά απο πίσω που υποφέρουν ,θηλυκά που ζούνε όλη τη ζωή σε ένα κλουβί με μόνο σκοπό τη γέννα οπότε μη διαφημίζουμε τους εκτροφείς σα να ναι το θαύμα της απόκτησης κουταβιού. Συγνώμη που γίνομαι επιθετική αλλά τα μάτια μου έχουνε δει τόσα ανείπωτα που εξοργίζομαι εύκολα όταν διαβάζω ποστ του είδους..
Η εικόνα του θηλυκού σκύλου που περνάει τη ζωή του σε ένα κλουβί και γεννάει ακατάπαυστα σε όλη του τη ζωή δεν αντιπροσωπεύει τους εκτροφείς. Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός γεννήσεων που κάνει μια σκύλα στη διάρκεια της ζωής της και ξεκινάει από μια συγκεκριμένη ηλικία, όχι πριν τα δυο έτη, ούτε περνάει τη ζωή της σε κλουβί. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν μιλάμε για εκτροφείς. Μη συγχέεις τους εκτροφείς με τα λεγόμενα puppy mils.
Και εγώ έχω κάποιες ενστάσεις ως προς κάποιες τεχνικές που ακολουθούν και έχουν να κάνουν με την εξέλιξη της φυλής βασιζόμενοι στα γούστα και τις βαθμολογίες των κριτών στις εκθέσεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μιλάμε για εξέλιξη αλλά για κατάντια σε ορισμένες φυλές.
Σε κάθε περίπτωση όμως αν θες σκύλο συγκεκριμένης φυλής θα τον πάρεις από τον εκτροφέα και θα τον πληρώσεις γιατί η σωστή εκτροφή έχει κόστος, περίθαλψη, εξετάσεις, διατροφή κτλ.
Το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων είναι ανεκτίμητο, όμως υπάρχουν πολλοί κολλημένοι εκεί που με τον τρόπο τους όχι μόνο γίνονται γραφικοί αλλά διώχνουν κόσμο που θα μπορούσε να δει με συμπάθεια το έργο τους.
Είσαι νέα και καλό είναι να έχεις ανοιχτό μυαλό. Μην παίρνεις της μετρητοίς ότι ακούς από άλλους εθελοντές εκεί. Τα περισσότερα αδέσποτα δεν είναι παρατημένα εκτροφικά ούτε παρατημένα κουτάβια εκτροφικών σκύλων. Καλές οι φιλοζωικές αλλά δεν σημαίνει πως ότι λέγεται εκεί είναι ευαγγέλιο, το αντίθετο μάλιστα.
Κι εγώ είμαι υπέρ της απόκτησης αδέσποτου με κάποιο τρόπο. Από τη στιγμή όμως που υπάρχουν και τα καθαρόαιμα σκοπός είναι οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες τους να τα αποκτήσουν από το σωστό μέρος και όχι να πέσουν θύμα του κάθε επιτήδειου που θέλει ένα χαρτζιλίκι.