Το πεπρωμενο φυγειν αδυνατον


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Μερικες φορες τα πραγματα ερχονται ... κομματακι περιεργα.

Ο αγαπημενος μας προεδρος , ηρθε σημερα παλι στο σπιτι μας.

Αναμεικτα συναισθηματα κυριαρχουν στο μυαλο μου.Απο την μια πλευρα χαιρομαι κρυφα μεσα μου που οι συνθηκες ενωσαν παλι τους δρομους μας.Απο την αλλη ειμαι σε υπερενταση και εκγρηγορση για το πως θα οργανωσω την συμβιωση μας ξανα χωρις να τεθει κανενας μας σε ''δυσκολες'' καταστασεις.Προφανως εννοω τα παιδια καταρχην (να βλεπατε τι χαρα εκαναν που τον ειδαν ξανα στα μερη τους).

Το διαστημα που ελειπε ο Φιντελ απο την αγελη μας, περασε 3 μηνες στα χερια ενος ανθρωπου με μεγαλη πειρα σε σκυλια, συμπεριφορα αυτων και εκπαιδευση.Παρολα αυτα, δεν ηταν δυνατον να τον κρατησει παραπανω.Στο διαστημα αυτο δεν θα ελεγα οτι αλλαξε ο Φιντελ πολυ.Και δεν θα αλλαξει, τουλαχιστον οχι οπως θα θελαμε, οσον αφορα τα αλλα σκυλια και τους ανθρωπους.


Οι επιλογες μας ηταν η θα γινει ευθανασια στον σκυλο καθως εχει παρει δυσκολο δρομο και ισως αγυριστο, η θα πρεπει να παρω την αποφαση και να καταστρωσω ενα σχεδιο που θα ειμαστε ολοι μας τροπον τινα ευχαριστημενοι.

Σαν πετ ο σκυλος δεν κανει.Ουτε για οικογενεια ουτε για σολο.Ειναι απροβλεπτος, κτητικος, επιθετικος και πολυ δυνατος για να πεις οτι τον ''κραταω''.

Για καλη μας τυχη(ολων), μενουμε σε απομερο μερος με μεγαλο χωρο εξω.Εκει θα στηθει ενα γερο και μεγαλο kennel ικανο να κρατησει τα ροπιασματα του.Εκει θα περναει τις ωρες που λειπω απο το σπιτι και οταν γυρναω θα τον εκτονωνω οσο πιο πολυ μπορω ειτε μεγαλες βολτες ειτε με ελξη βαρων, ειτε με ενα αυτοσχεδιο στοιβο agility που σκεφτομαι καιρο τωρα, ειδικα για την Αντιοπη .Θα αρχισει ανθοιαματα και θα ξανασυζητησω το ενδεχομενο στειρωσης και κατα ποσο θα συμβαλλει στο να πεσουν τα γκαζια του.

Παρολο που εχω δηλωσει εναντια στην χρηση ρευματων, αναλογα το πως θα συμβιωνουμε, ισως χρειαστει να το βαλω στο μυαλο μου.Ελπιζω να μην χρειαστει παντως.

Οσον αφορα την Αντιοπη, η μουστακαλου μας θα μενει μεσα στο σπιτι οπως πριν, θα εχει επαφη με τον Φιντελ παρουσια μου αρχικα και αναλογα οπως παει.Εκανε μεγαλη χαρα που τον ειδε,αναμενομενο βεβαια γιατι εκαναν πολυ καλη παρεα μαζι.

Η επανενταξη του θα γινει σταδιακα, το ιδιο και η επαφη του με τα παιδια με ολες τις προφυλαξεις.

Ισως να υπαρχει καπου στο μπερδεμενο μυαλο του η καλη πλευρα του πλευρα.Μακαρι να την βγαλει.
 






takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Βγάζοντας τα παιδιά από την "εξίσωση", όλα θα είναι πιο εύκολα...

Με αυτή την παραδοχή, χαίρομαι που επέστρεψε σπίτι του... τα υπόλοιπα είναι πάνω σου και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις...:)
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.705
7.832
Έχεις συζητήσει με ειδικό το ενδεχόμενο η απομόνωση να κάνει χειρότερα τα πράγματα;
Γιατί δεν προχωράς άμεσα σε στείρωση; Υπάρχει περίπτωση να τον χειροτερέψει;
Πώς ήταν η συμπεριφορά του τους τρεις μήνες μακριά σας;
Τα καλύτερα εύχομαι. :)
 


stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και μια νέα αρχή για σας. Προσωπικά θα κράταγα τα παιδιά μακριά :)
 


mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.021
1.314
καλή δύναμη από εδώ και πέρα σου εύχομαι και όλα να πάνε όπως τα έχεις καταστρώσει στο μυαλό σου!!! σκέψου το σαν να είναι ξανά η πρώτη μέρα σπίτι σας και πρέπει να βάλλεις τα αυστηρά σου όρια γιατί ο πρόεδρος είσαι εσύ!!!
 






kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Με το καλο να σας πανε ολα!!!



.. παρ'ολαυατα νομιζω , δεν λεω πιστευω, οτι η στειρωση θα βοηθουσε, ως προς οχι να τον κατεβασει, αλλα κρατησει εκει και μην ανεβει αλλο αν δουλεψεις μαζι του, ποσο ειναι τωρα?
 


st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Ευτυχώς ωρίμασε αρκετά και ήρθε τώρα!
Εφόσον λοιπόν έχεις κατάλληλο έδαφος για να μην απομονωθεί βιαίως το ζώο από την αγέλη καλό θα είναι να βάλεις μπρος γι'αυτό που σκέφτεσαι!Είναι πολύ καλή κίνηση και σωστή!
Έτσι δεν θα επηρεαστεί και ο σκύλος!Δεν είναι εύκολος σκύλος ο Φιντέλ και αν συντηρούσες έστω και στο ελάχιστο μια ανεκτική κατάσταση ίσως να ξαναέβρισκες και άλλο πρόβλημα -παρόμοιο ή όχι- στο μέλλον και θα ήταν και ο σκύλος συνεχώς στρεσσαρισμένος!
Σε αυτήν την φάση είναι το ιδανικό αυτό που σκέφτεσαι!Αν μπορείς να του παρέχεις όλη αυτήν την άνεση και μπορείς και εσύ να ανταπεξέλθεις τότε είναι πάρα πολύ καλό!
Ίσως τα πράγματα γίνουν πιο ξεκάθαρα ανάμεσα στην σχέση σας...

Όπως είπα παραπάνω δεν είναι εύκολος σκύλος και θέλει και ανάλογους χειρισμούς!Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ξαναυπάρξει έδαφος για επανεκκίνηση της σχέσης σας ούτε με τα παιδιά οπότε όσο πιο ξεκάθαρος είσαι τόσο πιο καλά θα πάνε τα πράγματα!
 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.731
19.990
Η αυθόρμητη σκέψη μου, είναι ότι χαίρομαι που τον ξαναπήρες.

...πρέπει να βάλλεις τα αυστηρά σου όρια γιατί ο πρόεδρος είσαι εσύ!!!
Αυτή είναι μια πολύ σωστή κουβέντα, που πρέπει συνεχώς να την έχεις στο μυαλό σου.

Και πιστεύω κι εγώ, ότι πρέπει να τον στειρώσεις άμεσα. Το χειρότερο που θα συμβεί, είναι...τίποτα.
Αν υπάρξει κάποια αλλαγή, θα είναι μόνο θετική και αυτή μπορεί να αργήσει και αρκετά. Αρα, γιατί να το καθυστερήσεις;

Και δεν ξέρω, μήπως πρέπει στις νέες παραμέτρους, να σκεφτείς κάπως αλλιώς και τον ρόλλο της Αντιόπης, για την οποία ακούω τα...χειρότερα, απ'όσους την έχουν δει από κοντά, σε σχέση φυσικά με τον Φιντέλ. Οτι δηλαδή τον χειραγωγεί, τον ξεσηκώνει και τον εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Ξέρω, ότι ακούγεται αστείο, αλλά μήπως τελικά είναι περισσότερο σοβαρό; Μήπως πίσω από τις νέες συμπεριφορές του βουνού, κρύβεται όντως αυτή η κατσαρίδα; Σκέφτηκες να το συζητήσεις με όσους είδαν και προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τον Φιντέλ;
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Οι επιλογες μας ηταν η θα γινει ευθανασια στον σκυλο καθως εχει παρει δυσκολο δρομο και ισως αγυριστο, η θα πρεπει να παρω την αποφαση και να καταστρωσω ενα σχεδιο που θα ειμαστε ολοι μας τροπον τινα ευχαριστημενοι.

Σαν πετ ο σκυλος δεν κανει.Ουτε για οικογενεια ουτε για σολο.Ειναι απροβλεπτος, κτητικος, επιθετικος και πολυ δυνατος για να πεις οτι τον ''κραταω''.
Μου εκανε εντυπωση το παραπανω αλλα δεν καταλαβα κ πολλα..... αν θες κ εχεις χρονο, πες μας περι τινος προκειται.....
 


Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.636
7.090
Μου εκανε εντυπωση το παραπανω αλλα δεν καταλαβα κ πολλα..... αν θες κ εχεις χρονο, πες μας περι τινος προκειται.....
'Ηταν το πρώτο θέμα που είδα την εποχή που άρχισα να διαβάζω επισταμμένα το φόρουμ, το θυμάμαι με βαριά καρδιά http://www.dogforum.gr/v3/εκπαίδευση.συμπεριφορά-18/απροκλητη.επιθεση-24385/

Χαίρομαι που μπορέσατε να βρείτε μια λύση που να ικανοποιεί και να εξυπηρετεί όλα τα μέλη της οικογένειας, δίποδα και τετράποδα, και εύχομαι πραγματικά να πάνε όλα καλά.
 


tsimakgr

Well-Known Member
30 Απριλίου 2011
572
9
Athens
'Ηταν το πρώτο θέμα που είδα την εποχή που άρχισα να διαβάζω επισταμμένα το φόρουμ, το θυμάμαι με βαριά καρδιά http://www.dogforum.gr/v3/εκπαίδευση.συμπεριφορά-18/απροκλητη.επιθεση-24385/
Και από τα ποιο χρήσιμα Posts του Forum....Μεγάλο σχολείο σε λίγες μόνο σελίδες......
Νομίζω όποιος το διαβάσει μονο κερδισμένος μπορεί να βγει.....

Νάσο, χωρίς να σε ξέρω, ούτε γνωρίζοντας το σκύλο σου, δεν σου κρύβω πως συγκινήθηκα με αυτή την εξέλιξη....
Έστω και αν είναι προσωρινό...
 
Last edited:


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αντε... αυλαία και πάμε, λοιπόν...
δεν υπάρχει πολύς χρόνος τώρα, αλλά θα επανέλθω...

1. ...Ο αγαπημενος μας προεδρος , ηρθε σημερα παλι στο σπιτι μας.

2. ...Απο την μια πλευρα χαιρομαι κρυφα μεσα μου που οι συνθηκες ενωσαν παλι τους δρομους μας.

3. ...Στο διαστημα αυτο δεν θα ελεγα οτι αλλαξε ο Φιντελ πολυ. Και δεν θα αλλαξει, τουλαχιστον οχι οπως θα θελαμε, οσον αφορα τα αλλα σκυλια και τους ανθρωπους...

4. ...Οι επιλογες μας ηταν η θα γινει ευθανασια στον σκυλο καθως εχει παρει δυσκολο δρομο και ισως αγυριστο, η θα πρεπει να παρω την αποφαση και να καταστρωσω ενα σχεδιο που θα ειμαστε ολοι μας τροπον τινα ευχαριστημενοι.

5. ...Σαν πετ ο σκυλος δεν κανει. Ουτε για οικογενεια ουτε για σολο. Ειναι απροβλεπτος, κτητικος, επιθετικος και πολυ δυνατος για να πεις οτι τον ''κραταω''.

6. ...θα στηθει ενα γερο και μεγαλο kennel ικανο να κρατησει τα ροπιασματα του.Εκει θα περναει τις ωρες που λειπω απο το σπιτι και οταν γυρναω θα τον εκτονωνω οσο πιο πολυ μπορω ειτε μεγαλες βολτες ειτε με ελξη βαρων, ειτε με ενα αυτοσχεδιο στοιβο agility που σκεφτομαι καιρο τωρα, ειδικα για την Αντιοπη.

7. ...Θα αρχισει ανθοιαματα...

8. ...θα ξανασυζητησω το ενδεχομενο στειρωσης και κατα ποσο θα συμβαλλει στο να πεσουν τα γκαζια του.

9. ...Παρολο που εχω δηλωσει εναντια στην χρηση ρευματων, αναλογα το πως θα συμβιωνουμε, ισως χρειαστει να το βαλω στο μυαλο μου. Ελπιζω να μην χρειαστει παντως.

10. ...Ισως να υπαρχει καπου στο μπερδεμενο μυαλο του η καλη πλευρα του πλευρα.
Νάσο,

Οπως ίσως θυμάσαι από το προηγούμενο θέμα του Φιντέλ, εμμέσως (πλην, αρκετά σαφώς) ήμουν α) με το μέρος του Φιντέλ και β) πολύ προβληματισμένος, γιατί σ' αυτά τα θέματα δεν είναι αυτονόητες οι λύσεις...
Τώρα, α) χαίρομαι πολύ και β) εξακολουθεί ο προβληματισμός...

1. Η λέξη "πρόεδρος" πρέπει να ξεχαστεί, όπως ήδη ειπώθηκε!!! Ακόμα και ως καλαμπούρι...

2. Οπως σου είπα, εγώ χαίρομαι φανερά!

3. Να αλλάξει είναι δύσκολο έως αδύνατο... αλλά μπορεί πάντα να αλλάξει στο θέμα της διαχείρισης της "οργής" του και της "συγκίνησής" του... ήδη το έχεις υπονοήσει...

4. Τείνω να καταλήξω στο ότι (σε παρόμοιας "mentalite" σκύλους) η ευθανασία είναι επιλογή (ίσως και μονόδρομος, κάποιες φορές), εάν ο σκύλος γυρίσει και δαγκώσει τον αρχηγό του...

5. Ναι, δεν κάνει για πετ, αυτό είναι σίγουρο... τουλάχιστον με την έννοια που το εννοεί το μέσο μέλος του φόρουμ μας... δεν είναι ο σκύλος "γούτσου-γούτσου"...
Μπορεί να κάνει, όμως, την "εργασία" της προστασίας του χώρου και (όταν είσαι εσύ εκεί) να παίζει το ρόλο του συντρόφου, για λίγες ώρες στο σπίτι...
Πολλά σκυλιά δεν κάνουν για "πετ", Νάσο... ακόμα και αν δεν είναι απρόβλεπτα και επιθετικά...
Το λέω αυτό, μιάς και τα απρόβλεπτα σκυλιά δεν είναι καλά ούτε για εργασία...
Εκτός αν εννοείς ότι είναι προβλέψιμος... μεγάλη κουβέντα, αλλά θα την κάνουμε κάποια στιγμή, ίσως...

6. Ευτυχώς, έχεις τις ιδανικές συνθήκες γι' ατό το στήσιμο!

7. Δεν θα κάνουν το παραμικρό!!! Τα έχω δοκιμάσει... μην απογοητευτείς, λοιπόν, με το αποτέλεσμα...
Πρέπει να έχω γράψει τουλάχιστον 10-20 posts, υπονοώντας (αυτό βγήκε από τα διαβάσματά μου) ότι παρόμοια σκυλιά θα χρειαζόντουσαν (μετά από εξετάσεις - που δεν μπορείς στην Ελλάδα να τις κάνεις) "κανονικό" χαπάκι, σαν αυτά που παίρνουν οι άνθρωποι με αντίστοιχα "θεματάκια"...

8. Θα συμβάλει η στείρωση... στο να μείνουν (τουλάχιστον) σταθερά τα γκάζια... και, πάνω απ' όλα, στο να μην μυρίζει ο ίδιος στα ρουθούνια των άλλων αρσενικών, οπότε εκείνα θα δείχνουν τελελίως διαφορετική γλώσσα σώματος... να την κάνεις άμεσα!

9. Δεν ξέρω... σαν να είμαι στο μυαλό σου... τα ίδια πράγματα με έχουν προβληματίσει επανειλημμένως...

10. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχει και θα πρέπει να την βρεις (και να την αναδείξεις) εσύ...:)

κ...ο πρόεδρος είσαι εσύ!!!
Δεν μπορεί ν' αλλάξει ούτε μιά λέξη!

...τον ρόλλο της Αντιόπης, για την οποία ακούω τα...χειρότερα, απ'όσους την έχουν δει από κοντά, σε σχέση φυσικά με τον Φιντέλ. Οτι δηλαδή τον χειραγωγεί, τον ξεσηκώνει και τον εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Ξέρω, ότι ακούγεται αστείο, αλλά μήπως τελικά είναι περισσότερο σοβαρό; Μήπως πίσω από τις νέες συμπεριφορές του βουνού, κρύβεται όντως αυτή η κατσαρίδα; Σκέφτηκες να το συζητήσεις με όσους είδαν και προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τον Φιντέλ;
Ναι, δες το σοβαρά και αυτό, Νάσο!
 


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Καλως το βαρυ πυροβολικο, :) καλημερα κ.Γιαννη!

Θα συμφωνησω οτι πολλα ξεσηκωματα προερχονται απο την φουστα! Ο αρσενικος μας - λιγοτερο κυριαρχικος βεβαια, αλλα ειναι ΑΛΛΟΣ σκυλος μονος του, σκυλος που μπορω να εμπιστευτω , και ΑΛΛΟΣ οταν ειναι με καποιο κοριτσι.. ασε που πολλες φορες, ακριβως οπως ειπε η Μαρεκο βαζει φωτια ενα θυληκο, ξεσηκωνεται ο μεγαλος βγαινει πληρωνει την νυφη, και η θηλυκια ουτε που φαινεται.. :/
 


kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Το ποστ σου johnk ειναι φανταστικο!

Παντως μεγαλο προβληματισμο μου δημιουργει το οτι η συμβιωση 3 μηνων με εναν εμπειρο εκπαιδευτη δεν καταφερε να τον αλλαξει..Θελω να πω(χωρις να υποτιμω τις ικανοτητες σου ως χειριστη Νασο)οτι αν δεν τα καταφερνει ενας επαγγελματιας πως μπορει να τα καταφερει ενας ιδιωτης?Νομιζω οτι εκανες καλα που τον πηρε πισω ωστε να μην παει για ευθανασια αλλα δεν ξερω αν πρεπει να μεινει μονιμα.Ειναι ατιμο το συναισθημα..Οταν εχεις μεγαλωσει ενα κουταβι και εχεις αυτο το διλλημα..Οτι και να κανεις θελει προσοχη και νομιζω πως το κενελ και η στειρωση ειναι κατι που μπορουν να βοηθησουν αν μεινει τελικα και να κανουν την συμβιωση σας πιο ασφαλη.
 


nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Τι εννοια εχει η λεξη προεδρος=Ο τυπος που τα ξερει ολα, ειναι μεσα σε ολα και ανακατευεται παντου κανοντας τα μανταρα εχονατς ομως σταση ''προεδρου''.Ετσι την εμαθα στο νησι και αυτην την εννοια εχω στο μυαλο μου καθε φορα.
Η αληθεια ειναι οτι ακουγεται καπως, ιδιως μετα τα περιστατικα μας.Δεν ειναι ουτε θα ειναι αρχηγος, τουλαχιστον αυτο θελω να του περασω απο εδω και περα.

Ο σκυλος πηγε στον ειδικο οχι για να τον συμμορφωσει, αλλα να τον κρατησει.Βεβαια θα εκανε οτι μπορουσε να δει αν ο σκυλος μπορει να ''γυρισει'' σε normal mode.Οταν ελαβα το τηλεφωνημα ηταν ξεκαθαρος.Φιλε ο σκυλος ειναι δυσκολος, δυνατος, πεισματαρης και υπο συνθηκες επικυνδυνος.Πρεπει να κοιμηθει.Αν δεν θελεις, θα σε βοηθησω να τον κρατησεις.Οχι οπως πριν.Θελει πολυ δουλεια και υπομονη χωρις να ξερουμε τα αποτελεσματα.

Ετσι λοιπον αποφασισαμε να επιστρεψει σε εμας που τουλαχιστον γνωρισουμε τα χουγια του και μπορουμε να ισσοροπησουμε κατα καποιο τροπο.Δεν μπορω να δωσω τον σκυλο σε κανεναν αλλον, θα ημουν αφελης.

θα γινει στειρωση, ειναι 28 μηνων τωρα.Συμφωνω που λετε οτι στην χειροτερη δεν θα παθει τιποτα.

Τσιμακ, ειναι μονιμη λυση , ηρθε για να μεινει.

Τωρα η Αντιοπη ναι εχει τον τροπο της να ξεσηκωνει.Μεχρι εκει ομως.θα τον ξεκουβαλησει, ομως μετα οι αντιδρασεις του και τα κλειδωματα του εγκεφαλου του ειναι δικα του.Αυτο με ενοχλει πολυ.Να μπλοκαρει και να μην ακουει τιποτα και κανεναν.Τωρα αν το ρευμα μπορει να βοηθησει δεν ξερω, δεν το βλεπω ζεστα, δεν το αποκλειω ομως.

Γενικα ειμαστε ολιγον σε φουριες τι να πρωτοκανουμε, πως κλπ κλπ, αλλα ειμαι σιγουρος οτι θα βρουμε την λυση.

Ειμαι σε ενα συνεδριο θα επανελθω.