Ενοχλήσεις στη βόλτα;


Status
Κλειδωμένο θέμα

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.995
Παρόλο που θέλεις να στήσουμε την συζήτηση, πάνω σε υποτιθέμενο σενάριο, γιατί την άποψη της άλλης πλευράς δεν την έχουμε...πολλά από αυτά που λες, είναι σωστά. Προσωπικά, δεν έχω σταθεί ποτέ στην ζωή μου, στο παράνομο ή όχι ενός προβλήματος. Ο κανόνας μου, στις βόλτες με τα σκυλιά μου, είναι να μην ενοχλώ αλλά...και να μην με ενοχλούν. Τελεία και παύλα. Οσο δεν έχω αφήσει ποτέ τα σκυλιά μου, να κινηθούν αυτοβούλως έναντι άλλων σκυλιών και τα δένω, ακόμη κι αν είμαστε μόνοι μας κάπου και δω από μακριά ότι πλησιάζει άλλο σκυλί και δη λυτό, τόσο δεν γουστάρω το "λυτό", να μας κάνει ντου, ούτε καν για να μυρίσει ή να παίξει. Καταρχάς, βεβαίως και θα μπω εγώ μπροστά. Κυρίως γιατί δεν θέλω τα σκυλιά μου να μπουν σ'αυτή την διαδικασία και να δουν ότι μπορεί και να τους αρέσει. Επειδή όμως τον τελευταίο καιρό, στην πλατεία που πηγαίνω απροβλημάτιστα εδώ και 12 δώδεκα χρόνια και είναι σχεδόν το δεύτερο σπίτι μας, έχουν εμφανιστεί κάμποσες κλώσσες κυρίως, που κυνηγάνε όταν το θυμηθούν, τα λυτά [μικρόσωμα τα περισσότερα] σκυλάκια τους, που αλωνίζουν τον τόπο, ενώ εκείνες απολαμβάνουν το τσιγαράκι και την κουβέντα τους στα παγκάκια, χωρίς να κοιτάνε καν που βρίσκονται τα καμάρια τους, κι εγώ ιδρώνω με τρία σκυλιά, να τα κρατήσω ήρεμα [κυρίως τον μικρό και την Δάφνη], τότε sorry αλλά...όταν [όχι "αν", "όταν"] ο κόμπος φτάσει στο χτένι και τα τρία λουριά μου, έχουν γίνει γαιτανάκι γύρω μου, δεν υπάρχει περίπτωση να με νοιάξει, αν το σκυλάκι της κυρίας φύγει κλαίγοντας.

Σ'αυτή την περίπτωση, ποιός σου φαίνεται ότι κοιτάει την πάρτη του;
 


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Οταν καποιος κυκλοφορει με το σκυλο χωρις λουρι (το εχω κανει απειρες φορες στο παρελθον) σημαινει οτι ειναι 99% σιγουρος οτι μπορει να τον μαζεψει οποια στιγμη χρειαστει κ φυσικα οτι αναγνωριζει το 1% οτι ο σκυλος του κινδυνευει.

Οταν καποιος εχει επιθετικο/προβληματικο/aggresive σκυλο δεμενο διπλα του (γιατι ειχα κ τετοιον στο παρελθον) κ ερχεται αλλο λυτο σκυλι στο μισο μετρο τοτε αυτο το σκυλι ενοχλει κ πρεπει να φυγει κ αν ο ιδιοκτητης του ειναι ανικανος να το μαζεψει, τοτε κακως ειναι λυμενο. Οπως κ να εχει πριν γινει κατι εγω προσωπικα θα φροντιζα να εξαφανιστει ο αλλος σκυλος απο κει πριν αρχισει ο καυγας.....

Οπως κ να εχει τα ποιο εκνευριστικα σκηνικα τα ειχα περασει οταν εβλεπα να πλησιαζει αλλος σκυλος στην "κοκκινη περιοχη" φωναζα στον ιδιοκτητη του "μαζεψε τον απο δω" κ επαιρνα απαντησεις "α δεν ενοχλει" ! Μα κυρα μου για να εχει φτασει στην μυτη του δικου μου ΕΝΟΧΛΕΙ πως να το κανουμε??

Οποτε μια μεση λυση απ ολους πιστευω ειναι οτι καλυτερο!
 


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Δηλαδή mareco επειδή οι κλώσες λειτουργουν με τον τρόπο που αναφέρεις...αυτό πάνω σου λειτουργεί με αντίθετη ψυχολογία κ λες καλά να πάθει το σκυλί με τέτοιο αφεντικό που έχει?

Θα σου φέρω το εξής παράδειγμα...όταν ήταν μικρή η δικιά μου,είχαμε ένα κυνηγιάρικο mix grill στο πάρκο που μας είχε δαγκώσει ΑΣΧΗΜΑ κάμποσες φορές.Τη μια από ζήλια επειδη το αφεντικό του χαίδευε τη δικιά μου κ άλλες χαζές τέτοιες αιτίες..

Δε σου κρύβω ότι τότε δε μπορούσα να το δω το άλλο σκυλί.Το αντιπαθούσα όσο δεν πάει,στριμένο κ ανάποδο..

Με την πάροδο του χρόνου όμως που ωρίμασα μέσα μου στο θέμα σκύλος γενικά,έμαθα κάτι παραπάνω από αυτό που ήξερα τότε,κατάφερα να τα ξεπεράσω όλα αυτά τα αρνητικά αισθήματα κ τωρα τον χαιδεύω ακόμα ακόμα κ απλά τον βλέπω σαν μια ιδιάζουσα περίπτωση.Ούτε τον μισώ επειδή δάγκωσε τη δικιά μου ούτε τον στραβοκοιτάζω...

Μπορεί να πέσεις σε μεγάλα νούμερα ιδιοκτήτες δεν το συζητώ αλλά τι φταίει το καιμένο το σκυλάκι να του κατεβάσει το σαγόνι κάτω ο κέρβερος της γειτονιάς?:confused:

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.995
Χρησιμοποιείς πολλά επίθετα για να περιγράψεις συναισθήματα και ακραίες καταστάσεις [κέρβερος της γειτονιάς;;;;] που εμένα τουλάχιστον δεν με αφορούν.

Στο δικό μου το μυαλό, μετά από 12 χρόνια που τριγυρνάω με τα σκυλιά μου και θεωρώντας ότι έχω συναντήσει πολλές περιπτώσεις πια για να έχω εμπειρία και άποψη, τα πράγματα είναι πλέον [και ξέροντας κι εσύ, ότι έχω και άλλες συνισταμένες στην εξίσωση (βλέπε Μάρκος)] εντελώς απλά και ξεκάθαρα. Δεν θέλω στα πόδια μου και στα μούτρα των σκύλων μου, κανένα χαρωπό σκυλάκι, για κανέναν λόγο, αν τουλάχιστον δεν δώσω εγώ το ok. Θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα. Οπως επίσης, έχω το δικαίωμα να κυκλοφορώ όπου θέλω με τα σκυλιά μου, χωρίς να με νοιάζει και χωρίς να παραπονιέμαι για το τι τρέχει γύρω μας λυτό. Μπορεί όποιος θέλει, να έχει ανεξέλεγκτο το σκυλάκι του. Δεν κάθομαι πια, να πιάσω κουβέντα. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου, για να μας φανεί αδιάφορο. Μέχρι...ενός σημείου...:rolleyes:

Εννοείται [όπως επίσης ξέρεις], ότι τα σκυλιά μου δεν έχουν δαγκώσει ποτέ. Για την Δάφνη, επειδή είχε τις προδιαγραφές, έχω ιδρώσει πάρα πολύ για να το καταφέρω αυτό, σε μεγάλο βάθος χρόνου. Για τον μικρό, ιδρώνω πάλι, μήνες τώρα. Ε...δεν νομίζεις ότι καλό θα ήταν να ιδρώνουν λίγο κι όσοι θεωρούν ότι δεν ενοχλούν; :)
 


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Είναι υπόθεση εργασίας μέχρι εδώ,δεν μιλάμε ο ένας για τα σκυλιά του άλλου.

Είχα συναντήσει τον ptf στο πάρκο πριν καιρό,η δικιά μου ελεύθερη,ο ptf την είχε στο λουρί..πλησιάζει η δικιά μου να μυρίσει,μπαίνει μπροστά στο σκύλο του ο ptf κρατώντας παράλληλα το κολάρο του σκύλου για να έχει καλλύτερο έλεγχο.

Πλησίασα,έβαλα κ εγω τη δικιά μου στο λουρί,συνεχίσαμε για λίγο τη βόλτα μαζι κ μετά χωρίσαμε..

Καμιά φορά τα πράγματα μπορεί να είναι πιο απλά απο όσο φαίνονται.

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.995
Καμιά φορά τα πράγματα μπορεί να είναι πιο απλά απο όσο φαίνονται.
Σχεδόν τις περισσότερες φορές.
Αρκεί και στα δύο λουριά, η επικίνδυνη άκρη, να καταλήγει σε σώφρονες και σοβαρούς ιδιοκτήτες.

Αν ήμουν εγώ ας πούμε στην θέση του ptf, μερικά γαλλικά θα στα 'ριχνα από μέσα μου, μάλλον κι απ'έξω μου, που άφησες το σκυλί σου, να φτάσει μέχρι εμένα. Ησουν τυχερός, που δεν ήμουν εγώ, αλλά ο ptf, που είναι cool τύπος :p
 


nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Cool είσαι κ εσύ - στην αρχή που θα σε γνωρίσει κάποιος ίσως πιο κυριολεκτικά,μετά όμως περνάς στη μεταφορά... :rolleyes:

Sent from my Galaxy NOTE II using tapatalk
 


KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
ήμουν στην σχολή μετά απο ώρες συνέλευσεις και έπαιρνα αέρα ..βλέπω μία βέσπα με έναν άνδρα και έναν σκύλο λυτό να έρχονται μαζί και να πηδάει με χαρά πάνω του αφού σταμάτησε και στην συνέχεια να εμφανίζεται και μία γυναίκα όπου έκανε και σε αυτήν χαρές .αφού προχώρησε εκείνος το σκυλί άρχισε και έτρεχε μπροστά απο αυτόν σε δρόμο πολυσύχναστο που γίνονται συχνά ατυχήματα απο τους φοιτητές ,σαν να τον ακολούθαγε και να ήξερε την διαδρομή ..τον άρχισα κάποιες γρήγορες αλλά δεν με άκουσε δυστηχώς .στην πορεία όμως αργότερα είδα το σκυλί στην πάνω μεριά της σχολής με κάποια αδέσποτα μιάς και έχει αρκετά στην περιοχή .τελικά δεν κατάλαβα τι παίκτηκε στην προηγούμενη σκηνή ακριβώς αλλά εκείνους δεν πρέπει να τους ένοιαζε αν την πατούσε κάποιο αμάξι.
 
Last edited:


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Έστω ότι δεν αναφερόμαστε στα δικά μας σκυλιά, σε προσωπικές μας εμπειρίες. Ίσως καλύτερα, δεν είμαι και σε φάση να γράψω τόσα πολλά που χρειάζονται τα περιστατικά ένα ένα.

Έστω ότι εγώ είμαι η παράξενη, με την ιδιοτροπία να είμαι μόνο εγώ με τον/τους σκύλους μου στη βόλτα και όχι και με μερικά ακόμα μέσα στα πόδια μας.

Τυχαίνει να ζω πολύ κοντά σε ένα μέρος από αυτά που "φέρνουν όλοι τα σκυλάκια τους να παίξουν και να τρέξουν". Άνθρωποι που μοιράζονται όλοι την ίδια νοοτροπία, σχεδόν όλοι συμφωνούν με αυτή την τακτική. Μέσα σε λίγους μόλις μήνες, έχω δει σκυλιά να γλιτώνουν στο τσακ τον θάνατο από αυτοκίνητα, σκυλιά να περιφέρονται μόνα επί μέρες, να κυνηγάνε γάτες, να τσακώνονται. Σκυλιά να ακολουθούν αυτοκίνητα και μηχανές εν κινήσει. Τα γρυλίσματα, οι σκυλοκαβγάδες και οι φωνές είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. Οι ανθρώπινες φωνές είναι κυρίως απελπισμένες, κραυγές στη μορφή συνήθως των ίδιων και των ίδιων ονομάτων. Μπουμπηηηηηηηηη! Λίζααααααααα! Έλα εδώωωωωωωωω! Έλα εδώ είπαααααααααα! Που και που πέφτει και καμιά σφαλιάρα, επειδή ο Μπούμπης δεν ήρθε. Έχει υπάρξει επίσης επίθεση σε άνθρωπο, όπως και αναβάτης μηχανής που τσακίστηκε λόγω ελεύθερου δεσποζόμενου σκύλου. Επαναλαμβάνω, σε λίγους μόλις μήνες, χωρίς να κυκλοφορώ τις ίδιες ώρες με όλους αυτούς. Μόνο από ότι τυχαίνει να ακούω και να βλέπω από το σπίτι.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που πρέπει να εμπιστευτεί κανείς στη βόλτα του σε ένα τέτοιο μέρος. Αν θέλετε εσείς κάντε το. Εγώ ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Θα ήθελα όμως να μπορώ να πάρω λίγη από τη χαρά μιας χαλαρής βόλτας κοντά στη φύση, παρέα με σκύλο. Αλλά μάλλον αν και κοριτσάκι, κατάφερα κάποια στιγμή στη ζωή μου να κατουρήσω στο πηγάδι και δεν το πήρα είδηση. Να χαρώ εγώ τα δικαιώματα του κόσμου που τους τα στερεί ο σκύλος μου που βρίσκεται δίπλα μου σε λουρί, επιθετικός ή μη...
 


Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Το σενάριο δεν είναι καθόλου υποτιθέμενο,και δεν καταλαβαίνω ποιον θα εξυπηρετούσε κάτι τέτοιο,ούτε μπορώ να παρακολουθήσω την σκέψη σου πάνω σ'αυτό..Εν πάση περιπτώση.

Δεν κυκλοφορώ με τον σκύλο χωρίς λουρί,τον αφήνω σε περιφραγμένο χώρο όπου παίζει και είμαι από πάνω του.Εγώ θεωρώ ότι ο καλύτερος τρόπος εκτόνωσης για τον σκύλο είναι το παιχνίδι με τα άλλα σκυλιά,κι αυτό δεν επιτυγχάνεται στο λουρί.
Συμφωνώ όμως μαζί σας(για τρίτη φορά το λέω)ότι έφταιγα εν μέρη που τον είχα ελεύθερο.Και ναι,δυστυχώς ο μικρός δεν μπορεί ακόμα να καταλάβει την διόρθωση,αν του γίνει,γιατί στην προκειμένη περίπτωση δεν έγινε καμία διόρθωση,οπότε κανένα μάθημα δεν πήρε.
Κι εμένα μ'ενοχλούν αυτές που πίνουν τον καφέ τους και ξεχνούν τον σκύλο τους,και δεν είμαι απ'αυτές τις..κλώσσες τις είπες?
Για εμένα όμως η συμπεριφορά της και η ο τρόπος που αντιμετωπίζει το θέμα είναι και απαράδεκτος και επικίνδυνος.
Ο χώρος που τα αφήνουμε δεν είναι πάρκο.Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα εδώ πέρα.Είναι ένα ψηλό σημείο που έχει ελάχιστο πράσινο και δεν προσφέρεται για περπάτημα.Δεν υπάρχει χώρος για περπάτημα!!Σε ένα λεπό το έχεις διασχίσει.Γι'αυτό δεν καταλαβαίνω τον λόγο που επιμένει και την φέρνει,γιατί πραγματικά δεν προσφέρει τίποτα στο σκυλί με το να κάθεται και να το έχει στο λουρί(κι εμείς όλα τα υπόλοιπα) και να κοιταζόμαστε.

Σίγουρα το σκυλί που είναι στο λουρί δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα απ'το δικό μου που είναι ελεύθερο.Και σίγουρα συτή δεν μας σέβεται και όχι το αντίθετο.Τα περιστατικά που περιγράψατε δεν έχουν σχέση μ'αυτό που περιγράφω εγώ.Και δεν καταλαβαίνω πως δεν το καταλαβαίνεται.

Η συμπεριφορά της με εξόργισε..και ο τρόπος που αντιμετωπίζει το θέμα :σαν να μην υπάρχει θέμα.Ε,είναι και ανεύθυνο και επικίνδυνο αυτό,και σίγουρα περισότερο απ' το ότι έχω ελεύθερο τον Ήρωα.
Ο Ήρωας δεν έπαθε τίποτα.Το άλλο σκυλάκι λυπάμαι προσωπικά.

East δεν δίνω τέτοιες απαντήσεις,αν και δεν χρειάστηκε ποτέ να μου πει κανείς "έλα μάζεψε τον".Φυσικά και το μεγαλύτερο μέλημα μου είναι μην ενοχλεί ο σκύλος μου λυτός ή δεμένος.
 


Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Εγώ θεωρώ ότι ο καλύτερος τρόπος εκτόνωσης για τον σκύλο είναι το παιχνίδι με τα άλλα σκυλιά,κι αυτό δεν επιτυγχάνεται στο λουρί.
Κάποτε το πίστευα κι εγώ αυτό. Μέχρι που κατάλαβα ότι δεν είναι ο καλύτερος τρόπος, απλά ο πιο εύκολος.
 




Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Πως εξισώνονται τα παρακάτω :

σκύλος ελεύθερος=ανεύθυνο αφεντικό
ενόχληση=σκύλος που πλησιάζει χωρίς απειλητικές διαθέσεις
επιθετική συμπεριφορά σκύλου=φυσιολογική συμπεριφορά

κι αν τολμήσει να σας πλησιάσει χαρωπό αδέσποτο το ρημάζεται στις κλωτσιές?
Σοβαρά τώρα,μία απολύτως φυσιολογική συμπεριφορά(το να πλησιάσει ένας σκύλος κάποιον άλλον),το συζητάμε λες και είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί ενώ δικαιολογούμε το δάγκωμα και την επιθετικότητα που είναι η προβληματική συμπεριφορά.

Φυσικά και περιμένω από τον σκύλο μου να μπορεί έστω να ανεχθεί κάποιον που θα τον πλησιάσει.Αυτό δεν εννοούμε με τον όρο κοινωνικοποιημένος σκύλος?Και φυσικά αν αυτό αλλάξει λάθος θα είμαι πρώτα εγώ,και θα φροντίσω να το διορθώσω. Και εννοείται πως ΕΓΩ θα προσέχω να μην με πλησιάσουν άλλοι σκύλοι και θα είμαι υπεύθυνη γαι την στραβή,αν συμβεί.

KICKASS αυτά που περιγράφεις είναι όλα πολύ άσχημα περιστατικά,και σίγουρα συμβαίνουν,αλλά δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να συμβούν ως φυσικό επακόλουθο.
Αν διαλέγεις που και πως θα το αφήσεις το σκυλί σου,η σκυλοσυνάντηση αποτελεί το μικρότερο μέρος της βόλτας(και εννοείται πως όταν είναι στο λουρί δεν επιτρέπεται να ασχολείται με σκυλιά που συναντάμε) και εμπιστεύεσε τους σκυλοιδιοκτήτες και τα σκυλιά τους (δεν μιλώ για δέκα σκυλιά μιλώ για 3 )θεωρώ απολύτως υγειές και ακίνδυνο το παιχνίδι.
Όσο ακριβώς για ένα άνθρωπο η συναναστροφή με άλλους.
 


Jesuss

Well-Known Member
30 Νοεμβρίου 2012
180
1
33
Athens
www.facebook.com
Κάποτε το πίστευα κι εγώ αυτό. Μέχρι που κατάλαβα ότι δεν είναι ο καλύτερος τρόπος, απλά ο πιο εύκολος.
Ναι αν έχει κάποιος τη λογική θα πάω εκεί θα τον αφήσω να τρεξει ενώ θα πίνω τον καφέ μου.
Χίλιες φορές να κανω μαζί του τους περιπάτους μας στο λουρί με το mp3 μου και το τσιγάρο μου,αμέ,και να τον έχω εκεί δίπλα μου,παρά να καρδιοχτυπώ κάθε στιγμή για να βλέπω αυτήν την χαρά στα μάτια του όταν κυνηγιέται με την φίλη του την τεκίλα.
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δεν μπορώ να ζητήσω ευθύνες από κάποιον που ενώ είχε δεμένο τον σκύλο του δεν μπήκε ή δεν κατάφερε να μπει μπροστά απο τον δικό του όταν ο δικός μου ανεξέλεγκτος πήγε εκεί για να μυρίσει, κυριαρχήσει, δαγκώσει, δαγκωθεί. Ούτε να του πω ότι ο Χ ptf(που κατά πάσα πιθανότητα θα του είναι άγνωστος) σε ανάλογη περίπτωση περίπτωση μπήκε...

Και όχι μόνο δεν μπορώ να ζητήσω ευθύνες, δεν μπορώ να το αναμένω ή να το απαιτω.

Τα σκυλιά είναι πολλά και διάφορα, η ψυχολογία το ταμπεραμέντο και οι πράξεις τους δεν υπαγορεύονται απο την λογική.

Η δική μας λογική είναι που θα πρέπει να παίξει τον ρόλο του "διαχειριστή". Και η "λογική" δεν λέει μπαίνω σε ένα πάρκο με 10 σκυλιά και λύνω τον σκύλο μου για να τρέξει και να παίξει, γιατί ακόμα και αν ο δικός μου το κάνει δεν σημαίνει οτι θα το κάνουν όλοι οι άλλοι και μάλιστα ταυτόχρονα...

Εαν είναι σκυλιά που γνωρίζονται ή διαφορετικού φύλου στειρωμένα κλπ, παίζεται και μπαίνει η περιπτωσιολογία στο θέμα...


Sent from my Galaxy SIII using Tapatalk 2
 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.995
Jesuss η συζήτηση έχει επεκταθεί αρκετά. Δεν αφορά εδώ και ώρα, το δικό σου αρχικό ποστάρισμα, οπότε μην εκλαμβάνεις προσωπικά τα post που δημοσιεύονται.

Τώρα ποιος πιστεύεις είναι ο καλλύτερος τρόπος Xotikouli?
Κι όμως, τελικά δεν είναι αυτή η "σωστή" βόλτα με τον σκύλο μας.
Θύμησέ μου να στο εξηγήσω, κάποια στιγμή :)
 


DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Στο γνωστό ανέκδοτο όπου μικρά παιδάκια πειράζουν, πετούν πέτρες και κοροϊδεύουν τον Χριστό και ο Πέτρος προσπαθεί συνέχεια να τα διώξει, ο Χριστός λέει:

- Άστα Πέτρο...Άσε τα παιδάκια να έρθουν κοντά μου...Ένα δε θα πιάσω;!...:D

Μεταξύ σοβαρού κι αστείου, αυτή την "χριστιανική φιλοσοφία" ακολουθώ στις βόλτες που το 90% των άλλων σκύλων είναι ανεξέλεγκτα να "χαρούν το ανέμελο παιχνίδι".

Κάθε φορά που έχω κουτάβι και περνά τις "δύσκολες" περιόδους της κοινωνικοποίησης πάντα θα έχουμε "ατυχή περιστατικά" όπου σκυλάκια από το πουθενά θα μου το δαγκώσουν ή θα το "τρομοκρατήσουν" και γενικά θα του "μάθουν" πράγματα που δεν πρέπει να μάθει...

...και ύστερα "τρέχουμε" να "μαζέψουμε" αυτά που ανεύθυνοι "έσπειραν".

Τι να πω και για τα σκυλάκια που έφαγαν "φόλα" ή πατήθηκαν από αυτοκίνητο;...Ανευθυνότητα σε κάθε επίπεδο!

Για τον σκύλο δεν είναι "το καλύτερο" να παίξει ελεύθερος και "ανέμελος" με άλλα σκυλιά...Για εμάς είναι ευκολία.

Για τον σκύλο πολλά πράγματα είναι καλύτερα και ακόμα πιο πολλά είναι καλύτερα για την σχέση μας, για την σχέση σκύλου και ιδιοκτήτη.

Ο σκύλος δεν πρέπει να μας δει σαν "το μέσω μεταφοράς του" στην βόλτα...Δεν πρέπει απλά να είμαστε αυτοί που τον "πάμε και τον φέρνουμε" να δει "τους φίλους του".

Η βόλτα του σκύλου είναι, ίσως, η σημαντικότερη στιγμή της ημέρας και το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής μας με τον σκύλο. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο μπορεί να "χτιστεί" ουσιαστικά η σχέση μας, να "δεθούμε", να μάθουμε να "διαβάζουμε" ο ένας τον άλλο, να "δουλέψουμε" τα προβλήματα ή τα προτερήματα μας.

Σημαντικός παράγοντας της βόλτας;...Όχι η "ελευθερία", όχι "το άλλο σκυλί...ο φίλος του", όχι το γρασίδι...Ο ΟΔΗΓΟΣ!

Το λουρί που μας "ενώνει" με τον σκύλο είναι ύψιστης σημασίας "εργαλείο", είναι ο "φορέας", η "σύναψη" της σχέσης μας...και ο τρόπος που το χρησιμοποιούμε, ο τρόπος που σιγά-σιγά μαθαίνουμε να το χρησιμοποιούμε και να δείχνουμε και στον σκύλο μας τις "μαγικές του ιδιότητες".

Από εκεί και μετά και για να μη μείνουμε σε αυτό (αν και σημαντικό) υπάρχουν πολλά παιχνίδια που και θα εκτονώσουν εμάς και τον σκύλο μας, αλλά κυρίως θα είναι σημαντικά "εφόδια" για την μεταξύ μας σχέση. Από μπαλάκια και "λουκάνικα" μέχρι άλματα, A frames, τρεξιματάκι και πάντα μια "νότα" βασικής υπακοής στην βόλτα μας. Ένα 15λεπτο που θα κάνουμε μια επανάληψη και ίσως "σεναριάκια" πιο διασκεδαστικά και διαφορετικά για να εξασκεί και το μυαλό του ο σύντροφος μας.

Ίσως όλα αυτά να "αξίζουν" ένα "δικό τους" θέμα...:)

Τα ελεύθερα σκυλιά είναι άλλη μια μορφή ανευθυνότητας των κατόχων σκύλων, ανεξάρτητα από το ποσοστό ελέγχου και εκπαίδευσης που ο καθένας νομίζει ότι έχει "κατακτήσει"...:)
 
Last edited:


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.995
Αυτό ακριβώς θα σου εξηγούσα κάποια άλλη στιγμή nfeel :rolleyes:
Οπως τα λέει ο αποπάνω, είναι τα πράγματα.
 


Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Αρχικό μήνυμα απο Jesuss

Εγώ θεωρώ ότι ο καλύτερος τρόπος εκτόνωσης για τον σκύλο είναι το παιχνίδι με τα άλλα σκυλιά,κι αυτό δεν επιτυγχάνεται στο λουρί.

Ισως θα το ελεγα για οσο ειναι μικρο ηλικιακα δλδ αντε μεχρι 1,5 χρονων.
Μεχρι τοτε το επιζητει ο ιδιος ο σκυλος.
Μεγαλωνοντας (τουλαχιστον η δικη μου με πολυ λιγα συγκεκριμενα παιζει) δεν ενδιαφερεται παρα μονο να μυρισει τ'αλλα σκυλια κ μετα να συνεχισει να κανει οτι εκανε.

Περπατημα.. περπατημα.. περπατημα.. τρεξιμο.. κ ξανα περπατημα.. περπατημα..κ παει λεγοντας κανα δυωρο γιατι τοσο αντεχουμε εμεις οχι εκεινη :)

Ξεχασα να σημειωσω οτι ολα γινονται με 7μετρο σκοινι που παει να πει.. τρεχει ο σκυλος? τρχει κ καποιος μαζι του.
 
Last edited:


east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
O σκυλος γουσταρει τρεξιμο κ φυσικα τρεχει ΠΟΛΥ.
Οποτε για μενα με το να βρισκεται συνεχεια με ενα λουρι καταπιεζεται, εστω κι αν αυτο ειναι 5μετρο/10μετρο κλπ.
Ειμαι υπερ του λυτου σκυλου ΜΟΝΟ ομως οταν δεν θα ενοχλησει κ φυσικα οταν θεωρω αυτο που εγραψα παραπανω οτι μπορω να τον ελεγξω απολυτα. Αν παλι φτασει στο σημειο να φυγει απο μενα να παει σε σκυλο που βρισκεται σε λουρι κ τον δαγκωσει, οχι μονο δεν θα παραπονεθω, αλλα θα ζητησω κ συγνωμη που το σκυλι μου προκαλεσε προβλημα στον αλλον.

Jessus, σαφως κ το λυτο κ ανεξελεκτο σκυλι ειναι προβλημα. Αν ειχες τον ελεγχο οταν ο σκυλος σου ηταν ελευθερος δεν θα ειχε φτασει σε αποσταση αναπνοης απο τον αλλον! Σαφως κ οταν κολλαει ο ελευθερος σκυλος στην μουρη του δικου μου τον ενοχλει!

Προσωπικα δεν γουσταρω τα "σκυλοπαρκα" για τους παραπανω λογους κ κατεληξα οταν θελω να τα εφαρμοσω να παιρνω τον σκυλο μου σε καποιο μερος μακρια απο την πολυκοσμια/σκυλοσυνοστισμο ωστε να γουσταρει κ αυτος κ εγω να μην ειμαι συνεχεια στην πριζα. Δοξα το Θεο υπαρχουνε κ βουνα για να εξασκησουμε την ελευθερια του σκυλου μας.....
 


Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.195
Μηνύματα
896.955
Μέλη
19.978
Νεότερο μέλος
Tina78