Ενοχλήσεις στη βόλτα;


Status
Κλειδωμένο θέμα

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Όχι, για εμένα δεν είναι σε καμία περίπτωση λύση ή μάλλον σωστή λύση!
Είναι η εύκολη λύση, στα πλαίσια της πορείας της παγκόσμια κυνοφιλίας που θέλει σκυλιά με την εμφάνιση της εκάστοτε φυλής, αλλά όχι με τον χαρακτήρα της φυλής....

Αντίθετα, αν θέλουμε τα σκυλιά μας να ανήκουν στην φυλή που γουστάρουμε θέλουμε και τον χαρακτήρα τους, και πρέπει να γνωρίζουμε τον χαρακτήρα τους, να δουλεύουμε τον χαρακτήρα τους και να τους επιτρέπουμε αυτά που επιτρέπει ο χαρακτήρας τους!
Δεν χρειάζεται όλα τα σκυλιά να παίζουν ελεύθερα στα πάρκα με όλα τα σκυλιά!
Δεν χρειάζεται όλα τα σκυλιά να "αγαπάνε" όλα τα σκυλιά!
Χρειάζεται όμως εμείς να ξέρουμε τι σκύλο έχουμε!
Δεν μπορεί εγώ να γουστάρω τσοπάνηδες, αλλά ταυτόχρονα να θέλω κι ο σκύλος μου να αγαπάει όλους τους άλλους και να παίζει ελεύθερος στο πάρκο....
Κάπου κάτι δεν κάνω σωστά, κάτι δεν έχω καταλάβει....
Αυτή η τελευταία φράση τα λέει όλα... Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη όμως. Το σωστό είναι να μαθαίνουμε, τουλάχιστον, από αυτά. Δε γνωρίζω ούτε αν η στείρωση είναι η σωστή λύση ούτε αν είναι ηθικά ή κυνολογικά σωστό... Αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που η "ευκολη λύση" του ενός είναι η "μοναδική λύση" του άλλου ή η "δύσκολη απόφαση" ενός τρίτου...

(Ξαναλέω, ελπίζω σε ένα μελλοντικό, αρσενικό σκύλο μου, να μπορώ να διαχειριστώ αλλιώς τα πράγματα. :) )
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.705
7.832
Τι αλλάζει με τις υιοθεσίες ενηλίκων;
Εκει, ακόμα περισσότερο γνωρίζεις τον χαρακτήρα του σκύλου όταν τον υιοθετείς, ή αν δεν τον γνωρίζεις μπορείς να τον δεις σχετικά γρήγορα!
Αλλάζει ότι στις υιοθεσίες ενηλίκων συνήθως είναι ήδη στειρωμένα τα σκυλιά. Αλλάζει ότι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις για ένα αδέσποτο είναι να το στειρώσεις.
Κατά τα άλλα δεν διαφωνούμε κάπου.
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κάπου αναφέρθηκε ο νόμος πως δεν επιβάλει να είναι με λουρί ο σκύλος.., ίσως μόνο στην Ελλάδα τέτοιος νόμος..
Κάπου αναφέρθηκε πως "δεν κάνει το λουρί τον οδηγό, αλλά ο οδηγός το λουρί...", σωστό αλλά δεν μπορεί να ισχύσει με ασφάλεια όταν τα σκυλιά είναι λυτά..

Όσον αφορά την στείρωση είναι η "εύκολη" λύση..τα εισαγωγικά δεν μπήκαν τυχαία..
Αν το κάνεις μετά την ενηλικίωση δε..από θέμα συμπεριφοράς θα έχεις κάνει "μία τρύπα στο νερό"..
Η στείρωση βοηθάει αν γίνει σε μικρή ηλικία και για πρακτικούς λόγους σε περίπτωση που έχεις αρσενικό- θηλυκό ..

Θεωρώ πως είναι τρελό να θέλουμε και να επιβάλουμε στον σκύλο μας να τα πάει καλά με όλα τα σκυλιά.., είναι φύση αδύνατο..το ίδιο ισχύει στην τελική και για τους ανθρώπους..
Πολλές φορές δεν ξέρουμε τι θέλουμε από τον σκύλο..και μπερδευόμαστε και εμείς και ο σκύλος!
 


tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
Εντωμεταξυ πως γινεται να γρυλιζουν παντα τα σκυλια των αλλων ή τα ελευθερα, τα δικα μας ποτε... ενα περιεργο πραγμα.... (δε το λεω για σας συγκεκριμενα για να μη με παρετε απο τα μουτρα- απλα συνεχως ακουω οτι "τα αλλα" φταινε και η εμπειρια μου εχει δειξει συνηθως αλλο).
Θα συμφωνησω μαζι σου αλλα γι'αυτο ακριβως το λογο δηλ. οτι ξερω οτι ο δικος μου ειναι τζορας τον εχω παντα στο λουρι...τι αλλο να κανω οταν ενα σκυλι εμφανιζεται απο το πουθενα με περιεργες διαθεσεις??? και η ατακα του αλλου θεικη ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΕΙ Ε? εμενα ακουει γι'αυτο ειναι ελευθερο......
 


kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Κάθε σκυλί πρέπει να είναι στο λουρί..ειδικά σε μέρη με κόσμο!
Οι λόγοι πολλοί ..και χιλιοειπωμένοι..
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Με τον σκυλο στο λουρι εχεις 100% ελεγχο του σκυλου(σου).
Με τον σκυλο σου λυτο, ακομα και αν τον ελεγχεις 100%, δεν ξερεις αν (θα) τον ελεγχεις παντοτε σε μια δεδομενη στιγμη ή σε μια Χ κατασταση.

Sent from my Galaxy S II using Tapatalk
 


mariosn

Well-Known Member
17 Αυγούστου 2010
249
2
Τι λέμε ρε παιδιά, να στειρώσουμε τον σκύλο μας για να μην είναι επιθετικός ή κυριαρχικός, δηλαδή για να του αλλάξουμε την συμπεριφορά? Σόρρυ, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός της στείρωσης. Ας του κάνουμε τότε και λοβοτομή...
 


Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Απ'ότι έχω δει στον δικό μου σκύλο, καμία σχάση με λοβοτομή ή αλλαγή συμπεριφοράς του δικού μου σκύλου.. Πιό πολύ έχει αλλάξει ο τρόπος που τον αντιμετωπίζουν τα άλλα σκυλιά. Η κυριαρχικότητά του έχει παραμείνει (κι απ'ότι είμαι σε θέση να παρατηρήσω και ο χαρακτήρας του γενικότερα, είναι ο ίδιος)... Για άλλες ιατρικές επιπτώσεις δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις... Πάντως, ξαναλέω, μιλάω για τον δικό μου...
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οταν εναν αρσενικο του αφαιρεθουν τα "μπαλακια" την "σωστη" στιγμη, 2 πραγματα ειναι σιγουρα: Ουτε αυτος θα συμπεριφερεται μετα σαν(να) ειχε "μπαλακια", ουτε οι αλλοι αρσενικοι θα του συμπεριφερονται ή δεν θα προκαλουνται σαν(να) εχει "μπαλακια".

Αυτα οσον αφορα το συγκεκριμενο θεμα. Το αν πρεπει, το αν κινδυνευει, το ποσο θα αλλαξει γενικοτερα κλπ, ειναι άλλα θεματα που θα πρεπει να εξεταζει ο καθενας προσωπικα για τον σκυλο του σταθμιζοντας ολες τις παραμετρους που τον αφορουν.

Sent from my Galaxy S II using Tapatalk
 


lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.522
772
Ξεσσαλονικη!!!
Κάποιες συμπεριφορές μενουν στο σκυλι απο συνήθεια.εγκεφαλικα όμως, ηρεμει. Επισης, πολλές φορές, τα αποτελέσματα της στειρωσης, αργούν πολυ να φανούν.
 


tolpap

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2011
136
0
Σορυ παιδια αλλα εγω εκτος απο συντροφο τον θελω και φυλακα το σκυλο, και μου καθετε καπως.. η ενοια στειρωμενος φυλακας!!! προτιμω βολτα παντα με λουρι και ας ειμαστε και λιγο αντικοινωνικοι...
 




sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Η επιθετικότητα που δείχνουν τα αρσενικά μεταξύ τους είναι διαφορετική από την επιθετικότητα που επιδεικνύουν για λόγους κυριαρχίας περιοχής, όλα τα σκυλιά αρσενικά και θυληκά.
Ένα αρσενικό σκυλί που θα στειρωθεί στον σωστό χρόνο δεν θα επιδείξει επιθετικότητα "αρσενικού"....και η μη έκκριση ορμονών που ανεβάζουν και την αυτοπεποίθηση, όπως και η μη έξις σε συμπεριφορές -εκ του φύλου- κυριαρχικές, του μεγιστοποιούν τις πιθανότητες να είναι συνολικά λιγότερο επιθετικό.
Συνεπώς πρέπει να έχουμε δουλέψει την επιθετικότητα του σκύλου μας εν γένει!
Ένας μόνο από τους παράγοντες που την επηρεάζουν είναι η "αντρίλα".
Επίσης δεν συμφωνώ απόλυτα με τον Φοίβο.
Πιστεύω ότι ένας Ορεινός Ποιμενικός πρέπει να σκίζεται για την υπεράσπιση της περιοχής του, ενώ όταν είναι εκτός έδρας, να θυμάται ότι δεν τσαμπουκαλευόμαστε για το ποιος είναι ο πιο γαμάτος αρσενικός...ή να ακολουθούμε θηλυκές....ή να τρώμε ότι βρούμε....
Το αμυντικό ένστικτο πρέπει να είναι πάνω απ'όλα....
Όχι ότι μου έρχεται κάνω και επιτίθεμαι κατα παντώς υπευθύνου και ανευθύνου....
 


ptf

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2009
2.051
1.810
58
ΑΘΗΝΑ
...πιστεύω ότι ένας Ορεινός Ποιμενικός πρέπει να σκίζεται για την υπεράσπιση της περιοχής του, ενώ όταν είναι εκτός έδρας, να θυμάται ότι δεν τσαμπουκαλευόμαστε για το ποιος είναι ο πιο γαμάτος αρσενικός...ή να ακολουθούμε θηλυκές....ή να τρώμε ότι βρούμε....
Το αμυντικό ένστικτο πρέπει να είναι πάνω απ'όλα....
Όχι ότι μου έρχεται κάνω και επιτίθεμαι κατα παντώς υπευθύνου και ανευθύνου....
Αρκεί να έχουμε κατά νου, πως το εκτός έδρας γίνεται λίαν συντόμως περιοχή μας!:D:D:D
 


foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
18
Αν και στρίβουμε λίγο την συζήτηση...
Σκέψου sea-mol ότι τα σκυλιά δουλευαν με το κοπάδι και περιοχή τους ήταν ο χώρος του κοπαδιού!
Άρα όπου είναι το κοπάδι του, εσύ εν προκειμένω, είναι περιοχή που μπορεί και να χρειάζεται να φυλάξει!

Επίσης είναι ένας κυριαρχικός σκύλος και δεν είναι το πιθανότερο, από μόνος του να αδιαφορήσει για τους άλλους αρσενικούς που θα βρεθούν κοντά του!

Όμως, όλα όσα περιγράφεις ισχύουν, όχι "γενετικά" αλλά εφόσον ο ιδιοκτήτης του ασχοληθεί σωστά, επισταμένα και προσεκτικά σε κάθε φάση με τον σκύλο του, από την κοινωνικοποιηση και την εκπαίδευση και τη πειθαρχία, μέχρι την παρατήρηση και την έγκαιρη επέμβαση του ιδιοκτήτη όταν χρειαστεί!
 


sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Δεν διαφωνώ με όσα λες οπως τα λες τώρα...
Ναι...η περιοχή γίνεται περιοχή ΤΟΥ
Ναι...και εκτός έδρας πρέπει να είναι προστατευτικός με το κοπάδι ΤΟΥ

Αλλά όπως πολύ σωστά τώρα λες
Όμως, όλα όσα περιγράφεις ισχύουν, όχι "γενετικά" αλλά εφόσον ο ιδιοκτήτης του ασχοληθεί σωστά, επισταμένα και προσεκτικά σε κάθε φάση με τον σκύλο του, από την κοινωνικοποιηση και την εκπαίδευση και τη πειθαρχία, μέχρι την παρατήρηση και την έγκαιρη επέμβαση του ιδιοκτήτη όταν χρειαστεί!
Πρέπει να έχουμε τον νου μας όταν λέμε σε ένα φόρουμ ότι όσοι θέλουν ποιμενικό και ξέρουν τι σκύλο θέλουν πρέπει να μην περιμένουν αγάπες και παιχνίδια σε σκυλόπαρκα!
Τότε και ο Πύρρος και η θέτιδα θα έπρεπε να είναι εκτός προτύπου που παίζανε σαν τα χαζοχαρούμενα, μιας και ο Ορεινός Ποιμενικός πρέπει όταν βγάζει φύλαξη να την βγάζει ανεξαρτήτως φύλου του αντιπάλου!
Λοιπόν?
Ήταν εκτός προτύπου?
Τα έχουμε "χαλάσει"?
Όποιος πει ότι αν ήταν αρσενικά θα αρπάζονταν πρέπει να πάει να διαβάσει ψηλότερα που λέμε ότι άλλο η επιθετικότητα των αρσενικών! Αυτή μπορεί να εκδηλωθεί και μέσα στην αγέλη και δεν είναι σημάδι σθένους στην φύλαξη, αλλά "άλλου" τσαμπουκα!
Και τα γράφω αυτά foibos, αν και γενικά σε έχω για πατριάρχη, γιατί έχω βαρεθεί σε face και ομάδες να διαβάζω για σκυλιά νταμάρια που περπατάνε και ζευγαρώνουν με την γη από την περίσσεια σπέρματος...γιατί....."δεν έχουν χαλάσει"...και...."έτσι είναι οι ορεινοί ποιμενικοί"
 
Last edited:


kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Παντως εχει αρχισει να μου την δινει στα νευρα τελευταια που αφηνουν τα σκυλια τους αμολα .... δηλαδη στα σοβαρα τωρα!
και εκτος αυτου... εμφανιζομαι στο παρκακι ή το δικο μας η αλλα.. τα εχουν οι περισοτεροι λυτα.. λυνω την Ζαιρα και με κοιτανε και εντρομοι.."τι??? θα λυσεις και τον μεγαλο???"
"ΟΧΙ, ΑΝ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!!!" ............... ε αμα πια!
Παμε στο πεδιο του Αρεως.. μου χει ο αλλος τα χασκι ελευθερα , ερχεται ο αρσενικος και τον εχω μια ωρα μουρη με μουρη με τον δικο μου.. τον φωναζει ο αχρηστος.. και φυσικα το χασκι εκει κολημενο! (ΓΚΡΡΡΡ!!)
Ξαναπερναω την επομενη μερα... με περιοδο η σκυλα και λυτη.. παρεα με την αλλη σκυλα και τον αρσενικο να την διεκδικει... μολις μας βλεπουν, τρεχουν και τα 3 καταπανω μας... οι κυριες στην αααααααλλη γωνια του παρκου...
"τζουντι χρυσο μου!! ελαααα" (μας δουλευουν λεω!)
μολις βλεπω τον αρσενικο φουριοζο πανω μας... σκεφτομαι ισα δικαιωματα.. αμολαω και τα δικα μου.. ΟΟΟχι! δεν καταλαβα!? να τις δεις πως τρεξαν να τα μαζεψουν... αμε! (μιλαμε για σκυλια ισου μεγεθους)
Δεν μπορω να μη τον παινεψω.. αλλα με σκυλα με περιοδο και 2ο αρσενικο.. ο δικος μου δεν τσακωθηκε!.. μαλιστα απεφυγε καθε ιντριγκα με τον σκυλο ;) .. ενω στο λουρι με το προηγουμενο χασκι τα δειξαμε τα δοντακια μας.... οποτε και εγω κατεληξα, οταν ερχομαι αντιμετωπη με σκυλο λυτο και αμαζευτο και ιδιοκτητη περα βρεχει.. θα λυνονται και τα δικα μου.
 


Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
να κανω μία ερωτηση στο πάρκο εχουμε στην παρεα εναν μεγάλο Ελληνικό ποιμενικό .... Τα ποιο πολλά σκυλια γνωριζονται από μικρά

Αυτός οτιδηποτε αλλο μπει ειτε αρσενικό είτε θυληκό είτε ανθρωπος στην περιοχή που παιζουμε θελει να τα φαει .... Αυτό είναι τυπικό δειγμα συμπεριφοράς ? Μιλάμε ειναι ο μονος που παιζει και ξαφνικά σταματαει κοιταει ολη την περιοχή μυρίζει και μετα συνεχίζει το παιχνίδι
 


chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Την Κυριακή που μας πέρασε η μικρή έκανε την πρώτη της βόλτα στο πάρκο Τρίτση....

Δεν μπορέσαμε να κάνουμε βήμα με την φίλη μου και τα δύο Yorkie της....

Μας περικύκλωναν και άρχιζαν τα άχου τι γλύκό, μπορώ να το χαιδέψω.... κ.ο.κ.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι άκουσα για άλλη μία φορά η γυναίκα.... "είναι το toy ή το μίνι....", "μα τι λέτε τώρα, φυσικά και υπάρχουν μεγέθη, μας το είπανε στο pet shop όταν πήραμε τη δικιά μας....", "είναι μήπως αρσενικό? Πρεπει επειγόντως να βρούμε μικρό αρσενικό για τη δικιά μας, όπως είπε ο κτηνίατρος, είναι 1.500 κιλό...." κ.λπ, κ.λπ.

Δύο δεν μπόρεσα να ξεπεράσω όμως ρε παιδιά....

1) Περνάμε διπλά από πιτσιρίκια και κάποια από αυτά σηκώνουν πόδια, χέρια προς τη μικρή και λες από μέσα σου "συγκρατήσου...." αλλά όταν περάσαμε δίπλα από έναν πιτσιρικά ο οποίος σκύβει προς τη μικρή με το χέρι έτοιμο για καρπαζιά να κετεβαίνει προς το κεφάλι ένός κουταβιού Yorkie που δε θέλει και πολύ σκούζοντας, ντα αααααααα το σκυλάκι........, να γλιτώνει η μικρή από θαύμα, και τον πατέρα να χαζογελάει και να λέει στο παιδί του "Νταααααα, το σκυλάκι, ναι....", πόσο να αντέξω πριν μου ανέβει η πίεση τρακόσια....

2) Η εξής στοιχομυθεία με πολλούς:
"Αχου το, τι καλό??????"
".... :) "
"Τι ράτσα είναι??"
"Yorkshire Terrier"
"Aαααα.... (?) Και τώρα αυτό είναι κουτάβι....???"
"Ναι, 3 μηνών"
"Και δε θα μεγαλώσει άλλο ε???"
".....?? (Όχι, θα το βάλουμε στη γυάλα, χωρίς νερό, φαί και αέρα και θα μείνει όπως είναι.....) Θα μεγαλώσει...."
Μα είναι δυνατόν να ρωτάει κάποιος αν ένα κουτάβι 3 μηνών θα μείνει έτσι και δε θα μεγαλώσει....
"Πολύ??"
"Περιμένουμε να φτάσει από 2,500 -2,800 Θεού θέλοντος...."
"Αααααα.... θα πάρει αρκετά εεεεε....???"
"....??? (Ναι, γομάρι ολόκληρο....)
 




Status
Κλειδωμένο θέμα