hot spots: Πώς και γιατί;


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πάντως Αμαλία, έπρεπε να του έχει περάσει τόσες μέρες. Δεν έχει ξεραθεί τελείως; Αν έχει κλείσει/στεγνώσει η πληγή, σταμάτα το hibitane. Τα υπόλοιπα θα φτιάξουν μόνα τους. Το θέμα είναι να απολυμάνθηκε όσο ήταν φρέσκο και να αποτράπηκε από το ξύσιμο λόγω της φαγούρας.
Eχει κλεισει και στεγνώσει τελείως... αλλα βλέπω ακόμα αλλοιώσεις στο δερμα. Λες να σταματήσω? Δεν ξύνεται πια.
 




l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.705
7.832
Κάτω από το φρύδι του σκύλου μου υπάρχει μια μικρή απώλεια τριχας, στο μέγεθος κουκίδας ( θα μου πείτε εδώ ο κόσμος χάνεται κλπκλπ...). Παρατήρησα ότι μεγάλωσε λίγο , δεν υπάρχει όμως ούτε πληγή ούτε τίποτα. Mπορεί να είναι Hotspot; Να τον πάω στον κτηνίατρο ή θα με επικυρήξει;;
 






l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.705
7.832
Ειναι κοκκινο?
Όχι απλά λείπουν λίγες τριχούλες. Καθόλου κόκκινο και ερεθισμένο. Η μαμά μου που το είδε είπε ιιιιι τι είναι αυτό τριχοφάγο έχει το σκυλί;; Αλλά η μαμά μου όσον αφορά τα ζώα υπερβάλει συστηματικά, είχε κάνει την Μίνι μας σαν τραπεζάκι του καφέ και έλεγε κάθε μερά..αχχ τι θα κάνω με αυτό το ζωντανό, δεν τρώει τπτ!! Και όταν την ρωτούσαμε πως παχαίνει μας έλεγε ότι δεν έχει καλό μεταβολισμό.....
 






ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Αυτο διπλα στο ματι ; Οχι, απλο ξεραματακι θα ειναι μαλλον. Εχουμε και εμεις απο την προηγουμενη ξηρα...
 


l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.705
7.832
Όχι στο μάτι με την τσίμπλα, το αριστερό δλδ, αλλά στο δεξί μάτι κάτω από το φρύδι.
 


Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
To hot spot ειναι διαφορετικο... παρακολουθησε τον μερικες μερες... αν δεις οτι εμφανιζει κ αλλα ή μεγαλωνει ισως να κανετε μια καλλιεργεια για μυκητες.
 






l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.705
7.832
Nαι, μόλις είδα τις φωτο των παιδιών το κατάλαβα κι εγώ, είναι εκεί 1 εβδομάδα και δεν λέει να περάσει, αν μέχρι την Δευτέρα υπάρχει ή μεγαλώσει μπορεί να χρειάζεται καμία καλλιέργεια για μύκητες.
 


mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.734
19.996
Μια και το 'χουμε πρόχειρο, έτσι είναι το hot spot, περίπου στην μέση του κύκλου του. Εχει αρχίσει να κλείνει η πληγή, οπότε δεν φαίνεται πια κόκκινη ή ματωμένη και αρχίζει να ξεραίνεται σιγά-σιγά:



 


frog

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
129
0
Αθηνα
Παιδια να ρωτησω κατι κ εγω επι του θεματος: το σκυλι ενος φιλου (γερμ.ποιμ.) εμφανισε χοτ σποτ κ ογιατρος του ειπε οτι μαλλον ευθυνεται η τροφη (acana lamp&apple) λογω της υψηλης πρωτεινης που περιεχει. Νομιζω εχει περιπου 27%. αντιδραση του ειπε λογω του οτι το σκυλι δεν μπορει να την αφομιωσει με αποτελεσμα να εχει αυτη την αντιδραση. Τα κοπρανα του παντως ειναι φυσιολογικα. Η συγκεκριμενη τροφη ειναι υποαλεργικη απ οσο θυμαμαι. Η μηπως δεν παιζει ρολο αυτο στη συγκεκριμενη περιπτωση; Για θεραπεια του δωσε την αλοιφη"celestoderm-v with garamycin" κ αντιβιωση "σεκλορ".
 


frog

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
129
0
Αθηνα
Επισης να συμπληρωσω οτι του ειχε ξαναεμφανισει το καλοκαιρι (εδινε αλλη τροφη) κ του εδωσε μονο την αλοιφη κ εφυγε σε μια βδομαδα καθως επισης κ οτι ενω του κανει τωρα την θεραπεια για το καινουργιο περιπου μια βδομαδα, χθες εμφανισε κ σε αλλο σημειο.
 




nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Επίσης επειδή τα hot spots είναι αρκετά συνηθισμένα στα shar pei μας έχει απασχολήσει κ εμάς το θέμα,χωρίς όμως να έχουμε αντίστοιχη εμπειρία.
Από τα μέχρι τώρα δεδομένα που έχω συλλέξει δεν βρήκα πουθενά συσχετισμό μεταξύ τροφής και hot spot.
Ένας από τους λόγους εμφάνισης,όπως αναφέρθηκε ήδη είναι το τσίμπημα από παράσιτα,η υγρασία επίσης είναι ίσως ο πιο σημαντικός λόγος.
Ιδιίως σε φυλές με περίσιο δέρμα η κ τρίχωμα,όπως τα malamute πχ τα οποία είναι φτιαγμένα για αρκτικό κλίμα,παρατηρείται πολύ συχνά να εμφανίζεται η συγκεκριμένη δερματική πάθηση όταν ζουν σε πόλεις με θερμό κλίμα.
Επίσης σε πολύ μεγάλο ποσοστό έχει να κάνει με την πυκνότητα του δέρματος η συγκεκριμένων βακτήριων που υπάρχουν σε αυτό.Έτσι μπορεί να δούμε ένα σκυλί να κολυμπάει στη θάλασσα πχ όλη μέρα κ να μην εμφανίσει ποτέ κάτι σχετικό κ από την άλλη ένα σκυλί διαφορετικής φυλής να εκτεθεί σε ελάχιστες σταγόνες βροχής κ να εμφανίσει hot spot.

Οτιδήποτε κάνει τον σκύλο να γλύφει επίμονα ένα σημείο του σώματός του(γδάρσιμο,τσίμπημα,ερεθισμός κ.α.)λόγο της υγρασίας που δημιουργείται από το σάλιο,μπορεί στην συνέχεια να δημιουργήσει hot spot.

Για να απαντήσω κ στο φίλο frog,υπό αυτή την έννοια λοιπόν κ εάν η τροφή προκαλέι πχ άλλες δερματικές αλλεργίες στο σκύλο κ ενδεχομένως κνησμό κ ο σκύλος αναγκάζεται να γλύφεται κ να δαγκώνεται ίσως να μπορούσε να δημιουργήσει κ hot spot.Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με αυτή κάθε αυτή την τροφή όμως κ ιδιαίτερα με την πρωτείνη.

Σε πολλά σκυλιά τα hot spots μπορούν να θεραπευθούν εύκολα κ χωρίς ξύρισμα εάν είναι σε αρχικά στάδια.
Εάν δεν δωθεί η πρέπουσα σημασία μπορεί να εξαπλωθούν,το σημείο να ερεθιστεί σε μεγάλο βαθμό που θα πονάει κ θα τρελαίνει ακόμα περισσότερο το σκύλο,θα μαζέψουν πύον και θα αρχίσουν να ματώνουν κ φυσικά ακολουθεί η απώλεια τρίχας.

Τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος σε γενικές γραμμές,εάν δει ότι ο σκύλος του έχει εμφανίσει την αναφερθείσα δερματική πάθηση είναι:

a) Να στεγνώσει αμέσως το σημείο από οποιαδήποτε υγρασία κ να μην αφήνει τον σκύλο να το γλύφει/δαγκώνει.
b) Διατήρηση του σημείου στεγνό και
c) Xρήση συγκεκριμένης αντιβακτηριακής κρέμας η σκόνης (που θα υποδείξει ο κτηνίατρος)

Το πιστολάκι μαλλιών που χρησιμοποιούμε εμείς,βοηθάει στο να διατηρήσουμε στεγνό το σημείο εάν δεν έχουμε ειδικό πιστολάκι για στέγνωμα του σκύλου.

Επίσης σε περιπτώσεις που οι κρέμες και οι σκόνες έδειχναν να έχουν πολύ αργή έως κ καθόλου βελτίωση στο σκύλο,πολλοί ιδιοκτήτες αναφέρουν πως με την χρήση μαύρου τσαγιού στο σημείο είδαν θαύματα μέσα σε διάστημα ημερών.
Όχι φυσικό μαύρο τσάι αλλά αυτό που πουλάνε κ στα super market με τα σακουλάκια,βουτάμε το σακουλάκι σε ζεστό νερό κ αφού το αφαιρέσουμε το αφήνουμε εκτώς να παγώσει.Στην συνέχεια το τοποθετούμε όπως είναι στην περιοχή με τον ερεθισμό του σκύλου και το αφήνουμε για 5 λεπτά.Επαναλαμβάνουμε αυτή την θεραπεία 3 με 6 φορές καθημερινά μέχρι το σημείο να αρχίσει να γιάνει.


Κάποιες φωτο για το πως δείχνουν τα λεγόμενα hot spots:



 
Last edited:


frog

Well-Known Member
3 Ιανουαρίου 2011
129
0
Αθηνα
27% δεν θεωρείται υψηλή πρωτείνη σε καμία περίπτωση.
γι αυτο το λογο το ποσταρα. ψηλο αγχωθηκα γιατι εγω του δκου μου του δινω την acana wild prairie με 33% πρωτεινη κ λεω αν ειναι το 27 πολυ φαντασου το 33!!:eek: οντως κ εγω πιο πανω στα αλλα ποσταρισματα δεν διαπιστωσα να σχετιζεται αμεσα η πρωτεινη με το hot spot αλλα λεω κατσε κ να το σιγουρεψω μηπως μου διεφυγε κατι!!:rolleyes:
πολυ καλη παρουσιαση στο #79, ευχομαι βεβαια να μη τη χρειαστω ποτε!!:D:D