Αισθητικές επεμβάσεις στα Dobermann


Status
Κλειδωμένο θέμα

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Το πείραμα είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό Borzoi Connection και στο ίντερνετ. Ήταν αρκετά προσεγμένο και σοβαρό.
Επίσης έχουν αρχίσει να ξανασκέφτονται την χρησημότητα της ουράς στις γάτες (μικρές-μεγάλες). Μερικοί επιστήμονες ισχυρίζονται πως είναι τελείως άρχηστη η ουρά. Αυτά τα ντοκυμαντέρ τα έχεις δει;

Προσωπικά νομίζω πως βοηθάει περισσότερο στα άλματα και στα πεσίματα, από ότι στις στροφές, αλλά ούτε γι' αυτό είμαι σίγουρη ακόμη.
Και φυσικά το κάθε ζώο (και το κάθε περιβάλλον) έχει άλλη δομή και απαιτήσεις.

Είναι φανερό πως ακόμη υπάρχει "ψωμί" για τους επιστήμονες.

Ξαναλέω όμως, δεν χρειάζεται να μου πουν πως είναι "χρήσημη" η ουρά, για να πιστεύψω πως πρέπει να την αφήσουμε ήσυχη!
δεν χρειαζεται τοτε να λεμε επισης οτι ΜΑΛΛΟΝ ειναι αχρηστη...
Πιθανολογω οτι οντως η φυση κατι παραπανω ξερει απο εμας.
 




ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ξαναλέω όμως, δεν χρειάζεται να μου πουν πως είναι "χρήσημη" η ουρά, για να πιστεύψω πως πρέπει να την αφήσουμε ήσυχη!
Σωστα. Αφου γεννηθηκε με αυτην την ουρα το ζωο, αφηστε την ησυχη...Το ιδιο ισχυει και για τα αυτια...
 




tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
προς Dr.Zhvago

Αληθεια... δεν γνωριζεις την διαφορα του κομμενου αυτιου απο εκεινη του εκ φυσεως ορθιου ......?
μηπως δεν γνωριζεις και οτι το εκφυσεως ορθιο αυτι μπορει να "κλεισειι ", διπλωνοντας προς τα πισω ,αλωτε για να δηλωσει υποταγη και αλωτε για να μειωσει την ενταση ενος θορυβου οταν ο θορυβος αυτος τον ενοχλει ?
(ειναι και οργανο συναισθηματων)
γνωριζεις γιατι εχει "αυλακια " το αυτι και τι χρησιμευουν?
γνωριζεις τι θα γινοταν αν δεν ειχε αυτα τα αυλακια ...? και τι επιπτωσεις εχει το κοψιμο η η αλλοιωση στα αυλακια ?
Αληθεια ...διαβασες το αρθρο για την χρησιμοτητα της ουρας που ανεβασα σε προηγουμενο post,
να δεις ποσο πολυ χρειαζεται το εργακειο ουρα ενας σκυλος ?
Εχειις διαβασει γιατι ολες οι herding φυλες εχουν μεγαλες και φουντωτες ουρες η
μηπως εισαι της αποψης οτι ο σκυλος ειναι καλος οταν τρεχει γρηγορα ευθεια και δαγκωνει δυνατα.....?
Ο σκυλος εχει δικαιωμα να ζει και να εκφραζετε οπως ολοι μας
Στερωντας του κομματια του σωματος του , που ειναι κατεχοχην οργανα εκφρασης ,οπως η ουρα ,του στερειται τη φυσιολογικη ζωη
 
Last edited:






trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
γεια σου ρε trickius, εγραψες παλι!=D>
Εχεις απολυτο δικιο,πως ΤΟΛΜΑΝΕ αυτοι που εχουν μπουλμαστιφ.γερμανικα και δεν ξερεις εσυ τι αλλο να εκφερουν αποψη???
Αστους (μας) να ζησουν με τον καημο οτι δεν πηραν ντομπερμαν αλλα απο τα...αλλα.Εξαλλου ,τι μας νοιαζει ο χαρακτηρας? τα αυτια να ναι κομμενα και ολα καλα.Ειπαμε τον παπα τον κανουν τα ρασα και τον σκυλο τα αυτια.
Αν εκανες βεβαια τον κοπο να διαβασεις και κανενα ποστ,θα εβλεπες οτι η διαφωνια μου με τον Lord δεν ειναι αν τα ντομπερμαν ειναι πιο ομορφα κομμενα,γιατι οντως ΕΙΝΑΙ,αλλα στο οτι οποιος γουσταρει την φυλη την γουσταρει πρωτα για τον χαρακτηρα και μετα για τα αλλα,αρα αν ο νομος απαγορεψει το κοψιμο θα μεινουν μονο αυτοι που τα θελουν γιαυτο που ειναι και οχι γιαυτο που φαινονται και στην πραγματικοτητα η φυλη δεν θα βγει χαμενη.Τωρα το αν ειναι φιλοζωια το κοψιμο ή βαραβαροτητα εξαρταται απο το πως το βλεπει ο καθενας
Υ.Γ Η Dr Zivagho ειπε κατι σωστο,το ζορι θα το εχουν οι εκτροφεις που πρεπει να δωσουν σημασια σε 2 χαρακτηριστικα που πριν δεν τους ενοιαζε...
Φίλε αν σου άρεσε ο χαρακτήρας ή η εμφάνιση του dobermann θα είχες ήδη ένα. Κοντός ψαλμός αλληλούια. Από κει και πέρα εκ του ασφαλούς την αποψη μας όλοι την έχουμε και μιας και δεν έχουμε κάτι πιο σοβαρό να κάνουμε την λέμε ελαφρά την καρδία στο dogforum.

Ο καθένας αγοράζει σκύλο επειδή αρχικά του αρέσει και μετά πάει και ο χαρακτήρας του απο πίσω. Μην ακούω υπερβολές του στύλ οτι σκύλος σημαίνει πρώτα χαρακτήρας και μετά εμφάνιση. Θράυση ειδικά στην Ελλάδα (θράυση ίσως όχι αλλά προβάδισμα σίγουρα) κάνει αρχικά η μορφολογία και από πολύ πίσω έρχονται εξετάσεις εργασίας ή χαρακτήρα. Φίλε samsok μην μου πεις οτι δεν μπορείς να βρεις τον χαρακτήρα του bull mastif σου σε άλλη ράτσα, άρα ποιοί οι λόγοι αρχικά που σε ώθησαν να αγοράσεις ένα bull mastif;

Επίσης μιας και δεν με ενδιαφέρει να γίνει προσωπική διαμάχη με κανένα προσπάθησε να απαντάς χωρίς ειρωνία.
 


sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω αυτο το τοπικ! υπαρχεις κανεις που να υπονοει οτι κακοποιουνται τα σκυλια απο το κοψιμο των αυτιων και της ουρας?
αν δεν σας αρεσει δικαιωμα σας αλλα δεν θα αναγαγετε και οσους τους αρεσει σε αιμοδιψη σαδιστικα γουρουνια. η φυλη δημιουργηθηκε με αυτην την εικονα και σε αυτην την εικονα οφειλη να παραμεινει.
 


George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Η φύση μας έδωσε και αμυγδαλές αλλά κάποιες φορές αφαιρούνται. Η φύση έδωσε και τον αδένα του προστάτη, αλλά κάποιες φορές πρέπει να επέμβει ο άνθρωπος. Η φύση μας έδωσε και νύχια, αλλά τα κόβουμε. Μας έδωσε και τρίχες, αλλά τις κόβουμε κ.λ.π. (Προτείνω να τσεκάρετε την ψυχική υγεία κάποιας που αφήνει αξύριστες μασχάλες και πόδια μετά απο 1-2 χρόνια έλλειψης συντρόφου...).

Έδωσε επίσης μήτρα και όρχεις στα σκυλιά, αλλά τα αφαιρούμε κατά βούληση χωρίς να είναι μεμπτό... Όταν στα στειρωμένα αδέσποτα ο γιατρός κόβει την άκρη του αυτιού δεν σας πειράζει; Όταν μπαίνουν πομποί σε θηλαστικά της θάλασσας δεν σας πειράζει; Όταν μπαίνει ταμπελάκι στα κατσίκια, τις αγελάδες και τα πρόβατα δεν σας πειράζει; Ποιός είναι ο σωστός και ποιός ο λάθος; Δεν είναι υποκρισία να έχετε δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Η φύση δίνει, ο άνθρωπος διορθώνει τα λάθη της...
 


kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
επειδή έχουμε ξεφύγει.....μα τελείως.......

το όλο θέμα ξεκίνησε πάνω στον ισχυρισμό ότι αν σταματήσει το κόψιμο ουράς κι αυτιών στα ντόμπερμαν -τότε η φυλή θα χάσει τους θαυμαστές της
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Φίλε, trickius,

Αν μου επιτρέπεις ένα σχόλιο, τόσο το τελευταίο σου post, όσο και εκείνο στο οποίο στο οποίο σου απάντησε ο samsok, αποτελούν τον απόλυτο ορισμό της ειρωνίας και, μάλιστα, της (συγκαλυμμένα) "οργισμένης" ειρωνίας...:)

Αυτά, από ένα μέλος που παρακολουθεί προσεκτικά το θέμα, χωρίς να έχει βρει ακόμα την έμπνευση ή το χρόνο να τοποθετηθεί...:)
 


trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Εγώ έχω ντομπερμαν άμα είναι αυτό το πρόβλημα σου. Έχει η αδερφή μου, κομμένο, 10 χρονών. Αγορασμένο λόγο άγνοιας από πετ-σοπ κομμένο έτοιμο, και πλέον με καλαζάρ. Αν μπορούσε να αλλάξει κάτι από τα 3 ξέρεις ποιο είναι; Τα κομμένα αυτιά και ουρά!



Η μόδα είναι το ποζεριλίκι που λέμε εμείς. Οοοοο , κοίτα το πως είναι , αλητεία, σκληρό , κακό, και επειδή μου λείπει λίγη σκληράδα , θα πάρω και εγώ ένα. ΤΙ? Απαγορεύεται να του κόψω τα αυτιά??? Και πως θα δείχνω σκληρός εγώ τώρα??



Καλά, τώρα αυτό ανάθεμα και αν σημαίνει κάτι... Δηλαδή γιατί έχουμε Γερμανικά ή bullmastif αυτοί που έχουν; Για τα Γερμανικά που μπορώ να ξέρω κιόλας, βλέπεις καμιά σκληρή σκύλα να έχω εγώ, που την βλέπεις και ψαρώνεις λόγο εμφάνισης; Ούτε τις έξτρα κοτσίδες που έχει δεν κόβω με το ψαλίδι που την κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο soft από ότι είναι. Το επόμενο μου σκυλί που ξέρεις τι θα είναι και από που, θα ψαρώνεις λόγο εμφάνισης ή επειδή θα σε ψαρώνει το μάτι του; Ένα κακάσχημο εργασιακό Γερμανικό θα είναι - και θα του κόψω τα νύχια!
Την αποψάρα μας φυσικά και θα την έχουμε και επειδή είναι μια συζήτηση που εμείς οι δύο την έχουμε ξανακάνει σου ξαναλέω ότι ένα κομμένο Ντομπ δεν έχει καμία σχέση σε ευκινησία και κατευθυντηκότητα, και είναι ολοφάνερο αφού τα κομμένα τρέχουν σαν να τα έχουν "παλουκώσει", με ένα άκοπο! Τα περί φιλοζωίας και δεν ξέρω γω . . καλά.. φασόλια.



..αύριο μεθαύριο που όσοι δεν έχουμε παιδιά θα κάνουμε, τρεχάτε στο Φουστάνο άμα δεν βγει όπως το ονειρευόσασταν!



Πάρτε και το super εργασιακό και άκοπο , και γαμάτο Ντομπ που υπεργουστάρω, και βάζει τα γυαλάκια σε όοοοοοοοοοοοοοοοποιο μορφολογικό, κομμένο και κακό Ντομπ υπάρχει τουλάχιστον στην Ελλάδα. Το φαίνεσθαι μας έφαγε! ..αλλά ο καθένας , μέχρι εκεί που μπορεί, τι να κάνουμε...

Ψηλέ νομίζω οτι το έχεις πάρει λίγο λάθος. Κανείς δεν ισχυρίστηκε πως το κομμένο γίνεται για να φαίνεται άγριο. Όλα είναι προσωπικές απόψεις για το τί είναι ωραίο. Εσύ μπορεί να γουστάρεις ξανθιές εγώ κοκκινομάλλες.. ποιές είναι οι πιό άγριες;
Η μορφή του dobermann που κυριαρχεί είναι κομμένο. Αυτό είδαμε αυτό αγαπήσαμε. Επειδή 5 "φιλόζωοι" λένε οτι είναι κακό θα καταργήσουμε ολόκληρη φυλή με τόσα χρόνια παράδοση;
Το κόψιμο είναι κακό, αλλά είναι κακιά μια στείρωση, μια δίαιτα 10 ημερών, ένα καρφί, ένα ηλεκτρικό, κέννελ 18ωρα κλπ κλπ;
Εκτός αν δεν καταφεύγουμε σε ακρότητες όλα τα σκυλιά θα καλοπερνάνε σε ιδιοκτήτες του λόγου μας ακόμα και κομμένα.
Όλα τα άλλα είναι να αγαπιόμαστε.. σκυλοφόρουμ είναι εδώ, περνάμε την ώρα μας, βριζόμαστε και λίγο λέμε και την αποψάρα μας και όλα καλά.
Επίσης το φαίνεσθαι που εσύ σαν ανώτερος άνθρωπος έχεις καταφέρει και παραβλέπεις, έ εμείς οι ταπεινοί ακόμα κολλάμε σε αυτό.. μάλλον το ίδιο θα συνέβει και σε αυτόν τον Dobermann και στους υπόλοιπους συνεχιστές του..
 


trickius

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2009
263
4
Φίλε, trickius,

Αν μου επιτρέπεις ένα σχόλιο, τόσο το τελευταίο σου post, όσο και εκείνο στο οποίο στο οποίο σου απάντησε ο samsok, αποτελούν τον απόλυτο ορισμό της ειρωνίας και, μάλιστα, της (συγκαλυμμένα) "οργισμένης" ειρωνίας...:)

Αυτά, από ένα μέλος που παρακολουθεί προσεκτικά το θέμα, χωρίς να έχει βρει ακόμα την έμπνευση ή το χρόνο να τοποθετηθεί...:)
Ευχαριστώ για την παρατηρησή σου johnk, ίσως να "οργίζομαι" λίγο περισσότερο όταν χτυπά στην πόρτα μου η υπερβολή αλλά γενικά αυτό είναι το στύλ μου μάλλον. Θα προσπαθήσω ώστόσο. :)
 


samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Trickius (χωρις φιλε,το χρησιμοποιω μονο γιαυτους που γνωριζω καλα και συμπαθω καιι δεν ειναι τροπος του λεγειν) προσωπικα απαντω παντα στο υφος που μου μιλανε.Θεωρησα το ποστ σου ακρως ειρωνικο και απαντησα στο αναλογο υφος,οποιος θελει ευγενεια καλο ειναι να την δειχνει και ο ιδιος.
Οσο για το αν πηρα το μπουλμαστιφ για τον χαρακτηρα του η οχι ,φαινεται ποσο λιγο ξερεις αυτα τα ζωα,δεν πειραζει ισως καποια μερα να εχεις την τυχη να γνωρισεις καποιο(οχι να δεις,ειναι πολυ διαφορετικο) και καταλαβεις .Εχε μονο υποψιν σου οτι σε εμφανιση υπαρχουν ρατσες που του μοιαζουν λιγο η πολυ ,πχ το κανε κορσο(ακοπο εννοειται), αλλα στο χαρακτηρα ΚΑΜΙΑ.
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.684
4.318
43
www.proudtobegreek.eu
πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω αυτο το τοπικ! υπαρχεις κανεις που να υπονοει οτι κακοποιουνται τα σκυλια απο το κοψιμο των αυτιων και της ουρας?
αν δεν σας αρεσει δικαιωμα σας αλλα δεν θα αναγαγετε και οσους τους αρεσει σε αιμοδιψη σαδιστικα γουρουνια. η φυλη δημιουργηθηκε με αυτην την εικονα και σε αυτην την εικονα οφειλη να παραμεινει.
Η φύση μας έδωσε και αμυγδαλές αλλά κάποιες φορές αφαιρούνται. Η φύση έδωσε και τον αδένα του προστάτη, αλλά κάποιες φορές πρέπει να επέμβει ο άνθρωπος. Η φύση μας έδωσε και νύχια, αλλά τα κόβουμε. Μας έδωσε και τρίχες, αλλά τις κόβουμε κ.λ.π. (Προτείνω να τσεκάρετε την ψυχική υγεία κάποιας που αφήνει αξύριστες μασχάλες και πόδια μετά απο 1-2 χρόνια έλλειψης συντρόφου...).

Έδωσε επίσης μήτρα και όρχεις στα σκυλιά, αλλά τα αφαιρούμε κατά βούληση χωρίς να είναι μεμπτό... Όταν στα στειρωμένα αδέσποτα ο γιατρός κόβει την άκρη του αυτιού δεν σας πειράζει; Όταν μπαίνουν πομποί σε θηλαστικά της θάλασσας δεν σας πειράζει; Όταν μπαίνει ταμπελάκι στα κατσίκια, τις αγελάδες και τα πρόβατα δεν σας πειράζει; Ποιός είναι ο σωστός και ποιός ο λάθος; Δεν είναι υποκρισία να έχετε δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Η φύση δίνει, ο άνθρωπος διορθώνει τα λάθη της...
Νομίζω οτι τα είπαν όλα οι προλαλήσαντες...
 


johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Νομίζω οτι τα είπαν όλα οι προλαλήσαντες...
Προσωπικά, δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το τι είπαν οι προλαλλήσαντες...:cool:
Αναμένω, ο φουκαράς, μήπως και δώσουν επεξηγήσεις...:confused:
 


ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Νομίζω οτι τα είπαν όλα οι προλαλήσαντες...
Moνο που αν παρατηρησεις milva μου, τα περισσοτερα απο αυτα γινονται για λογους υγειας, ή λογω ανωτερας βιας, και οχι ως ''αισθητικη'' επεμβαση-''γουστο'' του καθενος...
 


samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Νομίζω οτι τα είπαν όλα οι προλαλήσαντες...
Τι ειπαν οτι το να κοβεις αυτια και ουρα ειναι το ιδιο με το να αφαιρεις αμυγδαλες η να κανεις υστερεκτομη που ειναι πραγματα που εχουν ξεκαθαρες ενδειξεις για το ποτε πρεπει να γινονται ετσι ωστε να προστατευτει η υγεια ζωου η ανθρωπου ?
ρε παιδια καταλαβαινω το προσωπικο γουστο ,καταλαβαινω οτι αλλοι το θεωρουν βαρβαροτητα και αλλοι οχι(ασχετα αν συμφωνω η οχι) αλλα μην τρελαθουμε κιολας και εξισσωνουμε επαμβασεις που σωζουν ζωες με επεμβασεις αισθητικης!
 


ProudtobeGreek

Well-Known Member
21 Σεπτεμβρίου 2010
3.684
4.318
43
www.proudtobegreek.eu
Και για να συμπληρώσω..
Το κόψιμο των αυτιών «βοηθάει να ελαχιστοποιηθούν οι μολύνσεις των αυτιών», ισχυρίζεται ο Baxter του Αμερικάνικου Κυνολογικού Ομίλου(AKC).
Οπότε δε μιλάμε απλά και μόνο για αισθητική επέμβαση πάντα...!
 


Status
Κλειδωμένο θέμα