να συμπληρωσω γιατι βγαζει αλλο νοημα το ποστ μου,οτι ειναι αισθυτικοι κ μονο οι λογοι οταν δεν συντρεχουν λογοι υγειας.
χαχαχαχαχα..... Αν και εγω ειμαι κατα του κοψίματος πρέπει να ομολογήσω πως το συγκεκριμένο ντόμπερμαν είναι σαν να εχει πέσει μια τούρτα στο κεφάλι η οποία στάζει σιγα σιγα και η ουρίτσα του έχει πολύ πλακα... Γενικά είναι σαν αυτούς στο κολονάκι με το καρό πουλοβεράκι ....φλώρικο....Πάρτε και το super εργασιακό και άκοπο , και γαμάτο Ντομπ που υπεργουστάρω, και βάζει τα γυαλάκια σε όοοοοοοοοοοοοοοοποιο μορφολογικό, κομμένο και κακό Ντομπ υπάρχει τουλάχιστον στην Ελλάδα. Το φαίνεσθαι μας έφαγε! ..αλλά ο καθένας , μέχρι εκεί που μπορεί, τι να κάνουμε...
η ουρα εχει και αλλες χρησεις που πιθανον να σου διαφευγουν ......Δεν συμφωνούμε. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως η ουρά βοηθάει στην κίνηση (στροφή) του σκύλου.
Παλαιά μάλιστα είχε γίνει έρευνα με Μπορζόι (στο εκτροφείο αγωνιστικών Μπορζοι "Tienne") με κομμένη ουρά που έστριβε ακριβώς όπως τα άλλα....
.
Όχι καθε άλλο αλλά η φωτο που έδειξε ο φίλος ειναι πολύ αστεια για ντομπερμαν..δεν νομιζω να δουλευει κ φλωρικα παρολα αυτα....
αν δεν το εχεις ακουσει ,ι σως θα πρεπει να αρχισεις να ανυσηχεις για τις γνωσεις σουΟμολογώ πως αυτήν την "μπούρδα" πρώτη φορά την ακούω...
Δική σου είναι ; Την σκέφτηκες πολύ ώρα;
ρε θα μας τρελάνετε???η ουρα δεν είναι για την ισορροπία του ζώου? και για να το βοηθάει στις γρήγορες στροφές?.καλλίτερα αυτές τις άποψης να τις κρατάτε για τους εαυτούς σας μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε.
δες κανένα video στο tube με τσιτάχ και γατες γιατί άκοπο ντόπερμαν δύσκολα θα βρείς.και όταν μάθεις πως λειτουργεί η ουρα μας το ξαναλές.
Σε ΚΑΝΕΝΑ ζώο δεν έδωσε τίποτα "τζάμπα". Το κάθε μέλος αξίζει τον σεβασμό μας, γιατί είναι μέρος ενός πανέμορφου συνόλου.Η φύση δεν την έδωσε την ουρά τσάμπα σε μερικά ζώα...
Η αληθεια χωρις πολλα λογια...Η φύση δεν την έδωσε την ουρά τσάμπα σε μερικά ζώα...
Το πειραμα που αναφερεις εχει δημοσιευτει πουθενα? εχει επαναληφθει στις ιδιες η και διαφορετικες συνθηκες? εχει δοκιμαστει κατα ποσο ειναι ο σκυλος το ιδιο γρηγορος σε ευθεια αλλα κυριως σε αποτομες και συνεχεις αλλαγες κατευθυνσεως?Σας είπα πως έχω παρευρεθεί σε πείραμα για την ουρά στο τρέξιμο, νομίζω μπορώ να σας το βρώ με λίγο ψάξιμο. Πες μου εσύ ένα αντίστοιχο που αποδεικνύει την χρησημότητά της στην κίνηση/στροφές. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Δεν το έχει αποδείξει κανείς.
αγαπητε-η να διαβαζεις σωστα πριν βιαστεις απαντησειςΑρχικό μήνυμα απο Krina
ειμαι γενικα κατα των αισθητικων επεμβασεων ,ξαναλεω "αισθητικων" και οχι επεμβασεων που γινονται ναι μεν στην εξωτερικη εμφανιση αλλα ειναι για λογους υγειας ,και οταν λεω γενικα το εννοω ,ειτε ειναι στα ζωα ειτε ειναι στους ανθρωπους ,ειμαι κατα γιατι δεν με ενδιαφερει η επιφανεια ειμαι λατρης της ουσιας
kirki-amirah : ..αύριο μεθαύριο που όσοι δεν έχουμε παιδιά θα κάνουμε, τρεχάτε στο Φουστάνο άμα δεν βγει όπως το ονειρευόσασταν!
Συμφωνώ.Αντιθετα υπαρχουν παρα πολλα ντοκιμαντερ(προιοντα μελετης στην αγρια φυση) με την χρησιμοτητα της ουρας στα αγρια ζωα,απο πηδαλιο (στο νερο η και στη στερια για γρηγορη αλλαγη κατευθυνσεων) μεχρι τα μηνυματα που δινουν τα ζωα με την θεση ουρας και αυτιων η ακομη και την παραπλανηση αυτων που τα κυνηγα( πχ οι αλεπουδες το χρησιμοποιυν ,αλλου δειχνει η ουρα τους οτι θα πανε,αλλου πανε οταν βρισκονται μεσα σε ψηλα χορτα).
Το πείραμα είχε δημοσιευθεί στο περιοδικό Borzoi Connection και στο ίντερνετ. Ήταν αρκετά προσεγμένο και σοβαρό.Το πειραμα που αναφερεις εχει δημοσιευτει πουθενα? εχει επαναληφθει στις ιδιες η και διαφορετικες συνθηκες? εχει δοκιμαστει κατα ποσο ειναι ο σκυλος το ιδιο γρηγορος σε ευθεια αλλα κυριως σε αποτομες και συνεχεις αλλαγες κατευθυνσεως?
Γιατι αν ειναι ενα και μοναδικο πειραμα και μαλιστα μεταξυ ολιγων εκλεκτων,δεν εχει καμια αξια.
Αντιθετα υπαρχουν παρα πολλα ντοκιμαντερ(προιοντα μελετης στην αγρια φυση) με την χρησιμοτητα της ουρας στα αγρια ζωα,απο πηδαλιο (στο νερο η και στη στερια για γρηγορη αλλαγη κατευθυνσεων) μεχρι τα μηνυματα που δινουν τα ζωα με την θεση ουρας και αυτιων η ακομη και την παραπλανηση αυτων που τα κυνηγα( πχ οι αλεπουδες το χρησιμοποιυν ,αλλου δειχνει η ουρα τους οτι θα πανε,αλλου πανε οταν βρισκονται μεσα σε ψηλα χορτα).
Για να προλαβω επισης μερικους,οχι οι σκυλοι δεν ειναι αγρια ζωα αλλα συγχρονως δεν ειναι πολυ διαφορετικα σε πολλες συμπεριφορες αλλα και στη ανατομια του σωματος τους.