Xαιρετώ τους πάντες

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
κανείς δεν είπε να αναγνωριστεί κανίς-γκριφόν και απορώ πως κατάλαβες κάτι τέτοιο
αυτό που ειπώθηκε ,τότε, ήταν ότι ίσως να προυπήρχε της επιμιξίας μεταξύ κανίς και γκριφόν τύπος νερόσκυλου στην Ελλάδα υπο την ονομασία Γρύφος ο οποίος ,ως νερόσκυλο, έμοιαζε με την επιμιξία κανίς και γκριφόν και ότι πιθανόν κάποια απο τα σκυλιά που λέμε τώρα κανίς γκριφόν να μην είναι κανίς γκριφόν αλλά γρύφοι

αυτά για την ιστορία περι ελληνικών φυλών και βιαστικών αναγνώσεων.....

περι μαλτέζ και μαλτεζοειδών ....εγώ δεν ξέρω .....αλλά απορώ που έχουν τόση πέραση......κάποιος έγραψε τις προάλλες ότι δεν μαδάνε,ισχύει?

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
θέλω μαλτεζ και μάλλον το βρήκα παιδιά!έχω τα αδέσποτα της γειτονιάς μου(ΚΑΛΟΊ άνθρωποι)και τα ταιζουμε κάθε μέρα κατόπιν συνεννόησης!!!όπως κατάλαβες θέλω κουταβι να το μεγαλωσω εγώ, με τη βοήθεια που έχω πάρει απο εδώ μέσα και όχι μόνο...

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
θέλω μαλτεζ και μάλλον το βρήκα παιδιά!έχω τα αδέσποτα της γειτονιάς μου(ΚΑΛΟΊ άνθρωποι)και τα ταιζουμε κάθε μέρα κατόπιν συνεννόησης!!!όπως κατάλαβες θέλω κουταβι να το μεγαλωσω εγώ, με τη βοήθεια που έχω πάρει απο εδώ μέσα και όχι μόνο...
Που το βρήκες αν επιτρέπεται?
Ισως και να μη μαδάνε με κατάλληλη περιποίηση τι να πω, δεν έχω ιδέα. ήξερα ότι μόνο τα κανίς δε μαδανε.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com

Ωραία! Κοίτα συμπτωση, ε! Μαλτεζ αδεσποτο! :rolleyes: Να μας βαλεις φωτογραφίες και τα σχετικά μόλις τακτοποιηθείτε!:)
Δε μαδανε, ειναι υποαλλεργικά κλπ. Και ο Φρεντυ που ειναι κανις-γιορκι (και τον έλεγαν μαλτεζ:maria:) δε μαδάει.:):D

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
κανείς δεν είπε να αναγνωριστεί κανίς-γκριφόν και απορώ πως κατάλαβες κάτι τέτοιο
αυτό που ειπώθηκε ,τότε, ήταν ότι ίσως να προυπήρχε της επιμιξίας μεταξύ κανίς και γκριφόν τύπος νερόσκυλου στην Ελλάδα υπο την ονομασία Γρύφος ο οποίος ,ως νερόσκυλο, έμοιαζε με την επιμιξία κανίς και γκριφόν και ότι πιθανόν κάποια απο τα σκυλιά που λέμε τώρα κανίς γκριφόν να μην είναι κανίς γκριφόν αλλά γρύφοι
Κοίτα που με πήρε απ' τα μούτρα...
Αν αναφέρεσαι στη συζήτηση που είχε γίνει με αφορμή τη μελέτη του κ. Λέκκα, τη θυμάμαι πολύ καλά, μια που είχε πολύ ενδιαφέρον - άλλωστε είχα συμμετάσχει.
Αυτό που είπα τώρα με χαλαρή διάθεση είναι ότι το κανίς ήταν τόσο δημοφιλές που καταλήξαμε να έχουμε μια ελληνική εκδοχή του (κανίς-γκριφόν), να μην είναι λίγοι οι αδαείς που αποκαλούν τα σκυλιά τους, αυτού του τύπου "καθαρόαιμα", ώστε να φτάνουμε να μιλάμε ακόμα και για "αναγνώρισή του". Αυτά αν δεχτούμε ότι το κανίς-γκριφόν (ουφ) προήλθε από άσχετες διασταυρώσεις του poodle όπως νομίζαμε τέλος πάντων όλοι πριν βγουν στο φως τα νέα, αποκαλυπτικά στοιχεία που ανάγουν το κανίς-γκριφόν τελικά σε ένα ιστορικής σημασίας κατοικίδιο για τα ελληνικά δεδομένα (προς Θεού δεν ξαναμιλάω για τη μελέτη του Λέκκα περί γρύφων, διαφόρων αρχαίων retrievers κ.λπ.... ).
Με λίγα λόγια...
ένα αστείο έκανα, χαλάρωσε :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δε νομίζω ότι βρήκε μαλτεζ αδέσποτο! Εγω κατάλαβα ότι έχει και στη γειτονιά της αδέσποτα που τα ταϊζουν όλοι οι ΚΑΛΟΙ ανθρωποι που ζουν εκει. αρα δεν ενδιαφερεται για ξενα αδεσποτα, εχει και στη γειτονια της. λαθος καταλαβα? :?

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
αγαπητή βερίκοκα για χαλάρωσε λίγο!δεν βρήκα αδέσποτο μαλτεζ!στγκεντρωσου!βρήκα μια καλη κυρία πολυ ειλικρινή και αξιόπιστη η οποία είναι μαλτεζομανα εδω και 7 χρόνια.τον προηγούμενο μήνα είχε γέννα και την βρήκα κατα τύχη!και μαμά και μπαμπάς είναι καθαρόαιμα.τα είδα!!!!ο μπαμπάς είναι απο το εξωτερικό με φουλ χαρτιά και η μαμά απ´εξω καθαροαιμη χωρίς χαρτιά μεν μαλτεζαρα δε.κατι παίχτηκε όταν την πήρε απο ουγγαρία(μου είπε αλλα δεν θυμάμαι).πάνω απ´ολα όμως ήταν ειλικρινής και ΆΝΘΡΩΠΟΣ!!!γιατί πολλοί απο εμάς έχουμε ξεχάσει να είμαστε"ΆΝΘΡΩΠΟΙ".και στην τελική αγαπητοί μου...τι να τα κάνω τα χαρτιά;;;να τυλιξω την αγάπη και την φροντίδα που χρειάζεται ένα σκυλι;;;

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
αγαπητή βερίκοκα για χαλάρωσε λίγο!δεν βρήκα αδέσποτο μαλτεζ!στγκεντρωσου!βρήκα μια καλη κυρία πολυ ειλικρινή και αξιόπιστη η οποία είναι μαλτεζομανα εδω και 7 χρόνια.τον προηγούμενο μήνα είχε γέννα και την βρήκα κατα τύχη!και μαμά και μπαμπάς είναι καθαρόαιμα.τα είδα!!!!ο μπαμπάς είναι απο το εξωτερικό με φουλ χαρτιά και η μαμά απ´εξω καθαροαιμη χωρίς χαρτιά μεν μαλτεζαρα δε.κατι παίχτηκε όταν την πήρε απο ουγγαρία(μου είπε αλλα δεν θυμάμαι).πάνω απ´ολα όμως ήταν ειλικρινής και ΆΝΘΡΩΠΟΣ!!!γιατί πολλοί απο εμάς έχουμε ξεχάσει να είμαστε"ΆΝΘΡΩΠΟΙ".και στην τελική αγαπητοί μου...τι να τα κάνω τα χαρτιά;;;να τυλιξω την αγάπη και την φροντίδα που χρειάζεται ένα σκυλι;;;
Βερίκοκα; Ακομα όχι...
Να μάθεις να μιλάς καλύτερα στους συνομιλητές σου, ειδικά όταν σου μιλάνε όμορφα. Ετσι ξέρω κι εγώ να απαντάω...

Δε νομίζω ότι βρήκε μαλτεζ αδέσποτο! Εγω κατάλαβα ότι έχει και στη γειτονιά της αδέσποτα που τα ταϊζουν όλοι οι ΚΑΛΟΙ ανθρωποι που ζουν εκει. αρα δεν ενδιαφερεται για ξενα αδεσποτα, εχει και στη γειτονια της. λαθος καταλαβα? :?
Καλά κατάλαβες εσύ, εγω όχι μάλλον.

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Τα πουλάει τα κουτάβια ή τα χαρίζει?
Έχει κάνει τίποτα προγεννητικούς ελέγχους στα σκυλιά?
Εσύ γνωρίζεις αν η μάνα που δεν έχει pedigree έχει προγόνους με σοβαρότατα προβλήματα υγείας?
Γιατί προφανώς, αν δεν σε ενδιαφέρει τίποτε άλλο, η υγεία του κουταβιού θα σε ενδιαφέρει... δε μπορεί...

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
εγώ μια χαρα μιλάω καλη μου!!!ΕΣΥ είσαι μέσα στη ειρωνία και την εξυπνάδα!γίαυτο να μιλάς πιο όμορφα με τους συνομιλητές σου!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αλίμονο
χαλαρός είμαι
βασικά απορώ γιατί να μην είμαι χαλαρός
μιλάμε για όμορφα πράγματα που αγαπάμε όλοι μας εδώ
Σκυλιά
ο σκύλος είναι ένα ζώο-οι φυλές του είναι απλά διαφορετικές του εκφάνσεις όπως οι ξανθοί μελαχρινοι κλπ άνθρωποι-οι ερυθρόδερμοι οι ασιάτες κλπκλπκλπ

επιμένω ότι έχεις καταλάβει λάθος τι έλεγε ο Λέκκας.
βέβαια-δεν είναι δα και υψίστης σημασίας το αν έχεις καταλάβει ή όχι-απλά δεν ήθελα (λόγο κολλήματος με της Ελληνικές φυλές) να μείνει έτσι το θέμα. τώρα μπορούμε να συνεχίζουμε με τα μαλτέζ
-τα οποία ......ως γνωστών είναι πολύ μακρινά μακρινότατα απομεινάρια της εκτροφής των αρχαίων Ελλήνων αποίκων της Μάλτας οι οποίοι ήταν ίσως και οι πρώτοι που εκτρέφαν για εμπορικούς λόγους σκυλιά και μπλά μπλά μπλα.........:)

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
τα πουλάει εννοείται!το πρώτο που με νοιάζει είναι η υγεία τους!για προγεννητικο δεν μου ανέφερε κατι.μου είπε όμως πως έχει κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που αποδεικνύουν ότι είναι υγειεστατα.τι να πω;πάντως έχουμε μιλήσει πολλές ώρες στο τηλ και πραγματικά είναι πορωμενη!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
Myrtouli τρέφεις αυταπάτες αν πιστεύεις ότι μπορείς να αξιολογήσεις την ποιότητα ενός Μαλτέζ

εκτός κι αν έχεις κάνει καμιά δεκαριά γέννες και έχεις πάει και σε καμιά εκατοστή εκθέσεις ομίλων φυλής μαλτέζ

όσον αφορά το περι τυλίγματος της αγάπης με χαρτιά ...το πιο ευγενικό που βρίσκω να σου πώ είναι ότι είσαι βαθιά νυχτωμένη περι του τι είναι τα χαρτιά και τι περιέχουν.......και με το τουπέ που άρχισες να εκφράζεις φαίνεται ότι ούτε και θές να μάθεις-

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Οχι δυστυχώς δε σε καταλαβαίνω καθόλου και το χειρότερο είναι ότι δεν εννοείς κι εσύ να μας καταλάβεις :(
Ξέρεις τι παίχτηκε με τα χαρτια του καθαρόαιμου μαλτεζ από ουγγαρια?? Ξερω εγω. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Γιατι ειναι από puppy mill :(
Τι να κάνεις τα χαρτια????? :shock::paja1:Να είσαι όσο γίνεται πιο σίγουρη για την υγεία και την καθαροαιμία του κουταβιού σου!!!!
Σε παρακαλω, σκεψου το καλά και μην πάρεις αυτό το σκυλάκι. Η κυρία αυτή δεν είχε καμία δουλεία να ζευγαρώσει το σκυλάκι της. Του έκανε εξετάσεις να δει αν είναι κατάλληλο για αναπαραγωγη? ασε, την ξέρω την απάντηση.
:maria:Επειδή το ξέρω ότι θα μεγράψεις στα παλαιότερα των υποδυμάτων σου:
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μην το αγορασεις σε καμια περιπτωση,μη δώσεις ούτε ένα ευρω, και μην το πάρεις πριν κλεισει τουλάχιστον 2 μήνες με τη μαμα του και τα αδερφάκια του μπας και σώσεις ότι γίνεται :(:(

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Γιατι να το πουλάει καλή μου????? τι έξοδα έκανε για τη γέννα αυτή και θέλει και έσοδα τρομάρα της???? έβαλε μια αγγελία (πόσο κοστίζει 0,5 ευρώ?), βρήκε ένα άσπορ μικροσωμο αρσενικό (0 ευρώ), άντε να έδωσε λίγο περισσότερη ξηράτροφή στο σκυλί της (10 ευρω)...ΑΥΤΑ.

Τι εννοείς "φούλ" χαρτια;
του άσσου ίσως??? Α! μπορεί να έχει βιβλιάριο υγείας! ακόμα και pet passport! τι άλλο?

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
ειλικρινά δεν έχω κανένα ντουπε!δεν ανέφερα ποτέ ότι τα ξέρω όλα.δεν ξέρω τίποτα γι αυτο γράφτηκαν εδω μέσα για να συνομιλησω με ανθρώπους που ξέρουν κατι παραπάνω.ξέρω πολυ καλα τι περιέχει το pedigree και το fci.αλλα ξέρω μόνο αυτά!μάλλον έκανα λάθος γιατί χρήστη κοκονι και βερίκοκα μου τη λέτε όλη την ώρα λες και σας μίλησα άσχημα για οτιδήποτε.λέω μόνο ότι γνωρίζω!αν προσέξαμε κάποιον ειλικρινά συγνώμη.δεν δέχομαι όμως να με βγάζετε χαζη και ανιαρή σε ότι λέω.τεσπα.εγώ αποχωρω γιατί πραγματικά μου έχετε....την ψυχολογία και δεν αντέχω.στενοχωριεμαι!καλα να περνάτε
όλοι και να δίνετε συμβουλες στους άσχετους όχι να τους περνετε απο τα μούτρα.ευχαριστώ ιδιαίτερα την Chloe κι άλλο ένα παλικάρι δε θυμάμαι όνομα που μίλησαν με σεβασμό και κατανόηση!να είστε καλα!