Καλημέρα και από μένα.
Λοιπόν όσο και να ψάξεις δε θα βρεις ιδιώτη που ζευγάρωσε τα σκυλιά του και θα σου δώσει και χαρτιά... ούτε καν τα πρώτα εμβόλια δε θα έχει κάνει το κουτάβι, καλά για αποπαρασιτώσεις ούτε λόγος!! Και αυτό διότι οι περισσότεροι ιδιώτες ως γνήσιοι άσχετοι με την εκτροφή δίνουν τα κουτάβια με το που απογαλακτιστούν λες και θα τους φάνε το φαί αν τα κρατήσουν περισσότερο (για κοινωνικοποήση εντός της τοκετοομάδας και με τη μητέρα ουδείς λόγος να γίνεται - τι είναι αυτό??).
Πριν μία δυο βδομάδες γνώρισα μία κυρία η οποία είχε από ό,τι λέει (και θα το διευκρινήσω αυτό) ένα Yorkie, το οποίο της πέθανε (και χτύπαγε το κεφάλι της στον τοίχο που δεν το ζευγάρωσε για να έχει ένα καβάτζα...) και μου εξηγεί πως πήγε και έσκασε 400 ευρώ σε ιδιώτη και της έδωσε ένα πανέμορφο yorkie καθαρόαιμο με τα όλα του, το οποίο της το επιβεβαίωσε και ο κτηνίατρος, Μου έλεγε δε πως η μικρή της δεν σήκωσε ποτέ τα αυτιά της, όπως γ Κλαίρη. Το βλέπω κι εγώ μετά από καναδυό μέρες το σκυλί και τι να δω... μία μουσούδα από Yorkie στο μέγεθος του Yorkie στο σώμα ενός Σιχ Τσου με τα αυτιά του Σιχ Τσου και το τρίχωμα του Σιχ Τσου....!! Και το χρυσοπλήρωσε (κατ' εμέ) το σκυλάκι, που κάπου κάπως κάποτε είχε και λίγο Yorkie... και δεν έχω κάτι με τα ημίαιμα, με την "καλή" την κυρία που ήθελε να κάνει μία γέννα πριν τη στειρώσει από ό,τι τους είπε (μπούρδες, να βγάλει κανένα φράγκο ήθελε...) και πήγε και πήρε τα λεφτά από τους άλλους που δεν ήξεραν που παν τα τέσσερα.
Και αν σκεφτείς ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εδώ στην Ελλάδα έχουν κάτι που μοιάζει με μαλτεζ τότε σίγουρα και το κουτάβι που θα πάρεις θα μοιάζει με μαλτέζ....
Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές φυλές που θα σε βολεύουν στο διαμέρισμα (και λέω βολεύουν και μην το πάρεις προσωπικά, διότι συμφωνώ ότι κάθε σκύλος μπορεί να μεινει σε διαμέρισμα - όχι μπαλκόνι!!). Και φυλές που εκτρέφονται από σωστούς εκτροφείς εδώ στην Ελλάδα. Έχεις κοιτάξει καθόλου φυλές με παρόμοια χαρακτηριστικά?? Μικρόσωμη, να μη μαδάει, εύκολα εκπαιδεύσιμη...υπάρχουν αρκετές!!