Το ένα και μοναδικό θέμα που υπάρχει με τις ωμές τροφές (μετά από συζήτηση με την κτηνίατρο) είναι τα μικρόβια που αναπτύσονται κατά την διαδικασία σφαγής, μεταφοράς, φύλαξης των κρεάτων. Σε αυτό η κτηνίατρός μου, ήταν κάθετα αρνητική να αγοράζω ωμό κρέας από το κρεοπωλείο και να το δίνω κατευθείαν στον σκύλο. Μόνο μαγειρευτό.επειδη μπηκα κ ειδα, ποιο το νοημα του κρεοπωλειου για σκυλους? αφου τα βρισκεις τα ιδια σε κανονικο κρεοπωλειο...
Αν υπάρχει (όχι μόνο θεωρητικά, αλλά ουσιαστικά) βαθιά κατάψυξη, δηλ. κάτω του -40, τότε ο κίνδυνος μικροβίων μειώνεται γιατί τα περισσότερα (αν όχι όλα) σκοτώνονται.
Αυτή είναι και η διαφορά πιστεύω από τα κοινά κρεοπωλεία.