To μαγικό λάδι σολωμού (cod liver oil)

Rita_ki

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
52
0
Λαγονήσι
Διάβασα και σε ξένα φόρουμς οτι δεν είναι καθόλου ίδια η ανθρώπινη πρόσληψη λάδι σολωμού με εκείνη του σκύλου, γι' αυτό το αναφέρω! Ο σκύλος πρέπει να παίρνει περισσότερο... γι' αυτό κυκλοφορούν και τα ειδικά για σκύλους salmon olis. Όπως και να 'χει εμένα δυστυχώς δεν το παίρνει ως συμπλήρωμα και μόνο (παρά την ειδική τροφή που θα του δίνω πλέον)... αλλά σαν "θεραπευτική" αγωγή για το πρόβλημά του. :( Θα ρωτήσω αν τυγχάνει να βγαίνει κι αυτό σε κάψουλες... γιατί ο χαζούλης δεν το τρώει στην τροφή του και θα με βολέψουν πάρα πολύ οι κάψουλες. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ ICE.

Rita_ki

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
52
0
Λαγονήσι
Προτεινόμενη ποσότητα κατανάλωσης salmon oil, από γιατρό σε ξένο site:

Doctor's advice
"Recommended dosage is 1000 mg fish oil (containing 300 mg combined EPA/DHA) per 30 pounds (14 kg) of body weight. Maximum dosage for dogs with health problems would be 1000 mg fish oil (300 mg EPA/DHA) per 10 pounds (4.5 kg) of body weight."
"A large dog should receive 1,500 to 2,000 mg of fish oil per day. When using fish oil as part of a treatment plan for a specific ailment, a larger dose may be necessary."

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Διάβασα και σε ξένα φόρουμς οτι δεν είναι καθόλου ίδια η ανθρώπινη πρόσληψη λάδι σολωμού με εκείνη του σκύλου, γι' αυτό το αναφέρω! Ο σκύλος πρέπει να παίρνει περισσότερο... γι' αυτό κυκλοφορούν και τα ειδικά για σκύλους salmon olis. Όπως και να 'χει εμένα δυστυχώς δεν το παίρνει ως συμπλήρωμα και μόνο (παρά την ειδική τροφή που θα του δίνω πλέον)... αλλά σαν "θεραπευτική" αγωγή για το πρόβλημά του. :( Θα ρωτήσω αν τυγχάνει να βγαίνει κι αυτό σε κάψουλες... γιατί ο χαζούλης δεν το τρώει στην τροφή του και θα με βολέψουν πάρα πολύ οι κάψουλες. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ ICE.
Δυο πολυ γνωστα σκευασματα που κυκλοφορουν εδω στην Ελλαδα σε καψουλες και ειναι για ανθρωπινη χρηση, συνιστουν μια καψουλα ημερησιως για ενηλικους ανθρωπους που ως γνωστον ζυγιζουν απο 60 κιλα και ανω. Αν διαβασες και στο αρχικο ποστ που μιλαει για σκυλο 25 κιλων, αλλα και στο ποστ 29 ο Ricos με σκυλο γυρω πανω απο 60 κιλα δινει μια καψουλα ημερησιως. Θα εδινα εμφαση στην διαρκεια και στην τακτικοτητα και οχι στην ανωτερη ποσοτητα.

Τωρα ειδα αυτο που παρεθεσες απο πανω.

Δεν μπορω να γνωριζω τις ιδαιτερες θεραπευτικες αναγκες και το προβλημα του δικου σου σκυλου, αλλα εφοσον ειναι ετσι πρεπει να προσεξεις παρα πολυ το πως θα δωσεις για να μην εχεις δυσαρεστα αποτελεσματα. Την καψουλα την ριχνω μεσα στο μπωλ με την ξηρα και την τρωει. Φανταζομαι οτι δινεις και εσυ ξηρα. Αν οχι, ευκολα του ανοιγεις το στομα την βαζεις βαθια του το κλεινεις και το σηκωνεις ψηλα και την καταπινει. Το λαδι και εμενα απο την αρχη μου φανηκε ''δεσμευτικο''...

Last edited:

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
επειδη ειμαι σε διλλημα ρε παιδια θελω την γνωμη σας..εχω σκοπο να παω να παρω τις καψουλες seves seas(μουρουνελαιο) γιατι ειναι και πιο φτηνες σε σχεση με το λαδι σωλομου..ποιες να παρω απο τις 2 ??
απλα η μια εχει και ασβεστιο μεσα..καλυτερα δεν ειναι να παρω χωρις ασβεστιο??αν και το ασβεστιο θα βοηθησει στα οστα του γερμανικου ποιμενικου λογικα...εσεις τι γνωμη εχετε???
Seven Seas, ΜΙΑ-ΤΗΝ-ΗΜΕΡΑ PLUS Κάψουλες καθαρού Μουρουνελαίου, 60 κάψουλες | Seven Seas | Ουσιώδη Λιπαρά Οξέα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - www.pharmshop.gr
Seven Seas, ΜΙΑ-ΤΗΝ-ΗΜΕΡΑ PLUS Μουρουνελαίου με Ασβέστιο, 30 κάψουλες | Seven Seas | Ουσιώδη Λιπαρά Οξέα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - www.pharmshop.gr

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Εγώ χρησιμοποιώ την πρώτη και είμαι πολύ ευχαριστημένη.Έχει αψογα αποτελέσματα.Δίνω 1 την ημέρα στη Σόνια που είναι 15 κιλά.Βέβαια ο κτηνίατρος είπε οτι μόλις τελειώσουν αυτές πρέπει να μην της δίνω για μεγάλο χρονικό διάστημα.

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
δηλαδη δινουμε και τις 60 και μετα απο κανενα 6 μηνο ξανα δινουμε αλλες τοσες???η καλυτερα ειναι να δωσουμε τις 30 καψουλες για 1 μηνα να κανουμε 1 μηνα διαλλειμα και μετα τις υπολοιπες 30 και μετα ενα μεγαλο και καλο διαλλειμα μεχρι να ξανα δωσουμε???γιατι λενε οτι πρεπει να δινουμε 2 φορες τον χρονο μουρουνελαιο μονο???ισχυει αυτο???

LenaBorderCollie

Well-Known Member
17 Μαϊου 2012
489
0
34
Θεσσαλονίκη
Μου είπε οτι μόλις τελειώσει αυτό θα της δώσω τον επόμενο χρόνο για άλλους δύο μήνες.Θα ήταν καλό να σου απαντήσουν όμως και οι πιο έμπειροι σε αυτά τα θέματα.

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
τελικα πηγα πηρα κι εγω αυτο:Seven Seas, Κάψουλες Καθαρού Μουρουνέλαιου, 60 τμχ | Seven Seas | Ουσιώδη Λιπαρά Οξέα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - www.pharmshop.gr
και κατι αλλο,,αν τελειωσουν οι 60 καψουλες δεν θα ξαναδωσουμε αλλο μουρουνελαιο για κανενα χρονο περιπου λογικα..μπορουμε ομως το διαστημα αυτο μετα να του δινουμε λαδι σωλομου η ισχυει το ιδιο στην δοσολογια οπως και στο μουρουνελαιο???

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
Εγώ χρησιμοποιώ την πρώτη και είμαι πολύ ευχαριστημένη.Έχει αψογα αποτελέσματα.Δίνω 1 την ημέρα στη Σόνια που είναι 15 κιλά.Βέβαια ο κτηνίατρος είπε οτι μόλις τελειώσουν αυτές πρέπει να μην της δίνω για μεγάλο χρονικό διάστημα.
αρα εσυ πηρες την plus που λεει μια καψουλα την ημερα.Seven Seas, ΜΙΑ-ΤΗΝ-ΗΜΕΡΑ PLUS Κάψουλες καθαρού Μουρουνελαίου, 60 κάψουλες | Seven Seas | Ουσιώδη Λιπαρά Οξέα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - www.pharmshop.gr
Eγω αυτη που πηρα λεει 4 καψουλες την ημερα δοσολογια
Seven Seas, Κάψουλες Καθαρού Μουρουνέλαιου, 60 τμχ | Seven Seas | Ουσιώδη Λιπαρά Οξέα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - www.pharmshop.gr
γιατι μου φανηκε πολυ μικρη η καψουλα γι αυτο..τελικα ποσο να του δωσω εγω τωρα???

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
αν γνωριζει κανεις ρε παιδια ας μας πει ποσες καψουλες πρεπει να δωσουμε στο σκυλο...η δοσολογια που λεει 4 δοσεις ημερησιως ειναι μονο για τον ανθρωπο η γενικα????

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
Ναι για την plus λέει 1 καψουλα την ημέρα.εγω που δεν πήρα την plus όμως λέει η δοσολογια 4 φορές την ημέρα.εγω πόσες να του δώσω τωρα;4 η 1 ;;;;;

vlaxos

Well-Known Member
24 Μαϊου 2012
240
4
Πολύκαστρο
ευχαριστω πολυ..θα δωσω τις 60 και μετα στοπ...μετα ομως το επομενο διαστημα μπορω να του δινω λαδι σολωμου η θα υπαρχει προβλημα???

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Oι καψουλες ειναι των 500mg. Η συσκευασια εχει 50 καψουλες. Εγω εχω καταληξει στην αποφαση να δινω μια καψουλα την ημερα για 50 ημερες.

Παρακατω ολες οι πληροφοριες για τις αναλογιες.

Μπορω να δωσω στον δικο μου τις συγκεκριμενες που ειναι 7 κιλα και αν ναι,με ποια τακτικη?Σε ποσα κιλα αντιστοιχει η καθε καψουλα?

Τον ταιζω ξηρα τροφη και σε ελαχιστες ποσοτητες μαγειρευτο οπως λευκο και κοκκινο κρεας τα οποια ανακατευω με την ξηρα.Αν δεν κανω λαθος,αυτα που εχεουν οι καψουλες δεν τα εχει η ξηρα που δινω.

Last edited:

jo.d

Well-Known Member
8 Μαϊου 2012
147
0
βουλα
επαναφερω το θεμα.Μπορει καποιος να μου πει που μπορω να βρω το kronch oil γιατι σε 3 που ρωτησα νοτια.πρ δεν το εχουν.