Samoyed

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
mareco axxxaxaxa , 21 είμαι και μενο με τους γονείς μου και την αδερφή μου , δεν είχα πότε προσωπικά δικό μου σκύλο , τώρα για το σκύλο..βλέπω οτι θα έχει πολύ παίδεμα , εγώ έξω δεν μπορώ να βγω να το πάρω ούτε έχω κάποιο γνωστό , στο eurobreeder έχει παρα πολα αντε να βγάλεις ακρι. Απο την αλη στο cheapet που είδα έχει καλές κριτικές και δίνει και pedigree.Δεν ξέρω απο την μια σκέφτομαι την εύκολη λύση απο την αλη δεν βρίσκω και κατι αρνητικό απο το μαγαζί.
Τι γνώσεις έχεις για το αντικείμενο, για να κρίνεις τα αρνητικά του ή τα θετικά του;
Θα παρακαλέσω πάλι τους συναγωνιστές μου εδώ, να σου παραθέσουν φωτό, από...τους γονείς του κουταβιού, που θα πάρεις από το μαγαζί, του οποίου δεν βρίσκεις αρνητικά. Και όχι μόνο αυτού του μαγαζιού δηλαδή. Και αν μετά και από αυτές τις φωτό, προχωρήσεις σε τέτοια συναλλαγή, ειλικρινά θα ενισχύσεις την άποψή μου, ότι...δεν υπάρχει φως στο τούνελ του συναισθηματισμού και της ανθρωπιάς, στους νέους ανθρώπους.

Σε πιο πρακτικά θέματα...ποιός θα ασχολείται γενικά με τον σκύλο; Τουλάχιστον 2 βόλτες την ημέρα, βρέξει/χιονίσει, κτηνίατρο δυό φορές τον χρόνο, ως ενήλικος σκύλος, για τα απαραίτητα προληπτικά του, εκπαίδευση [και κόστος της βέβαια] αν αυτό χρειαστεί, που είναι πάρα πολύ πιθανό; Μηνιαία έξοδα του σκύλου, που θα είναι αρκετά; Εκτακτα έξοδα [που αν καταλήξεις στο μαγαζί του οποίου δεν βρίσκεις αρνητικά, είναι αρκετά πιθανό, να σας χτυπήσουν αλύπητα την πόρτα], που μπορεί να είναι και κάτι χιλιάδες ευρώ; Αγοράκι είσαι; Οταν εσύ θα λείψεις για στρατό πχ, ποιός θα ασχοληθεί με τον σκύλο; Πως θα κουλαντρίσετε τους τόνους τρίχας, που θα σας πνίξουν και πως θα ανταποκριθείτε στο απαραίτητο πολύ συχνό του χτένισμα; Δεν έχεις ιδέα, τι σημαίνει σκύλος, με τόσο υπόστρωμα!!! Το έχεις σκεφτεί;

3 Φεβρουαρίου 2014
13
0
Piraeus
να τα κάνουμε ποιο εύκολα τα πράγματα , λοιπόν ,από τη στιγμή που θα το βάλω σπίτι μου ξέρω το οτιδήποτε θα ακολουθήσει και θα χρειαστεί , δεν είμαι 10 χρονών ξέρω πολύ καλά τις ανάγκες ενός σκύλου. Αυτο που δεν μπορώ να βρω ( γιαυτό και σκέφτηκα να ανοίξω θέμα για να πάρω μια ποιο γρήγορη βοήθεια απο το να ψάχνω στα τυφλά) είναι κάποιος καλός εκτροφές , αν δεν ξέρει κανείς , λήγει εδώ το θέμα , τα υπόλοιπα είναι περιττά :grin:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Δεν έχεις δείξει να ψάχνεις, καλό και σωστό εκτροφέα, μέχρι τώρα.
Αφενός, και αφετέρου, αν δεν έχεις ζήσει με σκύλο, του οποίου να έχεις όλη την ευθύνη, δεν ξέρεις τίποτα. Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα, του τι σε περιμένει. Νομίζεις ότι ξέρεις. Και είναι βέβαιο, ότι θα βρεθείς προ τεραστίων εκπλήξεων.

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
να τα κάνουμε ποιο εύκολα τα πράγματα , λοιπόν ,από τη στιγμή που θα το βάλω σπίτι μου ξέρω το οτιδήποτε θα ακολουθήσει και θα χρειαστεί , δεν είμαι 10 χρονών ξέρω πολύ καλά τις ανάγκες ενός σκύλου. Αυτο που δεν μπορώ να βρω ( γιαυτό και σκέφτηκα να ανοίξω θέμα για να πάρω μια ποιο γρήγορη βοήθεια απο το να ψάχνω στα τυφλά) είναι κάποιος καλός εκτροφές , αν δεν ξέρει κανείς , λήγει εδώ το θέμα , τα υπόλοιπα είναι περιττά :grin:
Είπαμε στην Ελλάδα δεν υπάρχει εκτροφείο samoyed, ψάξε μόνη σου (μόνος σου) στο εξωτερικό, επικοινώνησε με την ελληνίδα εκτροφέα στην Αγγλία, απλά τα πράγματα.

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Αφενός, και αφετέρου, αν δεν έχεις ζήσει με σκύλο, του οποίου να έχεις όλη την ευθύνη, δεν ξέρεις τίποτα. Δεν έχεις την παραμικρή ιδέα, του τι σε περιμένει. Νομίζεις ότι ξέρεις. Και είναι βέβαιο, ότι θα βρεθείς προ τεραστίων εκπλήξεων.
Κάθε αρχή και δύσκολη, κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος, σωστά ?

Το θέμα νομίζω είναι γιατί θέλει σκύλο και γιατί την συγκεκριμένη φυλή. Αν μπορεί να απαντήσει ειλικρινά θα την βρει την άκρη, αν συνεχίσει να ψάχνει σε πετ σοπ τοτε ούτε ειλικρινά έχει απαντήσει (όχι στο φόρουμ, ούτε στον εαυτό του) ούτε άκρη θα βγάλεi.

ΥΓ : Λόγω του άβαταρ, θεωρώ πως είναι αγόρι. Δύσκολά κοπέλα θα έβαζε τον Kei από το Darker than black :)

edit : Αν όντως θες να αναλάβεις το βάρος του σκύλου 100%, τότε αν δεν έχεις τελειώσει στρατό, περίμενε να το πάρεις αφού απολυθείς.

Last edited:

3 Φεβρουαρίου 2014
13
0
Piraeus
Γιαυτό μπέικα στο forum να πάρω κάποιες συμβουλές και εσύ με έπιασες απο τα μούτρα , κλασσική στάση κάποιου που τα ξέρει όλα και θέλει να μάθει στον αλο με το λάθος τρόπο (keep that in mind)

επικοινώνησε με την ελληνίδα εκτροφέα στην Αγγλία
απο πρώτη ματιά μου φάνηκε καλό , θα επικοινωνήσω σύντομα , ευχαριστώ

Κάθε αρχή και δύσκολη, κανείς δεν γεννήθηκε μαθημένος, σωστά ?
+1

Last edited:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Deep..., sorry αλλά...είσαι πολύ νέος [γενικά], για να μου δίνεις συμβουλές.
Παρακολούθα με προσοχή [αν θέλεις, αν δεν θέλεις δεν πειράζει] ότι σου λένε, εδώ που ήρθες να ρωτήσεις, που υποτίθεται μάλλον, ξέρουν κάπως καλύτερα από εσένα και άσε το πνεύμα για τις παρέες σου.

3 Φεβρουαρίου 2014
13
0
Piraeus
Deep..., sorry αλλά...είσαι πολύ νέος [γενικά], για να μου δίνεις συμβουλές.
Παρακολούθα με προσοχή [αν θέλεις, αν δεν θέλεις δεν πειράζει] ότι σου λένε, εδώ που ήρθες να ρωτήσεις, που υποτίθεται μάλλον, ξέρουν κάπως καλύτερα από εσένα και άσε το πνεύμα για τις παρέες σου.
εσύ ο μεγάλος και έμπειρος δεν σου έχουν μάθει οτι στην ζωή δεν τα σκέφτεσαι όλα μονόπλευρα ? , και στο κατο κατο εσύ με έπιασες απο τα μούτρα και άρχισες να με ρωτάς πράγματα που 1) ούτε καν με ρωτήσεις αν τα ξέρω η τα έχω προγραμματίσει και 2) η στάση που δείχνεις σε ένα νέο μέλος που θέλει να μάθει είναι απαράδεκτη "μεγάλε και σοφέ τις παρέας". Και τουλάχιστον εγώ έχω παρέα , με τέτοιο κόμπλεξ που κουβαλάς πιστεύω κανας foreveralone θα είσαι . Καλή συνέχεια στο forum. kthnxbye..

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Το να αποσυρεσαι με την πρώτη κρυάδα δε σε ωφελεί πουθενα. Εαν μείνεις και συμμετεχεις μπορεί να κερδίσεις πολύ περισσότερα. Καταλαβαινω την αντίδραση σου αλλα δες το εγκεφαλικα, όχι συναισθηματικά ;-)

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Deepterrorcookie AΜα θες να καμεις σωστη δουλεια , πρεπει να απορριψεις καθε ειδους μαγαζι και πετ σοπ που σου υποσχονται ενα πανεμορφο και υγιες κουταβι , για πολλους και διαφορους λογους που αν εχεις την υπομονη θα τους ανακαλυψεις , αρκει να γκουγκλαρεις ενα απλο puppy mills και θα καταλαβεις . Τωρα οπως σου ειπα αν θες να ξεσκαρταρεις γρηγορα ποια ειναι καλα και ποια οχι εκτροφεια σε γενικες γραμμες τα καλα κατεβαινουν σε πολλες εκθεσεις , για αυτο ψαξε σε μεγαλες εκθεσεις σκυλων ποιοι κατεβαζουν σκυλια και τις διακρισεις τους , για να δεις πως ειναι τα αριστα μορφολογικα σκυλια και να εχεις μια ιδεα , πριν απο αυτο θα σου ελεγα να διαβασεις το προτυπο της φυλης και να το μελετησεις λιγο ωστε να εχεις μια ιδεα τι πρεπει να προσεχεις στα σκυλια , απο εκει και περα ειναι δικο σου θεμα τι θα κανεις , αν θες ενημερωνεσαι αν δεν θες μη το πραξεις , ειναι στο χερι σου , αυτα απο εμενα καλο ψαξιμο

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Deepterrorcookie, μην φύγεις. Από δω μόνο να ωφεληθεις μπορείς και εσύ και μελλοντικά ο σκύλος σου.
Αυτό που θα σου πω και εγώ ειναι πως ως νέος "οφειλεις" να ψάξεις σωστά και να μην πέσεις κορόιδο των ιδιωτων πυο βαζουν τα φοβερά και τρομερά καθαροαιμα σκυλιά τους να γεννησουν, αλλά ούτε και τον πετσοπ που δήθεν υποσχονται εγγυησεις καθαροαιμιας, και πεντιγκρι. Το χρωστάς στον συντροφο που θα φερεις στο σπιτι σου να τον αποκτησεις σωστά για να μην βασανιστεί μελλοντικά από προβληματα υγείας.
Δεν νομιζω οτι υπάρχει νοήμων ανθρωπος και ειδικά νέος, να θελήσει να στηρίξει μια τετοια κατάσταση:
5490430_f520.jpg

ilektra_ilie

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2012
1.834
61
Hollywood
pawpix.wix.com
αυτο φαίνεται καλό εκτροφείο με βάση τα σχόλια και τις φωτογραφίες https://www.facebook.com/profile.php?id=100000677112754&fref=ts απο το link της Φωτηνεις :D
Ναι και εχει και ωραια σκυλια :)
Μιλα με το εκτροφειο απλα να εισαι προετοιμασμενος να πας μεχρι εκει. Βασικα θα επρεπε να θελεις να πας μεχρι εκει να δεις πως εχει τα σκυλια η εκτροφεας, αν ειναι ισορροπημενοι χαρακτηρες, εξετασεις για τις κληρονομικες παθησεις της φυλης κ.α.
Καλυτερα να περιμενεις και να παρεις αυτο που θελεις παρα να βιαστεις και να παρεις κατι σαν αυτο που σου αρεσει .

3 Φεβρουαρίου 2014
13
0
Piraeus
είχα στείλει μήνυμα εδώ και 3 μέρες στο facebook και δεν μου έχουν απαντήσει ακόμα , επίσης μια αναζήτησή που έκανα στο forum για samoyed είδα πως αλα 2 μέλη έχουν πάρει από εδώ https://www.facebook.com/OdManoSiberian που είναι στα Σκόπια και είπαν οτι ήταν ευχαριστημένοι , έστειλα μήνυμα στο facebook χτες και μου έστειλαν μήνυμα σήμερα οτι η επόμενη γέννα θα είναι Μάρτη με Απρίλη κοντα , εσείς τι λέτε ;:D

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
www.facebook.com/zille.belluchi

Και αυτο ειναι στα Σκοπια,νομιζω πως εχει και γεννα αυτην την στιγμη.

Κατα τα αλλα,γνωμη μου ειναι να μην πας "καρφωτος" σε ενα συγκεκριμενο,ψαξε το θεμα οσο περισσοτερο μπορεις.Και αν θελεις κανε και αυτο που σου προτεινα προηγουμενως,κανε φιλους στο φβ οσους περισσοτερους μπορεις που ασχολουνται με σαμογεντ,μονο καλο θα σου κανει και θα αρχισει να συνηθιζει το ματι σου σε μορφολογια κτλ.

Last edited:

3 Φεβρουαρίου 2014
13
0
Piraeus
απο το ψάξιμο που έκανα αυτες τις μέρες κατέληξα σε 2 εκτροφεία :

1) To πρώτο είναι αυτο που μου έστειλε η Φωτεινή την "Ελληνίδα στο Λονδίνο" και μου είπε Marianna Zissis BlueAegean
Autin tin stigmi exoume koutavakia stin Athina apo dikia mou skylitsa tin Mona. Den boro na eime sugouri alla isos na eine to mono authendiko skylaki me pedigree stin Ellada giauto kai tin zeugarosame me ton Ajax! H Mona exei lavei meros polles fores se ektheseis kai eine Greek Champion!! Autin tin stigmi exoume mono ena koritsaki isos eleuthero to Leo auto giati exoume epikoinonia me kapoia alli ka pou the theli. Ta ypoloipa Ta exoume dosei. Eseis giati endiafereste koritsaki n agoraki? H timi tous edo sto Londino eine £1100 mono gia to koutavaki meta eine ta eksoda microchip, metaforas, klp...

2)Το δεύτερο είναι το https://www.facebook.com/OdManoSiberian?fref=ts με αλα δυο μέλη από το φόρουμ που μίλησα απο μεριά χρημάτων και σκυλού-εκτροφεα ηταν ικανοποιημένοι

Αρα μάλλον θα πάω στο δεύτερο , συνάντηση στη Φλώρινα και επιστροφή Αθήνα

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
απο το ψάξιμο που έκανα αυτες τις μέρες κατέληξα σε 2 εκτροφεία :

1) To πρώτο είναι αυτο που μου έστειλε η Φωτεινή την "Ελληνίδα στο Λονδίνο" και μου είπε H timi tous edo sto Londino eine £1100 mono gia to koutavaki meta eine ta eksoda microchip, metaforas, klp...
πολυ μπερδεμα,ουφ.
οι εκτροφεις δεν χρεωνουν παραπανω ουτε για τσιπ,ουτε για πεντιγκρυ,ουτε στελνουν σκυλια σωστα;;
που κανω λαθος και τα εχω αλλιος στο μυαλο μου;

Φωτεινή

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
1.846
33
Αχαρναί Αττικής
πολυ μπερδεμα,ουφ.
οι εκτροφεις δεν χρεωνουν παραπανω ουτε για τσιπ,ουτε για πεντιγκρυ,ουτε στελνουν σκυλια σωστα;;
που κανω λαθος και τα εχω αλλιος στο μυαλο μου;
Για microchip σηνήθος όχι, το pedigree και τα έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη.