Πές τα χρυσόστομε! Αυτό φωνάζω τόση ώρα.Αντε, να σας τη "σπάσω" λιγάκι!
...Σίγησα λίγο, μιάς και ήθελα να ξαναμελετήσω και να μπορέσω να "φρεσκάρω" κάποια θέματα για το Rottweiler και να κάνω 1-2 τηλέφωνα σε έμπειρους ιδιοκτήτες - γνωστούς μου (με "κυνήγησαν" και οι 2)...
Ξαναμπήκα και διάβασα προσεκτικότερα το site...
Λοιπόν...
Το rottweiler πρέπει να είναι φιλικό με ΟΛΑ τα παιδιά - όχι μόνο της οικογένειάς του (απλά, γιατί αυτό είναι το το πρότυπο του rottweiler)...
Aν δεν είναι φιλικό με όλα τα παιδιά και δεν δουλεύεται (με κοινωνικοποίηση κλπ.) επ' αυτού, είναι εκτός προτύπου της φυλής...
Δηλαδή, με απλά λόγια, δεν είναι rottweiler... (όπως λέω καμμιά φορά και για το, δικό "μου", bullmastiff)
Το ότι ο συγκεκριμένος (εκτροφέας να πω? εκπαιδευτής να πω? - επαναλαμβάνω ότι δεν ξέρω τίποτα γι' αυτόν) ζευγαρώνει την σκύλα αυτήν δεν δείχνει κάτι...
Το ότι πιστεύει ότι τα κουτάβια της θα είναι σίγουρα ακατάλληλα για οικογένεια, για μένα τον (ίσως?) αδαή, φαίνεται ότι, ίσως, έχει άγνοια για την εκτροφή...
Βέβαια, στην Ελλάδα του 2011, είναι πιθανόν να το γράφει επίτηδες - να ψαρέψει "άγριους" ιδιοκτήτες...
...ή έχει κάποια ψυχολογικά ή άλλα "θέματα", όπως κάποιος που συνάντησα σήμερα και είδε τη Μόκα και μου είπε: "Ολα αυτά τα σκυλιά, που προέρχονται από το ...λάκκο"... Τη Μόκα, ρε παιδιά...
Τα ζώα αυτά, λοιπόν, του site, δεν αντιστοιχούν στο πρότυπο της φυλής... Θα μπορούσα δε να υποστηρίξω ότι είναι στα όρια του "ημίαιμου" - με οποιαδήποτε έκθεση ή εξέταση - και είναι για προβληματισμό...
Τώρα, φίλε hailander,
Αν θέλεις rottweiler για οικογένειες, φοβάμαι ότι θα συμφωνήσω μαζί σου ότι βρίσκεις ΑΝΕΤΑ καλύτερα ζώα... Τι να σου πω...
Οσο για τα συμβόλαια που παραθέτει... ουδέν σχόλιο...
Ρε πια ξένα παιδάκια.....Εδώ μηλάμε είναι έτοιμο να φάει τα παιδιά της οικογένειάς του.Κι εσύ μηλάς για τα ξένα?Για διάβασε από την αρχή το νήμα.Και στο κάτω κάτω αυτό το περήφιμο ΠΡΟΤΥΠΟ της κάθε φιλής για πιο λόγο υπάρχει?τέτοιες συμπεριφορές είναι εκτός προτύπου τι να κάνουμε....Ενα παιδάκι σε σκύλο με ανεπτυγμένο κυνηγητικό ένστικτο σημαίνει κυνήγι. Ναι ακριβώς αυτό εννοώ. Γιατί πρέπει να παίζουν παιδάκια ξένα παρέα με rottweiler; Εξήγησε μου..
Oτιδήποτε άλλο απο αυτό είναι εκτός προτύπου και ακατάλληλο για αναπαραγωγή.Behaviour / Temperament
Good natured, placid in basic disposition and fond of children, very devoted, obedient, biddable and eager to work. His appearance is natural and rustic, his behaviour self assured, steady and fearless. He reacts to his surroundings with great alertness.
Εχει δίκιο ο hailander, όπως και (αναμφισβήτητα) ο George A....Αρα ή ο εκτροφεας δεν ξερει οτι αυτο δεν κληρονομητε ή παει να χτυπησει διαφορετικο "target group" ή για καποιον περιεργο λογο ολα τα κουταβια της εχουν εξελιχθει σε μη φιλικα προς τα παιδια (κατι που μου κανει εντυπωση γιατι κληρονομικα δεν στεκει)
Αγαπητέ trickius,...Γιατί πρέπει να μην έχει κυνηγητικό ένστικτο ώστε να μην κυνηγά παιδάκια; Έτσι πρέπει να είναι η φυλή και ο χαρακτήρας του; Έχετε σκεφτεί πως τελικά από την άγνοια των ιδιοκτητών για τις απαιτήσεις μια τέτοιας φυλής αλλά και από την απληστία των εκτροφέων για χρήμα και αναγνώριση τελικά ο μεγάλος χαμένος είναι το rottweiler στην συγκεκριμένη περίπτωση; ...
απο ποτε η εργασια εχει σχεση με το κυνηγη και θυραμα τον ανθρωπο ? απο ποτε δυνατο ταπεραμεντο σημαινει ανθρωποκυνηγητο ? απο ποτε ενας πραγματικας ισοροποιμενος χαρακτηρας ειναι απλα μοδατος ?Εγώ θα παίξω λίγο το συνήγορο του διαβόλου και θα σας την σπάσω μάλλον πολύ περισσότερο από τον johnk. Είναι απλά άποψη μου δεν περιμένω να την αποδεχτείτε.
Έχει σκεφτεί hailander και όσοι βγήκατε να συνηγορείσετε πως εν αγνοία σας και με γνώμονα τον "φόβο" και τις φήμες που έχουν μερικές φυλές (απο ενδεχομένως ακατάλληλους ιδιοκτήτες), οτι πάτε να εξισορροπίσετε μια εργασιακή φυλή στον χαρακτήρα ενός ακόμα ηπίου σκύλου που θα μπορέσουμε να τον βάλουμε στα σπίτια μας άνετα;
Γιατί πρέπει να μην έχει κυνηγητικό ένστικτο ώστε να μην κυνηγά παιδάκια; Έτσι πρέπει να είναι η φυλή και ο χαρακτήρας του; Έχετε σκεφτεί πως τελικά από την άγνοια των ιδιοκτητών για τις απαιτήσεις μια τέτοιας φυλής αλλά και από την απληστία των εκτροφέων για χρήμα και αναγνώριση τελικά ο μεγάλος χαμένος είναι το rottweiler στην συγκεκριμένη περίπτωση;
Δυστυχώς σας μεταφέρω στους κύκλους αυτών που ψάχνουν πραγματικά δυνατούς χαρακτήρες σε αυτές τις φυλές το παραπάνω δεν είναι κάτι καινούργιο και αυτό συμβαίνει γιατί απλά μερικοί σκύλοι γίνανε... "μοδάτοι"
Έχω την εντύπωση πως αστειεύεσαι τώρα.. είναι δυνατό εκτροφέας στην φυλή αυτή να μην γνωρίζεις πως οτιδήποτε εργασία αφορά sport ipo, ring κλπ έχουν σαν κύριο στόχο τους το δάγκωμα ανθρώπων;απο ποτε η εργασια εχει σχεση με το κυνηγη και θυραμα τον ανθρωπο ? απο ποτε δυνατο ταπεραμεντο σημαινει ανθρωποκυνηγητο ? απο ποτε ενας πραγματικας ισοροποιμενος χαρακτηρας ειναι απλα μοδατος ?