Pro Plan

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εμάς μας συνέβη μια φορά, το σπίτι γέμισε πεταλούδες. Τα σκουλήκια είναι γεμάτα προτεϊνη, και δεν θα πάθει τίποτα ο σκύλος αν τα φάει, αλλά δεν ήθελα πεταλούδες μέσα στο σπίτι! Έτσι έκατσε και τα καθάρισα...... Πιστεύω πως ήδη υπήρχαν μέσα στο σακί όταν το άνοιξα, κάπου θα βρήκαν καμία τρυπουλα και χωθηκαν.

hab

Active Member
14 Δεκεμβρίου 2010
26
0
43
το σπίτι γέμισε πεταλούδες
Lol, ωραίο κι αυτό!!

Τα σκουλήκια είναι γεμάτα προτεϊνη, και δεν θα πάθει τίποτα ο σκύλος αν τα φάει
@skylakos: κάτι τέτοιο διάβασα σε 3-4 post για παλιά κόκαλα και BARF. Οπότε τουλάχιστον δεν νομίζω να πάθει κάτι ο σκύλος...

Τώρα βέβαια άλλο να διαβάζεις ότι τα τρώνε κι άλλο να τα βλέπεις επάνω στην τροφή, οπότε θα την πάω πίσω!

andrikos

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2010
109
0
συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες... Εγω πάντως θα την πήγαινα πίσω και να ζητήσεις να σου δώσουν τον μεταλλικό κάδο αποθήκευσης! Ειναι απίστευτα πρακτικός και κομψός! (και ειναι free)

Food-Bin..jpg

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Παιδιά εγώ είχα αρχίσει να του δίνω Pro Plan για περίπου μία εβδομάδα (είναι δυόμιση μηνών περίπου), αλλά η τροφή γέμισε σκουλήκια!!!
Τα στέλνεις πίσω στην εταιρία..να τα φάνε αυτοί..;)

hab

Active Member
14 Δεκεμβρίου 2010
26
0
43
Τελικά το γύρισα πίσω και μου δώσανε καινούργια χωρίς να πούνε κουβέντα. Από ότι κατάλαβα θα τη στείλουν κι αυτοί πίσω στην αντιπροσωπεία...

@andrikos: ωραίο το κουτάκι, την επόμενη φορά που θα πάρω τη μεγάλη ποσότητα θα το ζητήσω... Btw, από που την παίρνεις 54€?

hab

Active Member
14 Δεκεμβρίου 2010
26
0
43
2 στα 2 με την pro-plan :mad:
proplan+worms..jpg

κι αυτή τη φορά, από την Παρασκευή που την είχα πάρει την είχα βάλει ακριβώς πάνω από το ψυγείο, οπότε σίγουρα πλέον κάτι δεν πάει καλά με την τροφή.

Μάλλον με βλέπω να αλλάζω και κρίμα γιατί του άρεσε....

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
Συγγνώμη, αλλά ημ/νια παραγωγής και λήξης δεν έχει το τσουβάλι ?

Το αφήνεις ανοικτό και εκτεθειμένο ?

Δεν είχα ποτέ σκουλήκια σε proplan και μου κάνει εντύπωση. :/

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Οντως, τσέκαρε και το μαγαζί. Μπορείς να τις έχει πολύ καιρό και σε κακές συνθήκες (στο τζάμι να τα χτυπάει ήλιος πχ).
Δες ημερομηνίες λήξης και σημείο αποθήκευσής τους στο κατάστημα.

hab

Active Member
14 Δεκεμβρίου 2010
26
0
43
Ημερομηνία λήξης κι αυτή η σακούλα έχει 10/2011, παραγωγής δεν την βρίσκω. Μου είχε πει τη προηγούμενη φορά ότι είναι καινούργια παρτίδα και του έκανε εντύπωση.

Δεν το αφήνω ανοικτό, το γυρνάω από πάνω και το πιάνω όλο με λάστιχο. Τι να πω, πόσο χάλια να το συντηρώ και από την Παρασκεύη που το πήρα να έχει βγάλει σκουλήκια? Φαγητό μαγειρεμένο να αφήσω έξω μέσα σε τρεις μέρες δεν παθαίνει τίποτα, ειδικά το χειμώνα...

Τώρα στο μαγαζί πάνω σε ράφι τα έχει ο άνθρωπος που δεν τα βλέπει καθόλου ο ήλιος, από ότι θυμάμαι. Δεν ξέρω εάν έχει κάποιο πρόβλημα κάποια παρτίδα... Τώρα θα το πάω πίσω να δω τι θα μου πει.

Theo

Well-Known Member
24 Νοεμβρίου 2010
356
1
Αθηναίων Πολιτεία
η παραγωγής νομίζω είναι 12-13 μήνες πριν τη λήξη.

Από όσα λες δεν εμφαίνεται κάποιο πρόβλημα.

Τόση γκαντεμιά να πετύχεις 2 προβληματικά ?
Χλωμό.

Για δοκιμασε διαφορετική παρτίδα.

Τι σόι σκουλήκι είναι ?

Κάνε πείραμα και βάλε κροκέτα χωρίς σκουλήκια σε τάπερ και παρακολούθα το.(btw το είχα κάνει με κατσαρίδα εως που γέννησε:eek:)

hab

Active Member
14 Δεκεμβρίου 2010
26
0
43
Μάλλον η παρτίδα έχει κάποιο πρόβλημα. Πάντως το πήγα πίσω και πήρα άλλη μάρκα (clinivet) γιατί δεν ήθελα να το διακινδυνεύσω ξανά...

Τώρα δεν ξέρω τι σόι σκουλήκια ήταν... μικρά όπως φαίνεται και στην φωτό, ευτυχώς δεν είδα τίποτα μεγάλο...

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Ρε παιδια,πραγματικα δεν ξερω:cool:.Ο σκυλος με την προπλαν κανει σχηματισμενα κοπρανα,καποιες φορες λιγο μαλακα,αλλα και παλι σχηματισμενα και να μπορω να τα μαζευω.
Το παραξενο ειναι οτι ο σκυλος δεν κανει διαρροια και με οτιδηποτε αλλο του δωσω μαζι με την προπλαν!Παντα εκανε διαρροια με οτιδηποτε του εδινα:eek:.Του βαζω μπριζολιτσα,πατατες,σαρδελες,κτλ,φαγητα που τον πειραζαν κι εβγαζε διαρροια με αερα,για να τον δοκιμασω και ο σκυλος κανει παλι κανονικα κοπρανα.:shock:

Μαλλον δεν του αρεσουν καλυτερες τροφες απο τις ....χαλια:D.Πιστευα οτι ειναι αλεργικος.Για να τρωει προπλαν,δεν παιζει να ειναι αλεργικος παντως!:paja1:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Τι να σου πω? Οι σκύλοι είναι περίεργοι. Το Μουφ πάλι το πιάνουν τα αέρια και έτσι αν φάει κάτι πικάντικο ξαφνικά ή αν του αλλάξω τροφή. Επίσης με τον προπλάν αν του ανακατέψω ξαφνικά κονσέρβα προπλάν με ξερή. Μετά απλώς συνηθίζει. Είσαι σίγουρη ότι ο σκύλος σου δεν είναι απλώς στο μεταίχμιο της συνήθειας για να σου κάνει τέτοια?

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Είσαι σίγουρη ότι ο σκύλος σου δεν είναι απλώς στο μεταίχμιο της συνήθειας για να σου κάνει τέτοια?
Απο την πρωτη μερα της προπλαν,σα να γιατρευτηκε.Εννοειται δε συνεβη κατι τετοιο,αλλα απο οταν τρωει τη συγκεκριμενη τροφη τα παντα εστρωσαν με το εντερο του.Εγινε ξαφνικα.Δε γινεται ξαφνικα να συνηθισε.Καταρχην περιμενα καποιο διατροφικο σοκ,κατι...Τιποτα.

Αυτο που σιγουρα ειναι αρνητικο ειναι ότι ό,τι τρωει,στην ιδια περιπου ποσοτητα τα βγαζει σε κοπρανα.Αλλα ειπαμε...Ας συνελθει και θα του βαζω και κανονικο φαγητο. Μετα απο καποιο διαστημα θα παω και για εξετασεις να δω τι παιζει.

Τι να πω...Αυτος ο σκυλος θα μας κανει να ξεχασουμε ό,τι ξεραμε.

sfinas

Well-Known Member
13 Ιουνίου 2010
306
0
Πάντως skylako και εμενα ακριβως τα ιδια με εσενα μου κανει. Έτσι, του δίνω κανονική ποσότητα τροφής απο blue, και του βάζω και άλλη μισή ποσότητα τροφής απο proplan. Και ειναι κύριος! Δεν εχω δοκιμάσει να κόψω τελείως την προπλαν να δω τι κάνει. Πάντως με τόσο φαγητο αν του εβαζα μονο blue νομιζω πως θα εκανε διαρροια 99%... Δεν ξερω τι κανει αυτη η προπλαν. Ίσως δίνει λίγο "άχυρο" παραπάνω και σφίγγει το εντερο του σκυλου!! χαχαχ!