Pro Plan

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Σε σχεση με μαγειρευτο συμφωνω, αν και 2 φορες την βδομαδα του δινω
Σε σχεση ομως με τις σκυλοτροφες δεν συμφωνω καθολου αλλα αυτη ειναι αποψη δικια μου βεβαια
Ε,το ιδιο λεμε καλε.Οτι ως φαγητο η ξηρα ειναι αηδια,αλλα απο τις ξηρες η ακανα ειναι απο τις καλυτερες.

Berna,royal και proplan για μενα ειναι το ιδιο.Ιιιιιισως λιγο καλυτερη η πρωτη.Επισης και οι 2 πανακριβες γι αυτα που προσφερουν.Εδω η προπλαν με την ακανα εχουν την ιδια τιμη και η ρουαγιαλ ακριβοτερη.

Α! επισης,ξεκινησα με αυτη να δω αντιδρασεις και ισως αργοτερα παω σε αλλη κατηγορια προ πλαν.Εχει και πιο πληρης προ πλαν.

Last edited:

vasiilis

Member
17 Δεκεμβρίου 2010
24
0
LEFKADA
7η μερα με την προ πλαν και ο σκυλος μου μια τρωει ελαχιστα μια καθολου ουτε που την ακουμπαει ισα ισα παει και τη μυριζει.
και αναγκαστηκα να του δινω κονσερβα μεχρι να ερθει η orijen που του παρηγγειλα.
γιατι μου την εστειλαν σημερα και ελειγε σε δυο μερες και την επεστρεψα.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
7η μερα με την προ πλαν και ο σκυλος μου μια τρωει ελαχιστα μια καθολου ουτε που την ακουμπαει ισα ισα παει και τη μυριζει.
και αναγκαστηκα να του δινω κονσερβα μεχρι να ερθει η orijen που του παρηγγειλα.
γιατι μου την εστειλαν σημερα και ελειγε σε δυο μερες και την επεστρεψα.
Ε,προφανως δεν του αρεσει.Και η οριτζεν μπορει να μη του αρεσει,αν και δεν το εχω ακουσει αυτο.Δες εσυ ποια θες να ταιζεις στο σκυλο σου κι αυτος θα προσαρμοστει.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Berna,royal και proplan για μενα ειναι το ιδιο.Ιιιιιισως λιγο καλυτερη η πρωτη.Επισης και οι 2 πανακριβες γι αυτα που προσφερουν.Εδω η προπλαν με την ακανα εχουν την ιδια τιμη και η ρουαγιαλ ακριβοτερη.
Η πρώτη είναι πολύ καλύτερη για το δικό μου σκύλο.

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Συμφωνω και ο δικος μου με την προπλαν.Απλα,λεμε ρε παιδι μου και τι συστατικα εχουν.Θα εδινα νομιζεις προπλαν αν ηταν καλα με την ακανα;:rolleyes:

vasiilis

Member
17 Δεκεμβρίου 2010
24
0
LEFKADA
απο οτι εχω ακουσει η orijen θεωρειται η καλυτερη τωρα μακαρι να του αρεσει.
Να ρωτησω και κατι,οταν του βαζω τη τροφη αντι να παει να δοκιμασει αρχιζει τα παιχνιδια σημαινει κατι αυτο?
και οταν παει στο μπολ του για να φαει και με βλεπει και φευγω τρεχει απο πισω μου

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πως τον καλεις οταν βαζεις την τροφη;Μηπως τον ενθουσιαζεις;
Νιωθει ανασφαλεια και σε ακολουθει;Μηπως μενει μεσα στο σπιτι,το φαγητο ειναι εξω και οταν φευγεις σε ακολουθει μηπως τον κλεισεις εξω;

vasiilis

Member
17 Δεκεμβρίου 2010
24
0
LEFKADA
τον εχω στο μπαλκονι μεχρι να μεγαλωσει και να τον βγαλω στο κηπο.
αυτο το κανει μονο με τη ξηρα οταν του βαζω κονσερβα ουτε που με καταλαβαινει που μπαινω στο δωματιο.
απλα τον καλω και του βαζω τη τροφη στο μπωλακι.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Συμφωνω και ο δικος μου με την προπλαν.Απλα,λεμε ρε παιδι μου και τι συστατικα εχουν.Θα εδινα νομιζεις προπλαν αν ηταν καλα με την ακανα;:rolleyes:
Η καλύτερη τροφή είναι αυτή που ταιριάζει στο σκύλο. Δεν συνέχιζεις μια τροφή που του δημιουργεί διάρροιες απλά επειδή αναγράφει καλύτερα συστατικά έτσι δεν ειναι; ;)

vasiilis

Member
17 Δεκεμβρίου 2010
24
0
LEFKADA
σωστα το λες απλα συμφωνα με τα συστατικα θεωρειται η καλυτερη λενε...
οταν ητα 2 μηνων του εδεινα hills που μου ειχε δωσει ο κτηνιατρος αλλα ειπα να του παρω κατι καλυτερο

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
τον εχω στο μπαλκονι μεχρι να μεγαλωσει και να τον βγαλω στο κηπο.
αυτο το κανει μονο με τη ξηρα οταν του βαζω κονσερβα ουτε που με καταλαβαινει που μπαινω στο δωματιο.
απλα τον καλω και του βαζω τη τροφη στο μπωλακι.
Γιατι καλε θα τον βγαλεις τον κηπο;Θα το παρει ως απορριψη.Τον ξεσπιτωνουν.Καταρχην δεν υπαρχει καλυτερος φυλακας απο αυτον που μενει μεσα στο σπιτι.

Μπορει να το κανει με την ξηρα,γιατι η ξηρα κανει θορυβο,ειτε βγαινει απο το τσουβαλι,ειτε μπαινει στο μπωλ κι αυτος ως κουταβι ενθουσιαζεται!

vasiilis

Member
17 Δεκεμβρίου 2010
24
0
LEFKADA
καλα μη φανταζεσαι οτι θα ειναι ολη μερα στο κηπο και τωρα που τον εχω στο μπαλκονι μονο για να κοιμαται τον βγαζω εξω η οταν δεν ειναι κανενας στο σπιτι.τις περισσοτερες ωρες τις περναμε μαζι.

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
Συμφωνω με την Ελενη οτι η καλυτερη τροφη ειναι αυτη που ταιριαζει στον σκυλο μας.(αλλωστε το εχουμε πει χιλιαδες φορες.)

οσο το εχω ψαξει θεωρω οτι η Royal ειναι καλυτερη τροφη απο την Pro Plan,απο την Εukanuba,απο την Hill's.

ειναι οντως αρκετα ακριβη.

Last edited:

hab

Active Member
14 Δεκεμβρίου 2010
26
0
43
Παιδιά εγώ είχα αρχίσει να του δίνω Pro Plan για περίπου μία εβδομάδα (είναι δυόμιση μηνών περίπου), αλλά η τροφή γέμισε σκουλήκια!!!

Πριν 2-3 μέρες παρατήρησα 4-5 μικρά σκουληκάκια στο πιάτο του το πρωί αλλά δεν έδωσα πολύ σημασία γιατί το είχα αφήσει εκτός όλο το βράδυ και είχε αφήσει λίγο φαγητό, οπότε θεώρησα ότι ίσως να έφταιγε αυτό. Όμως σήμερα είδα πάλι 2-3 οπότε έκατσα και έψαξα μέσα στην σακούλα, όπου όντως βρήκα αρκετά!!

Υπάρχει πιθανότητα η τροφή να είχε πρόβλημα με σκουλήκιασμα από την αρχή? Να τη γυρίσω πίσω στο petshop δηλαδή και να κάνω φασαρία, ή μπορεί να δημιουργήθηκε το πρόβλημα εδώ στο σπίτι? Πάντως ημερομηνία λήξης έχει 10 του 2011....

hab

Active Member
14 Δεκεμβρίου 2010
26
0
43
Σε ένα δωμάτιο του σπιτιού την έχω που το χρησιμοποιώ σαν αποθήκη. Η θερμοκρασία είναι κανονική αλλά έχει λίγο παραπάνω υγρασία από το κανονικό, όχι κάτι υπερβολικό...

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
τοτε μαλλον δεν ειναι αυτη η αιτια.

με τετοια ημερομηνια ληξης...τι να σου πω,δεν μου εχει τυχει.

παντως εαν μου τυχει,σιγουρα θα την παω πισω στο pet shop.

εαν θα βγαλεις ομως "ακρη",δεν ξερω...

hab

Active Member
14 Δεκεμβρίου 2010
26
0
43
Θα δούμε αύριο το πρωί....

Πάντως διαβάζω σε άλλα post πως τα σκουλήκια γενικά δεν είναι κακό να τα τρώνε, αλλά και μόνο που μου προκαλούν εμένα αηδία θα τη γυρίσω πίσω.

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Πρέπει να τη γυρίσεις. Συμβαίνει καμιά φορά σκυλοτροφές να σκουληκιάσουν και οι καταναλωτές πρέπει να τις γυρνάνε. Αυτό έχει συμβεί με διάφορες όπως και με την Pro Plan:

http://hubpages.com/hub/Purina-Dog-Food-Healthy-Dog-Foods

Κοίταξε τι λένε οι καταναλωτές. Το τσουβάλι είναι πάντως χαλασμένο και πρέπει να πάει πίσω.