Pitbull σε εξωτερικο χωρο

Status
Κλειδωμένο θέμα

Rottweil

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2012
141
0
Ο φιλος σου που αφησε το pitbull του να ζευγαρωσει με το bull terrier
του ειναι το λιγοτερο βλακας.Το σκυλι που οπως φαινεται εχεις αποφασισει
να αποκτησεις θα ειναι ημιαιμο και σε καμια περιπτωση δεν γνωριζεις τι προβληματα
υγειας και συμπεριφορας θα κουβαλαει.Οταν εχεις σκυλια του αντιθετου φυλου
και δεν εισαι εκτροφεας ειναι υποχρεωση σου να στειρωσεις τουλαχιστον το 1
σκυλι

Θελεις σκυλο για τον ιδιο λογο που λες πως ηθελες να γινεις και πατερας,αλλα σε
καμια περιπτωση δεν θα θεωρεις τον σκυλο σου μελος της οικογενειας και δεν θα
τον δεις ποτε ως ισο.

Φοβασαι πως ο σκυλος μπορει να αρπαξει καποια μερα το παιδι σου και γι αυτο θα τον
αφησεις σε μια αυλη τις περισσοτερες ωρες τις ημερας.Αν υποθεσουμε πως δουλευεις
8ωρο και θελεις αλλες 8 ωρες τις ημερας να κοιμηθεις,2 ωρες να φας και τουλαχιστον
5 ωρες να περασεις με την οικογενεια σου ποιος ειναι ο χρονος που θα περνας με τον
σκυλο;Το ημιαιμο που θα παρεις ειναι αποτελεσμα 2 αρκετα δυσκολων και πεισματαρικων
σκυλων.Το pitbull του φιλου σου δεν εχει ουτε pedigree οποτε δεν γνωριζεις καν τι γονιδια
κουβαλαει.Ενα τοσο δυσκολο σκυλι στα χερια ενος απειρου ιδιοκτητη θα καταληξει αδεσποτο
η τελειωμενο απο ευθανασια.

Ο σκυλος θελει κοινωνικοποιηση ανεξαρτητα απο την φυλη του και καποιες φυλες πολυ περισσοτερο
απο αλλες.Το κουταβι που θα παρεις επειδη θα ανηκει σε 2 αρκετα ενεργητικες και δυσκολες φυλες
θελει πολυ δουλεια,χρονο και εκπαιδευση απο επαγγελματια εκπαιδευτη και οχι αδιαφορια.Την υγεια
του δεν μπορεις να την προβλεψεις γιατι ειναι αποτελεσμα διασταυρωσης.

Φοβασαι για το παιδι σου και για την ακαταστασια στο σπιτι γι αυτο θες να αφησεις τον σκυλο στην
αυλη.Στις συνθηκες που θα μεγαλωσεις τον συγκεκριμενο σκυλο παντα βγαζοντας συμπερασμα απο
τα λεγομενα σου εσυ θα αποτελεις κινδυνο για τον σκυλο και εκεινος για σενα.Εσυ θα τον εχεις
εκτεθειμενο σε βροχη,κρυο,ασθενειες,φολες,πληξη επομενως αποτελεις κινδυνο για την υγεια του
και ο σκυλος απο την στιγμη που δεν θα διορθωνεται για τα λαθη του απο την στιγμη που δεν θα
προσεχεις τι κανει ολη την ωρα και δεν θα κοινωνικοποιηθει σωστα θα γινει ενα πολυ δυσκολο ζωο
χωρις σεβασμο και υπακοη σε κανεναν

Δεν βρισκω το λογο που πρεπει να αποκτησεις ενα ημιαιμο σκυλο αποτελεσμα μιας διασταυρωσεις
εξαιτιας της ηλιθιοτητας του φιλου σου απο την στιγμη που θεωρεις το σκυλο που θα παρεις
κατωτερο,τον φοβασαι,απεχθανεσαι την ακαταστασια του και δεν εχεις ουτε τις γνωσεις ουτε
τον χρονο να ασχοληθεις

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.759
7.920
Πρώτον, δεν νευριάζω. Απορώ.

Δεύτερον, δεν θέλω να εμπιστευτείς εμένα. Σε θέματα συμπεριφοράς σκύλων πολύ λίγους πραγματικά μπορείς να εμπιστευτείς. Και σίγουρα όχι τους κτηνιάτρους.

Τρίτον, όχι δεν είναι ο κάθε σκύλος υποψήφιος για επίθεση. Εκτός αν θεωρείς και κάθε άνθρωπο υποψήφιο για να ασκήσει σωματική βία σε άλλον άνθρωπο.

Όμως αυτό που σου είπα πριν και ίσως το εξέλαβες για ειρωνεία, δεν ήταν. Ο δικός σου σκύλος μπορεί να βγει επιθετικός, εκτός αν κάνεις κάποια στοιχειώδη πράγματα που κάθε νέος και άπειρος ιδιοκτήτης πρέπει να κάνει, και που δεν θα στα πω εγώ αλλά ένας εκπαιδευτής. Κι επειδή πολλοί δηλώνουν εκπαιδευτές και εκεί θέλει προσοχή στην επιλογή του.

Συνεχίζω να πιστεύω ότι έχεις παγιωμένες φοβίες και δεν θα πρέπει να κάνεις το βήμα να αποκτήσεις έναν σκύλο . Όχι χωρίς να το ψάξεις πολύ περισσότερο τουλάχιστον. Και χωρίς να ψάξεις και πολύ περισσότερο γιατί ένας σκύλος που ζει στο σπίτι αναπτύσσει πολύ γερότερους δεσμούς με την οικογένεια από ένα ζώο που ζει έξω.

Rottweil

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2012
141
0
kyveli δεν χρειαζεται να νευριαζεις. Λαθος καταλαβες το παραπανω.Ενοουσα οτι η ανατροφη του σκυλου ειναι πολυ πιο συνθετο θεμα απο το με τι θα κυκλοφορω εγω το παιδι μου.
Καθε σκυλος ΕΙΝΑΙ υποψηφιος για επιθεση, ενοχος ΔΕΝ ειναι.
Εσενα και πολλα ατομα που ξερεις μπορει να μην σσου επιτεθηκε σκυλος αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν συμβαινει κιολας. Το οτι δεν τρακαρες με το αμαξι σου μεχρι τωρα δεν σημαινει οτι δεν θα γινει ποτε. Απλα κανεις οτι μπορεις για να προστατευτεις.
και εγω αυτο ψαχνω να κανω στο αναλογο θεμα.
Μονο που στο θεμα του αυτοκινητου δεν ειναι δυνατον να ριξεις την πιθανοτητα στο μηδεν.
Ενω στο θεμα του σκυλου μπορεις , για μενα , να την φτασεις κοντα στο μηδεν.
Χωρις παρεξηγηση ομως δεν ξερω πια εισαι και τι γνωσεις εχεις πανω στον σκυλο. Αρα πως να σε εμπιστευτω? Ενω ο κτηνιατρος εχει μια αποδεδειγμενη καταξιωση στον χωρο.
Στους κτηνιατρους δεν πηγα να ρωτησω θεματα συμπεριφορας. Πηγα να ρωτησω αν η συγκεκριμενη φυλη μπορει απο βιολογικης πλευρας να ζησει σε εξωτερικο χωρο.
Οχι δεν ειναι ο καθε σκυλος υποψηφιος για επιθεση.Αν ηταν ετσι δεν θα υπηρχε διαφορα
στον λυκο και στον σκυλο,αλλα ουτε μεταξυ σκυλου και αλλων αγριων ζωων.Ολα θα
ηταν πιθανα κατοικιδια και απλα θα προσπαθουσαμε να μην μας φανε

Ποιος ο λογος να εχεις ενα σκυλο απο την στιγμη που φοβασαι μηπως καποια στιγμη
του γυρισει η βιδα και σε φαει;Και πως ξερεις να ξεχωρισεις την επιθεση με προθεση
να κανει κακο ο σκυλος απο την κυριαρχικη συμπεριφορα ενος σκυλου;Και αν παρεις
λαθος την κατασταση τι θα γινει;Ο σκυλος φυσικα για μια εκδηλωση κυριαρχικης
συμπεριφορας θα καταληξει με ευθανασια

Ο κτηνιατρος δεν ειναι ειδικος σε θεματα φυλων.Το δικο σου δεν ειναι καν καθαροαιμο.
Θα το καταλαβεις ποτε;Και σου λεμε ολοι πως και τα american pitbull terrier και τα
bull terrier δεν εχουν διπλη στρωση τριχωματος και ειναι ευαλωτα στο κρυο

Για εμενα καλυτερα παρε ενυδρειο

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Επειδή πολλά είπαμε ως αντίλογο..

newfish, εσύ πώς σκέφτεσαι την καθημερινότητα με το σκύλο σου; Ας προσπεράσουμε το ατυχές ζευγάρωμα..

Να δούμε δηλαδή, αν το "έξω" συνεπάγεται κάτι αρνητικό ή κάτι θετικό.

Rottweil

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2012
141
0
Και καπως ετσι γεννιεται ενας προβληματικος σκυλος που δεν εφταιξε
ποτε του σε τιποτα

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Απο οσο εχω καταλαβει βρε newfish esy θελεις ενα σκυλο στον κηπο μακρια απο την οικογενεια σου και ειδικα τα παιδια σου επειδη δεν θα σου βρωμιζει και θα μηδενισεις την πιθανοτητα να τους επιτεθει και το μονο που σε ενδιεφερε ηταν αμα ο σκυλος θα ψωφισει απο το κρυο εξω στο κηπο επειδη ερχεται χειμωνας? δηλαδη αμα ηταν καλοκαιρι δεν θα ρωταγες καν ? Η μοναδικη εγνοια σου ειναι δηλαδη αυτη? δεν μπηκες καν στην λογικη αμα μπορει το σκυλακι που περνεις απο τον ανευθυνο φιλο σου ταιριαζει στην οικογενεια σου , η αμα και εσυ μπορεις να ανταπελξεθεις στιν αναγκες ενος σκυλου που ειλικρινα δεν ξερεις τιποτα γιατι απλα ειναι ημιαιμο και μαλιστα ημιαιμο απο δυο δυσκολες ρατσες ( αλλα αυτο για εσενα ειναι λυμενο γιατι το βαφτισες πιτμπουλ) και το ωραιοτερο ειναι οτι σου φενεται περιεργο ο τροπος που σου μιλανε τα μελη εδω, τα οποια προσπαθουν να σε κανουν να καταλαβεις οτι εχεις θεσει λαθος εξαρχης ερωτηματα και εσυ συνεχιζεις να λες ΜΑ ΓΙΑΤΙ ! ΕΧΩ ΚΗΠΟ !!!! Κατα το εχει αθηναικες πινακιδες.
Για να μην νομισεις οτι και εγω ειμαι ξερολας, απο την στιγμη που αρχισα να αισθανομαο τηναναγκη αποκτησησ ενος τετραποδου φιλου , αρχισα το googlarisma και επεσα ευτυχως εδω στο φορουμ οπου ενημερωθηκα γενικα για τα σκυλια και ειδικοτερα για καποιες ρατσες που μεν ενδιαφερουν , τι θα πρεπει να προσεξω και προπαντως τι να αποφυγω και βασικο αν μπορω να ανταπελξεθω γενικα σαν ιδιοκτητης στις ρατσες που με ενδιαφερουν. Εχουν περασει πεντε μηνες και ακομα ειμαι στο ψαξιμο .......
Για αυτο ξεκολλα κατεβασε το firewall απο τον εγκεφαλο σου και μην τα βλεπεις εγωιστικα για να αρχισει ενα πιο επικοδομητικος διαλογος

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Γιατί έχει αθηναϊκές πινακίδες!!!

[Αφού εδώ και 15 σελίδες τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου..]

Rottweil

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2012
141
0
Επειδή πολλά είπαμε ως αντίλογο..

newfish, εσύ πώς σκέφτεσαι την καθημερινότητα με το σκύλο σου; Ας προσπεράσουμε το ατυχές ζευγάρωμα..

Να δούμε δηλαδή, αν το "έξω" συνεπάγεται κάτι αρνητικό ή κάτι θετικό.
Θα γυρναει απο την δουλεια.Θα τρωει και θα κοιμαται.Το απογευμα αν θυμηθει
θα ταισει τον σκυλο και μετα θα μπει μεσα στο σπιτι γιατι θα κανει κρυο.Θα δει
τηλεοραση η θα κανει κατι αλλο με την οικογενεια του.Θα φαει για βραδυ και
θα βγει εξω να ριξει τιποτα φαγωσιμο στον σκυλο.Θα μπει παλι μεσα και θα πεσει
για υπνο

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Ο φιλος σου που αφησε το pitbull του να ζευγαρωσει με το bull terrier
του ειναι το λιγοτερο βλακας.Το σκυλι που οπως φαινεται εχεις αποφασισει
να αποκτησεις θα ειναι ημιαιμο και σε καμια περιπτωση δεν γνωριζεις τι προβληματα
υγειας και συμπεριφορας θα κουβαλαει.Οταν εχεις σκυλια του αντιθετου φυλου
και δεν εισαι εκτροφεας ειναι υποχρεωση σου να στειρωσεις τουλαχιστον το 1
σκυλι

Θελεις σκυλο για τον ιδιο λογο που λες πως ηθελες να γινεις και πατερας,αλλα σε
καμια περιπτωση δεν θα θεωρεις τον σκυλο σου μελος της οικογενειας και δεν θα
τον δεις ποτε ως ισο.

Φοβασαι πως ο σκυλος μπορει να αρπαξει καποια μερα το παιδι σου και γι αυτο θα τον
αφησεις σε μια αυλη τις περισσοτερες ωρες τις ημερας.Αν υποθεσουμε πως δουλευεις
8ωρο και θελεις αλλες 8 ωρες τις ημερας να κοιμηθεις,2 ωρες να φας και τουλαχιστον
5 ωρες να περασεις με την οικογενεια σου ποιος ειναι ο χρονος που θα περνας με τον
σκυλο;Το ημιαιμο που θα παρεις ειναι αποτελεσμα 2 αρκετα δυσκολων και πεισματαρικων
σκυλων.Το pitbull του φιλου σου δεν εχει ουτε pedigree οποτε δεν γνωριζεις καν τι γονιδια
κουβαλαει.Ενα τοσο δυσκολο σκυλι στα χερια ενος απειρου ιδιοκτητη θα καταληξει αδεσποτο
η τελειωμενο απο ευθανασια.

Ο σκυλος θελει κοινωνικοποιηση ανεξαρτητα απο την φυλη του και καποιες φυλες πολυ περισσοτερο
απο αλλες.Το κουταβι που θα παρεις επειδη θα ανηκει σε 2 αρκετα ενεργητικες και δυσκολες φυλες
θελει πολυ δουλεια,χρονο και εκπαιδευση απο επαγγελματια εκπαιδευτη και οχι αδιαφορια.Την υγεια
του δεν μπορεις να την προβλεψεις γιατι ειναι αποτελεσμα διασταυρωσης.

Φοβασαι για το παιδι σου και για την ακαταστασια στο σπιτι γι αυτο θες να αφησεις τον σκυλο στην
αυλη.Στις συνθηκες που θα μεγαλωσεις τον συγκεκριμενο σκυλο παντα βγαζοντας συμπερασμα απο
τα λεγομενα σου εσυ θα αποτελεις κινδυνο για τον σκυλο και εκεινος για σενα.Εσυ θα τον εχεις
εκτεθειμενο σε βροχη,κρυο,ασθενειες,φολες,πληξη επομενως αποτελεις κινδυνο για την υγεια του
και ο σκυλος απο την στιγμη που δεν θα διορθωνεται για τα λαθη του απο την στιγμη που δεν θα
προσεχεις τι κανει ολη την ωρα και δεν θα κοινωνικοποιηθει σωστα θα γινει ενα πολυ δυσκολο ζωο
χωρις σεβασμο και υπακοη σε κανεναν

Δεν βρισκω το λογο που πρεπει να αποκτησεις ενα ημιαιμο σκυλο αποτελεσμα μιας διασταυρωσεις
εξαιτιας της ηλιθιοτητας του φιλου σου απο την στιγμη που θεωρεις το σκυλο που θα παρεις
κατωτερο,τον φοβασαι,απεχθανεσαι την ακαταστασια του και δεν εχεις ουτε τις γνωσεις ουτε
τον χρονο να ασχοληθεις
Εξαιρετικο ποστ!

newfish

Active Member
22 Νοεμβρίου 2012
34
0
Επιμενετε πολυ στο οτι θα ειναι ημιαιμο και ειναι δυσκολες φυλες και δεν κανουν για μενα και δεν θα ξερω τι ασθενειες θα εχει και τι γονιδια. Ειναι τελικα το πιτμπουλ καλο σκυλι για οικογενεια , ειναι το μπουλ τεριε? Γιατι απο αυτα τα δυο διασταυρωθηκε. Καποιοι μου προτειναν να παω να παρω ενα σκυλι που μαζεψε μια φιλοζωικη απο τον δρομο. Δηλαδη εκεινο θα ειναι καθαροαιμο με pedigree? Εκεινο δεν θα εχει τα ιδια προβληματα με τα παραπανω?

Θα γυρναει απο την δουλεια.Θα τρωει και θα κοιμαται.Το απογευμα αν θυμηθει
θα ταισει τον σκυλο και μετα θα μπει μεσα στο σπιτι γιατι θα κανει κρυο.Θα δει
τηλεοραση η θα κανει κατι αλλο με την οικογενεια του.Θα φαει για βραδυ και
θα βγει εξω να ριξει τιποτα φαγωσιμο στον σκυλο.Θα μπει παλι μεσα και θα πεσει
για υπνο
mad00lini δεν χρειαζετε να πω. Με προλαβε ο φιλος με τις μαντικες ικανοτητες.

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Ποιος είναι ο λόγος που θες σκύλο; Τι θεωρείς ότι μπορεί να σου προσφέρει εκεί έξω; Δεν είναι κατσίκα να σου δώσει γάλα, δεν είναι κότα να σου δώσει αυγά. Τι περιμένεις από το σκυλί;

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Η φιλοζωικη αμα παρεις ενηλικο σκυλι σε ενημερωνει για τον χαρακτηρα του και προσπαθουν να βρουν ενα σκυλο που να σου ταιριαζει οπο οσο ξερω

newfish

Active Member
22 Νοεμβρίου 2012
34
0
Η φιλοζωικη καταλαβενει τον χαρακτηρα πως? κοιτωντας το τι κανει ολες αυτες τις ωρες μεσα σε ενα κλουβακι?

kyriakos91

Well-Known Member
22 Δεκεμβρίου 2011
1.237
0
Νίκαια
Ποσο ασχετος εισαι..ακομα και στα κουταβια απο καποια μικρα τεστ μπορεις να καταλαβεις τον χαρακτηρα του ζωου οπως αν ειναι κυριαρχικο,φοβικο,υποτακτικο,κροτοφοβικο και πολλα αλλα..Ποσο μαλλον για ενα ενηλικο ζωο...

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
mad00lini δεν χρειαζετε να πω. Με προλαβε ο φιλος με τις μαντικες ικανοτητες.
Εγώ όμως ρώτησα εσένα. Σε παρακαλώ απάντησέ μου.

Όσο για τα υπόλοιπα που ρωτάς, θα σου λυθούν οι απορίες αν κάποια στιγμή διαβάσεις τα εξής ποστ.
http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/γιατι.δεν.ζευγαρώνουμε.τα.σκυλιά-273/

http://www.dogforum.gr/v3/εκτροφή.αναπαραγωγή.επιλογή-15/αγαπητέ.εκτροφέα.της.πίσω.αυλής-13271/

Δε χρειάζεται να αποπαίρνετε τον άνθρωπο έτσι. Όλοι μας άσχετοι είμαστε και μαθαίνουμε όσο ζούμε.
newfish αν υπάρχει μια πιθανότητα να ξανασκεφτείς το ενδεχόμενο φιλοζωικής, μπορώ να μπω στη διαδικασία να σου εξηγήσω.

Το γεγονός ότι συνεχίζει και απαντάει κάποιο λόγο έχει..Ή το ξανασκέφτεται [που θέλω να το πιστεύω] ή είναι troll [που δεν θέλω να το πιστεύω].

Last edited:

fotis_utmost

Well-Known Member
23 Απριλίου 2012
501
0
California
Τι απάντηση θες δηλ να ακούσεις; Πες μας τι θα σου άρεσε να ακούσεις για να στο πούμε δηλαδή.

Πήγαινε σε μια φιλοζωική να δεις πως λειτουργεί και να βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Αφού ότι και να ακούσεις από μας δε θα σε πείσει.

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Η φιλοζωικη καταλαβενει τον χαρακτηρα πως? κοιτωντας το τι κανει ολες αυτες τις ωρες μεσα σε ενα κλουβακι?
Ρε φιλε ειλικρινα κοψε το υφακι και μην προσπαθεις με οτι σου λεμε να το παιξεις εξυπνακιας γιατι δεν εισαι , η πλακα ειναι οτι καθησα να σου απαντησω σοβαρα και αυτο που πηρα ηταν ειρωνια

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn