foibos συμφωνω σε αρκετα απο αυτα που λες και σε καποια σε μικροτερο βαθμο.
Αν δεν χρησημοποιω τον εξωτερικο χωρο ως χωρο διαβιωσης . οταν θα ειναι μεσα ο σκυλος που θα μενει?
Στο λεγομενο crate?
Για εμενα crate=φυλακη. Προσωπικα προτιμω τον σκυλο μου εξω , εστω και με 2 βαθμους κελσιου παρα να με κοιταει πισω απο τα καγκελα μεσα σε 1 τ.μ. Τουλαχιστον εξω θα του δινεται η δυνατοτητα να κανει ΟΤΙ θελει. Πως ξερετε οτι οποιος εχει crate δεν το χρησιμοποιει εκτεταμενα χωρις λογο μονο και μονο επειδη βολευει?
Με κατι αλλο που διαφωνω και λιγο ασχετο ειναι ο πνιχτης. Τον χρησιμοποιουν πολλοι εδω μεσα και ειναι αποδεκτος? Αν δεν μπορεις να διορθωσεις και να εκπαιδευσεις τον σκυλο σου, δωσε λεφτα να παει σε εκπαιδευτη να σου κανει την μιση δουλεια και ασε τον πνιχτη.
Τελος και πιο σημαντικο. Εγω παιρνω τον σκυλο και τον εχω μεσα στο σπιτι. Κανω τα παντα οσο πιο σωστα μπορω και τον δεχομαι σαν αναποσπαστο κομματι της οικογενειας.
Ποιος βαζει το χερι του στην φωτια οτι δεν υπαρχει η πιθανοτητα ο σκυλος μια μερα χωρις κανενα απολυτως λογο θα επιτεθει και θα βλαψει το παιδι μου? Μεχρι και στο πιο ακραιο σημειο, που καταλαβαινετε πιο ειναι.
Εχει γινει πολλες φορες και επεσε το ματι μου και σε μια παρομοια περιπτωση μελους αυτου του φορουμ.
Σε αυτην την περιπτωση θα χασω και εγω και ο σκυλος που θα παει για ευθανασια.
Και επειδη δεν μου αρεσει να ρισκαρω και να παιζω με τις πιθανοτητες, προτιμω προκειμενου να αποφυγω εντελως αυτην την κατασταση να στερησω απο τον σκυλο μου 2 βολτες και να κρυωσει λιγο 3 απο τους 12 μηνες του χρονου. Γιατι τοσο κραταει το κρυο στην ελλαδα.
Οσο για το τελευταιο δεν υπαρχει τροπος να του κανω πιο ανετο το σπιτακι? Οπως για παραδειγμα ενα θερμαινομενο υποστρωμα?