Pet shop for ever

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Παιδιά ας μην είμαστε αφελείς!
Φυσικά και υπάρχουν παντού τέτοιες καταστάσεις!Δηλαδή τι, εδώ είμαστε οι μόνοι έξυπνοι που ψάχνουμε το εύκολο κέρδος και τη λαμογιά;
Οι νομοταγείς Γερμανοί που λέτε δεν είναι αυτοί που ξεκίνησαν το σκάνδαλο της Siemens ας πούμε!
Όλα συμβαίνουν παντού...αλλού κουκουλώνονται καλύτερα αλλού χειρότερα...
Πουθενα δεν είναι όλα ιδανικά κι ωραία!

eirini100

Member
30 Οκτωβρίου 2009
18
0
θεσσαλονικη
απο οτι μου εχουν πει οι φιλοι μου τα πετσ σοπ δν τα φροντιζουν καλα μερικα τα σκοτονουν καλυτερο ειναι τα σκυλια να τα περνεισ απο εκτροφειο εκει τα προστατευουν πολυ καλα
:rolleyes:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Συμφωνώ με τη Νατάσσα και πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να δοθεί ένα τέλος στην όλη ιστορία με τα κουτάβια των πετ σοπ είναι να γίνει νομοθεσία που να εφαρμόζεται. Επειδή δε υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα με συγκεκριμένες χώρες της ΕΕ όπου υπάρχει παράδοση με πάππυ μιλς (π.χ. Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία), θα πρέπει η νομοθεσία να γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι πολύ εύκολο δε να δοθεί τέλος στην πώληση κουταβιών από πετ σοπ αν το σκεπτικό πίσω από το σχετικό νόμο είναι ότι κάνει κακό σε κουτάβι να είναι σε βιτρίνα, οπότε να απαγορευτεί η πώλησή τους με τον τρόπο που γίνεται τώρα.

Στην Αμερική τα πράγματα δεν είναι τέλεια και γενικά λειτουργούν με εθελοντισμό, ιδιωτική πρωτοβουλία και με προσπάθειες να μάθει το κοινό τι είναι σωστό και τι όχι. Γι' αυτό το λόγο οι περισσότεροι στειρώνουν τα ζώα τους και δεν υπάρχουν αδέσποτα διότι έχουμε ειδικό σώμα της αστυνομίας που ασχολείται με τα ζώα, το animal control. Εκτός από την αλυσίδα Petland, κανένα άλλο πετ σοπ δεν πουλάει κουτάβια και οι δυο μεγαλύτερες αλυσίδες, PetSmart και PetCo, οργανώνουν υιοθεσίες σε συνεργασία με τον μπόγια και τους σωστικούς ομίλους. Τα σκυλιά τα φέρνουν να τα δει ο κόσμος μόνο τη μέρα που γίνονται υιοθεσίες και τα έχουν απλώς δεμένα με το λουρί, οπότε δεν είναι πίσω από βιτρίνα ή σε κλουβί. Από καιρό σε καιρό, όπως τώρα π.χ. το Νοέμβριο, έχουν μήνα αφιερωμένο στις υιοθεσίες όπου βάζουν στόχο την υιοθεσία τόσων σκύλων και κάνουν και ειδικές προσφορές σε όσους πάρουν ζώο (τσάμπα φυσικά) μέσω του προγράμματος. Το PetSmart π.χ. στοχεύει να προωθήσει σε υιοθεσία 15.000 σκύλους σε όλη την Αμερική κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου 13-15 Νοεμβρίου. Το κάνουν σα συναγωνισμό/διαγωνισμό με έπαθλα, οπότε το κοινό θέλει οπωσδήποτε να συμμετάσχει. Σε κάθε περίπτωση όμως ελέγχουν ποιος παίρνει ζώο και διατηρούν επαφή.

Ο εθελοντισμός στην Αμερική δουλεύει πολύ για δυο λόγους: είναι μέρος της κουλτούρας του Αμερικάνου, αλλά επιπλέον το να είσαι εθελοντής σε προωθεί επαγγελματικά πάρα πολύ. Π.χ. από τα μαθητικά τους χρόνια οι Αμερικάνοι κάνουν εθελοντικές εργασίες που ανεβάζουν το βιογραφικό τους. Όταν γράφω συστατικές επιστολές σε φοιτητές, είτε για δουλειά, είτε για μεταπτυχιακά, παίζει τεράστιο ρόλο αν, εκτός από τα μαθήματά τους, έχουν δουλέψει, ακόμα κι αν είναι πλούσιοι, και αν έχουν κάνει εθελοντικές εργασίες. Το να δουλεύει κανείς εθελοντικά με σκύλους αποτελεί μια από τις καλύτερες ευκαιρίες για μπόνους εδώ πέρα.

Και τέλος, Φοίβο και Αλεξία, κανείς δεν υποστηρίζει ότι οι Γερμανοί είναι τέλειοι. Δεν υπάρχει τέλειο πουθενά. Η κατάσταση όμως με τους σκύλους είναι σαφώς καλύτερη από την Ελλάδα και θα έλεγα και από την Αμερική.

Και ναι, γνωρίζω ότι υπάρχουν παππυμιλλάδες στην Αμερική, κυρίως στις Μεσοδυτικές πολιτείες όπου κατοικώ. Άλλωστε και το Μουφ μάλλον από παππυμιλλά ή ΒΥΒ προέρχεται και μάλλον από τη σεβαστή εκτροφέα που πιάσαν πέρσυ διότι στην πραγματικότητα παππυμίλλιζε. Φυσικά το πήρα από καταφύγιο διότι ήθελα ενήλικο ζώο που να έχει ανάγκη διάσωσης, αλλιώς θα έπαιρνα κουτάβι από εξαιρετικό εκτροφέα. Και πάλι, τίποτα δεν είναι τέλειο αλλά γίνονται σοβαρές προσπάθειες να βελτιωθεί η κατάσταση και να ενημερωθεί το κοινό.

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
H Γερμανία είναι και ήταν ο μεγαλύτερος πελάτης του ανατολικού μπλόκ. Πώς διακινούνται? Από "εκτροφείς" .

Δεν υπάρχει λύση πλήν της γροθιάς στο μαχαίρι. Η γροθιά στο μαχαίρι δεν μπορεί να κολλάει στους ελεγκτικούς μηχανισμούς ... δεν μπορεί να ρωτάμε δηλαδή

Δεν προτείνεις λύση για το πως θα βελτιωθούν αυτοί, και εκεί εστιάζεται το πρόβλημα.
Γιατί λύση για να βελτιωθούν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ να θεσπιστούν και να λειτουργήσουν ΝΟΜΟΙ. Μην παραλογιζόμαστε κιόλας ... πώς θα λειτουργήσουν οι νόμοι :rolleyes: :)

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Στο Βέλγιο, το οποίο κυνολογικα είναι αρκετά πίσω σε σχέση με Ολλανδία, Γερμάνια και τις Σκανδιναβικές χώρες, γίνονται κάποιες προσπάθειες.

Τον Απρίλιο 2007 ψηφίστηκε ένας νόμος που απαγορεύει την πώληση γατιών και σκυλιών σε πετσοπς. Ακολούθησαν αρκετές αντιδράσεις και τροποποιήσεις και τελικά εφαρμόστηκε από 1/1/09. Σύμφωνα με το νόμο επιτρέπεται η πώληση σκυλιών και γατιών σε πετσοπς μόνο αν ο πετσοπας έχει και άδεια εκτροφείου με τουλάχιστον 5 θηλυκά και τηρεί όλες τις προδιαγραφές σχετικά με τις συνθήκες ζωής των ζώων. Τα ζώα που εισαγάγει χρειάζονται πιστοποιητικό από την χώρα προέλευσης ότι οι συνθήκες εκτροφής είναι αυτές που απαιτεί η βελγική νομοθεσία :rolleyes:

Συγχρόνως άλλαξε και η διαδικασία του κυνολογικου ομίλου για την έκδοση pedigree, από 1/1/09 πρέπει να αποδειχτεί η μητρότητα και πατρότητα με τεστ dna και είναι υποχρεωτική η πιστοποίηση σε έκθεση με βέλγο κριτή.

Αν θα έχει αποτέλεσμα αυτή η αντιμετώπιση θα φανεί στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή (10 μήνες έχουν περάσει) βλέπω ακόμα κουτάβια σε γυάλες σε πετσοπ χωρίς άδεια εκτροφείου. Νόμος χωρίς έλεγχο είναι άχρηστος.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Αλεξία, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Ελπίζω το μπουρδέλλο που λέγεται Βέλγιο (έζησα πάρα πολλά χρόνια εκεί πέρα, οπότε έχω τραυματιστεί:)) να εφαρμόσει το νόμο αυτό που ακούγεται πολύ καλός και θα έχει αποτέλεσμα αν δεν ολιγωρήσουν. Το τεστ DNA για την απόδειξη πατρότητας και μητρότητας το κάνει ο Αμερικανικός Κυνολογικός Όμιλος μόνο αν του ζητηθεί. Και πάλι πρόκειται για θέμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Πάντως η βάση δεδομένων τους είναι εκτεταμένη και χρησιμοποιείται και από επιστήμονες στην έρευνα.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Γιατί λύση για να βελτιωθούν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ να θεσπιστούν και να λειτουργήσουν ΝΟΜΟΙ. Μην παραλογιζόμαστε κιόλας ... πώς θα λειτουργήσουν οι νόμοι :rolleyes: :)
Δε διαφωνώ. Αυτό λεω.
Να λειτουργήσουν οι νόμοι. Αλλά πως θα λειτουργήσουν όταν δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Συνεχιζονταε τον παραπανω συλλογισμο,
Ο νόμος 3170/2003 (αν εφαρμοζοταν και υπηρχε μηχανισμος ελεγχου) δεν απαγορευει στην ουσια την υπαρξη των εχγωριων bybs και απαγορευει εισαγωγες από ξενους?
Λεει διάφορα για την εκτροφη και την ελαχιστη ηλικια πώλησης.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ελα ντέ. Από εκεί και πέρα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν είναι ευθύνη των υπολοίπων, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν μπορεί να ισχύσει και να περιμένουμε τίποτα άλλο, από το να λειτουργήσει ένας νόμος.
Γιατί λοιπόν δεν λειτουργεί ???

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Να ξεκαθαρισουμε πρωτα αν ο Νόμος οντως απαγορευει τα παντα εντος από την πωληση από εγκεκριμενα εκτροφεία.
Μαλλον οι ερασιτεχνικες γέννες δεν απαγορευονται εάν τα κουταβια χαρίζονται και δεν πωλουνται.

(μετα να ανοιξουμε θεμα για κινητοποίηση προς το κρατος και ειλικρινα θα ειμαι πρωτεργατης της κινητοποιησης!)

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Επισης, με την παραπανω λογικη και βάσει του συγκεκριμενου νόμου, είναι παρανομη η πωληση κουταβιων από byb σε αγγελιες σε γνωστες εφημεριδες αγγελιων.

jennie

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2008
562
1
Οι εκτροφεις εαν εχουν ενα συλλογικο οργανο θα μπορουσαν και πιεσεις να ασκησουν και εχοντας εννομο συμφερον μηνυσεις να ασκησουν μεσω του συλογικου τους σωματειου. Αληθεια υπαρχει συνδικαλιστικος φορεας να υπερασπιστει, να θεσει δεοντολογια, να περιχαρακωσει δικαιωματα των επαγγελματιων εκτροφεων?

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Δε νομίζω ότι θα ήταν εφικτός ο σύλλογος/σωματείο. Οι εκτροφείς είναι συνήθως σοβαροί χομπίστες και όχι ακριβώς επαγγελματίες, εξ ου φυσικά και το ότι δεν βγάζουν λεφτά από τα κουτάβια τους. Εννοείται ότι η εκτροφή σκύλου δουλεύει μόνο ως το συγκεκριμένο χόμπυ. Αν το σκεφτεί δε κανείς, σ' έναν τέλειο κόσμο χομπίστες εκτροφείς θα κάλυπταν τις ανάγκες κατοικιδίων ολόκληρου του πληθυσμού χωρίς να έχουμε μεγάλο πρόβλημα αδέσποτων.

Τα πετ σοπ και τους παππυμιλλάδες τους μόνο αυστηροί νόμοι μπορούν να τους πολεμήσουν εφόσον βέβαια εφαρμόζονται.

mariatito

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2009
101
1
Ηράκλειο Κρήτης
εχω κοψει τις επισκεψεις μου σε αλλα τετοια μαγαζια γιατι με εκνευριζει η ξερολια τους και ειναι τοσο χαζοι που ενω βλεπουν οτι ξερεις 10 πραγματα επιμενουν να σου λενε αννοησιες.
Αυτό το διαπίστωσα κι εγώ όταν βρισκόμουν στην αναζήτηση για Ινδικά Χοιρίδια!
Για πολύ σπάσιμο μιλάμε!

Chow

Well-Known Member
3 Απριλίου 2009
406
4
Θεσσαλονίκη
Σήμερα πήγα μια βόλτα στην παλιά μου γειτονιά και με την ευκαιρία είπα να περάσω και από ένα καινούριο pet shop, το οποίο δεν έχει και πολύ καιρό που άνοιξε. Μπαίνω μέσα και ήταν ο ιδιοκτήτης μαζί με την πωλήτρια. Έρχεται προς το μέρος μου η κοπελιά και με ρωτάει αν μπορεί να με βοηθήσει και της λέω 'ψάχνω για kong. Δε βλέπω όμως να έχετε.' Ρίχνει έχα εντελώς ηλίθιο γέλιο και μου λέει 'χαχαχαχαχα!!! Τί είναι πάλι αυτό? Πρώτη φορά το ακούω!' Τέσπα, της εξηγώ, μου αρχίζει τις μπούρδες, πήρα κάτι μπισκότα έτσι για το καλό (δε μπορώ να φεύγω από μαγαζί χωρίς να πάρω κάτι) και πήγα προς τις γυάλες με τα ζώα! Είχα χρόνια να δω τέτοιο πράγμα (δεν πάω σε μαγαζιά που πουλάνε ζώα)...σκυλάκια τα οποία δεν έχουν μάθει καλά καλά να περπατάνε (το ένα το κοκεράκι φαινότανε πολύ άρρωστο!!!!) στη γυάλα μόνα τους, ούτε καν ένα δεύτερο για παρέα βρε αδερφέ! Αυτά τα μαγαζιά έχουν άδεια και μπορούν να φέρνουν κουτάβια ημερών???? Δεν τους ελέγχει κανείς? Δε μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου το όλο θέαμα!!!!!! :mad:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Chow φυσικά και είναι παράνομο να πουλάνε κουτάβια ημερών. Φυσικά και είναι ανήθικο. Πιθανότατα το κουτάβι που είδες ήταν άρρωστο.
Εσύ όμως τα μπισκότα γιατί τα πήρες?

kiara

Well-Known Member
29 Αυγούστου 2008
372
1
θεσσαλονικη
Δε διαφωνώ. Αυτό λεω.
Να λειτουργήσουν οι νόμοι. Αλλά πως θα λειτουργήσουν όταν δεν υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί?
Νομίζω ότι δεν φταίνε μόνο οι ελεγκτική μηχανισμοί που είναι ελλιπείς αλλά και η συνείδηση και η παιδεία του καθένα μας σκεφτείτε πόσες φορές περάσαμε παράνομα το κτεο, πόσες κλίσης σβήσαμε, πόσοι βρήκαμε δουλειά με μέσον ή πληρώσαμε για το δίπλωμα κοκ
Αν δεν αλλάξουμε τον εαυτό μας και αν δεν μάθουμε σωστά πράγματα στα παιδιά μας τόποτα δεν θα αλλάξει.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog