Εγώ δε διαφωνώ σε ΤΙΠΟΤΑ απο τα παραπάνω. Το πρόβλημα όμως είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί!! (η έλλειψή τους δηλαδή).1) Απαγόρευση πώλησης ή δωρεάς ζώου σε οποιοδήποτε μέσο μαζικής επικοινωνίας, να επιτρέπεται μόνο η διάθεση τους επί πληρωμή σε πιστοποιημένους και ελεγμένους εκτροφείς ή φιλοζωικές οργανώσεις.
2) Απαγόρευση πώλησης οποιουδήποτε ζώου οπουδήποτε που δεν είναι καθαρόαιμο. Το καθαρόαιμο ορίζεται από τον ΚΟΕ σύνδεση του οποίου πρέπει να γίνει με την εφορία.
3) Λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών (υγειονομικό, υπουργείο γεωργίας, υγειονομικό) σε όλα τα δηλωμένα πλέον και πιστοποιημένα εκτροφεία, τα οποία θα ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να βγάζουν pedigree.
4) Θέσπιση από τον ΚΟΕ μέτρων για την διαλογή της ποιότητας εκτροφής με διαφορετικά χρώματα pedigree, ανάλογα την συμμετοχή σε κυνολογικές εκδηλώσεις, εργασία και κτηνιατρικούς ελέγχους.
5) Tότε και μόνο τότε απαγόρευση διατήρησης ζώων στο pet-shop και λειτουργία του ώς μεσάζοντα με προσυμφωνημένο κέρδος ανάλογα την ποιότητα εκτροφής (δεν καταργείται έτσι κανένας κανόνας ελεύθερου εμπορίου και με ενεργούς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς κανένα θεσπισμένο δικαίωμα του ζώου)
Ετσι προκύπτει μόνο το πρόβλημα της αντιμετώπισης της ΝΟΜΙΜΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ εμπορικής δραστηριότητας εισαγωγής ζώου, την οποία είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ να απαγορεύσεις.
Εσύ τι προτείνεις? Να συνεχίσει η κατάσταση με τα πετσοπ ως έχει??Ρε παιδιά τι συζητάτε εδώ, ο χομπίστας εκτροφέας να γίνει εμπορικός εκτροφέας? Oι περισσότεροι χομπίστες εκτροφείς πληρώνουν απο την τσέπη τους ή βγαίνουν μία η άλλη. Και πώς θα βγάλει ένας υπεύθυνος εκτροφέας κέρδος εαν δεν γίνει puppy mill?
Και που τα βρίσκουν αυτά τα παράνομα κουτάβια οι ενδιαφερομενοι? Πως διακινούνται? Εντύπωση μου κάνει αυτό που λες... Εγώ ποτέ δε γνώρισα σκύλο οσο ζούσα στη Γερμανία που να έχει αποκτηθεί παράνομα. Οι περισσότεροι ήταν απο καταφύγια και οι υπόλοιποι απο εκτροφείς.Δυστυχώς το θέμα είναι δύσκολο και πολύπλοκο, δεν λύθηκε ούτε στην Γερμανία με την απαγόρευση πώλησης. Περνάνε παράνομα τα κουτάβια μέσω Πολωνίας, Τσεχίας κλπ.
Αφού η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη της προσφοράς.
Δεν δέχονται εδώ να πάρουν παράνομα σκύλο, ειδικά όταν τα ζώα ταλαιπωρούνται κ στοιβάζονται σαν σκουπίδια!Γιατί βρε Kopritis τι περίμενες να σου πουν;
Ότι πήγαν με το αμάξι στα συνορα και περίμεναν με σβηστά τα φώτα...τότε ξαφνικά από την πλευρά της Πολωνίας εμφανίστηκε ένα άλλο αμάξι και με σήματα μορς επικοινώνησαν, συναντήθηκαν στο σιρματόπλεγμα, πέρασε τα λεφτά μέσα από τις τρύπες του πλέγματος κι ο παπιμιλάς πέταξε το σκύλο από πάνω, είχε ξεχάσει να φέρει το κοφτάκι για τα σίρματα και δεν χωρούσε από τις τρύπες...στη συνέχεια με σβηστά πάλι τα φώτα απομακρύνθηκε για να μην τους αντιληφθεί η περίπολος....κι έτσι ο μικρός Ρούντολφ έγινε μέλος της οικογένειάς τους!!!!:maria::maria:
Αν ρωτήσεις κάποιον απο που το πήρε και το έχει παρει παράνομα δεν θα στο πει, εκτός κι αν έχετε πολύ στενή σχέση!Θα σου πει απλά απο εκτροφείο και θα τελειώσει εκεί το θέμα!
Σε ξαναρωτάω όμως, πως διακινούνται? Απο που τα παιρνει τελικά ο αδαής ενδιαφερόμενος?διάβασα άρθρο πριν 2 χρόνια περίπου οτι στα σύνορα της Γερμανίας με Πολωνία νομίζω πιάστηκε φορτηγό να μεταφέρει πολλά κουτάβια παράνομα. Σε όλα τα κουτάβια έγινε ευθανασία, και το άρθρο εξηγούσε πώς τα κυκλώματα μεταφέρουν παράνομα κουτάβια γιατί η ζήτηση είναι μεγαλύτερη της προσφοράς.
Δεν είναι απαραίτητο ο ιδιοκτήτες να γνωρίζουν την προέλευση του κουταβιού τους.
Φαντάσου εαν απαγορευόταν στην Ελλαδα απο αύριο η πώληση κουταβιων ποιός και πώς θα κάλυπτε την ζήτηση?
Yποψιάζομαι απο συνεργαζόμενους "εκτροφείς"Σε ξαναρωτάω όμως, πως διακινούνται? Απο που τα παιρνει τελικά ο αδαής ενδιαφερόμενος?
δεν ξέρω αν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς εδώ οι νόμοι είναι πολλοί αυστηροί όσον αφορά στα εκτροφεία κ τις γέννες που δημοσιοποιούνται. Κάποια έχουν 'κλείσει' επειδή δεν πληρούσαν τις γερμανικές προδιαγραφές κ τα κουτάβια θανατώθηκαν. Αγγελίες δεν έχω δει που χαρίζονται ή πωλούνται κατοικίδια (σε ίντερνετ ή εφημερίδες)Yποψιάζομαι απο συνεργαζόμενους "εκτροφείς"