O πρώτος καυγάς

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
@medusa ... sorry που γελάω. Οσα περιγράφεις τα κάνω εικόνα, σαν...να μου έχουν συμβεί :LOL::ROFLMAO:
Εχω συνηθισει, δε γελας μονο εσυ, γελαει ολη η περιοχη! Οι μισοι κατοικοι για την ακριβεια. Εξαιρουνται αυτοι που τρεχουν να αλλαξουν πεζοδρομια , τα παιδακι που κλαινε και αυτοι που ξυπνησαν και πεταχτηκαν μεσημεριατικα απο τον υπνο τους, αυτοι δε το διασκεδαζουν.

• Like
Reactions: mareco

dimitris-skg

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2012
845
2.852
Πάρε τηλέφωνο στον ΚΟΕ

Ωπ, σόρυ, αυτό είναι για άλλο θέμα... Μισό να βρω το σωστό, νάτο ....
Ζήτα βοήθεια από εκπαιδευτή

Για να αφήσω και τις κρυάδες κατά μέρους, πιο σοβαρό μου φαίνεται το ότι σου γρύλισε και πήγε να σε αρπάξει, παρά το ότι κάνει τσαμπουκάδες σε άλλους σκύλους. Το 2ο λίγο πολύ το κάνουν τα περισσότερα σκυλιά που μπαίνουν στην εφηβεία, εντάξει ο δικός σου ίσως σε υπερθετικό βαθμό.
Πιστεύω επίσης ότι το να τον "ανεβάζεις" με κυνηγητά κλπ λίγο πριν αρχίσει την φασαρία δεν είναι και πολύ καλή ιδέα.
Σε κάθε περίπτωση και για να μην σας ακούμε μέχρι την Θεσσαλονίκη όταν βγαίνετε βόλτα, θα πρότεινα όντως να "σας δει" κάποιος :D .... και γ@μ# τις συμβουλές :whistle:

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Για τη κινηση αρπαγματος, καλως η κακως δε φοβαμαι καθολου τα ψευτοδαγκωματακια του γκρεμλιν να πω την αληθεια, εχω τη πεποιθηση οτι μπορω να τον κανω καλα και να τον βαλω στη θεση του. Δεν ειναι δα και τερας.
Ηταν και σε φαση που ειχε μπει σε αμοκ, τον επιασα και ατσαλα απο το περιλαιμιο, πιθανα τον πονεσα, οποτε του δινω ενα δικαιολογητικο. Ελπιζω να μη το ξανακανει. Τοτε ομως ναι θα προβληματιστω.

Που να δεις τι γινεται σπιτι με ψευτοδαγκωματιες οταν παιζουμε ή ψευτοπαλευουμε (τα θελει ο κ@λος μου το ξερω).

Οσο για το κυνηγητο και το ανεβασμα,αυτος ο σκυλος γεννηθηκε ανεβασμενος νομιζω!
Απο τη στιγμη που εγκαταλειπει το στοχο και προσηλωνεται σε μενα, πιστευα οτι ειναι καλυτερο, οχι????

Εκπαιδευτη το εχουμε στο πλανο να κανουμε καμια συναντηση.

Last edited:

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Και κατι αστειο...σε μια φαση αμοκ σταματαει ενας κυριος και μου λεει.... Δεσποινις δαγκωνει? Λεω οχι απλα με το σκυλι απεναντι τα εχει βαλει. Και συνεχιζει ενω ταυτοχρονα απομακρυνεται... Πολυ μεγαλα δοντια εχει παντως, γι αυτο λεω μηπως δαγκωνει :LOL:

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Αχαχαχαχ! Αλλαγη πλανων αν θες καφε οι δυο μας αχαχχαχαχαχχαχαχαχ!! Ετσι οπως το λες οτι μπαινει σε αλλο μοουντ μ θυμησε το προηγουμενο σκυλακι που ειχα! Ακριβως ιδιο μιλαμε δεν καταλαβαινε τπτ με δαγκωνε κιολας εκεινη την στιγμη ενα πραγμα σαν μην κτλβαινε οτι ημουν εγω καν!!! Βεβαια ηταν γιορκι κ φαφουτης οποτε κλαιν.. αλλα απο οτι φαινεται θα ειναι γνωστο κ ως σκυλομοουντ αυτη η αντιδραση μουρλας.. κ δεν εχω κ ιδεα πως λυνεται γτ εκεινη την στιγμη αισθανεσαι οτι δεν παιρνει καμια διορθωση.... Οντως ψηφιζω εκπαιδευτη κ εγω.....

• Like
Reactions: medusa

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Υπάρχει ένας όρος που λέγεται arousal threshold, που ελληνικά μεταφράζεται όριο μαλακ.... εεεε σόρυ.... διέγερσης εννοώ :LOL: Μη πάει το μυαλό σας στο πονηρό ε; :D
Είναι η στιγμή που η αδρεναλίνη βαράει κόκκινα και ο σκύλος μπαίνει σε αφασία ή πιο σωστά σε φάση πλήρους ανυπακοής.

Υπάρχουν φυλές (και ομάδες ολόκληρες) που το όριο ενεργοποίησης είναι χαμηλό, όπως επίσης υπάρχουν φυλές και ομάδες που το όριο είναι υψηλό. Φυσικά υπάρχουν και μεμονωμένες περιπτώσεις, σε επίπεδο ατόμου, που δεν συμπίπτει το όριό τους με της φυλής τους.

Το μυστικό λοιπόν με αυτό το "όριο", είναι να καταφέρεις να έχεις την προσοχή του σκύλου ΠΡΙΝ μπει στη ζώνη της μαλακιας. Άπαξ και μπει το έχασες το παιχνίδι. Άρα προσπαθείς να βλέπεις μακρυά (πιο μακρυά από τον σκύλο) και να προνοησεις ώστε να "τον έχεις" καθ'ολη την διάρκεια έκθεσής του στο ερέθισμα.
Υπάρχουν κάποιες ασκήσεις για τέτοια μπουμπουκια, που σταδιακά και από απόσταση προσπαθεις να τον κάνεις να έχει την προσοχη του σε σένα. Όσο υπάρχει βελτίωση τόσο μειώνεις και την απόσταση.

Καλά κουράγια :LOL::D

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Αχαχαχαχ! Αλλαγη πλανων αν θες καφε οι δυο μας αχαχχαχαχαχχαχαχαχ!! Ετσι οπως το λες οτι μπαινει σε αλλο μοουντ μ θυμησε το προηγουμενο σκυλακι που ειχα! Ακριβως ιδιο μιλαμε δεν καταλαβαινε τπτ με δαγκωνε κιολας εκεινη την στιγμη ενα πραγμα σαν μην κτλβαινε οτι ημουν εγω καν!!! Βεβαια ηταν γιορκι κ φαφουτης οποτε κλαιν.. αλλα απο οτι φαινεται θα ειναι γνωστο κ ως σκυλομοουντ αυτη η αντιδραση μουρλας.. κ δεν εχω κ ιδεα πως λυνεται γτ εκεινη την στιγμη αισθανεσαι οτι δεν παιρνει καμια διορθωση.... Οντως ψηφιζω εκπαιδευτη κ εγω.....
Οχι ευτυχως δε δαγκωνει γενικα στη φαση που κατεβαζει ρολα, στιγμιαια γυρισε να κανει κινηση μια και μοναδικη φορα, πιθανα αυτη τη φορα να τον τραβηξα πολυ δυνατα απο το περιλαιμιο. Και ουτε εφτασε ποτε δοντακι στο χερι μου, το σταματησε αμεσα. Θα δειξει τις επομενες μερες, δε ξερω αν ειμαι παραλογη και υπεραισιοδοξη αλλα αυτη τη στιγμη δε το θεωρω σημαντικο. Αν επαναληφθει τοτε ναι θα το θεωρησω προβλημα.

Το μυστικό λοιπόν με αυτό το "όριο", είναι να καταφέρεις να έχεις την προσοχή του σκύλου ΠΡΙΝ μπει στη ζώνη της μαλακιας. Άπαξ και μπει το έχασες το παιχνίδι. Άρα προσπαθείς να βλέπεις μακρυά (πιο μακρυά από τον σκύλο) και να προνοησεις ώστε να "τον έχεις" καθ'ολη την διάρκεια έκθεσής του στο ερέθισμα.
Υπάρχουν κάποιες ασκήσεις για τέτοια μπουμπουκια, που σταδιακά και από απόσταση προσπαθεις να τον κάνεις να έχει την προσοχη του σε σένα. Όσο υπάρχει βελτίωση τόσο μειώνεις και την απόσταση.

Καλά κουράγια :LOL::D
Το διαβασα αυτο καπου και ειδα και διαφορες ασκησεις με μπρος πισω, διαφορες κινησεις κ.τ.λ και αρχισα να το προσπαθω, εξου και ενα απο τα μετρα το παιχνιδι-προκληση να τρεξουμε/κυνηγηθουμε για να τον αποσπασω πριν. Ειναι το μονο που πιανει. Η αποσταση αυτη ομως προβλεπω θα παρει καιρο να μειωθει!!!

Κατι που με απασχολει ειναι οτι σε πολλες ασκησεις προτεινουν απομακρυνση απο τη πηγη του κακου (το ερεθισμα) και ξανα πισω μεχρι την αποσταση που θα ειναι ηρεμος... δε ξερω γιατι αλλα πιστευω οτι ο σκυλος εξαγριωνεται περισσοτερο και χειροτερευει σταση. Μπορει να ειναι και ιδεα μου βεβαια ή μπορει να το κανω λάθος και με παραπανισια ενταση απο το αγχος μου. Θα ειμαι πιο ηρεμη αρχικα και θα παρατηρησω καλυτερα το γκρεμλιν πως αντιδρα.

Περιττο να σας πω οτι εχω διαβασει ολα τα θεματα στο κεφαλαιο εκπαιδευση και συμπεριφορα μεχρι πισω το 2012 αυτες τις μερες... Εχω ριξει και αρκετο γελιο με καποια :LOL:

Last edited:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Σόρυ που θα το πετάξω έτσι, αλλά είναι γαματα με μεγάλα γράμματα η όλη φάση.
Θέλει γερά νεύρα από τη δική σου πλευρά και να έχεις τα μάτια σου 1014, όχι απλά 14. Δεν ξέρω αν εσένα το κάνει μόνο με σκυλιά ή με ό, τι κινείται γενικώς όπως κάνει ο δικός μου.

Δες στο youtube, έχει πολλά βιντεακια για το συγκεκριμένο θέμα που βοηθούν αρκετά. Αν τα βρεις σκούρα, βρες κάποιον που να ξέρει, όχι ο, τι να ναι.

Επίσης αυτό που είπες για το αρπαγμα - αν κι εμένα δεν το έχει κάνει ποτέ - νομίζω πως το έκανε πάνω στην τρέλα του και δεν ήταν σκόπιμο. Το λέω για να είσαι κι εσύ δίκαιη στον τρόπο που θα τον αντιμετωπίσεις. Εκείνη τη στιγμή το αίμα βράζει, δεν υπάρχει τίποτα μα τίποτα άλλο εκτός από τον "στόχο".

Από περιέργεια, αν τον αφήσεις να παει στον άλλον σκύλο, τι νομίζεις πως θα κάνει; Τι εντύπωση σου δίνει;
Ντου στα ίσια ή ατσουμπαλη γνωριμία;

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Από περιέργεια, αν τον αφήσεις να παει στον άλλον σκύλο, τι νομίζεις πως θα κάνει; Τι εντύπωση σου δίνει;
Ντου στα ίσια ή ατσουμπαλη γνωριμία;
Ξεκιναει παντα η φαση περνω 10 ποντους υψος, σωμα κααμαρωτο , ουρα ψηλα και κοιταζω επιμονα 2-3 τετραγωνα μακρια. Περπαταμε κανονικα χωρις να επιταχυνει, αλλα και χωρις να περνει το βλεμα απο το αλλο σκυλι. Με καποιους σκυλους, εχω καταλαβει αυτους με πιο φιλικη και αδιαφορη συμπεριφορα, τραβαει επισης σα τρελος να παει αλλα γαυγιζει χαρουμενα και κουναει ουρα διαφορετικα. Με καποιους αλλους , ειδικα αν κανενα γρυλισει κ.τ.λ μπαινει σε φαση αμοκ, σηκωνετε ορθιος κυριολεκτικα , το γαυγισμα ειναι σαφεστατα διαφορετικο και πιστευω πως θα αρπαχτουν ειτε εχει σκοπο ειτε οχι. Λογικο μου φαινεται.

Γενικα πηγαινε πολυ ατσουμπαλα στα αλλα σκυλια παντα. Σε γνωστα που βλεπουμε συχνα παει πιο ομορφα.

Last edited:
  • Like
Reactions: Estranged

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Ωχ παναγιτσα μου... :LOL::whistle:
Αυτή είναι η στάση των εκθέσεων :D
Κάνει και free stack το γκρεμλιν :love::ROFLMAO::D

Κατάλαβα, δεν χρειάζεται να πεις τίποτα άλλο. Δες βιντεακια στο γιουτιουμπι δες μπας και βρεις κάποιον σοβαρό εκπαιδευτή και ο Θεός μαζί σου ;)

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Καλησπερα, τι ηλικια εχει ο σκυλακος σου; Εχει κανει στο παρελθον "σοβαρο" τσακωμο; Δειχνει επιθετικοτητα σε σκυλια ανεξαρτητως φυλου, μεγεθους και ηλικιας;

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Ωχ παναγιτσα μου... :LOL::whistle:
Αυτή είναι η στάση των εκθέσεων :D
Κάνει και free stack το γκρεμλιν :love::ROFLMAO::D

Κατάλαβα, δεν χρειάζεται να πεις τίποτα άλλο. Δες βιντεακια στο γιουτιουμπι δες μπας και βρεις κάποιον σοβαρό εκπαιδευτή και ο Θεός μαζί σου ;)
Προς το παρον αλλαξαμε τις ωρες βολτας ωστε να συνανταμε τα λιγοτερα και κανουμε ενα ειδος τρελιαρικης βολτας με τοσα ζιγκ ζαγκ και αλλαγες διευθυνσης που δε προλαβαινει να κοιταξει τιποτα αν δε θελει να σερνεται πισω μου. Αυτο αναγκαστικα , γιατι ξεκινησε και το τραβηγμα γενικα εκτος των αλλων. Στο τραβηγμα, περπατημα ειδα μεγαλη βελτιωση .

Εκπαιδευτη θα παμε,ειναι στο προγραμμα αμεσα, καθως εχουμε και δευτερο αρσενικο στη στενη παρεα που εχει σοβαροτερο θεμα με τσακωμους.

Καλησπερα, τι ηλικια εχει ο σκυλακος σου; Εχει κανει στο παρελθον "σοβαρο" τσακωμο; Δειχνει επιθετικοτητα σε σκυλια ανεξαρτητως φυλου, μεγεθους και ηλικιας;
11 μηνων. Οποτε εφηβεια καργα, ορμονες στα υψη, σιγουρα παιζει ρολο αυτο. Οχι δε δειχνει επιθετικοτητα γενικα. Απλα παθαινει αμοκ με καποια αρσενικα, λογικο στη φυση και στην ηλικια υποθετω. Εχει τσακωθει 2-3 φορες οχι ομως σοβαρα, αυτο που λεμε αρπαχτηκε απλα, και τα χωρισαμε αμεσα και εληξε εκει.

• Like
Reactions: Yorkaddict

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εγώ κανονικά, θα έπρεπε να μπορώ να σου δώσω συμβουλές, αλλά δυστυχώς δεν...το έχασα γρήγορα ΚΑΙ αυτό το παιχνίδι. Ομολογώ βέβαια, οτι δεν είχα ούτε το κουράγιο, ούτε την διάθεση, να ασχοληθώ εντατικά όπως έπρεπε. Κάτι που εσύ, δείχνεις να το 'χεις (y) Εγώ το ζω όλο αυτό, πεντέμιση χρόνια τώρα, με αμείωτη ένταση. Και στην δική μας περίπτωση, πρέπει να προστεθεί @Yorkaddict και η...μόνιμα εκ φύσεως, σηκωμένη και έτοιμη για...καυγά, ουράκλα! Πέρα από την πλάκα, σου εύχομαι να το κουλαντρίσεις, γιατί είναι πραγματικά πάρα πολύ κουραστικό και κάποια στιγμή, αν συνεχίσετε έτσι, θα σταματήσεις να χαίρεσαι τις βόλτες σας. Κι εσύ, κι αυτό το χαζό, κατά συνέπεια. Προσωπικά, το δράμα μου αρχίζει από πριν βγούμε από το σπίτι, και σταματάει, μόλις ξαναμπούμε. Ολο το ενδιάμεσο, είναι απλά...απερίγραπτο και όχι με την καλή έννοια :confused:

Οι πάσης φύσεως χειρολαβές πάντως, κρατάνε κάπως την ψυχραιμία μου, σε ανθρώπινα επίπεδα :LOL: Ε και βέβαια εννοείται, προσπαθώ να βγαίνω ώρες, που ελπίζω ότι θα συναντήσουμε τις λιγότερες δυνατές προκλήσεις! Η ώρα που πραγματικά το φχαριστιέμαι, είναι πεντέμιση με έξι το πρωί :D

12998656_10153933235553780_7089282262549492289_n.jpg 15747603_10154605688738780_6846835376246076831_n.jpg

Asmodeus

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2012
1.469
1.618
Ε και τι εγινε που σου γρυλισε , πολυ φυσιολογικο το βρισκω , γρυλιζουν και σαν ενδειξη κυριαρχιας και στο παιχνιδι κλπ αν ειναι επιθεση , μαλωμα (εσυ θα κρινεις το τροπο και την ενταση) , δεν ειναι τιποτα θα συνηθησεις :p (Η δικια μου βγαζει ενα αποκοσμο ηχο οταν παω να της παρω κατι που θελει , μολις της πιανω το περιλαιμιο και τη κοιταω στα ματια και της λεω Cuba μου αστο το αφηνει και αρχιζει τις γλυκες :p)

• Like

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Μαύρα σκυλιά δεν θέλατε; :LOL::D

Προσπαθω να φανταστώ αν μια μέρα ή νύχτα :p συναντηθούν τα 3 τους (Μάρκος, Γκρεμλιν και Σανι) τι έχει να γίνει...

Μαρία, ούτε κι εγώ το έχω λύσει. Ελπίζω όμως αν και δεν το βλέπω

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Οι πάσης φύσεως χειρολαβές πάντως, κρατάνε κάπως την ψυχραιμία μου, σε ανθρώπινα επίπεδα :LOL: Ε και βέβαια εννοείται, προσπαθώ να βγαίνω ώρες, που ελπίζω ότι θα συναντήσουμε τις λιγότερες δυνατές προκλήσεις! Η ώρα που πραγματικά το φχαριστιέμαι, είναι πεντέμιση με έξι το πρωί :D
Αστεια αστεια ενα τετοιο περιλαιμιο το σκεφτηκα σοβαρα να το παραγγειλω. Λογω οτι ειμαι μικροκαμωμενη σχετικα, να ειμαι 100% βεβαιη οτι δε θα μου φυγει σε κανα δρομο.

Καλα πως καταφερνεις και τα βγαζεις και τα 3 αν ο Μαρκος ειναι ετσι? Μπραβο τι να πω!

Προς το παρον δε μπορω να πω οτι οι βολτες μας βγαινουν ξινες, οχι ολες τουλαχιστον και οχι παραπανω απο παλια.
Με την ενεργεια που ειχε και εχει αναγκαστικα θα συνεχισω τα ζιγκ ζαγκ και τα καραγκιοζιλικια γιατι αυτο το σκυλι ειναι δυσκολο να εκτονωθει.
Απλα ειμαι πιο αλερτ να μη δω σκυλι και κανει καμια αποτομη και με παρει κατω και φυγει και τον σκοτωσει κανα αμαξι. Αυτο μονο. Που αλερτ ημουν παντα γιατι το ιδιο εκανε και απο χαρα.
Θα ηρεμησει και μεγαλωνοντας ελπιζω, δε μπορει να ειναι γκρεμλιν για παντα.

medusa

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2017
3.361
8.175
Μαύρα σκυλιά δεν θέλατε; :LOL::D

Προσπαθω να φανταστώ αν μια μέρα ή νύχτα :p συναντηθούν τα 3 τους (Μάρκος, Γκρεμλιν και Σανι) τι έχει να γίνει...

Μαρία, ούτε κι εγώ το έχω λύσει. Ελπίζω όμως αν και δεν το βλέπω
Εγω να πω την αληθεια το ηθελα μελαχρινο, ζωηρο και ενεργητικο! Οταν το ειδα μια σταλια 45 ημερων να με γραφει και να τρεχει να κανει χαζοτσαμπουκα στο σκυλο της οικογενειας που το φιλοξενουσε για να φαει το φαι του, το ερωτευτηκα.:)

Πιστευω ο δικος μου ειναι διαχειρισιμος, δεν ειναι τοσο πολυ αυτο πουλεμε κωλοπαιδακι. Απλα ειναι εφηβος. Ελπιζω να μη ζω σε συννεφακια.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Οποτε εφηβεια καργα, ορμονες στα υψη, σιγουρα παιζει ρολο αυτο.
Ναι και οχι, ο σκυλος αυτος ειναι απο τωρα κυριαρχικος με τα αλλα αρσενικα και αργοτερα οταν θα τσακωθει στ αληθεια θα γινει και επιθετικος. Θα πρεπει να μαθεις να ζεις μ αυτο. Το οτι θα τσακωθει απο την στιγμη που "ψαχνεται" ειναι σιγουρο οτι καποια στιγμη θα γινει. Το χειροτερο απο αυτα που γραφεις ειναι η κινηση που εκανε προς το μερος σου, οσο μικρη και να ηταν ειναι σοβαρο. Σε πρωτη φαση θα σου ελεγα να τον δουλεψεις μονη σου με απολυτη ψυχραιμια και χωρις τιποτα απο αυτα που ανεφερες παραπανω φωνες, υστερια, αποσπαση της προσοχης με λιχουδιες(οτι χειροτερο). Οταν λεω "δουλεψεις" εννοω πειθαρχια στην καθημερινοτητα σας. Τα σκυλια αυτα (δεν εννοω την φυλη του αλλα τον χαρακτηρα του) εχουν φουλ εργασιακα ενστικτα και νευρα που κρεμονται απο μια κλωστη..Θα πρεπει εκτος απο τα μπρατσα να αρχισεις να γυμναζεις και τον χαρακτηρα σου. Mareco τσομπανος ειναι; Θα προτιμουσες να ειχες βαρετο σκυλο;

• Like