@medusa ... sorry που γελάω. Οσα περιγράφεις τα κάνω εικόνα, σαν...να μου έχουν συμβεί
Εχω συνηθισει, δε γελας μονο εσυ, γελαει ολη η περιοχη! Οι μισοι κατοικοι για την ακριβεια. Εξαιρουνται αυτοι που τρεχουν να αλλαξουν πεζοδρομια , τα παιδακι που κλαινε και αυτοι που ξυπνησαν και πεταχτηκαν μεσημεριατικα απο τον υπνο τους, αυτοι δε το διασκεδαζουν.@medusa ... sorry που γελάω. Οσα περιγράφεις τα κάνω εικόνα, σαν...να μου έχουν συμβεί
Οχι ευτυχως δε δαγκωνει γενικα στη φαση που κατεβαζει ρολα, στιγμιαια γυρισε να κανει κινηση μια και μοναδικη φορα, πιθανα αυτη τη φορα να τον τραβηξα πολυ δυνατα απο το περιλαιμιο. Και ουτε εφτασε ποτε δοντακι στο χερι μου, το σταματησε αμεσα. Θα δειξει τις επομενες μερες, δε ξερω αν ειμαι παραλογη και υπεραισιοδοξη αλλα αυτη τη στιγμη δε το θεωρω σημαντικο. Αν επαναληφθει τοτε ναι θα το θεωρησω προβλημα.Αχαχαχαχ! Αλλαγη πλανων αν θες καφε οι δυο μας αχαχχαχαχαχχαχαχαχ!! Ετσι οπως το λες οτι μπαινει σε αλλο μοουντ μ θυμησε το προηγουμενο σκυλακι που ειχα! Ακριβως ιδιο μιλαμε δεν καταλαβαινε τπτ με δαγκωνε κιολας εκεινη την στιγμη ενα πραγμα σαν μην κτλβαινε οτι ημουν εγω καν!!! Βεβαια ηταν γιορκι κ φαφουτης οποτε κλαιν.. αλλα απο οτι φαινεται θα ειναι γνωστο κ ως σκυλομοουντ αυτη η αντιδραση μουρλας.. κ δεν εχω κ ιδεα πως λυνεται γτ εκεινη την στιγμη αισθανεσαι οτι δεν παιρνει καμια διορθωση.... Οντως ψηφιζω εκπαιδευτη κ εγω.....
Το διαβασα αυτο καπου και ειδα και διαφορες ασκησεις με μπρος πισω, διαφορες κινησεις κ.τ.λ και αρχισα να το προσπαθω, εξου και ενα απο τα μετρα το παιχνιδι-προκληση να τρεξουμε/κυνηγηθουμε για να τον αποσπασω πριν. Ειναι το μονο που πιανει. Η αποσταση αυτη ομως προβλεπω θα παρει καιρο να μειωθει!!!Το μυστικό λοιπόν με αυτό το "όριο", είναι να καταφέρεις να έχεις την προσοχή του σκύλου ΠΡΙΝ μπει στη ζώνη της μαλακιας. Άπαξ και μπει το έχασες το παιχνίδι. Άρα προσπαθείς να βλέπεις μακρυά (πιο μακρυά από τον σκύλο) και να προνοησεις ώστε να "τον έχεις" καθ'ολη την διάρκεια έκθεσής του στο ερέθισμα.
Υπάρχουν κάποιες ασκήσεις για τέτοια μπουμπουκια, που σταδιακά και από απόσταση προσπαθεις να τον κάνεις να έχει την προσοχη του σε σένα. Όσο υπάρχει βελτίωση τόσο μειώνεις και την απόσταση.
Καλά κουράγια
Ξεκιναει παντα η φαση περνω 10 ποντους υψος, σωμα κααμαρωτο , ουρα ψηλα και κοιταζω επιμονα 2-3 τετραγωνα μακρια. Περπαταμε κανονικα χωρις να επιταχυνει, αλλα και χωρις να περνει το βλεμα απο το αλλο σκυλι. Με καποιους σκυλους, εχω καταλαβει αυτους με πιο φιλικη και αδιαφορη συμπεριφορα, τραβαει επισης σα τρελος να παει αλλα γαυγιζει χαρουμενα και κουναει ουρα διαφορετικα. Με καποιους αλλους , ειδικα αν κανενα γρυλισει κ.τ.λ μπαινει σε φαση αμοκ, σηκωνετε ορθιος κυριολεκτικα , το γαυγισμα ειναι σαφεστατα διαφορετικο και πιστευω πως θα αρπαχτουν ειτε εχει σκοπο ειτε οχι. Λογικο μου φαινεται.Από περιέργεια, αν τον αφήσεις να παει στον άλλον σκύλο, τι νομίζεις πως θα κάνει; Τι εντύπωση σου δίνει;
Ντου στα ίσια ή ατσουμπαλη γνωριμία;
Προς το παρον αλλαξαμε τις ωρες βολτας ωστε να συνανταμε τα λιγοτερα και κανουμε ενα ειδος τρελιαρικης βολτας με τοσα ζιγκ ζαγκ και αλλαγες διευθυνσης που δε προλαβαινει να κοιταξει τιποτα αν δε θελει να σερνεται πισω μου. Αυτο αναγκαστικα , γιατι ξεκινησε και το τραβηγμα γενικα εκτος των αλλων. Στο τραβηγμα, περπατημα ειδα μεγαλη βελτιωση .Ωχ παναγιτσα μου...
Αυτή είναι η στάση των εκθέσεων
Κάνει και free stack το γκρεμλιν
Κατάλαβα, δεν χρειάζεται να πεις τίποτα άλλο. Δες βιντεακια στο γιουτιουμπι δες μπας και βρεις κάποιον σοβαρό εκπαιδευτή και ο Θεός μαζί σου
11 μηνων. Οποτε εφηβεια καργα, ορμονες στα υψη, σιγουρα παιζει ρολο αυτο. Οχι δε δειχνει επιθετικοτητα γενικα. Απλα παθαινει αμοκ με καποια αρσενικα, λογικο στη φυση και στην ηλικια υποθετω. Εχει τσακωθει 2-3 φορες οχι ομως σοβαρα, αυτο που λεμε αρπαχτηκε απλα, και τα χωρισαμε αμεσα και εληξε εκει.Καλησπερα, τι ηλικια εχει ο σκυλακος σου; Εχει κανει στο παρελθον "σοβαρο" τσακωμο; Δειχνει επιθετικοτητα σε σκυλια ανεξαρτητως φυλου, μεγεθους και ηλικιας;
Αστεια αστεια ενα τετοιο περιλαιμιο το σκεφτηκα σοβαρα να το παραγγειλω. Λογω οτι ειμαι μικροκαμωμενη σχετικα, να ειμαι 100% βεβαιη οτι δε θα μου φυγει σε κανα δρομο.Οι πάσης φύσεως χειρολαβές πάντως, κρατάνε κάπως την ψυχραιμία μου, σε ανθρώπινα επίπεδα Ε και βέβαια εννοείται, προσπαθώ να βγαίνω ώρες, που ελπίζω ότι θα συναντήσουμε τις λιγότερες δυνατές προκλήσεις! Η ώρα που πραγματικά το φχαριστιέμαι, είναι πεντέμιση με έξι το πρωί
Εγω να πω την αληθεια το ηθελα μελαχρινο, ζωηρο και ενεργητικο! Οταν το ειδα μια σταλια 45 ημερων να με γραφει και να τρεχει να κανει χαζοτσαμπουκα στο σκυλο της οικογενειας που το φιλοξενουσε για να φαει το φαι του, το ερωτευτηκα.Μαύρα σκυλιά δεν θέλατε;
Προσπαθω να φανταστώ αν μια μέρα ή νύχτα συναντηθούν τα 3 τους (Μάρκος, Γκρεμλιν και Σανι) τι έχει να γίνει...
Μαρία, ούτε κι εγώ το έχω λύσει. Ελπίζω όμως αν και δεν το βλέπω
Ναι και οχι, ο σκυλος αυτος ειναι απο τωρα κυριαρχικος με τα αλλα αρσενικα και αργοτερα οταν θα τσακωθει στ αληθεια θα γινει και επιθετικος. Θα πρεπει να μαθεις να ζεις μ αυτο. Το οτι θα τσακωθει απο την στιγμη που "ψαχνεται" ειναι σιγουρο οτι καποια στιγμη θα γινει. Το χειροτερο απο αυτα που γραφεις ειναι η κινηση που εκανε προς το μερος σου, οσο μικρη και να ηταν ειναι σοβαρο. Σε πρωτη φαση θα σου ελεγα να τον δουλεψεις μονη σου με απολυτη ψυχραιμια και χωρις τιποτα απο αυτα που ανεφερες παραπανω φωνες, υστερια, αποσπαση της προσοχης με λιχουδιες(οτι χειροτερο). Οταν λεω "δουλεψεις" εννοω πειθαρχια στην καθημερινοτητα σας. Τα σκυλια αυτα (δεν εννοω την φυλη του αλλα τον χαρακτηρα του) εχουν φουλ εργασιακα ενστικτα και νευρα που κρεμονται απο μια κλωστη..Θα πρεπει εκτος απο τα μπρατσα να αρχισεις να γυμναζεις και τον χαρακτηρα σου. Mareco τσομπανος ειναι; Θα προτιμουσες να ειχες βαρετο σκυλο;Οποτε εφηβεια καργα, ορμονες στα υψη, σιγουρα παιζει ρολο αυτο.
Θα ηρεμησει και μεγαλωνοντας ελπιζω, δε μπορει να ειναι γκρεμλιν για παντα.
Ελπιζω να μη ζω σε συννεφακια.