Τον πρώτο καιρό, την φιλοξενούσα στο γραφείο μου. Κάθε απόγευμα, που το γραφείο ήταν κλειστό, η Άλντα τριγυρνούσε στην γειτονιά... Περίπου 1 χρόνο κράτησε αυτή η ελευθερία, μετά συνειδητοποίησα πόσο επικίνδυνο ήταν, κι έτσι την έκλεινα μέσα στην αυλή του γραφείου. Όμως αυτή, την κοπάναγε, πάνω από τα κάγκελα. Έτσι, εγώ σήκωσα το ύψος των κάγκελων, αλλά αυτή έβρισκε τον τρόπο. Στο τέλος την αλυσόδεσα, αλλά ένα πρωί, την βρήκα να κρέμεται έξω από την αυλή, τα πίσω πόδια της ήταν σε έκταση, κι έτσι έφταναν να πατήσουν, και το υπόλοιπο βάρος το κρατούσε ο λαιμός της!!!
Το σκυλί για ένα μήνα έβηχε, ποιός ξέρει πόσες ώρες κρατήθηκε έτσι, τότε πήρα την "μεγάλη" απόφαση: καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά 40 χρόνια, σκλαβιά και φυλακή. Από τότε, είχε σπίτι στην αυλή του γραφείου, και η αυλόπορτα ανοιχτή.
Μετά από 2 χρόνια, μετακόμισα σε ένα σπίτι, γύρω στα 10 οικοδομικά τετράγωνα από το γραφείο. Έτσι η Άλντα έμαθε την διαδρομή, και πηγαινοερχόμασταν παρέα, και κατέληξε σπίτι μου.
Μετά πήρα το κουτάβι το ρατβάηλερ, και άρχισαν τα παρατράγουδα...
Όταν πέθανε το ροτβάηλερ, η Άλντα ήταν ο μοναδικός μου σκυλος, για 2 χρόνια περίπου, και ήταν η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής της. Μετά, πήρα το κουτάβι το πρέσο, και ξανάρχισε ο ανταγωνισμός και η δεύτερη εγκατάλειψη.
Η Αλντα ήταν πράγματι πάρα πολύ τυχερή, ήταν και πανέξυπνη, πρόσεχε, έπρεπε να την δείτε να περνάει τις διασταυρώσεις!!! Περίμενε τους ανθρώπους, αλλά είχε μάθει να ακολουθεί και τα αυτοκίνητα που κόβανε τον δρόμο απέναντι...
Η Άλντα λάτρευε τα παιδιά μου, δεν πείραζε ούτε κουνούπι, αλλά μια φορά, σε μια παιδική χαρά, ένας παππούς, προφανώς τα είχε σαλεμένα, άρχισε να τσακώνεται με την γυναίκα μου, κι η Άλντα, του γρύλιζε και του γαύγιζε!!! Η Αλντα, το πρόβατο, προσπάθησε να τους προστατεύσει... Ήταν απίστευτο, για κάποιον που ήξερε το σκυλί.
Στο Ιατρικό του Παλαιού Φαλήρου, 4-5 τετράγωνα από το σπίτι μου, είχα μπει για εγχείρηση, και δεν βγήκα... Ακολούθησε την γυναίκα μου πίσω στο σπίτι, και μετά γύρισε μόνη της έξω από το νοσοκομείο, και με περίμενε 3 μέρες!!! Αυτά που διαβάζουμε, εγώ το έζησα με την Άλντα. Κι όμως, αυτό το σκυλί, κάποια στιγμή με εγκατέλειψε!!! Δεν έπαψε όμως ποτέ να με αγαπάει...
Γέρασε τώρα, έχει άσπρασαν τα μουστάκια, άσπρα φρύδια, άσπρισε και το μούσι της, είναι περίπου 15 ετών. Δεν βλέπει πια καλά, δεν πολυακούει, αλλά όταν πλησιάσω, με μυρίζει, και τρελαίνεται από την χαρά της... Με ακολουθεί, αλλά όταν πλησιάσω στο αμάξι για να φύγω, γυρίζει πίσω. Δεν θέλω να την φέρω σπίτι μου, γιατί ξέρω ότι θα φύγει, και τώρα πια δεν θα μπορέσει να φτάσει ζωντανή εκεί που θέλει, γιατί δεν βλέπει και δεν ακούει.
Το καλό είναι πως οι άνθρωποι που την φροντίζουν, ξέρουν τι σκύλος είναι, τι ψυχάρα έχει, και την λατρεύουν. Μακάρι να μπορούσαν πολλά σκυλιά να ζήσουν την ζωή της.